Bali religie & Tradities

Bali religie & Tradities

Wat zijn de belangrijkste religies op Bali?

Het eiland Bali kent bijna alleen maar Hindoeistische inwoners. Hoewel Indonesie het grootste Islamitische land ter wereld is, wordt deze godsdienst op Bali door een minderheid beleefd. De Islam wordt hier in gematigde vorm gepraktiseerd. Het Hindoeisme en de Islam hebben meerdere raakvlakken. Zo zijn de feestdagen van de Hindoe ook feestdagen voor de Islamieten. Op Bali zijn er ook kerken van Christelijke mensen en er woont ook een kleine groep Boeddhisten.

Wat zijn belangrijke tradities in Indonesië?

Op Bali lijk je in een heel andere wereld terecht zijn gekomen. Op ieder moment van de dag lijken er ceremonies in en rondom de tempels gaande te zijn. Kleurrijke offers van bloemen en kokosnoten worden aan de verschillende goden van de tempels gebracht. Mannen dragen een witte sarong en een vrouwen lopen in handbeschilderde rokken van batik stof.

ZELF NAAR Indonesië?

Bekijk alle 230 reizen naar Indonesië

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden?

Wanneer je in een ceremonie of processie van hindoe's beland, is het wel goed hier met respect mee om te gaan. Blijf op gepaste afstand en schat in of je foto's kunt maken. Als je zelf een tempel betreedt, is gepaste kleding vereist. Zo moeten de knieen en schouders van vrouwen bedekt zijn. Het is dus altijd handig een sjaal mee te nemen.

Er is een goede verstandhouding tussen de verschillende religies en de toeristen. Behalve de regels rondom heilige plaatsen zijn er weinig restricties. Zo wordt er gewoon alchol verkocht en kun je in je korte broek of bikini op het strand liggen.

Reizen Indonesië

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Korea kenner
Sponsors