Azie.nl Jouw vakantie naar Azië begint hier!

Reviews Thailand

8,7
8,9 Algemene ervaring
8,8 Beziens­waardigheden
8,4 Steden of plaatsen
8,7 Locals
8,5 Veilig
9,2 Natuur
8,7 Stranden
8,5 Klimaat
  • Aantal reviews: 300
  • Aantal waarderingen: 190

Prachtige rondreis door Thailand (bezocht in juni 2012)

Review geschreven door Rik Hendrix op 17 januari 2017

We hebben een rondreis gemaakt vanuit Bangkok langs de oostkant tot aan Chiang Rai en daarna door het midden van Thailand terug naar Bangkok. Het is een prachtig land, met een mooie afwisseling van natuur en cultuur en een lekker klimaat. Zeker een aanrader!

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Wat Rong Khun, de witte tempel, is prachtig. Het is een nieuwe tempel, gericht op jongeren. Je herkent in en om de tempel dan ook diverse dingen van films en tv.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Onvergetelijk Thailand (bezocht in oktober 2012)

Review geschreven door Patricia Tetteroo op 15 januari 2017

Ik ben samen met mijn moeder een rondreis gaan doen door Noord-Thailand. Een ervaring om nooit te vergeten. Ik vond het superleuk om samen met mijn moeder dit te doen. De mannen thuis en de vrouwen op pad. Met een reisorganisatie nieuwe mensen ontmoet en veel gezien.
Hoogte punten waren de meest minst toeristische dingen, lokale markt, lepracentrum, in het restaurant eten van onze reisgids met haar familie en de fietstocht door Chang Mai.
Ik heb veel kunnen zien in 16 dagen en zeker de moeite waard om nog eens terug te gaan!
Chang chang chang!

Pluspunten Thailand

  • Lekker weer
  • aardige mensen
  • goedkoop
  • veel natuur
  • veel cultuur

Minpunten Thailand

  • druk
  • erg toeristisch
Ultieme tip: Die ene tempel te bezoeken die niet gefinancierd wordt door de toeristen. Ook vele fietstochten maken dan weet je pas hoe mooi het is.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Top land, lieve mensen (bezocht in september 2013)

Review geschreven door Renée Weilers op 12 december 2016

Het is lekker goedkoop. Er zijn mooie stranden en prachtige hotels op top locaties. Lekker eten, lieve mensen en heerlijke massages voor 5 euro. De treinreis vanuit Chang Mai was heel gaaf. Bangkok vond ikzelf wat druk. Koh Samui is echt zo mooi.

Ga graag nog een keer daarnaartoe.

9,4
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • locals zijn super aardig
  • goedkoop

Minpunten Thailand

  • drukte
  • te toeristisch
Ultieme tip: Eet waar de lokale bevolking eet. Ook al ziet dat er niet heel netjes uit. Het is daar vaak super lekker.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een reis vol cultuur (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Iris Berkhof op 11 december 2016

Thailand, een land met een lach. Een land waar backpacken voor backpackbeginners a-peace-of-cake is. Een land dat vol staat met de meest prachtige tempels die je ooit hebt gezien. Thailand is gewoon een prachtig land. Een lang met jungle, strand en cultuur. Het land heeft alles.

9,1
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Minpunten Thailand

  • Chinezen
Ultieme tip: Ga een fietstocht doen bij Co van Kessel. Een fietstocht door Bangkok waar je andere delen van de stad krijgt te zien die je normaal als toerist niet ziet.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

The magic of the sunrise (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Marielle Camerik op 10 december 2016

Van prachtige natuur in het noorden tot glasheldere zee met witte stranden in het zuiden. Houd je van cultuur en natuur? Dan is het noorden van Thailand een echte aanrader. Tips: Chiang Mai en Pai. Ben je avontuurlijk ingesteld? Huur dan een scooter en rij de Mae Hong Son Loop. Een prachtige route van ongeveer 680 kilometer en 1864 bochten! Hou je van feesten? Dan kom je op de zuidelijke eilanden aan je trekken. De beroemde Full Moon-party op Koh Phangan of het uitgaansleven op Koh Phi Phi bijvoorbeeld, om vervolgens uit te kateren op de vele mooie stranden. Voor de duikers en snorkelaars onder ons, is Koh Tao een must. De eilanden zijn echter wel wat duurder dan in het noorden. Bangkok viel tegen (maar dat is mijn ervaring). Een enorme stad in de hitte met onmogelijk veel uitlaatgassen van de duizenden scooters, tuktuks, taxi's en bussen die dagelijks in de stad te vinden zijn. Mocht je hier wel van houden en is het leuk om naar de Chatuchak Weekend Market te gaan. Dit wordt de grootste markt van de wereld genoemd en voor de shoppers keus genoeg.

