Rondreis Vietnam in vier weken
Like ons op Facebook

Reviews Rondreis Vietnam in vier weken

9,3
9,0 Algemene ervaring
9,4 Natuur
9,0 Plaatsen
9,6 Wandelingen
9,6 Bereisbaar
  • Aantal reviews: 14
  • Aantal waarderingen: 5

Schitterend (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Ria Prij op 23 december 2018

Het was een indrukwekkender reis langs drukke steden, hele kleine dorpjes en schitterende natuur. De mensen zijn aardig en beleefd. Ze zijn ook keurig op tijd in de hotels en het vervoer. Het eten is fantastisch.

Rondreis Vietnam op eigen gelegenheid (bezocht in juni 2018)

Review geschreven door Jelmer Laernoes op 18 december 2018

Vietnam is een uitgestrekt en prachtig land. Zowel cultureel als de natuur is echt geweldig. Wij zijn begonnen in het noorden waar je in Hanoi geniet van het geweldige chaotische Aziatische leven. Naar het Zuiden heb je de hoogte punten van Halong Bay en vergeet zeker Tam Coc! Verder naar het zuiden vind je Hue, vonden wij persoonlijk iets minder. Maar Hoi An is een geweldige fotogenieke stad! Daarnaast is Dalat een leuke stad voor een paar dagen om verschillende watervallen te gaan bekijken. Ho Chi Mihn is een stad om heerlijk te om goed uit eten te gaan, want ze hebben erg goed eten daar!

Pluspunten Rondreis Vietnam in vier weken

  • Betaalbaar
  • Cultuur
  • Natuur
  • vriendelijke mensen

Minpunten Rondreis Vietnam in vier weken

  • In de zomer kan het heel heet worden
  • wordt veel koreander gebruikt in het eten
Ultieme tip: De natuur is prachtig in Vietnam, maar vergeet zeker niet ook je tijd te nemen voor de steden in Vietnam!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Cat ba (bezocht in januari 2018)

Review geschreven door Cornee Voets op 17 november 2018

Erg mooie omgeving mooi eiland. En veel te zien scooter huren zeker aan te raden. Goed koop en makkelijkste vervoers middel. En zeker een boottocht maken. Naar de eilanden erom heen erg mooie ervaring.

Pluspunten Rondreis Vietnam in vier weken

  • sapa
  • cat ba
  • hanoi

Minpunten Rondreis Vietnam in vier weken

  • tijd van het jaar
  • drukte met feesten
  • veel bedelaars
Ultieme tip: Veel reizen. Met de slaap bussen. Goedkoop en snacht. Slaap je toch dus 2 vliegen in 1 klap.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Joany Roije op 12 november 2018

In september 2017 ben ik samen met mijn vriend van Noord naar zuid vietnam gereisd. Persoonlijk vond ik het noorden geweldig! Ik zou zeker sapa en halong bay niet uit je lijstje schrappen. Wij hebben in Sapa 3 dagen off the beaten track gewandeld en bij een bergstam geslapen. We zijn geen enkele toerist tegen gekomen! P.s. het is wel een zware tocht. Daarna zijn we na halong bay gegaan te genieten. Ook eveneens weer weg van de toeristen. En wat is het daar PRACHTIG. Zou graag nog een keertje terug willen.

8,6
8 Algemene ervaring
9 Natuur
7 Plaatsen
9 Wandelingen
10 Bereisbaar

Pluspunten Rondreis Vietnam in vier weken

  • betaalbaar
  • prachtige natuur
  • makkelijk bereisbaar

Minpunten Rondreis Vietnam in vier weken

  • wordt overgenomen door toeristen
Ultieme tip: Probeer niet te veel in 1 reis te proppen. Dat zorgt voor stress.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Backpack reis (bezocht in januari 2013)

Review geschreven door Yaiza Giebing op 11 november 2018

ik Heb heel erg genoten van mijn reis in Vietnam. Zeker toen der tijd als beginnend backpacker vond ik het erg makkelijk te bereizen en een mooie kennismaking met Azië. Voor mij heeft het ervoor gezorgd om alleen maar meer te gaan reizen.
Vietnam heeft veel historie wat ook nog erg leeft. Onwijs interessant en mooi land.

