Azie.nl Jouw vakantie naar Azië begint hier!

Reviews Phong Nha-Ke Bang National Park

8,6
9,3 Algemene ervaring
9,3 Natuur
8,3 Stranden
8,0 Wildlife
8,8 Overige activiteiten
7,8 Bereikbaarheid
  • Aantal reviews: 5
  • Aantal waarderingen: 4

Zelfs voor een non-grottenliefhebber fantastisch (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Biko Schermer op 17 november 2019

Over het algemeen zijn grotten niet per se ons ding. Echter in Phong Nha-Ke Bang National Park zijn grotten te bewonderen zo schoon dat je het nooit zal vergeten. Fantastisch onderhouden, grandieus en natuurlijk gevormd. Zeer indrukwekkend

7,8
8 Algemene ervaring
9 Natuur
8 Stranden
7 Wildlife
9 Overige activiteiten
6 Bereikbaarheid

Pluspunten Phong Nha-Ke Bang National Park

  • Geweldige grotten
  • mooi national park
  • Vermaak voor meerdere dagen

Minpunten Phong Nha-Ke Bang National Park

  • Er werd streng bekeurd op scooter rijden
Ultieme tip: Pak de fiets/scooter naar the Pub with Cold Beer en relax met een koude kletser en fantastisch uitzicht.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Wild Tu Lang Cave explorer (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Mariëlle Weij op 09 mei 2017

Prachtige ongerepte jungle met 's werelds grootste grottenstelsel. Een plek waar het toerisme nog in de kinderschoenen staat en natuur je overweldigt. Boek een meerdaagse tour bij Oxalis en ontdek al klimmend, klauterend en zwemmend de mooie grotten.

Pluspunten Phong Nha-Ke Bang National Park

  • ongerepte natuur
  • rustig plek
  • aardige locals

Minpunten Phong Nha-Ke Bang National Park

  • meerdaagse tour ruim van tevoren reserveren
Ultieme tip: Ga mee met Oxalis op avontuur in de jungle!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

PRACHTIG. (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Charlotte de Vries op 12 augustus 2016

Wanneer je aankomt bij het natuurgebied zie je de enorme letters 'Phong Nha-Ke Bang National Park' op een kegelvormige berg, zoals de letters van het Hollywood-teken. Een aankondiging van het imponerende natuurschoon dat je te wachten staat.

Ik heb met een scooter het park en de omgeving verkend. Heerlijk om de vrijheid te hebben om te stoppen op bruggen die uitzicht bieden op de bergen en de jungle, bij groepen waterbuffels die voorbij wandelen en voor boeren die hun land omploegen. Ik vond het een rustgevende plek. En buitengewoon mooi.

Een van de meest bijzondere stops die ik heb gemaakt was bij de Paradise Cave. Grotten vind ik gewoonlijk een beetje saai, maar de Paradise Cave doet zijn naam eer aan! Ik heb nog nooit zo'n enórme grot gezien. Een pad begeleidt je door de hele grot die nooit lijkt te eindigen, langs een maanlandschap van gekke rotsen. Ik heb m'n ogen uitgekeken!

9,0
10 Algemene ervaring
9 Natuur
8 Stranden
nvt Wildlife
9 Overige activiteiten
9 Bereikbaarheid

Pluspunten Phong Nha-Ke Bang National Park

  • Vriendelijke locals
  • Prachtige natuur
  • Betaalbaar
Ultieme tip: 1. Huur een scooter om het park zelf te kunnen verkennen. 2. Rijd eens naar de noordkant van de rivier en zie hoe de boerengemeenschap hier leeft.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Hang-En Cave (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Wim van Heugten op 23 mei 2016

Via Oxalis zijn we naar Hang-En Cave gehiked. 1 dag lang lopen door de natuur van het park met een bezoek aan het dorp Ban Doong. Rivieren doorkruisend loop je richting de op één na grootste grot ter wereld... Aanrader! (check jezelf wel op bloedzuigers!)

9,7
10 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Stranden
10 Wildlife
10 Overige activiteiten
8 Bereikbaarheid

Pluspunten Phong Nha-Ke Bang National Park

  • mooie omgeving
  • veel activiteiten
Ultieme tip: Bamboo Café
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Prachtig Nationaal Natuurpark (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Merel de Bruijn op 13 april 2016

Phong Nha-Ke Bang is een van de parels van Vietnam waar je nog heen moet voor het te laat is. Het woord gaat dat de regering er een tweede trekpleister van Vietnam van wilt maken en dat het over een paar jaar net zo toeristisch is als bij de Ha Long Bay. Zonde, want nu is het alleen nog populair onder een handjevol backpackers.

Phong Nha-Ke Bang is bekender geworden door de ontdekking van de grootste grot ter wereld, de Son Doong, in 2009. Deze kan je alleen bezoeken door de vijfdaagse excursie te doen en die is behoorlijk prijzig. Gelukkig zijn er ook nog andere grotten die ook heel mooi zijn en waar je maar een dag voor uit hoeft te trekken.

De Paradise Cave is daar één van. Wanneer je naar binnen stapt kijk je uit over een grote ruimte vol met stalagmieten en stalactieten. Het gevoel dat je door een eeuwenoude grot loopt is ontzettend bijzonder en maakt dat jij je als mens heel klein voelt.

Naast de grotten is het gehele nationale park ontzettend mooi om te bezoeken. Overal waar je kijkt zie je karstgebergten en veel groen. In de slaperige dorpjes rondom Phong Nha krijg je het echte Vietnamese leven mee, ook erg leuk om te zien.

Reizigers en vakantiegangers die van activiteiten en natuur houden, kunnen in Phong Nha hun hart ophalen.

7,8
9 Algemene ervaring
9 Natuur
7 Stranden
7 Wildlife
7 Overige activiteiten
8 Bereikbaarheid

Pluspunten Phong Nha-Ke Bang National Park

  • Niet toeristisch
  • Prachtige natuur
  • De grotten zijn heel imposant

Minpunten Phong Nha-Ke Bang National Park

  • In de winter kan het er heel koud zijn
  • Veel bouwwerkzaamheden gaande
Ultieme tip: Voor een van de beste koffies in Vietnam moet je bij Mountain River Café (aka Ho Khanh's homestay). De koffie's worden geserveerd met een extra laagje chocolade onderin, heerlijk!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Reizen Phong Nha-Ke Bang National Park

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Brunei kenner
Sponsors