Reviews Thailand

Reviews Thailand

8,7
8,8 Algemene ervaring
8,8 Beziens­waardigheden
8,4 Steden of plaatsen
8,6 Locals
8,4 Veilig
9,2 Natuur
8,7 Stranden
8,5 Klimaat
  • Aantal reviews: 272
  • Aantal waarderingen: 169

Thailand een geweldig land (bezocht in november 2013)

Review geschreven door Jeanique Van den Berg op 31 december 2019

Thailand is een heel divers land met prachtige natuur en een prachtige cultuur. Van de hoge bergen in het noorden tot de tropische eilanden in het zuiden. Er zijn vele natuur- en wildparken. Als je iets met olifanten wilt doen, zoek dan een goede plek uit waar de olifanten niet uitgebuit worden door bijvoorbeeld ritjes of kunstjes. Ga naar bijvoorbeeld Elephant Nature Park. Hier vangen ze olifanten op die daar vrij mogen leven.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • goedkoop
  • natuur
  • cultuur
  • wildlife

Minpunten Thailand

  • lang in het vliegtuig onderweg
Ultieme tip: Koh Tao is een prachtig eiland om te bezoeken. Je waant je daar op sommige stranden in het paradijs en voor de duikers onder ons is dit een van de beste eilanden om te duiken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Sai Nuan Beach op Koh Tao (bezocht in november 2013)

Review geschreven door Jeanique Van den Berg op 31 december 2019

Thailand is een geweldig land. De mensen zijn erg vriendelijk en de natuur is verbazingwekkend mooi. Van het eten moet je houden. Het land bied zoveel verschillende dingen! Van het koudere klimaat in de hoge bergen in het Noorden tot de tropische eilanden in het Zuiden.

Pluspunten Thailand

  • betaalbaar
  • vriendelijke mensen
  • natuur
  • stranden
  • wildlife

Minpunten Thailand

  • geen
Ultieme tip: Ga naar Koh Tao naar Sai Nuan Beach, dit is echt het paradijs op aarde! Goedkope accommodatie en restaurantjes.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

3,5 week rondreis Thailand (bezocht in december 2018)

Review geschreven door Kim Oerlemans op 29 december 2018

Onze reis begon in Bangkok, een ontzettend drukke vieze stad met onvriendelijke mensen. Dat was onze eerste indruk van Thailand. Na twee dagen Bangkok zijn we naar Chiang Mai gevlogen, wat een verademing! Chiang Mai heeft zoveel te bieden, ziplinen door de jungle, olifanten bedoeken, gezellige night markets. Vooral het oude centrum heeft nog veel charme, wat een leuke en veelzijdige stad. Onze trip vervolgde zich naar Pai, Pai was zonder twijfel de leukste plek van onze vakantie. We hadden spijt dat we er maar twee nachten geboekt hadden. In Pai hebben we een scooter gehuurd en zijn we lekker gaan touren in de bergen, daar kijk je je ogen uit. Wat een ontzettend mooie natuur. ‘S avonds lekker over de gezellige walkingstreet geslenderd en heerlijk gegeten bij verschillende streetfood kraampjes. Na twee dagen zijn we met de scooter weer terug naar Chiang Mai gereden om de volgende dag het vliegtuig naar Krabi te nemen. Ons hotel in Ao Nang was meer dan prima maar het plaatsje gaf ons een Costa del Sol gevoel, na alle rust en mooie natuur in het noorden viel het zuiden ons tegen. Enorm touristisch, minder vriendelijke mensen en hoewel de stranden ook adembenemend mooi zijn was dit toch niet helemaal ons ding. Na een aantal dagen hebben we besloten om de vliegtickets om te boeken en richting Kanchanaburi te gaan. Daar hebben we geen seconde spijt van gehad. De brug over de river Kwai, het dodenspoor, de Erawan watervallen in 1 woord wauw! Eindelijk weer die rust, vriendelijke mensen, heerlijk eten en super mooie omgeving. Onze tijd daar is voorbij gevlogen en voordat we het wisten waren we weer in Bangkok voor onze 3 laatste dagen vakantie. We hebben de Co van Kessel fietstour gedaan, als je een stukje echt Bangkok wilt zien is deze tour echt een aanrader. Je fietst o.a. door smalle straatjes waar locals wonen en smorgens vroeg al met grote pannen thais eten in de weer zijn. 3,5 week is zo voorbij maar we kijken terug op onze tofste vakantie tot nu toe!