Pluspunten Rondreis Vietnam in vier weken

  • betaalbaar
  • makkelijk bereisbaar

Minpunten Rondreis Vietnam in vier weken

  • soms kunnen de locals onrvriendelijk tegen je zijn
Ultieme tip: Ga met de “hop on hop off bus”. Je koopt een kaartje van noord naar zuid (of andersom) en stapt gewoon uit waar je wilt en ze halen je op waar je wil. Heeft je veel vrijheid.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Budget reizigers

Onvergetelijk Vietnam (bezocht in april 2005)

Review geschreven door Ron Gunneweg op 11 november 2018

Bijna een jaar van voor personen op reis gegaan naar Vietnam. Met behulp van het reisbureau Vietnamonline hebben we een prachtige reis samengesteld, waarbij het ons opviel dat de meeste reizen van Noord naar Zuid, en wij uiteindelijk er voor gekozen hebben om van Noord naar Zuid te gaan.
Aangekomen in Ho Chi Mihn zijn we daar een aantal dagen gebleven.De volgende ochtend gingen we naar de Ben Thanh markt, de centrale markt van Saigon, hier verkopen ze echt alles. De Tham straat is in de zogeheten Trotter-wijk en dat is te merken: cappuccino, pizza en Mexicaans eten. De volgende dag gingen we naar het stadje My Tho in de Mekongdelta. We kwamen veel rijstboten tegen. Deze zijn helemaal volgestouwd met rijst. De Phung Hiep drijvende markt bij Cantho is een lust voor het oog. Ondertussen ook nog de Cu Chi tunnels bezocht. Vervolgens door naar Nha Trang met binnenlandse vlucht en door naar Whale island. Toe naar Hoi An, het prachtige historisch oude Hoi An. Wat een schoonheid! Vervolgens door naar de oude keizerstad Hué naar de tempel waar de foto van de wereldberoemde Austin en de monnik die zichzelf in 1963 in brand stak. De Citadel geeft je een goed beeld van het leven van de keizers van Hué. In de Citadel zijn de paleizen en de purperen verboden stad (het privé-domein van de keizer) vernield in de oorlog. Daarna met een bootreis door Halong Bay. Wat een prachtig gebied is dat! We bezoeken mooie grotten met druipstenen. Daarna varen we langs de rotsformaties van Ha Long Bay. Vervolgens met de trein door naar Sapa en de grens met China Lao Cai (wandeling naar Lao Chai dorp van de Zwarte H'mong stam. De rijstterrassen en het is genieten van het prachtige uitzicht. Na een picknick lunch naar het Ta Van dorp van de Dzay en het Giang Ta Chai dorp van de Red Dzao stam). Met de nachttrein terug naar Hanoi. Daar nog het wereldberoemde poppentheater bezocht.
Een reis om niet snel te vergeten. Wat een vriendelijke mensen, altijd even behulpzaam en met heel weinig tevreden.

Pluspunten Rondreis Vietnam in vier weken

  • Er is veel te zien en je kunt dan in vierweken op een rustige manier indedaad heel veel zien.

Minpunten Rondreis Vietnam in vier weken

  • lang van huis
Ultieme tip: Hoi An moet je aangedaan hebben. Zo mooi historisch en erg vriendelijk!
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

vietnam (bezocht in november 2017)

Review geschreven door John Hulleman op 10 november 2018

Dit was een van de mooiste reizen die ik ooit gemaakt heb in azie .Een geweldige reis van noord to zuid met diverse tegestellingen en prachtige natuur met als rode draad de oorlog tussen noord en zuid .de mensen zijn zeer vriendelijk gewoon genoten.