Oftewel, voor ieder wat wils!

7,6
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • Reismogelijkheden zoals trein vliegtuig boot etc.
  • Van alles wat
  • Relatief goedkoop

Minpunten Thailand

  • De grote steden.
  • Verkopers zijn soms wat opdringerig
Ultieme tip: Ga vanaf de luchthaven met de Airport Rail Link. Een makkelijke, GOEDKOPE en daarnaast ook leuke manier om naar de stad te reizen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Het land dat zoveel heeft te bieden (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Marlou van Hal op 09 december 2016

Een prachtig land met een mooie cultuur! Ga zeker naar de Erawan-watervallen, dat is echt een natuurwonder! Een bezoekje aan Kanchanabarri zou ik ook zeker doen, is heel indrukwekkend. Een trekking door de bergen geeft je het gevoel in een totaal andere wereld te zijn. Boek in Bangkok een fietstocht van Ko van Kessel, super leuk om door Chinatown te fietsen en de mensen die daar werken zijn geweldig!

8,1
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
7 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • locals
  • eten
  • goedkoop

Minpunten Thailand

  • veel toeristen
Ultieme tip: Ga naar Skybar in Bangkok en maak een fietstocht met Ko van Kessel!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Budget reizigers

Thailand een land om van te houden (bezocht in februari 2013)

Review geschreven door Carolien van den Einden op 26 november 2016

Vooral doen: Fietstocht door Bangkok
Erwan watervallen
Treinreis Bangkok naar Chang Mai
Met de Tuk Tuk
Zelf vonden we de gouden driehoek minder

Pluspunten Thailand

  • gastvrijheid
  • eten
  • natuur

Minpunten Thailand

  • goudendriehoek
  • drukte Bangkok
Ultieme tip: Geniet van de gastvrijheid van de bevolking en ga de natuur in en geniet van het lekkere eten.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Maand Thailand met twee kinderen (bezocht in december 2009)

Review geschreven door marjan jager op 17 november 2016

Fantastisch om onze reis te beginnen in Thailand, wat een verschrikkelijk gemakkelijk reisbaar land. Chiang Mai was de eerste stop en we vonden het er heerlijk, vooral de maandag nightmarkt. we kochten al souvenirs die we ook meteen naar huis stuurden want die konden we niet meeslepen. Leuke guesthouse gehad, leuke mensen ontmoet, heerlijke dingen gegeten en geroken, tempels bezocht; slippertjes uit werd al gewoon voor onze kleintjes (4 en 2 jaar), dierentuin, ook de (omstreden) tijgers bezocht en kleintjes mogen aaien (tegen betaling, maar waar maak je mee dat dat mag). Echt, onze lol kon niet op. Ayuthaya bereikt per trein, daar was toevallig een show van het zoveel jaar bestaan van het stadje, schitterend, we verstonden alleen "Ayuthaya", dat is nog steeds een kreet in huis! Kanchanaburi bezocht, Kerst, heerlijke verzorging in een goed guesthouse (Oriental Kwai Resort) met deze keer Nederlandse eigenaren, die konden ons verwennen! Beetje wennen, want in Ayuthaya was alles erg Thais (en daar houden we van), hier vette prijzen maar ook top service. Met de longtailboot de rivier af naar de Brigde over the River Kwai. Wandelen naar de markt en de begraafplaats aldaar. Museum bekeken en onze respect betuigd voor de slachtoffers met Thaise bloemen. Door met de nachttrein naar het zuiden. Wat een ervaring was dat met twee kinderen. De bedden werden voor je opgemaakt als het tijd was. Zelfs een beetje geslapen, dat ook nog. Bij een meneer thuis (Aonang Homestay) gelogeerd in de familiekamer, prima verblijf. Massages en Ko Lanta bezocht, wat een knus stukje Thailand is dat. En uiteindelijk de witste stranden van mijn leven gezien en kunnen snorkelen, want NEMO wilde ik niet missen. PRACHTIG. Oh ja, op Ko Lipe, de beste cappuccino van Thailand en de oti. De kinderen praten nu nog over Thailand en dat linkt onze zoon (toen 4) met roti met (nutella) chocopasta. We zwemmen, eten lekker, zwemmen nog meer en genieten van elkaar. Onze eerste keer Thailand is ZEER goed bevallen!