8,4
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
6 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • Het gevoel van vrijheid
  • De natuur
  • Het gemak van rondreizen

Minpunten Thailand

  • Het zuiden is erg touristisch
  • Veel locals zijn uit op geld en daardoor niet altijd even oprecht
Ultieme tip: Boek niks van te voren! Wij hebben onnodig geld uitgegeven door van te voren hotels en vliegtickets te boeken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Toeristisch maar goed georganiseerd (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Roy van Hattem op 23 december 2018

Thailand is een heel divers land. Is zowel geschikt voor reizigers die naar luxe op zoek zijn als reizigers die een lager budget hebben. Verder kun je naar de grote steden, maar zijn er ook mooie natuurgebieden. Thailand is vrij toeristisch, daardoor kan het op sommige plekken heel druk zijn. Het voordeel is wel dat de routes goed uitgestippeld zijn. Er rijden van en naar vrijwel alle toeristische plekken minibusjes.

8,1
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
7 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • Betaalbaar
  • Divers
  • Toegangkelijk

Minpunten Thailand

  • Heel toeristisch
  • Oplichters actief
Ultieme tip: Ga naar Khoa Sok national park en haal je Padi op Koh Tao.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zonvakantie Phuket (bezocht in mei 2018)

Review geschreven door Jaco Loffeld op 16 december 2018

Hoewel wij geen rondreis hebben gedaan hebben we toch genoten van een prachtig land, geweldige gastvrijheid en fantastisch eten! Vanuit een strategisch gekozen bestemming is er meer dan voldoende te ondernemen.

Pluspunten Thailand

  • locals om verliefd op te worden
  • geweldige keuken
Ultieme tip: Doe onderzoek naar de beste keuze voor een excursie om niet in een overvolle toeristen boot of bus terecht te komen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mooi eiland. Per boot naar Koh mak of Koh kood (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Yvonne Vogel-van Beveren op 16 december 2018

Thailand heeft parelwitte stranden., jungles en prachtige tempels Lieve bevolking. Heerlijk eten en zeer goede infra structuur . Bovendien is het altijd heerlijk warm. Voor elk budget kun je hier terecht. Luxe resorts maar ook hutjes op het strand voor zeer weinig geld. De eilanden zijn paradijselijk.

Aangeraden voor: Budget reizigers

Bangkok - Chiang mai - Koh Samui (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Carola de Rooij op 07 december 2018

Wij zijn 16 dagen naar Thailand geweest in het regenseizoen. We zijn begonnen in Bangkok en dat is een hele ervaring op zich! Wat een drukte en een verkeer! Dit moet je echt ervaren! Bangkok is erg leuk, super warm en benauwd, maar een hele ervaring. De tempels, tuktuk's, streetfood en skybar zijn geweldig. Vanuit Bangkok zijn we met de trein naar Chiang mai geweest, wat ik niet zou aanraden in het regenseizoen. Chiang Mai heeft een heerlijke avondmarkt en we hebben prachtige en immense watervallen gezien én beklommen! Hier kan dat! Midden in de jungle, samen de waterval trotseren. Zo gaaf!
Vanwege het regenseizoen hebben we daarna wat meer zonzekerheid opgezocht op Koh Samui. We hebben 3 dagen rondgescooterd door de jungle en zijn op zoek geweest naar nog meer watervallen! Wat een rust kun je hier vinden als je in het regenseizoen gaat en je er een stuk lopen en klimmen voorover hebt. En als je dan bezweet aankomt, kun je niet wachten om dat heerlijke water in te gaan. Watervallen, ongeplande tussenstops bij een prachtig rijstveld, zinderende hitte, een overvolle avondmarkt en een prachtige zonsondergang aan het strand; Thailand!