9,8
10 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Plaatsen
10 Wandelingen
9 Bereisbaar

Pluspunten Rondreis Vietnam in vier weken

  • aardige mensen
  • mooi land
  • de geschiedenis

Minpunten Rondreis Vietnam in vier weken

  • geen
Ultieme tip: ik vond persoonlijk 4 weken nog te kort denk dat er nog veel meer mooie plekjes zijn .
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Adembenemend (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Hendry Kooistra op 28 november 2017

Geweldige reis gehad van Noord naar Zuid in 4 weken. Begonnen in Hanoi. Vanuit daar naar Halong bay een schitterend stuk werelderfgoed wat je gezien moet hebben in Vietnam. Na Halong Bay weer terug naar Hanoi wat overigens ook een wereldstad is. Hier is ook genoeg te zien en te beleven. Daarna een tour in Sapa gedaan. Wat overigens ook een van de mooiste bezienswaardigheden zijn. Maar ook een zware hike door de bergen met dit warme weer wat wij hadden. Na Sapa zijn we door gegaan naar Ha Giang waar we een motorbike tour door de bergen hebben gedaan, met een groep van 10 mensen met diverse nationaliteiten. Dit was voor ons het hoogtepunt van de reis. De reis door de bergen op de motorbikes is een van de mooiste ervaringen van mijn leven. Ha Giang moet je dus bezocht hebben. Na Ha Giang weer terug naar Hanoi. Waar we onze volgende tour maar BaBe lake hebben geboekt, dit ligt ook ver in het noorden van Vietnam. Een nog niet zo’n heel toeristisch plaatsje, maar zeker waar voor je geld. Het is trouwens heel goedkoop. Verschillende watervallen bezocht en een markt bezocht.
Na Ba Be onze rit weer vervolg naar Hanoi, waarna we richting het midden van Vietnam gingen. Waarbij je zeker Tam Coc niet mag missen waar je hoge bergen kan beklimmen. Ook op de route ligt Phong Nha waar je een geweldige discovery tour kunt doen. Je bezoekt de mudcaves en je kunt er ziplinen over het water en tussen de bergen. Een geweldige ervaring.
Daarna onze weg verder vervolgd richting Hué waar we een dag verbleven. Hierna hebben we de Hai van Pas gereden op de motorbike. Ongeveer 200km van Hué richting Hôi an. In Hôi an zijn we zeker 5 dagen geweest. Dit is een geweldig en gezellig plaatsje die je moet gezien hebben. Vanuit Hôi an zijn we met taxi weer naar Dan Nang gereden en per vliegtuig naar Ho Chi Minh, waar we onze reis afsloten met het bezoeken van een paar musea en de rivier de Mekong bezochten.

Een geweldige reis was het!

10,0
10 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Plaatsen
10 Wandelingen
10 Bereisbaar

Pluspunten Rondreis Vietnam in vier weken

  • aardige mensen
  • Ha Giang
  • goedkoop motorbikes huren
  • gemakkelijk nieuwe tours regelen

Minpunten Rondreis Vietnam in vier weken

  • heel druk verkeer in de grootte steden
  • busritjes zijn soms heel gevaarlijk
  • mensen rijden als gekken
Ultieme tip: Ha Giang moet je geweest zijn!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mooi land (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door John Werken op 21 november 2017

Vietnam is een mooi en warm land
Waar veel te zien is op gebied van oudheden.
Ook de natuur is er geweldig mooi
En uitgestrekt
Bevolking is er vriendelijk en aardig.
Ha long bay is ook wel de uitschieter met mooie natuur mooie rotsen in zee met veel te doen in de baai.

9,8
9 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Plaatsen
10 Wandelingen
10 Bereisbaar
Ultieme tip: Halong bay geweldig
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

geweldig (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door John Werken op 20 november 2017

Veel mooie dingen te zien in Vietnam. Tempels, steden, paleizen maar ook mooie natuur uiteraard ook de Vietnamoorlog. Ha Long bay was erg mooi toen wij er waren was het wel erg bewolkt maar droog.
Wel een hoogtepunt van de reis.

Pluspunten Rondreis Vietnam in vier weken

  • vriendelijke mensen
  • 4 weken zie je veel meer
Ultieme tip: Neem genoeg geheugenkaartjes mee voor de camera
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vietnam in vier weken (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Marlies De Beijer op 13 november 2017

De tocht van Noord naar Zuid Vietnam is adembenemend mooi. Met de prima nachtbussen en fijne hostels is het reizen heel relaxed. De mooie natuur wissel je af met actieve excursies. De locals geven je overal het gevoel dat je welkom bent. Het eten is fantastisch. Een reis om nooit meer te vergeten!

