Azie.nl Jouw vakantie naar Azië begint hier!

Reviews Thailand

8,7
8,9 Algemene ervaring
8,8 Beziens­waardigheden
8,4 Steden of plaatsen
8,7 Locals
8,5 Veilig
9,2 Natuur
8,7 Stranden
8,5 Klimaat
  • Aantal reviews: 300
  • Aantal waarderingen: 190

Thailand (bezocht in juni 2015)

Review geschreven door Emmy Sportel op 02 oktober 2016

Fantastisch land. Mooie natuur, geweldige mensen, heerlijk eten! Thailand heeft vele verschillende gezichten, van tropische eilanden tot wilde jungle met bergtoppen, van luxe tot heel arm. Heel gemakkelijk om rond te reizen, dus wat houdt je nog tegen?

Pluspunten Thailand

  • makkelijk reizen
  • goedkoop
  • heerlijk eten

Minpunten Thailand

  • seks toerisme
Ultieme tip: Plan niks van te voren! Laat je als je daar bent leiden door wat en wie je tegen komt en je zult zo de meest prachtige en minst toeristische plekken zien.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zomervakantie in Thailand (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Tamara Sturm op 02 oktober 2016

Een prachtig indrukwekkend land. Ondanks het regenseizoen was het prima te doen. Veel gezien: van Bangkok via Ayutthaya naar het noorden en vanuit Chiang Mai weer naar het zuiden waar we de twee tropische eilanden Ko Phangan en Ko Tao hebben bezocht. Vriendelijke bevolking, gastvrij en heerlijk eten! Voor onze kinderen (13 en 16 jaar) een eerste kennismaking met Azië en het smaakt naar meer!

8,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Een gedeelte hebben we van te voren geregeld via een reisagent (Thailand-online). Daarnaast hebben we ook verschillende trips ter plekke geregeld en dat was goed te doen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Wegdromen aan het strand (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Diana Van Ringelenstein op 02 oktober 2016

Op een dag zat ik laat in de middag op het strand van Koh Samui. De tijd verstreek en langzaamaan veranderde het strand. De sfeer veranderde. De toeristen verdwenen en de Thai kwamen. Het werd drukker en drukker. Alsof iedereen na het werk op het strand kwam eten en socializen met hun gezin of vrienden. Samen met een jongeman naast mij en verderop een vrouw met e-reader waren we zo ongeveer de enige toeristen.
Het geluid om mee heen veranderde. Waar ik eerst alleen de zee hoorde en af en toe een waverunner, hoorde ik nu kinderen lachen en schreeuwen, muziek uit de strandtent verderop, Thais praten en vogels fluiten. De honden werden actiever en liepen tussen de mensen door op zoek naar eten. De zee werd drukker en drukker. Het was de perfecte timing om te mediteren; alleen maar te luisteren en te zijn in het nu. Elke keer als ik mijn ogen opende was het beeld veranderd; andere mensen, ander wolkendek. Ik kon kijken en luisteren, zonder dat mijn gedachten elders waren. Er kwam een soort rust over mij heen terwijl het om mij heen veel drukker werd. Ik luisterde met mijn ogen dicht en hoorde alles. Het duurde niet lang of de vrouw met e-reader en ik waren over. Soms vergeten we hoe belangrijk het is om in het hier en nu te leven, intens en bewust te leven. Niet bezig te zijn met het verleden of de toekomst, maar met wat je op het moment doet, al dan niet met wie. Dat mijn aandacht uitgaat naar de omgeving of de persoon (of personen) met wie ik op een bepaald moment ben. Dit maakt ook wat reizen natuurlijk zo verslavend maakt. Je leeft veel intenser, alles is nieuw, je zintuigen staan op scherp. Je bent veel meer in het nu.

Koh Samui is genieten. Genieten van het strand, het eten, de watervallen en de massages. Het is het ultieme relax eiland.