8,3
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • veel afwisseling
  • erg vriendelijke bevolking
  • jungle

Minpunten Thailand

  • sommige delen minder in het regenseizoen
  • dierenmishandeling
Ultieme tip: De sticky waterfalls in Chiang Mai! Zon, bikini en uitgeput van het afdalen en klimmen midden in de waterval even gaan liggen en de rust en jungle op je in laten werken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Het land van de glimlach (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Britt Weeda op 17 november 2018

Thailand, het land van de backpackers.
Iedereen komt aan in Bangkok, ik had deze stad echt in 1 dag gezien en wilde zo snel mogelijk weg. Ik kon de geur niet aan het was zo heftig het stonk bijna overal. Wij hadden in Nederland al besloten eerst naar het noorden te reizen en hierna naar het zuiden. We zijn langs chiang mai geweest voor de olifanten en hebben hier bizarre dingen gezien en gehoord over hoe sommige parken de olifanten behandelen. We hebben een scooter rit gemaakt van 5 uur van chiang mai naar pai. Momenteel in het zuiden en we hebben niet erg mooi weer maar als nog is het super warm.
Mijn reis heeft nog mooie plannen voor de boeg en ik kan niet wachten om ze te beleven.

8,6
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
7 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: Ga absoluut niet naar de verkeerde olifant parken 99 van de 100 zijn fout.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Thailand (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Joëlle Moerman op 16 november 2018

Thailand was echt gaaf! Wij gingen met ons dochtertje van bijna 2,5 jaar en vonden het spannend om deze reis te gaan maken. Maar echt een aanrader :) pas je een beetje aan op je kindje en dan is het echt goed te doen. Mooie ervaring :)

Ultieme tip: Hoewel met kleine kinderen misschien niet ideaal, maar Cheow Lan Lake in het Khao Sok National Park sprong er voor ons bovenuit.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Budget reizigers

Een maand in Thailand (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Willem Vlijm op 16 november 2018

In september 2018 ben ik voor de eerste keer een maand lang in Thailand geweest. Het is echt verrassend goed bevallen. Doordat het land zo ontzettend groot en divers is, heeft Thailand naar mijn mening voor iedereen wel een plekje naar zijn/haar hart. De mensen zijn vriendelijk, het land is mooi (oké op enkele plekjes na misschien) en het eten is overal in Thailand waanzinnig lekker en goedkoop. Iedere bestemming is wel anders, soms niet ver van elkaar vandaan, maar dan toch anders. Dit merk je aan de omgeving maar ook aan de lokale mensen. De een is moslim, de ander boeddhist of christen. Ongeacht het geloof, ze zijn allemaal vriendelijk en iedereen gaat goed met elkaar om. Voor natuur, cultuur, zon, zee- en strand ben je in Thailand echt op je plek! Thailand heeft het allemaal! De Thaise eilanden zijn echt ideaal. Doordat Thailand zoveel eilanden kent, heeft ieder eiland zo zijn eigen ding waar het bekend om staat. Op het ene eiland kun je goed feesten, op het ander kun je weer goed genieten van de mooie stranden, de omgeving en er heerlijk duiken of snorkelen. Kortom; Thailand is naar mijn idee- en beleving voor iedereen leuk!

8,1
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • zeer betaalbaar
  • voor ieder wat wils
  • nooit koud

Minpunten Thailand

  • veel toerisme
  • het kan er enorm stinken
Ultieme tip: Mijn tip als dertiger: huur een scooter en ga zelf de omgeving verkennen! Op deze manier zie je echt veel meer van Thailand en je komt vaak o.a. de lekkerste eettentjes tegen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

having fun with my buddy (bezocht in november 2018)

Review geschreven door chinook vandecasteele op 16 november 2018

Thailand is hét land als je een eerste verre reis wil maken.
De mensen zijn ongelooflijk lief, het eten is waanzinnig lekker en er is zoveel om te zien en doen.
Van de prachtige rijstvelden en bergen in het noorden tot de blauwe zee en witte zandstranden in het zuiden.
Het is een land waar je keer op keer naar kaar terug gaan en waar je steeds opnieuw verast zal worden door wat het je te bieden heeft.

9,3
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
8 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • aardige locals
  • lage prijzen
  • zalig weer
  • mooie stranden

Minpunten Thailand

  • heel erg weinig
Ultieme tip: Bangkok is een absolute aanrader om ook enkele nachtjes te verblijven
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

4 weken rondgereisd in Thailand (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Marlie Kuenen op 15 november 2018

Hier heb ik 4 weken lang met twee vriendinnen van me rond gereisd. Het is goed te doen om hier als drie meiden rond te reizen. We hebben eilanden in het Zuiden én het Noorden bezocht. Een goede combinatie om dit samen te doen in 4 weken.

