Azie.nl Jouw vakantie naar Azië begint hier!
8,4
8,6 Algemene ervaring
8,7 Beziens­waardigheden
7,9 Locals
9,5 Natuur
6,9 Interessant
- Stranden
  • Aantal reviews: 37
  • Aantal waarderingen: 18

Bucketlist (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Karin Huussen op 28 juni 2017

In Sapa ga je terug in de tijd. Onderweg ernaartoe al adembenemende uitzichten, en op bestemming geeft iedere hoek een ander waanzinnig uitzicht. Ontdek met een privéchauffeur de omgeving; loop door rijstvelden, bezoek locals, scholen en ga back to basic. Beklim, of neem de kabelbaan naar de hoogste berg van Indochina.

Pluspunten Sapa

  • goedkoop
  • fansipan
  • streetfood
  • waanzinnige uitzichten
  • rijstvelden
  • handenarbeid
Ultieme tip: Fansipan met kabelbaan. Genieten van de streetfood. Privéchauffeur voor een tocht door de omgeving. Je camera niet vergeten!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Tweedaagse trekking gedaan door de bergen met 'mama' Gia (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Stan Retera op 25 juni 2017

Een hele mooie trekking gedaan door de bergen en rijstterrassen van Sapa. Dit samen gedaan met 'mama' Gia die goed voor ons gezorgd heeft bij haar thuis! We verbleven bij haar thuis in een klein dorpje. Hierdoor krijg je veel mee over de cultuur van Vietnam.

Pluspunten Sapa

  • aardige mensen
  • prachtig natuur

Minpunten Sapa

  • lange busrit door de bergen
Ultieme tip: Doe een meerdaagse trekking, daarmee zie je de mooie en minst toeristische stukken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Wandelen en homestays in Sapa (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Floor Vermue op 01 juni 2017

Ik ben in de regentijd in Sapa geweest, het voordeel was dat de rijstvelden dan groen zijn, het nadeel is dat het dus veel regent. De wandelingen waren dan ook iets moeilijker door alle modder. Ik had van te voren een gids geregeld die voor mij homestays bij verschillende mensen had geboekt en me ook de omgeving liet zien. Het bijzondere aan Sapa is dat er verschillende volken leven met andere soorten klederdracht. Bij sommige homestays kun je zien hoe ze de kleding maken.
Het is echt een aanrader om Sapa te bezoeken, enige nadeel is alleen dat er op de toeristische plekken de bevolking je lastigvalt en je bijna dwingt om iets te kopen.

7,4
7 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
6 Locals
10 Natuur
6 Interessant
nvt Stranden

Pluspunten Sapa

  • De cultuur is echt zichtbaar
  • Mooie natuur
  • veel wandelroutes

Minpunten Sapa

  • Veel toeristen
  • Vaak regenachtig
  • opdringerige locals
Ultieme tip: Ga niet in een hostel in het dorpje Sapa zitten maar beneden bij de My Tra homestay.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Uitdagend voor de kuiten, maar adembenemende uitzichten (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Milou van Luijn-van Ooijen op 31 mei 2017

Wij hebben een wandeling van twaalf kilometer gemaakt met een Hmong dame, over glibberende paden, hoge rotsen, door rijstvelden en mooie dorpjes. Dit was echt het hoogtepunt, twaalf kilometer lijkt misschien kort, maar je wandelt (lees: klauteren, springen, klimmen) op een manier die je niet gewend bent. Wij zaten iets buiten het dorp Sapa, bij Cat Cat Garden Hotel (een absolute aanrader; heerlijke ontbijtjes, veel tips over de omgeving, en de eigenaar doet er alles aan om je een fijn verblijf te geven), wat ideaal was vanwege de vele drukte in het dorp Sapa, er werden daar ruim 6 gebouwen neer gezet en er werd tot laat in de avond (soms nacht) gewerkt. In Cat Cat Garden Hotel hebben wij daar geen last van gehad.

Je kan in Sapa ook goed zelf een aantal wandelroutes doen, bijvoorbeeld naar Cat Cat village en naar het Natuurpark in Sapa.

Pluspunten Sapa

  • Mooi

Minpunten Sapa

  • hoop
  • bouw
Ultieme tip: Cat Cat Garden Hotel, veel wandelen en eten bij Viet Emotion.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een tocht door Sapa (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Ruby Verburg op 21 mei 2017

In één woord, geweldig! Prachtige natuur, lieve mensen en een geweldige ervaring rijker. We hebben twee dagen door de natuur gelopen en geklauterd en werden hierbij geholpen door de lokale bevolking. Als overnachting bleven we slapen in een homestay waar we eten en een slaapplek kregen.