Pluspunten Thailand

  • eten
  • betaal
  • natuur
  • strand
Ultieme tip: Waar mogelijk, huur een scooter en ga er zelf op uit met een kaart in de hand.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

FANTASTISCH (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Jihane Ameziane op 02 oktober 2016

Thailand, het land van de lach...
Dat is zeker waar! De bevolking is erg behulpzaam en vriendelijk.. en ik heb me niet één keer onveilig gevoeld in Thailand. Ik adviseer iedereen om een treinreis te maken.. van Bangkok naar Ayutthaya en vanuit daar door naar de eindbestemming Chiang Mai... overigens kan je tussendoor genoeg leuke stops maken... ga bijvoorbeeld naar Lampang, daar heb je een opvangcentrum voor verwaarloosde olifanten... hier mag je ze helpen met wassen en voeren en mag je de dieren ook echt aanraken.. dat was een bijzondere ervaring! Chiang Mai vond ik ook een leuk stadje.. een stuk rustiger dan Bangkok en er zijn prachtige tempels te bezoeken.. neem ook een kijkje op de night bazaar, waar je heerlijk kan eten.. vanuit Chang Mai heb ik een binnenlandse vlucht genomen naar Koh Samui.. dit is een prachtig eiland waar je heerlijk tot rust kan komen aan het strand en kunt genieten van de mooie azuurblauwe zee.. neem vanuit Koh Samui de speedboot naar Koa Tao. Dit is werkelijk een paradijs voor snorkel- en duikliefhebbers.. beklim de berg en maak een geweldige foto! Kortom voor degene die nog niet naar Thailand zijn geweest.... DOEN!

Pluspunten Thailand

  • betaalbaar
  • cultureel
  • natuur

Minpunten Thailand

  • hygiëne
  • toeristinformation
Ultieme tip: De nachttrein vanuit Bangkok naar Chiang Mai! Twee stapelbedden per cabine. Tip: betaal iets meer en kies het onderste bed! De bovenste bedden zijn klein en benauwd!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

De vele gezichten van Thailand (bezocht in november 2014)

Review geschreven door Esther Loef op 02 oktober 2016

Persoonlijk ben ik een beetje 'verliefd' op Thailand. De geuren, de mensen, de tempels, het heerlijke eten, het is één van mijn favoriete vakantiebestemmingen. Wel probeer ik van de massa weg te blijven. Plekjes te bezoeken in het noorden welke niet zo gangbaar zijn en eilanden te ontdekken in het oosten en westen van het land. Daar waar het massatoerisme het land en de mensen nog niet heeft aangetast.

8,8
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • mooie stranden

Minpunten Thailand

  • massatoerime
Ultieme tip: Leer een paar woordjes Thai, de mensen vinden dat geweldig en het zorgt voor betere deals!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rust en eenvoud (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Ria van 't op 02 oktober 2016

Koh Lanta is in augustus een zeer rustig eiland, eigenlijk kun je zeggen dat er niets te doen is.
Alles wordt weer opgeknapt voor het hoogseizoen.
Als je rust zoekt is het prima vertoeven. De westkant is mooier en meer ontwikkeld dan de oostkant.

Pluspunten Thailand

  • betaalbaar
  • vriendelijk

Minpunten Thailand

  • taal
Ultieme tip: Eilandhoppen
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Wat een geweldig land! (bezocht in augustus 2012)

Review geschreven door Scarlett Hazenbrink op 02 oktober 2016

Wat een geweldig land! De jungle in het noorden en de parelwitte stranden in het Zuiden. Prachtige natuur. Ze zeggen dat Thailand het land van de glimlach is? Nou, dat klopt helemaal! Geweldige cultuur en mede dankzij het Boeddhisme vond ik de mensen heel lief en hulpvaardig.

8,4
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
8 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • betaalbaar
  • cultuur
  • diversteit
Ultieme tip: De nachttrein vanuit Bangkok naar het Noorden!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Worldwide (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Tahnee van Laere op 02 oktober 2016

Het prachtige land genaamd Thailand. Veelzijdig, vriendelijk, lekker eten en ontzettend veel te zien. Van zon naar regen en van natuurlijk tot prachtige bergen. Neem vooral niet te veel spullen mee in je backpack! Daar is ook veel te koop.

Pluspunten Thailand

  • vervoer
  • bevolking
  • weer

Minpunten Thailand

  • pittig eten
  • toerisme
  • hygiëne
Ultieme tip: Plan niks! Ga op je gevoel af, en kijk daar waar je heen wilt.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtig Thailand (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Kim Koenen op 02 oktober 2016

Wat een prachtig land en het land van vele uitersten. Je vindt er natuur, cultuur, uitgaan, corruptie, het lekkerste eten en de liefste mensen. Een aanrader is zeker de Co van Kessel tour in Bangkok, deze tour brengt je langs vele niet zo bekende plekjes in Bangkok.

