Bali Beste reistijd

Bali Beste reistijd

Wat is de beste reistijd op Bali?

Bali is het gehele jaar door goed te bezoeken. Het klimaat is behoorlijk stabiel en het verschil tussen de seizoenen is minder groot dan in de rest van Indonesië.

Het Indonesische eiland is gelegen in de tropen dicht bij de evenaar. De gemiddelde temperatuur schommelt in de kuststreken rond de 27°C en 22°C rondom de vulkanen bij Kintamani in het noord-oosten. Het droge en het natte seizoen hebben allebei hun voordelen.

ZELF NAAR Indonesië?

Bekijk alle 226 reizen naar Indonesië

Hoe is het natte seizoen op Bali?

Het natte seizoen op Bali loopt van november tot maart. Deze periode gaat gepaard met een korte stortbui per dag, en voor de rest stralend weer. Het eiland is tijdens deze maanden een stuk groener, de natuur is op z'n mooist. Ook zijn de prijzen een stuk lager dan in het droge seizoen.

Hoe is het droge seizoen op Bali?

Van april tot en met november loopt het het droge seizoen in Bali. Het regent dan zelden, maar ook in deze periode kan er een buitje vallen, voornamelijk rondom Ubud. Gelukkig zijn dit korte stortregens van een uurtje en is het de rest van de dag mooi weer.

Houd er rekening mee dat het gedurende de Nederlandse zomer in het hoogseizoen erg druk is in Bali. Van half juni tot half september en rondom kerst zitten veel hotels bomvol en worden de prijzen flink verhoogd. Gedurende de maand februari is Bali ook minder aantrekkelijk, het is dan erg rustig en regenachtig.

Reizen Indonesië

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Taiwan kenner
Sponsors