Pluspunten Thailand

  • cultuur
  • , super vriendelijke mensen
  • eten
  • geuren
  • markten

Minpunten Thailand

  • geen
Ultieme tip: Gaan, ook met kinderen, prima reisbaar.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Thailand (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Sanne Huisman op 17 november 2016

Thailand is voor iedere reiziger toegankelijk. Of je nou net begint met reizen of al redelijk "ervaren" bent. De mensen zijn vriendelijk. Als je je wil verplaatsen (bijvoorbeeld met bus of trein) zijn daar veel opties voor, waardoor het doorreizen erg makkelijk wordt. Thailand heeft ook voor ieder wat wils, mooie stranden en prachtige natuur. Het is ook een erg budget vriendelijk land haha.. Kan niet wachten om weer terug te gaan!

8,3
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
8 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • prachtig land
  • vriendelijke bevolking
Ultieme tip: Niet te veel plannen, je hoort veel van andere reizigers en op bestemming valt er zelf ook erg veel te regelen.
Aangeraden voor: Backpackers

Tiger Temple (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Younes Tahiri op 16 november 2016

In verschillende steden van Thailand zoals Pattaya, Krabi en Phuket kan je met super leuke exotische dieren op de foto voor niet veel. Dieren als krokodillen, olifanten en tijgers. Durf jij het aan??!

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • aardige locals
  • goedkoop
  • super lekker weer

Minpunten Thailand

  • smog in bangkok bij aankomst alleen effe wennen
Ultieme tip: Mijn tip is lekker een moter huren voor slechts twaalf euro per dag en heel Phuket rondtrekken.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Phuket (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Younes Tahiri op 16 november 2016

Voor mooie stranden in Thailand moet je in Phuket zijn, het zuiden van Thailand. Vanaf daar heb je super mooie en schone stranden, maar ik zou toch de veerboot naar Koh Phi Phi Ley nemen. Het water is super mooie van kleur.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • aardige locals
  • super betaalbaar
  • heerlijk weer

Minpunten Thailand

  • ratten in bangkok
Ultieme tip: Tip van mij: vanaf Phuket kan je vertrekken naar droomeilanden als Koh Phi Phi.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Thailand (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Omar Suarez op 15 november 2016

Ik ben voor vijf weken naar Thailand gegaan en daar heb ik een hele rondreis gemaakt door het hele land. Van drukbevolkte steden zoals Bangkok tot prachtige witte stranden met helder blauw water zoals Ko Phi Phi. Lekker backpacken met vrienden en genieten van het heerlijke eten. Je kan in luxe restaurants eten maar je kan ook lekker budgetlow eten bij een van de heerlijke kraampjes die je door heel Thailand langs de weg kan vinden. Ik vind Bangkok zelf een afrader voor de mensen die van plan zijn om Thailand te bezoeken in verband met extreme drukte.

9,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • Strand
  • Restaurants
  • Hotels

Minpunten Thailand

  • veel toeristen
Ultieme tip: Lekker backpacken en verschillende plekken bezoeken en lekker veel genieten van het lekkere eten en de prachtige cultuur.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Aysegul Bolat op 15 november 2016

Thailand is een geweldig land om rond te reizen. Het gaat allemaal super makkelijk en het kost in verhouding met hier in Nederland helemaal niks! Je moet er alleen naartoe vliegen in ongeveer twaalf uur. Je wordt zeer gastvrij ontvangen in Bangkok, wat een leuke stad is om een paar dagen rond te kijken en de cultuur op te snuiven. Phuket is een welkome afsluiting na een reis door Thailand. Leuke stranden met veel eet- en drinkgelegenheden. Naar een snorkeleiland met een supersnelle boot is echt een aanrader. Het hotel stond aan de rand van Patong, een drukke stad, maar wij zaten echt in een paleisje. We hoorden in de hoteltuin alleen maar vogels en kikkers. G-E-W-E-L-D-I-G !