Ultieme tip: Blijf slapen in een homestay, het is niet alleen een bijzondere ervaring maar je helpt ook de lokale bevolking.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Beauty of Sapa (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Melanie Visscher op 16 mei 2017

Sapa en zijn prachtige natuur, onzettend mooie rijstvelden, uitzichten en gidsen. Je slaapt in een homestay wat het extra speciaal maakt en kookt je eigen eten. Een trekking om niet te vergeten. Alle mama's die een trekking willen doen met je staan zo voor je klaar. Er zijn genoeg slaapmogelijkheden en leuke restaurantjes.

Pluspunten Sapa

  • mamas
  • omgeving

Minpunten Sapa

  • soms mistig
Ultieme tip: Plan je trekking niet van te voren, boek het niet bij een reisorganisatie maar ga in het stadje Sapa zelf opzoek naar een zogenoemde 'mama', zodat je 1 vind die bij je past!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Sapa rijstvelden (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Christella Dahlkamp op 16 mei 2017

Sapa is ongerepte natuur en vriendelijke mensen. Helaas waren wij er op regenachtige dagen maar ondanks dat een prachtige wandeling gemaakt door deze schitterende natuur. De bevolking is er ook vele malen vriendelijker dan in Saigon.

Minpunten Sapa

  • toeristisch
Ultieme tip: Maak een wandeling met een gids door de rijstvelden en bergen van Sapa en als je de tijd hebt boek er dan een overnachting bij zodat je je echt tussen de bevolking bevindt.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Trekking in Sapa (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Eva Van der Meulen op 07 mei 2017

Zodra je aankomt in Sapa en de bus uitstapt, komen er gelijk heel veel vrouwen en kinderen in traditionele kleding naar je toe om dingen aan je te verkopen. Ze lopen tot aan je hotel/hostel nog met je mee. Dit vond ik op dat moment niet zo fijn maar dacht ook wel van "tja dit is hun leven, zo verdienen zij hun geld". Naar mijn mening is het dorp Sapa niet zo geweldig, zelfs een beetje een tegenvaller. Als je naar Sapa gaat, moet je echt gaan trekken in de bergen want in Sapa zelf is niet veel te beleven. Echter zijn de trekkingen rondom Sapa in de bergen en door de rijstvelden echt fantastisch! Wat is het daar geweldig mooi!! Een aanrader is om bijvoorbeeld minimaal drie dagen te trekken door de bergen en de twee nachten bij een homestay te overnachten. Dit vond ik echt het mooiste van mijn hele reis. Ten eerste de locatie waar je dan slaapt is heel mooi en fris (het was daar vooral 's nachts best koud maar dat is ook wel lekker na de hitte in de rest van Vietnam). Ten tweede waren de mensen die in de homestay wonen echt heel lief en ze koken heel uitgebreid voor je!

7,2
8 Algemene ervaring
6 Beziens­waardigheden
7 Locals
9 Natuur
6 Interessant
nvt Stranden

Pluspunten Sapa

  • goedkoop
  • , koel klimaat

Minpunten Sapa

  • verkopers die continue dingen willen verkopen
  • , door een storm konden weniet meer weg uit sapa omdat de wegen niet rijbaar waren
Ultieme tip: Een trekking door de bergen inclusief overnachtingen bij een homestay!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Sapa wandeltocht (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Rianne Violette de Bruin op 12 maart 2017

Het was een geweldige ervaring! Twee daagse wandeltocht gedaan met een locale gids en geslapen bij locals. Hier ging je met hen koken en eten. Super mooie omgeving, aardige mensen, ervaring om nooit meer te vergeten.