Pluspunten Rondreis Vietnam in vier weken

  • Locals
  • Eten
  • Vervoer
  • Hostels
  • Excursies

Minpunten Rondreis Vietnam in vier weken

  • Heel veel toeristen
  • Veel regen in juli
Ultieme tip: Canyoning in DaLat was een hoogtepunt. Evenals de prachtige rijstvelden in SaPa en de beeldschone natuur in Tam Coc.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Real Vietnam (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Bianca Rijpma op 08 november 2017

Vietnam is een te gek land om helemaal doorheen te reizen. Van de prachtige natuur zoals in Sapa tot de chaotische stad Hanoi. Vriendelijke mensen en heerlijk eten! Je kan in Vietnam terecht om te ontspannen maar ook zeker om veel avontuur te beleven.

Pluspunten Rondreis Vietnam in vier weken

  • makkelijk reizen
  • Afwisseling van natuur en cultuur
  • Heerlijk eten
  • Vriendelijke mensen

Minpunten Rondreis Vietnam in vier weken

  • Veel scooters!
  • Steeds meer toeristen
Ultieme tip: Ga met een local op de scooter dan kom je op de mooiste plekjes!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Backpacken 50+ (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Anja Tol op 06 november 2017

Wij zijn naar Vietnam gereisd omdat onze dochter daar heeft gewoond. Als je die kant dan op gaat wil je het hele land zien. We zijn naar HCMC gevlogen. Daar kwam onze dochter ons ophalen. Samen de Co chi tunnels bezocht, die waren indrukwekkend. Zo slim als die mensen van alles hebben bedacht om te overleven en de Amerikanen te verslaan.
De Mekong Delta was de volgende trip. Wat een schitterend gebied. Alles wat er groeit beweegt en leeft wordt gebruikt of gegeten. Daar kunnen wij wat van leren.
In Dalat hebben we prachtige watervallen gezien. De nachtmarkt was ook bijzonder. Jammer dat het water die avond met bakken uit de lucht kwam maar dat kun je verwachten in het regen seizoen.
In Tam Coc waren na een nachtbus om 4 uur gedropt in een straatje waar we verder maar uitzoeken mochten hoe we bij ons hotel kwamen. Maar als je dan de zonsopkomst mag bewonderen als op de foto wordt je vanzelf even stil om te genieten.
De boottocht door Halong Bay is ook onvergetelijk. Zo mooi om langs de karstrotsen te varen. Bij een strandje van het schip afspringen en heerlijk zwemmen. Even kajakken bij Monkey eiland. Helaas geen apen gezien.
Hanoi was weer een drukke stad. In het weekend wordt die afgesloten voor auto's en scooters. Na een paar weken van getoeter is dat even lekker rustig.
Vandaar een tripje naar Sapa dat dan weer heel anders is. De rijstvelden en de lokale bevolking zijn zeer de moeite waard. Kortom een fantastische vakantie met een gezellig weerzien.

Ultieme tip: Alles was de moeite waard
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Indrukwekkend Vietnam (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door John Van de Pol op 05 november 2017

Of je nu naar Noord of Zuid Vietnam gaat, het is allebei indrukwekkend. Van de Mekongdelta tot wolkenkrabbers in het zuiden naar schitterende natuur en smalle steegjes in het noorden. Vietnam heeft vanalles te bieden en is goed op de toerist ingespeeld. Geniet van de belangrijke bezienswaardigheden, maar ook zeker van het eten en de mensen!

8,4
8 Algemene ervaring
8 Natuur
8 Plaatsen
9 Wandelingen
9 Bereisbaar

Pluspunten Rondreis Vietnam in vier weken

  • eten
  • goedkoop
  • natuur

Minpunten Rondreis Vietnam in vier weken

  • veel toeristen
Ultieme tip: Praat met de locals en leer over hun veeleden, cultuur en mindset: Indrukwekkend!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors