Fietsen Hai Phong

Fietsen Hai Phong

door Getaway Travel

In Noordoost-Vietnam is de omgeving Hai Phong mooi om per fiets te ontdekken. Ook deze stad ligt niet ver van de kust. Auto's zul je er weinig tegen komen want de lokale bevolking reist er voornamelijk met de fiets, scooter of bus. Hai Phong heeft een relaxte sfeer en wordt ook wel vergeleken met Hanoi in de jaren '90. Officieel is het de derde grootste stad van Vietnam, maar door de sfeer, schone straten en aardige mensen komt het niet zo hectisch over.

Toch zal de start van de fietstocht wat chaotisch verlopen: de straten zijn vol met scooters, fietsers en bussen. Tussen deze drukte door proberen voetgangers en kooplui met grote manden op hun rug zich een weg te banen. Heel wat anders dus dan de rustige fietspaden in Nederland.

ZELF NAAR Hai Phong?

Bekijk alle 4 reizen naar Hai Phong

Het is echter wel de moeite waard want wanneer je de stad achter je laat, begeef je je in een andere wereld. Tussen de eindeloze rijstvelden bevinden zich kleine dorpjes waar mooie pagodes staan. Deze zijn vaak vrij toegankelijk voor toeristen en zijn typerend voor Vietnam en de rest van Azië.

Na een tocht van drie uur eindigt de tour in Do Son Beach. Do Son Town is erg populair bij de Vietnamezen vanwege de karaokeclubs, seksclubs en buffelgevechten. Voor toeristen is Do Son een leuke plek om aan te doen vanwege de vissersbootjes, mooie kustlijn en het casino. Overigens is dit laatste niet toegankelijk voor de lokale bevolking... Na te hebben genoten van het strand gaan de fietsen per truck terug naar Hai Phong terwijl de fietsers per auto worden terug gebracht.

Reizen Hai Phong

Specialisten Vietnam

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Japan kenner
Sponsors