7,6
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
6 Locals
8 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • betaalbaar
  • veilig
  • mooie natuur
  • diverse activieiten

Minpunten Thailand

  • soms té toeristich
Ultieme tip: - Kho Tao: ga hier snorkelen! - Kao Sok: super mooi natuurpark! - Chiang Mai: doe een kookcursus bij Sammy's Cooking Class! - Proef de Kao Soi in het Noorden!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Beste vakantie ooit! (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Sabrina van den Elzen op 14 november 2018

Thailand was onze eerste backpack reis. We hadden een erg drukke planning, wat best vermoeiend was maat achteraf blij dat we zoveel hebben gezien. Voor ons was het onze beste vakantie ooit. De mensen zijn vriendelijk en de natuur is prachtig! Wij gaan er dan ook zeker nog eens terug!

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • aardige locals
  • natuur
  • stranden
  • eten
  • goedkoop

Minpunten Thailand

  • geen
Ultieme tip: Wij vonden de eilandjes echt paradijs! Met name koh phi phi is ons erg bij gebleven.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bangkok (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Simone Van de Watering op 13 november 2018

Thailand is fantastisch !
De tempels de mensen de chaos
In phuket ben ik ten huwelijk gevraagd op het strandje paradise beach !
Dat is zeker ook een aanrader


Jammer van de vele olifanten ritjes maar er zijn genoeg rescue parken !
Wij gingen naar Elephant Refuge & Education Center - Wildlife Friends Foundation Thailand@tha yang

1 woord GEWELDIG
De verhalen waren zo zielig maar als je de dieren nu zag ! Wow een tweede leven hebben ze gekregen

Verder hebben wij op phi phi geslapen zonder stroom heerlijk even OFFLINE
Zijn nu 2 keer in thailand geweest maar omdat ik daar mijn mooiste herinneringe heb zou ik zeker weer willen gaan !

Pluspunten Thailand

  • betaalbaar
  • vriendelijk
  • eten
  • paradijs

Minpunten Thailand

  • om sommige plekken veel toerisme
  • aanbieden van tripjes o op olifanten te gaan rijden !
  • tijgertempel !
Ultieme tip: Phuket phi phi koh samui en dan zeker met een bootje naar koh pangang waar de full moon party is !
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

16 dagen 14 nachten Thailand (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Danielle Kalverla op 13 november 2018

Afgelopen juni/juli zijn we in Thailand geweest met de reisorgsnisatie TUI.
Van TUI kregen we mooie excursies aangeboden en hebben die dan ook zeker aangenomen! Van het bezoeken van het James Bond island tot de mooie Phi Phi islands! We hebben de mooiste plekjes rond phuket gezien en zijn we vele ervaringen rijker!

Pluspunten Thailand

  • Super lieve locals
  • betaalbaar
  • heel veel lekker eten
  • voor weinig geld

Minpunten Thailand

  • erg warm en vochtig
  • veel regen in het regenseizoen
Ultieme tip: Bezoek met de boottochtjes de prachtige eilanden rondom en bij Phuket/Krabi!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Thailand (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Kevin Vandeurzen op 12 november 2018

Zalige mensen, probeer minstens 1 keer per dag een curry. Vervoer is super gemakkelijk en goedkoop. Een slaaptrein moet je echt maanden op voorhand vast leggen. De Andamanse kust is super mooi, dat mag je zeker niet missen.

Pluspunten Thailand

  • zalige mensen
  • relaxt reizen
  • goedkoop
Ultieme tip: Skytrain in bangkok want het verkeer staat gewoon stil.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Enthousiast (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Charella Strating op 12 november 2018

Ik was nog nooit buiten Europa geweest en ik ben uiteindelijk alleen gaan reizen in Thailand, waar de mensen vriendelijk waren en ook waar ik zoveel nieuwe mensen heb ontmoet. Dit is zeker een ervaring die ik nooit zal vergeten.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • Betaalbaar
  • mooi
  • cultuur

Minpunten Thailand

  • geen
Ultieme tip: De ultieme tip is reis alleen, want zo ontmoet je de leukste mensen en ontdek je de mooiste dingen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Secret buddha garden koh samui (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Mitchell Menick op 12 november 2018

Prachtig oud dorpje met beelden in de bergen van Koh Samui. Vooral in de ochtend wanneer het rustig is, is het de moeite waard. Voor slechts 8bht kom je binnen.