Ultieme tip: Slaap bij locals in de bergen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Sapa, overweldigend mooi (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Hanneke Jansen op 26 februari 2017

Sapa! Zo bijzonder en zo adembenemend mooi. Wij liepen een trekking van twee dagen met overnachting in een homestay in the middle of nowhere. Geweldig. Prachtige vergezichten, oude dorpjes, mooie mensen, heerlijk eten. Fijne gids met helpers (was nodig!!!) om niet te vallen. Zoveel rijstterrassen, ossen die op de weg liepen, varkens.... Mooie bijzondere mensen die er wonen en heel druk zijn met de rijst met zijn allen. Altijd een lach. Het dorp zelf zag er ook gezellig uit maar daar hebben we alleen de markt van gezien eigenlijk.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
nvt Interessant
nvt Stranden
Ultieme tip: Loop een niet toeristische trekking (bv met Friends Travel Vietnam, wat wij deden) van twee dagen; aanrader. Goed georganiseerd, incl. al 't eten en treinreis naar en van Lao Cai.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Graskunst (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Dennis Rietveld op 23 januari 2017

Op enkele kilometers van de Chinese grens, vindt je het groene hart van Vietnam. Sa Pa, een relatief grote stad voor deze regio, is het vertrekpunt vanwaar je gave tochten kunt maken dwars door de rijstterrassen waarmee het gebergte bekleed is. Twee dagen lang klommen we door dit schitterende landschap samen met een groep lokale vrouwen die de kost verdiende met het omtoveren van ons plastic afval tot kunst. Samen met onze Engels sprekende gids Ping, bij wie we vervolgens ook overnachtte, legden we 16 kilometer af en maakten we ieder meer dan 400 foto's. Om de tien meter stopten we weer om nog even een foto te maken van het kunstzinnige landschap, dat inmiddels door onze vernieuwde positie een totaal nieuwe kleursamenstelling had aangenomen. Er kwam een jongetje van zes voorbij die een kudde stieren begeleidde en meisjes van acht die voor de jongste baby's van mama moesten zorgen, vrouwen die kookten op zelfgemaakt vuur maar wel een enorme kleurentelevisie in huis hadden. Kortom, als je naar Sa Pa staat het vast dat je, naast de wonderbaarlijke landschappen, ook echt kennis maakt met een totaal andere cultuur.

Pluspunten Sapa

  • schitterende vergezichten
  • opgaan in de natuur
  • aardige locals

Minpunten Sapa

  • wisselvallig weer
  • lange hiketochten
  • rijstvelden niet altijd in bloei
Ultieme tip: Boek niks van tevoren. Pak lekker de nachtbus en kies een van de vele gidsen die je bij aankomst verwelkomen. Iedere gids heeft een gastenboek, vraag hier naar.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

2 daagse hike (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Sander Groenleer op 22 januari 2017

Sapa de rijstvelden van Vietnam. In het dorpje druk met locals die je nog even een nep jasje of tasje aan willen smeren, maar daar buiten een prachtige omgeving. Ondanks dat wij niet in het rijstseizoen waren en dat het de tweede dag regende heerlijk gewandeld. De real sapa experience ging buiten de gewonnen paden en bracht ons op schitterende plekken. Genoten van deze twee pittige dagen maar zeker de moeite waard.

Pluspunten Sapa

  • natuur
  • locals
  • uitzicht
Ultieme tip: Sla het niet over. En ga eten bij goodmorning vietnam, een klein tentje met geweldige eigenaar.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Met Fox door Vietnam. (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Thea Meijer op 15 januari 2017

Drie weken lang een rondreis door Vietnam gemaakt met de reisorganisatie Fox.
Gestart in Sapa, het noordelijke gedeelte van Vietnam, waar de oorspronkelijke bergbewoners wonen. Een kleurrijk volkje. Geweldig om daar een aantal dagen te mogen verblijven.
Daarna drie weken met een gezellige groep rond gereisd door Vietnam, van Hanoi naar Saigon (Ho Chi Min stad). Ik kan het iedereen aanraden, het is een geweldig land met veel bezienswaardigheden en een ijverige en vriendelijke bevolking.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Locals
9 Natuur
9 Interessant
nvt Stranden
Ultieme tip: De bergbewoners bezoeken in de dorpjes!
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtige ervaring (bezocht in februari 2008)

Review geschreven door Thamara Riedijk op 29 december 2016

Sapa zelf is inmiddels behoorlijk toeristisch geworden. Mensen die even snel een plaatje willen schieten van prachtig geklede minorities en de lokale mensen die op hun beurt hier weer iets aan verdienen. Prima, maar zelf is dit niet onze manier van reizen... wij willen zien, voelen en ervaren. Wij zijn gaan wandelen met een lokale gids voor drie dagen... rugzakje op je rug en gewoon gaan lopen, prachtig was dit. Die natuur en de mensen die je ontvangen in hun huis tijdens een homestay is fantastisch! Zien hoe de mensen echt leven en niet dat ze hun mooie kleding even aantrekken omdat een toerist een mooi plaatje wil schieten. Ver in de bergen leven de mensen echt nog zo, een gemeenschap met eigen gebruiken en rituelen, en als je daar een heel klein stukje van mee mag maken is dit zo'n prachtige ervaring voor de rest van je leven!

