Bali inentingen & vaccinaties

Bali inentingen & vaccinaties

Reis jij binnenkort naar Bali? Vergeet dan niet om je tijdig te laten vaccineren. Op Bali komen een aantal infectieziekten voor die je vakantie of reis behoorlijk kunnen verpesten.

Bali aanbevolen en verplichte vaccinaties

Sommige landen stellen bepaalde vaccinaties verplicht. Dat kan bijvoorbeeld gelden voor het gele koorts-vaccin. Meestal worden vaccinaties echter alleen geadviseerd. In het geval van Bali is, net als in de rest van Indonesië, een vaccinatie tegen gele koorts alleen verplicht als je in de zeven dagen voor je aankomst in Indonesië in een land bent geweest waar gele koorts voorkomt. Wil je weten welke vaccinaties je verder nodig hebt, lees dan verder in onze sectie gezondheidsadvies.

ZELF NAAR Indonesië?

Bekijk alle 503 reizen naar Indonesië

Thuis gevaccineerd worden

Het is tegenwoordig ook mogelijk om je thuis te laten vaccineren. Een gerenommeerde organisatie die hierin voorziet, is Thuisvaccinatie.nl. Het is ook mogelijk om 's avonds of in weekeinden een afspraak te maken voor een vaccinatie aan huis. Meestal worden deze vaccinaties, en de verdere dienstverlening, vergoed door je zorgverzekering. Wil je meer weten of vaccinaties aan huis, kijk dan op Thuisvaccinatie.nl.

Waarom vaccinaties

De gezondheidszorg in Nederland is van een hoge kwaliteit. Mensen hebben makkelijk en snel toegang tot betaalbare vaccins voor de meeste infectieziekten. Sinds 1957 bestaat het Rijksvaccinatieprogramma. Dit programma zorgt ervoor dat baby's en kinderen worden ingeënt tegen twaalf infectieziekten die vroeger vaak een dodelijke afloop hadden. Dankzij het Rijksvaccinatieprogramma komen veel infectieziekten in Nederland niet of nauwelijks meer voor. In het buitenland ligt dat helaas vaak anders.

OOK LEUK

Kies je droombestemming en win een verre reis

In bepaalde landen komen infectieziekten voor waarvoor je in Nederland als kind niet bent ingeënt. Daarnaast hebben een aantal vaccins uit het Rijksvaccinatieprogramma een beperkte geldigheid; je moet ze herhalen om beschermd te blijven tegen bepaalde infectieziekten. Kortom: er kan je een hoop ellende bespaard blijven als je tijdig voor vertrek de voor jouw reisbestemming benodigde vaccinaties laat zetten.

Meer informatie?

Meer weten over gezondheid en (actuele) gezondheidsrisico's op Bali? Lees dan verder in onze sectie gezondheidsadvies. Maak je een rondreis door meerdere landen in Azië? Dan kan het nodig zijn om meerdere vaccinaties te halen dan alleen voor Bali. Check hier het gezondheidsadvies voor de volgende landen:

MEER INSPIRATIE NODIG?

Meld je aan voor onze persoonlijke reistips

Inentingen India
Inentingen Japan
Inentingen Malediven
Inentingen Maleisië

Like deze pagina

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

China kenner
Sponsors