Er stroomt een mooi beekje tussen de huisjes door en in iedere hoek zie je iets unieks. Als je goed zoekt zie je ook nog speciale dieren.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • natuur
  • locals
  • betaalbaar

Minpunten Thailand

  • taal
Ultieme tip: Geniet van het land en houd het niet op 1 plek maar reis lekker rond.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Enjoying Ao nang (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Mitchell Menick op 12 november 2018

Aonang is een rustig en paradijselijk badplaatsje in het zuiden van Thailand in de provincie krabi. In Ao nang vind je prachtige stranden waar niet veel toerisme is te vinden ook kan je lekker losgaan in de clubs en narren op Centerpoint. Vanuit Ao Nang Kom je ook makkelijk op alle eilandjes met behulp van de longtail bootjes.

Ao Nang is ook vrij goedkoop en heeft veel voor weinig.

9,6
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • betaalbaar
  • paradijs
  • mooi
  • warm
  • cultuur
  • locals

Minpunten Thailand

  • niks
Ultieme tip: Pranangbeach! Prachtig strand met piemeltempel.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Wandelen met mijn olifant ;-) (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Esmeralda Groen op 12 november 2018

Khao Sok National Park is een schitterende plek. Het is genieten van de jungle, alle mooie planten en dieren. Wakker worden in de jungle, varen over het rustige water en olifanten ontmoeten. Wildlife spotten tijdens wandelingen en veel leren over de natuur! Een echte plek voor natuurliefhebbers!

Pluspunten Thailand

  • Schitterende natuur
  • Vriendelijke cultuur
  • Heerlijk eten!

Minpunten Thailand

  • Sommige plekken zijn toeristisch - ga op zoek naar de onontdekte plekjes!
Ultieme tip: Khao Sok National Park is een hele bijzondere plek! Niet te missen als je naar het zuiden gaat!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Thailand in 3 weken (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Karsten Russ op 12 november 2018

Thailand is de perfecte bestemming voor een vakantie vol activiteiten, ontspanning en cultuur. In het bosrijke noorden kun je eindeloos hiken naar de meest prachtige watervallen en uitzichtpunten. Chiang mai is hier een prachtig kleine stad waar je heerlijk kunt genieten van de Thaise keuken. Het zuiden biedt alle ruimte voor ongerepte natuur in Khao Sok en prachtige stranden in de provincie Krabi. Top het geheel af met de chaos en gekte van Bangkok en je komt terug van een vakanfie vol unieke ervaringen en herinneringen.

9,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • betaalbaar rondreizen
  • prachtige natuur
  • vriendelijke mensen
  • goed weer zelfs in regenseizoen

Minpunten Thailand

  • Bangkok is erg hectisch
  • blijf niet langer dan 3 dagen in Bangkok
Ultieme tip: Chiang Mai is een geweldig leuke stad vol markten waar je heerlijk kunt eten. De omliggende bezienswaardigheden maken het een geweldige vakantiebestemming.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Cultuurliefhebbers

Vakantie Thailand (bezocht in januari 2018)

Review geschreven door Sylvia Van dongen op 11 november 2018

Prachtig land.
Om te verkennen, is het de moeite waard om met een motor te gaan.
Je ziet veel meer dan met een auto , en met een motor kan je overal tussen door.
Gewoonweg een prachtig land, hele lieve mensen en lekker eten.
Wij gaan er al 8 jaar naartoe.

Minpunten Thailand

  • geen
Ultieme tip: Wij zijn in Thailand geweest in Rawai ( PHUKET) Chang mai Pattaya Chiang Rai Koh Samui Phi Phi
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Thailand (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Kim van Londen op 11 november 2018

Thailand is een erg leuke en goed te bereizen backpack bestemming. Het was onze eerste backpack reis en wij hebben er erg van genoten. Het eten is perfect, de locals erg aardig en de cultuur en natuur is perfect.