Pluspunten Thailand

  • Eten
  • klimaat
  • schoonheid
  • stranden
  • eilanden

Minpunten Thailand

  • Oplichting
  • regenseizoen
  • sextourisme
Ultieme tip: Co van Kessel tour Bangkok!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Koh Phangan (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Amber Jaarsma op 02 oktober 2016

Bezoek het noorden van Koh Phangan in plaats van alleen de full moon party. Je vindt er de mooiste stranden voor jou alleen. De een nog mooier dan de ander. Sluit een deal zodat je voor een goede prijs naar ieder strand gebracht kan worden en uiteindelijk terug naar je plek van verblijf. Zorg dat je dat goed hebt geregeld en voorkom dat je hals over kop moet overnachten aan de andere kant van het eiland :-) Koh Phangan heeft zo veel moois te bieden.. neem eens de tijd om door het binnenland van het eiland te rijden met een motorscooter. Prachtig en nog zo ongerept.

Pluspunten Thailand

  • betaalbaar
  • avontuurlijk
  • cultuur
  • fotogeniek

Minpunten Thailand

  • oplichting
  • uitlaatgassen
Ultieme tip: Ga eens een hapje eten bij de Dutch Guesthouse. Ga voor de Khao Soy. Verwacht geen luxe restaurant, het is simpel maar dit eten en de mensen van deze accommodatie zijn geweldig!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Backpacken in beautiful Buddha Bangkok (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Inge van den Heuvel op 02 oktober 2016

Van Vietnam door naar Bangkok. Wat een prachtige stad! Verliefd op het eten, The Khao San Road waar 's nachts het uitgaansleven losbarst en de mensen. Heel veilig, ben er als meisje alleen gaan backpacken. Tip: ga ook naar Ayutthaya en The Erawan waterfalls! Heerlijk om even het drukke stadsleven achter je te laten en te genieten van cultuur en natuur!

9,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • heerlijke eten
  • lekker weer
  • afwisseling natuur en cultuur

Minpunten Thailand

  • taxi oplichters
Ultieme tip: Eet Pad Thai
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Thailand (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Emilie De Galan op 02 oktober 2016

Afgelopen zomer zijn we met de familie 3 weken gaan rondreizen in Thailand. Ik was ooit al in Bali geweest maar dit was voor mij persoonlijk nog mooier. De diversiteit van Thailand is enorm. Must see is natuurlijk het culturele Bangkok. Van de grand palace tot China town, alles is bijzonder en weer anders. Vervolgens zijn we naar de River kwai gegaan. Een enorm verschil om van het drukke Bangkok naar het enorm stille river kwai te gaan. Als je echt de rust zoekt, is dit zeker een goede bestemming. Naast Bangkok vond ik chiang mai de mooiste stad. Vol met studenten en leuke hotspots. Chiang mai night bazaar is ook sowieso een must see! 1248 stalletjes vol met Thaise lekkernijen of souveniertjes. Als je het binnenland gezien hebt, raad ik de eilanden erg aan. Krabi zelf niet. Ik zou dan wel echt de oost eilanden pakken. Wat je ook doet of ziet Thailand is adembenemend.

9,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • betaalbaar
  • locals
  • backpackland

Minpunten Thailand

  • regenseizoen
Ultieme tip: De beste skyline van Bangkok; sirocco skybar.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Overweldigend! (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Wendy Ropers op 02 oktober 2016

In een woord geweldig! Het is een prachtig land met vele gezichten. Het immens grote Bangkok, fantastisch. Het is zeker een must hier een paar dagen te verblijven. Wij gingen door naar de River Kwai. Prachtig en vol van historie. Een dag later deden we de Erawan watervallen en Hellfire pass. Toen heerlijk gaan relaxen in Phuket en nog een paar dagen naar de Phi phi eilanden. Het land is prachtig, de mensen super aardig en natuurlijk heerlijk eten! Ik ben verliefd geworden op dit land en zal zeer zeker terug gaan..