Ultieme tip: Ga de bergen in en neem een homestay!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rijstvelden verkennen met de H'mong (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Mandy Ligtenberg op 12 december 2016

Sapa is prachtig en dat komt vooral door de rijstvelden, maar ook door de mensen. Het is een toeristische attractie, maar dat betekent niet dat het niet de moeite waard is. Je kunt er immers zelf voor kiezen of je de drukte op zoekt of niet. Een nachtje slapen in één van de dorpjes is ook echt een aanrader. De kleine dorpjes die je onderweg tegenkomt en het balanceren op de terrassen zijn de hoogtepunten.

7,8
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Locals
9 Natuur
7 Interessant
nvt Stranden

Pluspunten Sapa

  • aardige mensen
  • mooie natuur
  • prachtige rijstvelden

Minpunten Sapa

  • redelijk toeristisch
Ultieme tip: Slaap een nachtje in een dorpje bij de lokale bevolking.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtige hikes door betoverende rijstvelden (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Charlotte Margadant op 02 oktober 2016

Sapa is prachtig! Zodra je bus uitstapt word je verwelkomd door de Hamong people die hier leven. Ze dragen felgekleurde kleren en zijn heel vriendelijk. Ik heb hier een driedaagse hike gemaakt en genoot ontzettend van de natuur hier. Vergeleken met de hitte in heel Vietnam is het hier in de bergen heel aangenaam. Ik sliep in homestays. Het was niet echt of je bij mensen thuis sliep door de vele bedden en de grootte van het huis, maar het gaf wel een gezellige sfeer. Sla Sapa niet over tijdens je reis door Vietnam.

Pluspunten Sapa

  • Mooie cultuur
  • lieve mensen
  • goedkoop

Minpunten Sapa

  • Geen
Ultieme tip: Zoek je een verlaten strand dat nog niet door toeristen is ontdekt? Halverwege Vietnam ligt Langko Beach (zoek op de kaart). Kippenvel gevoel gegarandeerd!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Waanzinnige ervaring! (bezocht in oktober 2014)

Review geschreven door Marleen de Keyzer op 12 september 2016

Sapa is in één woord schitterend! Adembenemend. Of waanzinnig. Het is by far mijn favoriete plekje in Vietnam. Nou komt dit deels wel door de soort tour die ik heb gedaan: een privétour.

Ik raad je ook echt aan Sapa te verkennen met een privétour. Het is wel iets prijziger, maar dat is het meer dan waard. Zo voorkom je namelijk dat je in de file langs de rijstvelden loopt en wordt achtervolgd door opdringerige verkopers. In plaats daarvan trek je met je gids - een vrouw van de Black Hmong-stam - diep de rijstvelden in, en eet en slaap je bij bergstammen en vrienden van haar onderweg.

Je gids vertelt je over de geschiedenis en het leven in Sapa. Stel haar al je vragen, ze weet heel veel. Je maakt kennis met de verschillende volkeren die er leven en krijgt een kijkje in hun cultuur. En bovenal trek je ver de rijstvelden in, waar je in alle rust geniet van de schitterende omgeving. Want het is er werkelijk prachtig.

Je moet wel een beetje geluk hebben met het weer. Die groene omgeving ontstaat natuurlijk niet zomaar, het regent veel in Sapa. Houd dus een paar dagen voordat je gaat het weer een beetje in de gaten. Met de nachtbus vanuit Hanoi is Sapa gemakkelijk te bereiken.

Pluspunten Sapa

  • Schitterende omgeving
  • Interessante cultuur
  • Gastvrije locals
  • Slapen bij locals

Minpunten Sapa

  • Kan erg toeristisch zijn met een reguliere tour
Ultieme tip: Boek een privéhike door de rijstvelden van Sapa. Een gids uit een lokale stam neemt je diep mee de rijstvelden in en laat je kennis maken met verschillende bergstammen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers
Waardering door jose delange op 19 jun. 2016
8,6

8

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Locals

9

Natuur

8

Interessant
Waardering door Annie van den Broek op 24 apr. 2016
9,2

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

8

Locals

10

Natuur

8

Interessant

nvt

Stranden

Reizen Sapa

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Bhutan kenner
Sponsors