8,6
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • betaalbaar

Minpunten Thailand

  • veel toeristen
Ultieme tip: Phi Phi Island - Phi Phi Island Village Resort is zeker een aanrader!! (Paradijs)
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Even bijkomen (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Chantal Rogier op 27 oktober 2016

Het was voor mij mijn eerste rondreis. Niet omdat ik niet van reizen hou, maar omdat de dingen nou eenmaal lopen zoals ze lopen. Eind vorige jaar kwam in mijn huidige vriend tegen en vanaf het begin had ik het gevoel dat dit hem wel eens zou kunnen zijn. De vakantieperiode naderde en de ultieme relatieproef is toch wel om een lange reis te maken waar je volkomen op elkaar aangewezen bent. Thailand sprak ons beide aan en na een kort beraad dachten we we gaan het gewoon doen!
Ik houd van natuur, rust en avontuur. Hij houdt van zon, zee, strand en feesten. Doe beiden wat water bij de wijn en Thailand is hét land waar je dit allemaal kunt vinden.
Wij begonnen onze reis door te vliegen op Phuket. We verbleven daar een nacht om de volgende dag door te gaan naar Krabi. Krabi is waanzinnig mooi en nog redelijk rustig. Na twee overnachtingen vertrokken we naar Chiang Mai en Pai in het noorden van Thailand. De prijzen hier zijn nog een stuk lager als rondom de grote steden en de toeristische plekken. Je kan hier al voor vijf euro per dag slapen en eten!
Wij kozen ervoor om toch redelijk luxe de vakantie door te gaan met een lekker bed, warme douche en een uitgebreid ontbijtbuffet. Ook dat ligt flink onder de prijzen die wij gewend zijn in het laagseizoen. Onze volgende bestemming waren de drie eilanden Koh Samui, Koh Phangan en Koh Tao. Van deze drie eilanden vonden wij het kleinste eiland, Koh Tao, het meest relaxed. Leuke restaurants en barretjes en een lang strand om heerlijk te wandelen. Op Koh Phangan vinden de bekende Full Moon Party's plaats dus dat was voor ons wel de tussenstop waard. Na de party stroomt het eiland ook weer leeg want veel meer is er niet te doen. Op Koh Samui hadden wij een brommer gehuurd om het eiland over te crossen. Onze eindbestemming waren de Phi Phi Islands. Een piepklein eilandengroepje waar je echt even heerlijk bij kan komen van alle indrukken van de afgelopen weken. Al met al een top ervaring en de relatie... Die heeft het overleefd!

7,5
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
8 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • betaalbaar
  • veelzijdig
  • cultuur

Minpunten Thailand

  • infrastructuur
  • toeristisch
  • she-males
Ultieme tip: Pai, de Queen Burgerbar. Heerlijke vega of gewone burgers met huisgemaakte patat! Even iets anders dan rijst met kip en groenten.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Droomreis (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Elske Schilder op 26 oktober 2016

We zijn begonnen in Bangkok, drie dagen lang geweldige indrukken opgedaan. Tip: fietsexcursie bij Co van Kessel, top! Daarna binnenlandse vlucht naar Krabi en met taxi naar Koh Lanta Jai gereden. Vier dagen in een prachtige accommodatie en twee geweldige boottochten gemaakt. Vervolgens terug naar Krabi en daar drie nachten gebleven. Terugvlucht naar Bangkok en na een laatste nacht in dit wonderbaarlijk prachtige land met zijn vriendelijke relaxte inwoners weer terug naar Nederland. Wat een geweldige ervaring!

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • De eilanden
  • de mensen
  • de verscheidenheid .
Ultieme tip: Reis niet in mei, is zo'n beetje de warmste maand. Doet niet af aan de schoonheid van het land maar is voor jezelf wat prettiger.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Lost in China Town (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Merel van Vliet op 25 oktober 2016

Voor het eerst naar de andere kant van de wereld. Voor het eerst alleen het vliegtuig instappen. En voor het eerst écht gaan reizen. Thailand maakt het je zo makkelijk. Ik hoefde totaal geen moeite te doen of was al ondergedompeld in het backpackers-walhalla Bangkok.
Nog een leuke verrassing: ik zou arriveren in Bangkok met boeddhistisch nieuwjaar, oftewel: Songkran.
Wat een gekkenhuis. Officieel drie dagen, maar in Thailand wordt niks zo nauw genomen. Ik belandde in een week van één groot watergevecht. De manier om in contact te komen met de locals. Ik besloot mijn water niet te gebruiken voor toeristen maar mij te bemoeien in de watergevechten van de inwoners van Bangkok. En andersom hadden ook zij het vooral gemunt op westerse toeristen.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
7 Locals
9 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • Locals
  • toegankelijk voor backpackers
  • cultuur
  • natuur
  • makkelijk bereisbaar
  • goedkoop
  • lekker weer

