Ha Giang

Reviews Ha Giang

9,3
9,4 Algemene ervaring
9,4 Beziens­waardigheden
9,2 Locals
10,0 Natuur
8,4 Interessant
- Stranden
  • Aantal reviews: 10
  • Aantal waarderingen: 5

Ha-giang (loop) (bezocht in mei 2019)

Review geschreven door Nienke Scheper op 10 december 2019

Dorp in het noorden van Vietnam en startpunt voor de geweldige motortocht: de ha giang loop. Meest indrukwekkende vier dagen waarbij je door ieder welkom wordt ontvangen en je terecht komt op de mooiste plekken. In een woord ge-wel-dig!

Ultieme tip: Mama’s homestay hostel waar je in het Nederlands geholpen kan worden!
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Ha Giang motorloop; Going higher grounds (bezocht in mei 2019)

Review geschreven door Geraldine Oosting op 03 december 2019

Ik ben achterop de motor gesprongen bij een Vietnamese gids, zelf een van de bewoners van de kleine dorpen van minoriteiten in Noord-Vietnam. Deze bracht mij op plekken waar ik zelf nooit had kunnen komen en heeft me enorm veel over de cultuur in Noord-Vietnam geleerd. We hebben bij mensen thuis overnacht waar je opgenomen wordt in het gezin, een plek waar ik bijzondere mensen heb mogen ontmoeten. Ik heb grenzen verlegd door over smalle paden langs ravijnen te rijden die me naar de meest indrukwekkende uitzichten geleid hebben. Je kunt dit boeken door simpelweg te zoeken op Easy rider Ha Giang Motorloop, ik heb er 3 dagen over gedaan, maar je kunt hier ook 5 dagen voor uittrekken. Qua omgeving zou ik zeker 5 dagen aanbevelen maar houdt er rekening mee dat je dan ook 5 volle dagen achterop de motor zit en dat is redelijk pittig en vermoeiend. Al met al zou ik zo terug gaan, dit was voor mij een van de meest bijzondere plekken van de wereld waar ik tot nu toe geweest ben!

Pluspunten Ha Giang

  • Authentiek Vietnam
  • Mens en cultuur
  • gastvrijheid
  • Uitzicht

Minpunten Ha Giang

  • Beperkt in luxe
Ultieme tip: Doe de motorloop, zelf rijden per motor/scooter heeft zijn charmes, maar door mee te gaan met een gids zie je plekken waar je zelf nooit zou kunnen komen!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ervaring voor het leven (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Nando Wiarda op 19 november 2019

Ha Giang Loop geboekt bij het Jasmin Hostel. Top ervaring! Samen met mijn Easyrider een hele mooie 3-daagse tocht gedaan waarbij ik de meest mooie uitzichten heb gezien en de mooiste foto's heb kunnen maken! De tocht en de homestays waren erg gezellig en luxe! Helaas hebben we 1.5 dag regen gehad maar dat mocht de pret niet drukken! De uitzichten waren het zeker waard, aanrader dus!

9,0
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Locals
10 Natuur
7 Interessant
nvt Stranden

Pluspunten Ha Giang

  • schone stad
  • makkelijk bereikbaar
  • prachtige uitzichten

Minpunten Ha Giang

  • slapen op de grond van sleepingbus naar Hanoi vanwege overboeking
Ultieme tip: Als je je niet zeker genoeg voelt op een (semi-automatische) scooter zou ik de Easyrider aanraden! Ook geniet je meer van het uitzicht op deze manier!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Must do! (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Jeffrey Cremers op 18 november 2019

Als je in het noorden van Vietnam bent MOET je de Ha Giang Loop hebben gereden! Drie tot vier dagen een prachtige route door de bergen in het noorden van Vietnam. Misschien wel de mooiste ervaring van Vietnam.

9,0
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Locals
10 Natuur
7 Interessant
nvt Stranden

Pluspunten Ha Giang

  • prachtige omgeving
Ultieme tip: Ga zelf op een motor de tour rijden als dit mogelijk is.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

3 daagse motortour in Ha Giang (bezocht in maart 2019)

Review geschreven door Jolette Langeveld op 17 november 2019

Ga 3 fantastische dagen touren door de prachtige natuur van Noord Vietnam. Overnacht tijdens de tour in authentieke dorpjes. Na iedere bocht of berg viel onze mond weer open van verbazing. Ik zou dit avontuur iedereen aanraden.