8,9
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • aardige locals
  • heerlijk eten
  • mooie natuur

Minpunten Thailand

  • soms wordt je opgelicht
Ultieme tip: Streetfood eten
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

GE-WEL-DIG (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Maud van Loon op 11 november 2018

Kanchanaburi
Ayutthaya
Chiang mai
Pai

Stuk voor stuk geweldig. Fijne mensen veel natuur prachtige dieren en alles zo toegankelijk.. als is makkelijk te regelen en mensen helpen je graag! Was mijn eerste rondreis er gaan er dankzij thailand nog veel volgen.

Pluspunten Thailand

  • locals

Minpunten Thailand

  • nvt
Ultieme tip: Pai. Geweldig. Gemoedelijk. Rustig. Prachtige omgeving.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Songkran in Thailand (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Lianne Uytenbogaart op 11 november 2018

Mijn favoriete plek in Thailand is Peetims Homestay in Singburi. Je begeeft je hier onder de locals en doet vrijwilligerswerk op verschillende scholen. Ook kun je Thais leren boxen, koken, dansen en masseren. Een ervaring om nooit te vergeten.

Ultieme tip: Thai Nieuw jaar “Songkran” vieren in Singburi bij Peetims Homestay. Je gaat de straat op voor een groot watergevecht met de locals.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kui Buri national park Thailand (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Yvonne Rijsdijk-vdVelden op 10 november 2018

Prachtig park waar wilde olifanten en de Gaur (wilde Aziatische runderen ) te zien zijn. Je gaat per jeep en gids door het park. 99% zeker dat je olifanten zal zien. Op verschillende plekken zijn kuddes.

8,5
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • heerlijk eten en bijzonder aardige mensen

Minpunten Thailand

  • ik zou het niet weten
Ultieme tip: Ga met de trein, je ziet zoveel
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Leuke mensen en lekker eten (bezocht in februari 2018)

Review geschreven door Wijbe van Dijk op 08 oktober 2018

Een heel groot land en leuke mensen en lekker eten en een lekker klimaat goede hotels en guesthousen voor iedereen wat wils en het eten is van goede kwaliteit en het kost weinig je kan van de kraampjes op straat lekker eten.

Ultieme tip: Neem een binnenlandse vlucht van het oude vliegveld van bangkok
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers

Rondreis (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Natalie Osenbruggen op 18 augustus 2018

Chang Mai was erg leuk, veel te doen, we waren er maar 2 dagen, was te kort. We waren er met de verjaardag van de koning (30 juli) dus alle Thai hadden lamg weekend, erg druk overal, beter die data te vermijden.

8,4
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
10 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • goedkoop
  • vriendelijke mensen
Ultieme tip: Fietstocht in Bangkok
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers

Prachtig natuurpark (bezocht in februari 2018)

Review geschreven door Arnella Pliska op 21 februari 2018

Khao Sok National Park is prachtig. Maak een tripje met een longtailboot en overnacht in een van de knusse huisjes aan het water. Je kijkt je ogen uit! Verder Chang Rai, Chiang Mai en Koh Samui zijn allemaal mooi.

8,4
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • betaalbaar
Ultieme tip: Neem insectenspray mee.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Thailand rondreis (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Iris van lente op 31 december 2017

Thailand was in één woord geweldig! Ik heb samen met een vriendin de volgende route gedaan:
1. Vliegen op Bangkok en hier twee dagen gebleven. Een aanrader is de fietstour met Ko van Kessel, Grand Palace en het uitgaansgebied.
2. Ayutthaya.
3. Nachttrein naar Chiang Mai. Aan te raden voor zeker vier dagen. Bezoek de Grand Canyon en Elephant Care Centre.
4. Vliegen naar Koh Samui.
5. Eiland hoppen naar Koh Pang Yang en Koh Tao. Ga hier naar de halfmoonparty en Nang Yuan is een fantastische beleving.