Minpunten Thailand

  • Hygiëne
  • Oplichterij
Ultieme tip: Vier Songkran in Bangkok.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een met de natuur (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Lizette Schuurman op 21 oktober 2016

Net terug van een rondreis door Thailand. Na een start in Bangkok naar Chiang Mai gevlogen, waar we hebben gewandeld, scooter gehuurd en een olifant/raft tour gedaan hebben. Vervolgens naar Krabi gevlogen, lekker gerelaxt en met de ferry naar Koh Phi Phi. Helaas is veel van het koraal hier al verwoest. Het Khao Sok nationaal park is een aanrader en erg rustig. Daarna hebben we nog de eilanden Koh Tao en Koh Phangan aangedaan. Koh Tao is helaas erg veranderd in de afgelopen jaren, veel Aziatische toeristen die geen moer geven om de natuur (beetje rondspartelen in een zwemvest en het koraal vertrappen). Zelfs in het laagseizoen kunnen er zomaar 9 boten op 1 plek liggen. Verder wel een fijne sfeer buiten het drukke centrum om. Koh Pangan was de Full Moon party afgelast maar buiten dit feest om is het een super fijn eiland met tal van mogelijkheden. Terug gevlogen vanaf Koh Samui naar Bangkok. Ondank het regenseizoen hebben we gelukkig prima weer gehad.

7,4
7 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
7 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • Goedkoop in verhouding met Nederland
  • makkelijk bereisbaar
  • lekker eten

Minpunten Thailand

  • erg toeristsch
  • opdringerige kooplui
Ultieme tip: Indien mogelijk, laat taxi's altijd op de meter rijden. Scheelt je een hoop geld. Ga vooral ook eten in lokale tentjes waar alleen Thai zitten. Vaak het beste eten en erg lekker.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Thailand troubles (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Simone Besseling op 19 oktober 2016

Ik ben een maand in Thailand geweest, en volop genoten. Chiang Mai en Pai waren by far een van mijn favo spots in Thailand! Pai is zo hippie en gek, vergeet het noorden niet te ontdekken! Ik baal dat ik niet meer heb kunnen hiken, maar ik blijf overal het liefst lekker lang. Ook het zuiden en de eilanden zijn prachtig. Alles kost tijd in Thailand, maar alles is heel goed daar te regelen, dus maak je van te voren niet teveel zorgen. De goedkoopste duikcursus is in Koh Tao, prachtig eiland en ook als je niet gaat duiken ga erheen! Full moon - same story. Ga erheen, feest, geniet. Ook al mis je wellicht echt het full moon, ga naar Koh Pangan. Elke avond zijn er feesten en het is altijd druk op het eiland!

Pluspunten Thailand

  • Betaalbaar
  • party
  • feest
  • backpackers
  • mooi
  • relax

Minpunten Thailand

  • veel toeristen
  • scams
  • afgezet worden
Ultieme tip: Wees voorzichtig en denk na, de thai people scammen je rot. En eet zoveel mogelijk gekke dingen die je niet kent, feest tot de zon opkomt en geniet.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Rondreis door Thailand (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Sanne Cornelissen op 14 oktober 2016

Ik heb 3 weken door Thailand gereisd. Heerlijke tijd gehad, veel gedaan en mooie dingen mogen zien. Hoogtepunt was duiken op Koh Toa. Adembenemend de onderwaterwereld. Zeker een aanrader om je Padi te halen. Pai is mij ook erg bij gebleven. Leuke sfeer in een hippiedorpje.

Pluspunten Thailand

  • betaalbaar
  • vriendelijke bevolking

Minpunten Thailand

  • veel te toeristisch
Ultieme tip: Duiken op Koh Toa.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtige reis, zoveel moois te zien en te beleven (bezocht in januari 2005)

Review geschreven door Meelberghs Rita op 12 oktober 2016

Super vakantie, al vaak geweest en elke keer ontdek je wat nieuws.
Mensen zijn heel vriendelijk en behulpzaam.
Voor elk wat wils, prachtige stranden en voor de meer actievere mensen prachtige
natuurparken. Je kan er een heuse tocht door de jungle meemaken.

8,5
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • Lekker en betaalbaar eten
  • prachtige natuur
Ultieme tip: Ga zeker bij de lokiale kraampjes eten, een beetje spicy maar wel lekker!
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reizen Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors