Fietsen Mekongdelta

Fietsen Mekongdelta

door Getaway Travel

De Mekongdelta is een prachtig gebied met een enorme diversiteit aan flora en fauna. Je kijkt je ogen uit bij de aanblik van zoveel natuurschoon en ook de lokale bevolking zal een onuitwisbare indruk bij je achterlaten. Het is een avontuur om dit gebied op de fiets te verkennen. Een zevendaagse tour door de Mekongdelta is dan ook een echte aanrader!

Je begint je tocht in Vinh Long waar je op de fiets de stad kan verkennen. Dorpen die je vervolgens aandoet zijn Ka Be, Tam Binh en tot slot Cantho. Cantho is een geschikt plaatsje om de nacht door te brengen. Het is erg leuk om bij een Vietnamese familie te logeren. De meeste georganiseerde fietsreizen hebben dit in hun pakket.

ZELF NAAR Mekongdelta?

Bekijk alle 71 reizen naar Mekongdelta

Op eigen houtje

Als je je reis zelf regelt is het toch aan te raden om met een gids door de delta te fietsen. Dan kun je namelijk de toeristische hoofdweg vermijden en de kleine weggetjes tussen de waterwegen pakken. Deze kronkelende weggetjes zijn slechts af en toe verbonden met een pondje. Een gids kent het gebied op zijn duimpje.

Ben je een beetje avontuurlijk ingesteld en wil je het op eigen houtje reizen? Dan kun je natuurlijk ook zelf de kronkelende paadjes gaan opzoeken. Je fietst door landelijke tafereeltjes en maakt grote kans door de gastvrije bevolking uitgenodigd te worden.

De Vietnamezen zijn constant in de weer en werken van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. Alleen als ze onderweg zijn en een 'caphe' tegen komen willen ze hier nog wel eens gaan relaxen in een hangmat. Deze caphe'tjes, waar je samen met de locals de heerlijkste koffie kunt drinken, vind je overal.

Reizen Mekongdelta

Foto's & video's Fietsen Mekongdelta

Specialisten Vietnam

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Korea kenner
Sponsors