Pluspunten Thailand

  • Betaalbaar
  • Behulpzaam
  • Vriendelijk
  • Toegankelijk
  • Eten
  • Stranden
  • Weer

Minpunten Thailand

  • Hygiëne
Ultieme tip: Alles qua hotel daar boeken. Bijvoorbeeld alleen de nachttrein en vliegreis boeken, maar dan kan je eventueel nog een dag langer blijven. Je moet echt het eiland Nang Yuan zien!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Wonderlijke ervaring en land om naar terug te keren (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Iris Visbeen op 24 december 2017

Land met nog een eigen cultuur, zeer vriendelijke mensen en trotse locals die je graag de highlights willen laten zien van hun land. Bangkok is zeker een aanrader voor een paar dagen maar pas op voor oplichting (zeker de tuktuk). Als je opgelicht wordt, zal dit meestal maar gaan om een paar euro's. Een aanrader is de Co van Kessel fietstocht, tempel de Golden mount en natuurlijk een bezoek aan de Khao San Road. Het mooiste van mijn reis vond ik omgeving Chiang Mai. Rustige plaats met veel natuur en veel vriendelijke mensen. Bezoek daar het olifantenpark (eentje waar je niet op olifanten rijdt), huur een scooter en cross door de bergen van Chiang Mai, spring van een 10 meter hoge cliff en bezoek de lady cabaret voor een goed begin van een hilarische stapavond. Rust uit aan het meest mooie strand van Thailand: Ko Tao waar je kunt snorkelen en eilanden kunt bezoeken. Thailand is in zoveel opzichten mooi, echt een aanrader voor jong en oud!

7,8
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
7 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat
Ultieme tip: De Co van Kessel Bangkok fietstours is het meest indrukwekkende van mijn reis (Tip! Voor een geweldige cultuurshock: doe dit aan het begin van je reis :) ).
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een hele gave ervaring (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Lisa van den Wildenberg op 10 december 2017

Thailand was een super gaaf land. Met z'n tweeën hebben we drie weken rondgereisd. Dit hebben we zelfstandig gedaan (zonder reisorganisatie). Niks hadden we van te voren vast gezet zodat we in Thailand alle ruimte hadden om zelf keuzes te maken. Dit was heerlijk, alle vrijheid, zelf bepalen hoe lang je ergens wilt blijven. Thailand was een super land om dit te ervaren en wat is het een prachtig land!

8,9
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • Aardige locals
  • lekker eten
  • makkelijk vervoer
  • fijne temperatuur
  • mooi land

Minpunten Thailand

  • weer is niet te voorspellen
Ultieme tip: Jungle tour Chiang Mai, Khao Sok National Park en Koh Tao.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Backpackreis Thailand 2016 (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Stefan Ruijgrok op 10 december 2017

Thailand was fantastisch wat een mooi en makkelijk land om te reizen. Ga zeker terug om verder het land te verkennen. De mensen zijn er erg leuk en overal waar je een foto maakt is het gewoon goed. Stippel thuis je ideeën uit en hotels enz (ook back-up) en je kan lang genieten.

8,5
8 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • Makkelijk reizen
  • vriendelijke mensen

Minpunten Thailand

  • let op de taxi prijzen
Ultieme tip: Vergeet je camera niet ;-)
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Sawadee (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Lisette Hidding op 10 december 2017

Sawadee, wat een warm welkom.
Thailand je bent een geweldig land. Zo relaxed, zo mooi, uniek en zo bijzonder lekker. Het eten, de temperatuur en de Thaise massage. Vaak ben je in gedachten bij mij. ❤

Pluspunten Thailand

  • land
  • cultuur
  • boeddhisme
  • eten
Ultieme tip: Doen! Waar wacht je nog op.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Inspirerend Thailand (bezocht in november 2011)

Review geschreven door Nynke Spironello op 10 december 2017

Mijn rondreis doorThailand was de eerste kennismaking met Azië. Ondanks dat het toerisme destijds al was aangewend in dit land, maakte ik kennis met deze prachtige cultuur. Voor mij een aanzet geweest om andere landen zoals bijvoorbeeld Myanmar te bezoeken. En nog steeds trekt dit wereldgebied me nog steeds en zou ik nog heel graag andere landen in Azië willen ontdekken.