9,4
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
10 Natuur
9 Interessant
nvt Stranden

Pluspunten Ha Giang

  • betaalbaar
  • lokale bevolking
  • eten

Minpunten Ha Giang

  • geen
Ultieme tip: Boek een eerste nacht bij Jasmine Hostel. Zij regelen vervolgens je motortrip en je kan vanaf daar met een groep starten. Schuif aan bij het family diner. De beste in Vietnam.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Genieten! (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Amber Glinka op 15 december 2018

Ha Giang extreme loop.
Zeker een aanrader!
Je rijd in ongeveer 4 dagen door de prachtige natuur in het noorden van vietnam.
Het ene moment rijd je tussen prachtige bergen. En het andere momenten, rijstvelden zo ver je kunt kijken.

9,2
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Locals
10 Natuur
10 Interessant
nvt Stranden

Pluspunten Ha Giang

  • ha giang is een betaalbaar stadje
Ultieme tip: Lekker eten? Bong restaurant
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Genieten! (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Amber Glinka op 15 december 2018

Ha Giang extreme loop.
Zeker een aanrader!
Je rijd in ongeveer 4 dagen door de prachtige natuur in het noorden van vietnam.
Het ene moment rijd je tussen prachtige bergen. En het andere momenten, rijstvelden zo ver je kunt kijken.

Pluspunten Ha Giang

  • ha giang is een betaalbaar stadje
Ultieme tip: Lekker eten? Bong restaurant
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Mooiste uitzichten! (bezocht in april 2018)

Review geschreven door Priscilla Zeeman op 18 november 2018

Wat een prachtig stukje onontdekt Vietnam. Je komt er zowat geen toeristen tegen & ziet de meest mooie landschappen. Buiten dat is de bevolking onwijs lief. Ik heb in vele home stays geslapen. Daar heb ik een uniek inkijkje gekregen in de Vietnamese cultuur.

Als je aan het touren bent, denk je telkens dat je het mooiste gezien hebt. Niets is minder waar. Wanneer je de volgende bocht langskomt, komt er ook direct een nieuw prachtig landschap met hoge bergen en diepe dalen. Onderweg van die kleine dorpjes met mooie rijstvelden en hardwerkende Vietnamezen.

Ik ben in het noordelijkste puntje de grens met China overgelopen. Geen douane te zien! Verder is het Ba Be Lake echt prachtig met de mooie rijstvelden!

Vergeet niet dat Ha Giang de armste provincie is van Vietnam & geef je mensen daar dus geen geld. Snoepjes en eten geven is wel goed. Om geld kunnen de mensen namelijk gaan vechten.

Ik ben met een 125cc scooter door de bergen gegaan. Zorg er wel voor dat je altijd extra benzine mee hebt, want het kan zomaar zijn dat je uren lang geen enkele vorm van leven tegenkomt. Neem ook niet teveel spullen mee, maar vergeet feen warme trui mee te nemen. Het kan hoog in de bergen bij Lung Cu heel erg koud worden. Neem ook een regenponcho mee, want er kan plotseling een bui uit de lucht komen.

Geen ervaring met scooter rijden? Ga dan met een groep. De wegen zijn erg slecht, dus enige ervaring met scooter rijden is vereist.

Pluspunten Ha Giang

  • Gastvrije bevolking
  • Prachtige landschappen.
  • Rijstvelden.

Minpunten Ha Giang

  • Slechte wegen.
Ultieme tip: In deze regio moet je in home stays slapen!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Motorloop Ha giang (bezocht in mei 2018)

Review geschreven door Sanne Schoenmaker op 12 november 2018

Het meest mooie stukje aardbol wat ik in 5 maanden backpacken heb gezien. Alles is nog ongerept en puur, de mensen én de natuur zijn prachtig! Als je tussen de bergen rijdt, wil je bijna elke 100 meter stoppen om een foto te maken, soms geloof je je eigen ogen niet!

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
9 Interessant
nvt Stranden

Pluspunten Ha Giang

  • prachtig berglandschap
  • weinig toeristen
  • lieve locals

Minpunten Ha Giang

  • af en toe wat gevaarlijke wegen
Ultieme tip: Neem vooral je tijd. Je kan de loop in 3 dagen rijden, maar doe het rustig aan en plan er minimaal 4-5 dagen voor!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mooiste loop is van ha giang (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Amber Glinka op 11 november 2018

Wil je avontuur. Ga dan naar vietnam, ha giang en rijd de loop. Ieder moment heb je het idee dat je over een filmset rijd. Van rijstvelden tot mooie ronde bergen. 4 a 5 dagen rond rijden op een semi schakel. We love of!

Pluspunten Ha Giang

  • betaalbaar
  • weinig touristen
  • mooie natuur
Ultieme tip: QT motorbikes & tours En Bong restaurant
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Reizen Ha Giang

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Sri Lanka kenner
Sponsors