Hiken bij Sapa
9,0
9,0 Algemene ervaring
9,0 Leuk en mooi
9,0 Prijs-kwaliteit

Hiken bij Sapa

door Getaway Travel

Vietnam avontuurlijk en off the beaten track beleven? Ga dan naar het noordwesten van het land. Dit is een van de mooiste gebieden waar nog maar weinig reizigers komen. Grenzend aan China ligt hier een overweldigend berglandschap met daar middenin het stadje Sapa. Je komt lang uitgestrekte rijstterrassen, beboste bergpartijen, diepe kloven en tientallen verschillende volkeren die je waarschijnlijk met een lach ontvangen.

Je maakt een duik in het verleden van Vietnam want de moderne tijd lijkt hier nog nauwelijks invloed te hebben gehad. Eeuwenoude tradities worden nog steeds doorgeven en in stand gehouden.

ZELF NAAR Sapa?

Bekijk alle 26 reizen naar Sapa

Sapa

Sapa is opgericht in 1922 en ligt in een landelijke omgeving, op zo'n 1.650 meter boven zeespiegel. Rondom liggen graslanden, bossen en bamboevelden. De dorpen van andere bergstammen zoals de H'mong, Rode Dzao, Dzay, Tay en Xa Pho liggen op redelijke afstand van deze stad. Een hike naar een of meerdere van deze dorpen is een echte aanrader. De hike is makkelijk zelf te doen en het landschap met de kleine houten dorpen, hoge watervallen en heldergroene rijstterrassen is prachtig en idyllisch. De meeste hikes naar de Fansipan starten ook vanuit stad Sapa.

In Sapa maak je kennis met loslopende koeien van serieus formaat en vriendelijke mensen in traditionele, kleurrijke kleding. Ieder weekend komen verschillende bergvolken bij elkaar op de grote markt in Sa Pa om hun handwerk en eten te verkopen. De markt is ontzettend gezellig, maar wel verschrikkelijk druk. Vanuit Hanoi of Dien Bien Phu gaan er meerdere bussen via Lao Cai naar Sa Pa. Je kunt ook de trein nemen vanuit Hanoi naar Lao Cai en daar overstappen in een minibus.

Startpunt

De reizigers die hier komen, huren meestal een jeep met chauffeur of pakken de bus. Dit gebied zul je niet 'even' doen want juist dankzij de meer beperkte toeristenvoorzieningen zijn de wegen nog niet overal even goed. Sapa is een leuk plaatsje en een mooi startpunt van je reis. Het ligt spectaculair in een vallei en wordt omgeven door de Hoang Lien bergen.

Het is nogal een toeristische bedoening en je kunt wel eens gek worden van de vrouwen en kinderen die je allerlei handwerk willen verkopen met hun mantra "you buy for me". Maar juist dankzij de reizigers heeft dit plaatsje en de omgeving een enorme opleving mogen meemaken. De wegen zijn sterk verbeterd, er is elektriciteit en water en er zijn hotels en restaurants.

Northwest Loop

De mooiste route om het noorden van Vietnam te verkennen is de zogenaamde 'Northwest Loop': van Mai Chau naar Son La, Dien Bien Phu naar het noordelijke Lai Chau en Sapa en weer terug. Deze duurt zo'n zes dagen en voert je langs een indrukwekkend stukje natuur en verschillende lokale bergstammen. Er zijn verschillende tours die de Northwest Loop aanbieden, van budget tot luxe.

Een prachtige route om Sapa te bereiken is via de 'achteringang' over de Fansipan-pas, langs de hoogste berg van Vietnam.

Let op: in januari en februari is het erg koud met temperaturen van rond het vriespunt.

Reizen Sapa

Reviews Hiken bij Sapa

Prachtige tochten te maken vanaf Sapa (bezocht in april 2007)

Review geschreven door Gertjan Lahuis op 31 mei 2017

Sapa (goed bereikbaar vanaf Hanoi) is het beginpunt om mooie trekkingstochten te maken. Het stadje zelf is al erg mooi en wordt prachtig schoon gehouden. Veel goede en betaalbare hotels in de buurt. Je kunt de ene dag een tocht naar het oosten maken, de andere dag naar het westen; je kunt werkelijk alle kanten op. En voor een echte uitdaging: Fansipan, het hoogste punt. Een flinke beklimming naar de top, maar werkelijk prachtig. Sapa is echt een stukje paradijs op aarde.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Leuk en mooi
9 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Hiken bij Sapa

 • Aardige Hmong-bevolking.
 • Zeer veel verschillende tochten te maken.

Minpunten Hiken bij Sapa

 • Dorp zelf zeer toeristisch
 • Misschien dat voor oudere bezoekers sommige tochten wat zwaar kunnen zijn.
Ultieme tip: Pak ook eens een lokale gids en ga met hem naar de Hmong bevolking waar je zeer welkom zult worden ontvangen. Ondanks de taalbarrière zal je het hier zeker naar je zin hebben.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Tweedaagse trektocht door Sapa (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Lilian Bakker op 14 mei 2017

Geen idee bij welke reisorganisatie we waren geweest. We hadden gewoon de trein van Hanoi naar Lao Cai geboekt, daar de bus naar Sapa en ter plekke iets gezocht. Er was een plekje waar net een groepje was vertrokken. Direct tas pakken en met een taxi naar het groepje dat ergens stond te wachten. We waren met ongeveer acht mensen en een gids, een gezellige groep. Die dag zouden we ongeveer twaalf kilometer lopen, wat weinig klinkt, maar best zwaar was! Het pad ging gewoon bergen op en af, door natuur en langs huisjes. Onderweg kwamen we langs een dorpje voor een heerlijke lunch. We eindigden ergens in een dal aan een rivier voor een homestay waar we een grote maaltijd met rijstwijn kregen. De volgende dag ongeveer zes kilometer gelopen en daarna met een busje teruggebracht naar Sapa.

Pluspunten Hiken bij Sapa

 • locas
 • eten
 • natuur
 • uitzicht

Minpunten Hiken bij Sapa

 • toeristisch
Ultieme tip: Gewoon gaan en doen! Het kan zwaar zijn maar het is het helemaal waard.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Vietnam

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Korea kenner
Sponsors