Azie.nl Jouw vakantie naar Azië begint hier!

Reviews Hoi An

8,6
8,9 Algemene ervaring
8,6 Beziens­waardigheden
8,2 Locals
8,9 Restaurants
9,2 Veiligheid
7,9 Stranden
  • Aantal reviews: 23
  • Aantal waarderingen: 13

Het leukste stadje van Vietnam! (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Charlotte de Vries op 12 augustus 2016

Hoi An is een van de gezelligste steden waar ik ooit ben geweest. Het oude centrum is autovrij, wordt getekend door authentieke Japanse handelspanden en is volgehangen met lampionnen in alle kleuren. De stad ligt aan een rivier, waar kajaks en geschilderde vissersbootjes heen en weer varen. Een soort Vietnamese versie van Venetië.

In Hoi An vind je ontzettend veel winkels waar je voor relatief lage prijzen kleding kan laten maken. Daarnaast zijn er verschillende markten, tempels en fantástische restaurants. Tijdens mijn reis door Vietnam heb ik nergens zo lekker gegeten als in Hoi An!

8,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Locals
10 Restaurants
9 Veiligheid
7 Stranden

Pluspunten Hoi An

  • Betaalbaar
  • Goed onderhouden
  • Authentiek

Minpunten Hoi An

  • Erg toeristisch
Ultieme tip: Leef je uit bij restaurant The Mermaid. Proef vooral eens de White Rose daar. Yummmmm!!!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Soms kun je het beste niet tot het laatst bewaren (bezocht in oktober 2013)

Review geschreven door Joeri de Vries op 01 juli 2016

Wie een rondreis door Vietnam maakt, wordt door de vorm van het land gedwongen om te reizen van noord naar zuid of andersom. Halverwege deze lange reis bevindt zich een bijzonder stadje, die door de meeste reizigers wordt gebruikt om een korte break in te lassen.

Uiteraard is de populariteit van het plaatsje niet alleen het gevolg van de praktische ligging, halverwege Vietnam. Sterker nog, Hoi An heeft de toeristische aantrekkingskracht volledig te danken aan de unieke sfeer en talloze bezienswaardigheden. Prachtige tempels, karakteristieke kanaaltjes, kleurrijke lampionnen; Hoi An is in alles een plek vol Aziatische magie. Zelfs iets eenvoudigs als een voetgangersbrug (Chua Cau of Japanse Brug) is hier verheven tot een volmaakt kunstwerk.

Dit alles heeft een kleine keerzijde: Hoi An trekt busladingen vol toeristen. Toch zal dit de meeste mensen nauwelijks storen. Bezoekers vallen immers voortdurend van de ene in de andere culturele verbazing, waardoor de typische irritaties van massatoerisme de meeste mensen bespaard blijft.

Een bezoek aan deze plaats is simpelweg een fantastische ervaring. Al zou je maar tijd hebben voor één Vietnamese bestemming, zorg ervoor dat het Hoi An is!

8,8
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Restaurants
9 Veiligheid
9 Stranden

Pluspunten Hoi An

  • Prachtige en sfeervolle plaats
  • Talloze bezienswaardigheden

Minpunten Hoi An

  • Toeristisch
  • Vrij duur
Ultieme tip: Reis je vanuit het noorden van of naar Da Nang en Hoi An? Zorg dan dat je dit overdag doet, zodat je een goed uitzicht hebt over de prachtige Hai Van bergpas.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Prachtig en authentiek Hoi An (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Merel de Bruijn op 13 april 2016

Hoi An is een van de fijnste steden van Vietnam. Het is een veelzijdige stad met voor ieder wat wils: het is rijk aan geschiedenis, je kan er heerlijk eten, het strand is dichtbij en Hoi An is dé tailor made stad van Azië!

Dé plek dus om een mooi pak of leuk jurkje speciaal op maat te laten maken. Stap niet zomaar de eerste de beste tailorshop binnen en bedenk wat je budget is. Heb je veel te besteden? Ga dan naar Yali. Maar ook als je budget wat lager is, is er genoeg keuze.

De beste manier om het oude centrum te ontdekken is door gewoon rond te wandelen en te 'verdwalen'. Een van mijn favoriete manieren om een oude stad te ontdekken. Overal zie je nog de Franse invloeden uit de Koloniale tijd terug. Zoals de typische houten luikjes voor de ramen en al het groen op straat. Daarnaast zijn er een paar prachtige tempels te bezoeken. En de brug van het 20 000 Dong briefje staat in het centrum!

In twee a drie dagen leer je Hoi An goed kennen. Langer raad ik dan ook niet aan, tenzij je het wilt combineren met een paar dagen strand.

Het enige minpuntje van Hoi An is dat het ook ontzettend toeristisch is. Hierdoor zijn de verkopers vrij opdringerig en moet je je tas goed in de gaten houden. Maar los hiervan: een ontzettend toffe stad!

7,7
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
7 Locals
8 Restaurants
9 Veiligheid
7 Stranden

Pluspunten Hoi An

  • Ontzettend fijne sfeer
  • Lekker eten
  • Je voelt de geschiedenis

Minpunten Hoi An

  • Toeristisch
  • Opdringerige verkopers
Ultieme tip: Voor eten moet je in de oude markthal zijn in het midden van het oude centrum. Hier vind je typische Vietnamese gerechtjes en verse fruit shakes voor een habbekrats.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Reizen Hoi An

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Sri Lanka kenner
Sponsors