Ultieme tip: Wij hebben vaak in hele kleine restaurantjes gegeten die we onderweg tegenkwamen. En elke keer weer aangenaam verrast door het heerlijke eten.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Het warme Thailand

Review geschreven door Jan de Groot op 01 oktober 2016

Het warme Thailand, daar bedoel ik mee; de hartelijkheid en gastvrijheid, de zon, het weer en het eten kan ook behoorlijk heet zijn.
Ik was in Bangkok en in het zuiden van Thailand, Bangkok moet je gezien hebben, daar is alles, bedenk het en je kunt het daar vinden! Ik was in het zuiden in de plaats Sichon, een echt oud vissersdorp/haven met heel veel restaurants, waarlijk uitstekend en goedkoop kan eten! Vele stranden waar je in alle rust kunt genieten, kortom nog niet ontdekt! Er zijn verschillende Hotels en Bed & Breakfast's waar je nog voor hele schappelijke prijzen kunt overnachten. Langs de straten vele verkooppunten van fruit, drink's en eten! Op zondag morgen vanaf 05.00 is er een hele grote versmarkt, waar je werkelijk alles wat in zee leeft kan kopen! Daarbij heb je midden in het dorp elke dag een kleine markt, met alleen verse groenten-en viswaren. Een nachtleven heb je er gelukkig niet, omdat zoiets voor toeristen wordt gemaakt! Laten we zeggen gelukkig niet! Ik overnachtte zelf in een kleine Bed & Breakfast met twee bungalows met een prachtige tuin met kleine water fonteinen en vele reuk bloemen! Ook kon je daar genieten van een Thaise massage en s' avonds een bier of een glas wijn onder het huis waar dag en nacht een koele wind onderdoor waaide! Kortom; een heerlijke vakantie!

Pluspunten Thailand

  • het weer
  • het eten
  • de stranden
  • de vriendelijkheid van de mensen
  • de beleefdheid van de mensen

Minpunten Thailand

  • het verkeer
Ultieme tip: Bed & Breakfast To-Co in Sichon, met uitstekende service en ze komen je persoonlijk afhalen van het vliegveld!
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Overwinteren Phuket (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Jean Willems op 01 oktober 2016

Phuket is voor ons ieder jaar weer anders. De stranden, het lekkere eten, de excursies, ook in de buurt van Phuket de eilanden, de vriendelijke mensen, het stappen, en in ons geval ook familiebezoek. Alleen dit jaar is er een minder vriendelijle bezoeker; the Portuguese Man-of-War, soort kwal.

Ultieme tip: Stappen in Patong of Phuket stad. Phuket stad is minder commercieel, er zijn ook uitstekende ziekenhuizen en tandartsen; goedkoper dan Nederland en betere service.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Thailand (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Djamila Art op 28 september 2016

Thailand is een warm en vriendelijk land. Mensen zijn bereid je te helpen en je hebt makkelijk contact met de lokale bevolking wat het nog interessanter maakt. Thailand is rijk aan het eten, de cultuur, de natuur en het aangename klimaat. Ook is het betaalbaar en toegankelijk voor backpackers, gezinnen, maar ook mensen die meer te besteden hebben.

Pluspunten Thailand

  • betaalbaar
  • cultuur
  • natuur

Minpunten Thailand

  • in het zuiden veel toerisme
Ultieme tip: Een huisje in Pai, het noorden van Thailand. Een scooter huren en rondrijden en af en toe stoppen bij een hot spring of een waterval of een prachtig Boeddhabeeld.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Vriendengroep, Luxe reizigers

Rondreis noord thailand (bezocht in februari 2012)

Review geschreven door Annemieke Van Steenis op 25 september 2016

Thailand is prachtig! Bangkok met haar mooie gekleurde taxi's, overal mooie tempels en het oude paleis in Kanchanaburi is een aanrader. Noord-Thailand bereikt met de nachttrein. Reis wel 1e klas dan kan je liggen en slapen en het is in de nacht koud dus neem een vest mee. De nachttrein heeft een cabine die in de avond als bar dient en de conducteurs drinken graag mee. Voor prachtige natuurgebieden en wildlife is Chiang Mai en Chaing Rai een echte aanrader! Geweldige ervaring.

Pluspunten Thailand

  • betaalbaar
  • aardige locals
  • lekker eten

Minpunten Thailand

  • stank
  • armoede
Ultieme tip: Fietsen door bangkok
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Op naar Laos, of toch niet? (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Christien Otterspeer op 30 augustus 2016

