Azie.nl Jouw vakantie naar Azië begint hier!

Reviews Hanoi

7,6
8,2 Algemene ervaring
7,2 Beziens­waardigheden
7,6 Locals
8,6 Restaurants
8,0 Veiligheid
1,0 Stranden
  • Aantal reviews: 11
  • Aantal waarderingen: 5

Schitterend land en cultuur (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Monique Vis op 17 november 2019

Bijzondere stad, geweldig om mee te maken en te ervaren, één straat was speciaal en vergeet ik nooit meer... Ta Hien is een aanrader. Als je op een terras zit kan het zo zijn dat je ineens je stoel moet verlaten, nadat de autoriteiten zijn langsgelopen of langsgereden mag je weer zitten en vult de straat zich weer, zeer bijzonder. Ook het park met de oude brug is een aanrader. In Sapa ga je jaren terug de tijd in. Van Vietnam vond ik Hue de leukste stad, vooral het paleis.

Pluspunten Hanoi

  • Betaalbaar
  • heerlijk eten
  • oude brug
  • tan hien.straat
  • winkels
  • marktjes

Minpunten Hanoi

  • geen
Ultieme tip: Tan Hien en Pho.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Hanoi in tijden van een hittegolf (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Inge Simonis op 12 november 2018

Tijdens ons verblijf was er een hittegolf dus doken we regelmatig een eettentje of winkeltje in voor wat verkoeling. Zo ontdekten we een verscholen winkeltje in Ma May (schuin tegenover New day restaurant) met prachtige Hmong kleding en doeken. Een must zie voor liefhebbers van cultuur en mooie stoffen.
De stad voelt veilig en je kunt je er prima in je eentje doorheen bewegen, gebruik taxi’s voor de grotere afstanden maar laat je wandelend verdwalen door de straatjes want om iedere hoek tref je weer een nieuw pareltje. Uiteraard kan je jezelf voortbewegen met een scooter maar dat moet je wel durven.

Ultieme tip: Ga lekker eten bij New day - goed Vietnamees eten! 72 Ma May Hanoi Of volg er een kookcursus, beste in de stad.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Cultuurliefhebbers

Op stap met Vietnam à la Carte. (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Gé Weisscher op 19 december 2017

Hanoi is een miljoenenstad in het noorden. Erg gunstig gelegen voor uitstapjes naar Sapa en Halong bay. Het is een erg levendige stad met veel gezellige eettentjes. Het eten is heerlijk. Een must om te bezoeken is het mausoleum van Ho Chi Minh.

Pluspunten Hanoi

  • Vriendelijke bevolking
  • Veel leuke eettentjes

Minpunten Hanoi

  • Het verkeer is een heksenketel
Ultieme tip: Als je gaat oversteken blijf dan niet op de stoep wachten tot je kunt oversteken. Dan kun je blijven wachten. Loop langzaam de weg op of sluit je aan bij een groepje mensen .
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Gezellig drukke stad! (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Niels van Iwaarden op 19 november 2017

Voor mijn werk was ik in Hanoi en had gelukkig een klein beetje tijd om de stad te verkennen. Er was genoeg te doen en met TripAdvisor in de aanslag ging ik op ontdekkingsreis. Langs de vele tempels, het militaire museum, het paleis en om het meer heen. Wat een leuke stad met leuke mensen. Heb me er geen moment onveilig gevoeld. Daarnaast ook prima gegeten. Overigens is Hanoi ook een prima uitvalsbasis om Ha Long Bay te bezoeken.

8,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Hanoi

  • aardige mensen
  • cultuur
  • ha long bay
  • gezelligheid

Minpunten Hanoi

  • veel verkeer
Ultieme tip: Het is enorm gezellig om in de avond op een heel klein gekleurd krukje een drankje te doen tussen alle locals.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Hanoi: alle goede van Vietnam in 1 stad (bezocht in juni 2015)

Review geschreven door Thuy-Anh Dinh op 12 november 2017

Hanoi heeft de afgelopen jaren grote economische sprongen gemaakt en dat is merkbaar aan de stad die steeds moderner wordt. Echter blijft Hanoi altijd de Vietnamese authenticiteit behouden en wordt het nooit té druk of té verwesterd. Een wereldstad, maar wel één die nooit zijn oorsprong verliest.

Pluspunten Hanoi

  • betaalbaar
  • eten
  • cultuur

Minpunten Hanoi

  • wordt steeds toeristischer
Ultieme tip: Pho is één van de meest bekende Vietnamese gerechten en in elke streek maken ze het net iets anders. De originele pho komt echter uit Hanoi, dus zeker het proberen waard.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Hanoi (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Helen Soullie op 09 november 2017

Hanoi is een prima stad om je te vermaken. Het biedt veel leuke tentjes om van Vietnamese specialiteiten te genieten. Vooral de verschillende Banh Mí is erg goed in de smaak gevallen! Probeer zeker eens een egg coffee, maar zorg er wel voor dat hij goed bereid wordt! ;) (Het blijft rauw ei.)

Pluspunten Hanoi

  • betaalbaar

Minpunten Hanoi

  • druk
Ultieme tip: Het oorlogsmuseum is een aanrader.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Een levendige stad die af en toe op een race circuit lijkt (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Anne Bongarts op 06 november 2017

Hanoi is by far een van de drukste steden die ik ooit heb bezocht. In deze stad wordt geleefd en dat voel je aan alles; de mensen op krukjes aan de zijkant van de straat die lekkernijen verkopen of alle duizenden scooters waardoor elk stoplicht op een race parcours lijkt. Het authentieke Vietnam, zonder wolkenkrabbers is hier nog terug te vinden en verder is het de ultieme plek om veel andere backpackers te ontmoeten. Een ideaal knooppunt voor je verdere reis naar Sapa of Halong Bay.

