Bali vervoer

Bali vervoer

Wat zijn de vervoersmiddelen op Bali?

Taxi's, brommers en fietsen zijn veel gebruikte individuele vervoersmiddelen. Typisch Indonesische vervoersmiddelen zijn de bajaj, becak, dokar, ojek en bemo. De uitgestrektheid van Indonesië en de verschillende eilanden betekenen dat er veel vervoersmiddelen worden gebruikt op de archipel. Vliegtuigen en boten zijn noodzakelijk transport om te reizen rondom Bali.

Vliegtuig

Op het vliegveld in Denpasar landen internationale vluchten. Door de uitgestrekte eilanden in de archipel Indonesie zijn er ook veel binnenlandse vluchten. Zo kan je vanaf Bali voordelig naar bijvoorbeeld Jakarta of Sumatra vliegen.

ZELF NAAR Indonesië?

Bekijk alle 230 reizen naar Indonesië

Taxi

De taxi is de gemakkelijkste manier om door Bali te reizen. Neem nooit zomaar een willekeurige taxi. Bluebird taxi is een bekende en betrouwbare maatschappij. Deze chauffeurs rijden standaard met de meter aan. De taxi's zijn, zoals de naam zegt, blauw. Op andere eilanden rijden deze taxi's ook rond, maar kunnen varieren van naam.

Bus

Het openbaar vervoer op Bali staat uit bussen en bemo's. Bemo's zijn kleurrijke minibusjes, deze rijden een vaste route waar je overal kunt in- en uitstappen. Het is niet de meest comfortabele of snelste manier om ergens te komen, maar wel de leukste. Je ontmoet zo veel locals die je interessante dingen kunnen vertellen of tips kunnen geven over de stad. De bemo's rijden niet volgens een dienstregeling, het busje vertrekt als er voor de chauffeur genoeg passagiers zijn om rendabel naar de bestemming te rijden. Je kunt met een groepje ook een bemo voor jezelf regelen, afhankelijk van hoe goed je kunt onderhandelen kan dit goedkoper zijn dan een taxi.

De grote bussen kun je nemen voor langere afstanden, bijvoorbeeld Denpasar-Singarja. Je stapt in op de stations of je kunt ze onderweg aanhouden. Kaartjes koop je bij de chauffeur.

Boot

Een reis door Bali is niet compleet zonder een boottocht. Veerboten varen dagelijks meerdere malen tussen Bali en Java, Bali en Lombok, enzovoorts. Er zijn echter verschillende boten, langzame boten die onder het openbaar vervoer vallen, maar ook privé ferry's die vaak vele malen sneller en duurder zijn. Zo duurt een boottocht van Bali naar de Gilli eilanden voor de kust van Lombok met de fast ferry slechts een paar uur, terwijl je er met het openbaar vervoer minimaal een halve dag over doet.

Brommer

Bali kun je gemakkelijk per brommer verkennen, je hebt hiervoor een international rijbewijs nodig. Deze kun je aanvragen bij de ANWB voor 14,95 euro. Houd rekening met veel chaotische en slechte wegen en vergeet niet dat je hier links moet rijden! Er zijn veel verhuurbedrijfjes, maar het is gemakkelijker om een brommer via je hotel of hostel te regelen.

Huurauto of auto met chauffeur

Je kunt een auto huren wanneer je van plan bent om lange reizen door Bali te maken. Je hebt hiervoor een internationaal rijbewijs nodig. Je kunt op Bali een verhuurbedrijf opzoeken, maar je kunt ook vanuit Nederland je auto reserveren voor op Bali.

Wanneer je niet zelf wilt rijden kun je ook een auto met chauffeur huren. Het voordeel hiervan is dat ze de weg kennen en ervaring hebben met het, soms ietwat chaotische verkeer. Het is niet ongebruikelijk dat je een paar dagen op pad bent met een chauffeur, je betaalt dan ook voor zijn overnachting.

Typisch vervoer

Becaks rijden veel rond op Bali. Het zijn kleurrijk versierde fietstaxi's op drie wielen. Hetzelfde geldt voor de Ojek, Dokar en Bajaj.

De Ojek is een brommer waar je achterop kunt stappen en die je op verzoek overal heen brengt. Je komt hiermee op de moeilijkst bereikbare plaatsen.

De Dokar is iets minder populair door zijn snelheid. Het is een kar op twee wielen die wordt voorgetrokken door paarden. Wat wel handig is, is dat je hier met z'n vieren in kunt zitten.

De Bajaj is te vergelijken met de Thaise tuk-tuk. Luidruchtige brommers op drie willen met plaats voor twee personen. Voor al deze vervoersmiddelen geldt dat je vooraf altijd een prijs af moet spreken. Hier wordt namelijk vaak mee gesjoemeld.

Reizen Indonesië

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Bhutan kenner
Sponsors