Nadat we de paspoortcontrole hadden doorstaan kwamen we terecht bij het gedeelte waar het visum moest worden geregeld. Bij hokje 1 moest je je paspoort en ingevulde visa on arrival kaart inleveren. Om je paspoort in te leveren hoefde je gelukkig maar zo'n uur in de rij te staan, dus dat ging lekker vlot. Vervolgens moest je je, 3 meter naar links, bij de daar ontstane menigte voegen en wachten totdat het vrouwtje door een klein raampje een paspoort liet zien en de naam die daarop stond de menigte inriep. Aangezien alsnog niemand verstond wat deze Aziaat brulde door de uitspraak van de naam op het paspoort, probeerde iedereen in de menigte boven de ander uit te komen en te kijken of hij of zij het paspoort wat werd getoond herkende. Het zou nog enigszins te doen zijn wanneer de volgorde van het inleveren van de paspoorten een beetje werd aangeboden, maar nee, het omroepen van de namen gebeurde compleet willekeurig. Waar de één slechts een kleine tien minuten in de menigte stond, stond een ander er gerust drie kwartier. Nadat ook onze paspoorten werden geshowd, waren opgehaald en we ons vervolgens uit de menigte hadden bevrijd, liepen we naar het laatste obstakel om Laos in te komen. Eerder bij het wisselen van het geld in het hostel kregen we te horen dat we beide nog 20 Baht moesten bewaren, die we af moesten leveren bij dit laatste obstakel. Dat hadden we ook braaf gedaan en de 40 Baht voor beide had ik in mijn zak gestopt. Probleem was alleen dat ik even daarvoor nog een bezoek had gebracht aan het toilet, waarbij de 40 Baht in het toilet was beland, precies op het moment dat ik doortrok. Die 40 Baht hadden we dus niet meer.......

7,5
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
6 Locals
7 Veilig
8 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • Betaalbaar
  • , gericht op reizigers
  • genoeg vervoer

Minpunten Thailand

  • veel toerisme
Ultieme tip: The Landsplit, een heerlijk hippietentje tussen de bergen en rotsen in Pai.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bangkok, het noorden en een paar eilanden (bezocht in oktober 2014)

Review geschreven door Marleen de Keyzer op 19 augustus 2016

Mijn rondreis door Thailand begon in Bangkok. Ze zeggen wel eens: you hate it or you love it. I love Bangkok! Ik ben dan ook wel echt een stadsmens en verbleef (gelukkig) niet bij het extreem toeristische Khao San Road. Mijn ultieme tip is daarom om te verblijven in Sukhumvit, een hele levendige wijk die wat minder toeristisch is en waar de locals meer komen. Verder zijn de street food-kraampjes fantastisch in Bangkok. Hier haal je de lekkerste rijstgerechten, fried chicken op een stokje met pittige saus en verschillende verse tropische fruitsoorten gesneden en al in een zakje.

Als je na Bangkok in het noorden van Thailand aankomt, voelt het alsof je in een andere wereld terecht bent gekomen: veel meer rust en veel meer groen. Maak in Chiang Mai een stadswandeling langs de vele tempels. Bezoek in de bossen rondom Chiang Mai een olifantenkamp, waar olifanten die voorheen in het circus 'werkten' en werden mishandeld goed worden opvangen. Je mag niet op ze zitten (erg belangrijk), mag ze wassen met modder en bananen voeren. Ze lachen oprecht naar je!

De Thaise eilanden vormen vervolgens weer een gigantisch contrast. Zon, zee en afhankelijk van het eiland waarop je bent parelwitte stranden en enorm veel feestjes. Ik ben zelf naar Ko Lanta en Koh Phi Phi geweest. Als je tot rust wil komen of met kinderen op reis bent, kan je beter naar Ko Lanta gaan. Op dit rustige eiland is het leuk om de slapen in een hutje op het strand en met een scooter het eiland te verkennen. Als je wil feesten, ga dan naar Koh Phi Phi. Dit eiland is letterlijk overgenomen door backpackers. Het barst hier van de cafés, barretjes en discotheken. En dan heb ik het nog niet eens over de enorme buckets met sterke drank bij de strandtenten en de vuurshows op het strand. Overdag is het leuk om een boottripje te boeken naar omliggende strandjes, het strand bij Koh Phi Phi is vies, of naar het uitzichtpunt te lopen.

7,3
7 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
6 Locals
7 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • Goedkoop
  • Het groene noorden
  • Lekker eten

Minpunten Thailand

  • Toeristisch
  • Chaotisch
Ultieme tip: Verblijf in Bangkok in de minder toeristische wijk Sukhumvit en eet fried chicken op een stokje met pittige saus bij een van de street food-kraampjes.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers

Tuk-tuk's, oerwoud, marktjes, tempels - fantastisch. (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Charlotte de Vries op 10 augustus 2016

Vergeleken bij buurlanden zoals Myanmar en Vietnam vind ik Thailand net iets minder interessant. Toerisme is er flink mee aan de haal gegaan, waardoor het land eerder Westers dan Aziatisch aandoet. Desondanks is Thailand een fantastische reisbestemming: het is er veilig en betaalbaar, de mensen zijn vriendelijk, de steden zijn gezellige zooitjes met hun markten en tuk-tuk's, de natuur is groen, waterig en rustgevend, het eten is gewoonweg verrukkelijk.

Veel reizigers blijven voornamelijk in het zuiden van Thailand, maar als je de tijd hebt raad ik je aan om ook het noorden te ontdekken. Plaatsen zoals Chiang Mai, Chiang Rai en Pai zijn ontzettend knus en omgeven door oerwoud en tempels.

8,1
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
8 Natuur
10 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • Vriendelijke locals
  • Betaalbaar
  • Heerlijk eten
  • Veilig

Minpunten Thailand

  • Toeristisch
Ultieme tip: Maak een uitje naar (tenminste) één van de Thaise eilanden. Een groep paradijsjes ligt ten zuiden van Bangkok: witte stranden, blauwe zee, groene jungle en regenboogcocktails.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers
Waardering door Gerrit van Pommeren op 16 sep. 2020
9,3

9

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

10

Locals

9

Veilig

10

Natuur

8

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Meekers Koen op 24 jan. 2020
8,5

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

8

Locals

9

Veilig

9

Natuur

7

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Pieter van Gilst op 16 jan. 2020
7,8

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

9

Locals

9

Veilig

10

Natuur

nvt

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Max van Pelt op 03 jan. 2020
8,6

9

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

9

Locals

9

Veilig

10

Natuur

8

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Bets Pover op 07 jun. 2019
10,0

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Steden of plaatsen

10

Locals

10

Veilig

10

Natuur

10

Stranden

10

Klimaat
Waardering door jacques leleu op 07 jun. 2019
9,6

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Steden of plaatsen

10

Locals

10

Veilig

10

Natuur

8

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Marianne van Dalen op 07 jun. 2019
8,9

9

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

9

Locals

8

Veilig

9

Natuur

7

Stranden

10

Klimaat
Waardering door Nolly Popelier op 25 apr. 2019
8,4

8

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

9

Locals

9

Veilig

9

Natuur

7

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Nolly Popelier op 25 apr. 2019
8,4

8

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

9

Locals

9

Veilig

9

Natuur

7

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Mike Stassen op 14 apr. 2019
9,6

10

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

10

Locals

9

Veilig

10

Natuur

10

Stranden

10

Klimaat
Waardering door Jacob Willem Huysman op 27 mrt. 2019
8,8

9

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

9

Locals

9

Veilig

9

Natuur

9

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Andre janssens op 16 feb. 2019
7,0

7

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

7

Steden of plaatsen

5

Locals

7

Veilig

8

Natuur

6

Stranden

7

Klimaat
Waardering door Kathy Illmer op 15 feb. 2019
9,9

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Steden of plaatsen

10

Locals

9

Veilig

10

Natuur

10

Stranden

10

Klimaat
Waardering door Jeanette van Hattum op 23 apr. 2018
8,6

9

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

9

Locals

9

Veilig

9

Natuur

nvt

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Elbert Jansen op 04 apr. 2018
8,3

8

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

7

Steden of plaatsen

8

Locals

8

Veilig

9

Natuur

9

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Serife Yaman op 19 feb. 2018
8,6

9

Algemene ervaring

7

Beziens­waardigheden

7

Steden of plaatsen

10

Locals

9

Veilig

9

Natuur

9

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Lynn Verstappen op 08 jan. 2018
8,1

7

Algemene ervaring

7

Beziens­waardigheden

7

Steden of plaatsen

9

Locals

9

Veilig

8

Natuur

9

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Pien Verburg-Jongejan op 20 mei 2017
8,3

9

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

9

Locals

9

Veilig

8

Natuur

7

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Kelly Scherrenberg op 06 nov. 2016
7,1

8

Algemene ervaring

7

Beziens­waardigheden

7

Steden of plaatsen

8

Locals

nvt

Veilig

7

Natuur

7

Stranden

6

Klimaat
Waardering door Monique van Meerlant op 23 okt. 2016
8,1

9

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

8

Locals

8

Veilig

8

Natuur

7

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Maaike Visser op 23 okt. 2016
8,0

9

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

7

Steden of plaatsen

7

Locals

9

Veilig

8

Natuur

8

Stranden

8

Klimaat

Reizen Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Azie.nl kenner
Sponsors