6,8
7 Algemene ervaring
5 Beziens­waardigheden
6 Locals
8 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Hanoi

  • veel andere mensen te ontmoeten
  • knooppunt

Minpunten Hanoi

  • drukte
Ultieme tip: Prison museum
Aangeraden voor: Backpackers

Geweldig begin voor een rondreis (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Wanda Schinkel op 24 februari 2017

Met FOX een prachtige rondreis gemaakt door Vietnam en begonnen in Hanoi. Een van de hoogtepunten was een rondvlucht over Halong Bay, prachtig!

Vietnam is een geweldig land met vriendelijke mensen, heerlijk eten en meestal mooi weer. Helaas hadden wij tien dagen slecht weer, maar gelukkig gingen alles volgens schema door, alleen alles met een regenjas aan.

De foto's zijn mysterieus geworden; laaghangende bewolking tussen de bergen. FOX had alles prima geregeld en ook de reisleider en gids hebben geholpen om er een onvergetelijke reis van te maken.

Pluspunten Hanoi

  • Heerlijke eettentjes op straat

Minpunten Hanoi

  • Toeristisch
  • druk
Ultieme tip: Ga eens naar het waterpoppentheater, iets bijzonders wat wij in Nederland niet kennen. Heel leuk om mee te maken!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers

Hanoi (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Annelies Akkermans op 15 januari 2017

De Oldquarter is zeker een aanrader. Toen ik de eerste keer aan kwam voelde ik mij alsof ik op een filmset terecht was gekomen. Alles nog ouderwets en toch veel verwesterde Vietnamezen. Je kan er alles krijgen wat je wilt. Van goedkoop naar duur en er is genoeg te zien.

8,2
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Restaurants
10 Veiligheid
1 Stranden

Pluspunten Hanoi

  • betaalbaar

Minpunten Hanoi

  • drukte
Ultieme tip: Het meer is leuk om 's ochtends te zien. 'S avonds prachtig vanuit een rooftop restaurant
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Chaotisch maar leuk! (bezocht in oktober 2014)

Review geschreven door Marleen de Keyzer op 09 september 2016

Hanoi is chaotisch, en dat moet je aankunnen. Maar als je even door die toeterende scooters, gehaaste Vietnamezen en het verkeer dat het onmogelijk maakt om over te steken heen prikt, is Hanoi best wel fantastisch.

Vooral in de avond is het in Hanoi downtown onwijs gezellig. Mijn favoriet zijn de street barbecues. Verschillende tentjes langs Ma May hebben in de avond kleine tafels met typisch plastic blauwe en rode stoeltjes uitgestald waar je plaats kan nemen. Je voelt je een lekkere Nederlandse reus op de ministoeltjes. Vervolgens wordt er een soort enorm gourmetstel op je tafel gezet, waaraan je gaat barbecuen. Je kan kiezen uit verschillende soorten vlees en groenten om te wokken, die worden geserveerd met rijst, brood en diverse sauzen. Neem er een biertje bij en je avond kan niet meer stuk!

Ook leuk zijn de 'Bia Hoi Corners' op bijna elke straathoek downtown. Je vind daar een Vietnamees vrouwtje met een koelbox vol bier en een paar krukjes. Voor nog geen vijftig cent kan je bij haar aanschuiven en gezellig een biertje drinken. Grote aanrader om een keer te doen!

Overdag is het interessant om de stad te verkennen, en dan vooral het stadsleven. Loop even naar de markt, waar ze de raarste dingen verkopen. Van schildpadden zonder schild tot katten in een hokje, enorm zielig. Onderweg zie je Vietnamezen sjouwen met goederen die ze op de markt verkopen. De een heeft een wigwam vol fruit op zijn schouders hangen, de ander heeft haar fiets volgeladen met hoeden en andere prullen.

Bij het meer is een tempel die je kan bezoeken, maar vooral als je al in andere Aziatische landen bent geweest is dit niet erg bijzonder. Verder zijn er nog een aantal musea in de buurt en het Ho Chi Minh Mausoleum.

7,2
7 Algemene ervaring
6 Beziens­waardigheden
7 Locals
9 Restaurants
7 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Hanoi

  • Gezellige sfeer
  • Leuke restaurantjes
  • Bia Hoi hoekjes
  • Goedkoop

Minpunten Hanoi

  • Toeristisch
  • Chaotisch
  • Veel lawaai
Ultieme tip: Geniet in de avond van een street BBQ: op de stoep voor een van de vele restaurantjes maak je je eigen gerecht op een mini-barbecue. Heel gezellig!
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

You love it or you hate it! (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Charlotte de Vries op 12 augustus 2016

Hanoi is echt een 'you love it or you hate it' -stad. And I loved it.

De stad lééft. Een wandeling over de straten is een groot spektakel. Verkopers roepen je na op elke hoek van de straat, scooters halen je in op de stoep, foodtrucks blazen rookwolken en barbecuegeuren uit, mannen staan in de goot hun tanden te poetsen, vrouwen zitten op hun hakken fruit te pellen. Te midden van dit bijzondere feest vind je interessante musea en het mausoleum van Ho Chi Minh. In veel restaurants serveren ze heerlijke Vietnamese gerechten en er zijn een aantal gezellige nachtclubs. Ik heb me er uitstekend vermaakt!

8,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Locals
8 Restaurants
7 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Hanoi

  • Betaalbaar
  • Veel vermaak

Minpunten Hanoi

  • Vies
Ultieme tip: Probeer wat te mengen met de lokale bevolking. Op het eerste gezicht lijken ze afstandelijk, maar het zijn ontzettend lieve, slimme mensen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Reizen Hanoi

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Brunei kenner
Sponsors