Temple of Literature
-
- Algemene ervaring
- Schoonheid
- Interessant
- Authenticiteit
- Bereikbaarheid

Temple of Literature

door Getaway Travel

De Temple of Literature ligt in een heerlijk rustig park, middenin het centrum van Hanoi. De tempel stamt uit het jaar 1070 en bevat vele inscripties van de beroemde filosoof Confucius. De zonen van de keizer kregen hier les van de monniken. Niet zo heel lang daarna mochten ook andere (rijkere) burgers hier een opleiding volgen en hun doctoraat halen. De tempel kreeg de naam 'Quoc Tu' (Nationale Universiteit) en het was de eerste universiteit van het land.

Meer dan 700 jaar lang hebben hier de slimste koppen van Vietnam les gevolgd. Enkele van de meest bekende namen zijn die van filosoof en politicus Ngo Thi Nham en de wiskundige Luong the Vinh. Je komt deze namen vaker tegen in straat- en schoolnamen.

ZELF NAAR Temple of Literature?

Bekijk alle 17 reizen naar Temple of Literature

In 1802 verplaatste de toenmalige keizer Gia Long de universiteit naar de nieuwe hoofdstad Hué. De vroegere Quoc Tu raakte in onbruik, maar werd begin vorige eeuw grondig opgeknapt. De sfeer van rijkdom en examens hangt hier nog steeds. In deze tempel met hoge ruimtes en zuilen vol gouden inscripties kwamen vroeger de beste filosofen samen en werden jonge prinsen klaargestoomd voor hun toekomstige leiderspositie.

Paviljoenen

Rondom liggen vijf pleinen en verschillende paviljoenen. De paden met de mooiste toegangspoorten waren speciaal voor de keizer. De tuinen zijn nog altijd strak en recht met keurig onderhouden buxussen. Het indrukwekkende beeld van Confucius staat er nog steeds, net als de bloeiende frangipani en de banyan-bomen.

Het meest indrukwekkend zijn wel de 82 grote, massieve gedenkstenen met als voet iedere keer dezelfde stenen schildpad. De stenen zijn gegraveerd met de namen en geboorteplaatsen van alle 1306 studenten die hier hun doctoraat haalden tussen 1484 en 1780.

De Temple of Literature ligt in het centrum van Hanoi, zo'n twee kilometer ten westen van het Hoan Kiem Lake en vlakbij de Citadel.

Reizen Temple of Literature

Foto's & video's Temple of Literature

Reviews Temple of Literature

Cultuur snuiven (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Edith van Aken op 23 mei 2017

Deze tempel is eigenlijk een complex van verschillende tuinen en pagodes en vijvers. Deze tuinen zijn al indrukwekkend, maar wat ik zelf het mooiste vond, zijn de stenen schildpadden die in rijen staan opgesteld. Ook zijn er boeddha's te zien. Wij hadden te weinig tijd ingepland om alles te ontdekken. Ben je een echte ontdekker plan dan zeker 1,5 tot 2 uur in voor deze attractie.

Pluspunten Temple of Literature

  • cultuur
  • betaalbaar
  • relatieve rust

Minpunten Temple of Literature

  • geen
Ultieme tip: De tempel ligt niet ver van het oude stadscentrum, daar kun je allerhande goede restaurantjes vinden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Vietnam

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laos kenner
Sponsors