8,1
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • goedkoop
  • vriendelijke bevolking
  • heerlijke temperatuur
  • lekker eten
  • massages
  • backpacken

Minpunten Thailand

  • ik vond phuket vreselijk
Ultieme tip: Voor mij was in die tijd Pai echt een ontdekking.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Thailand (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Ellen Montanje op 10 december 2017

In maart 2017 zijn we naar Thailand geweest; een perfecte tijd om te gaan! In 2,5 week bezochten we Bangkok, Kanchanaburi en Koh Chang. We verbleven de eerste 2 nachten in Bangkok in Chinatown. Een hele leuke wijk met heerlijk eten. Zoek een hotel met rooftop-pool, absoluut de moeite waard. Vanuit Bangkok hebben we een dagtrip gemaakt naar Ayutthaya: 2 uur enkele reis met de trein. Een hele belevenis tussen alle locals. Maak een mooie deal bij het station van Ayutthaya; laat je een middag vervoeren per tuktuk naar alle mooie tempels... bepaal zo zelf hoe lang je bij ergens blijft. Vanuit Bangkok gingen we door naar Kanchanaburi waar we 5 nachten verbleven. In deze omgeving valt zoveel te zien en te doen! De Erawan-falls, Bridge over the river Kwai, Hellfire pass, heerlijk eten (bij Zepzep), dagje olifanten verzorgen bij Elephant Haven, Giant Tree, tempels, grotten bezoeken, militaire begraafplaats etc. Logeer bij Good Times resort aan de rivier, betaalbaar én prima verzorgd met zwembad en lekker eten. We hebben er voor gekozen om per Minivan naar het zuiden te reizen en het eiland Koh Chang bezoeken. Een heerlijk eiland waar we ons even hebben ondergedompeld in luxe: Sea View Resort & Spa. Het strand wat bij het hotel hoort (lekker rustig), snorkelen gelijk in de zee voor het hotel, prachtig uitzicht, bediening op het strand, perfecte service, mega ontbijtbuffet en shuttleservice naar dorpjes verderop. Huur op Koh Chang een dag een taxi en ontdekt de toerisme-loze oostkant van het eiland. Na een week luxe gingen we terug naar Bangkok voor de laatste 2 nachten. We hebben gefeest op Kao San Road tijdens het SongKran (nieuwjaar rond 12-15 april), een geweldig watergevecht :) Wij belandden er per ongeluk in en het was super om eens mee te maken! Grootste tip: Laat je vooral zoveel mogelijk vervoeren.. het is en luxe! Zo zie je zelf het meeste (en het is veiliger), vraag of ze juist dingen laten zien waar amper toeristen komen. Geniet! Thailand is zo'n prachtig land!

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • Betaalbaar
  • luxe
  • lekker eten
  • veilig
  • warm
  • cultuur
  • natuur
  • strand

Minpunten Thailand

  • verstaanbaarheid
Ultieme tip: Onderhandel, altijd en overal! En vraag juist of ze je de minder toeristische plekken willen laten zien. Voor het eten: waar het druk is met locals, daar moet je zijn!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Thailand (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Riekie Voets op 10 december 2017

Ik heb 9 jaar gewoond in thailand 3 jaar Koh Samui, 3 jaar in Chiang Mai en 3 jaar in de Isaan bij de farmers er zijn prachtige bezienswaardigheden en lekker eten is goedkoop bij de stalletjes. Respecteer de cultuur vooral bij de tempels, er is voor iedereen wat wils. Ik adviseer wel: huur geen auto of motor bike als je de wegen niet kent want een thai kent geen regels in het verkeer.

Pluspunten Thailand

  • mooi weer
  • heerlijk eten

Minpunten Thailand

  • veel coruptie
  • achter de straalende lach zitten veel betekenissen .
  • gevaarlijk in het verkeer
Ultieme tip: rijd geen motorbike of autoverkeer is levensgevaarlijk. Toon respect, vooral bij de tempels, ouderen en verdiep je in de cultuur.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Koh Lipe, het afgelegen paradijs. (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Lauri Stabel op 08 december 2017

Een super bereisd land met, als je goed zoekt, verborgen parels zoals Koh Lipe. In het laagseizoen is het zeer rustig wat het erg fijn maakt. Uniek, omdat het in the middle of the ocean ligt. Klein, waardoor je na 2 dagen de mensen al begroet die je eerder zag. Vriendelijke mensen die niet zo zeer alleen maar geld aan je willen verdienen en als hoogtepunt The Elephant Bar met live muziek gespeeld door oa. Sea Gypsies.

8,9
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • goedkoop
  • mooi
  • religie
  • eten
  • traditie

Minpunten Thailand

  • dierenmishandeling
  • geldwolven
  • toeristisch
Ultieme tip: The Elephant Bar op Koh Lipe! Een ultiem lekker plekje met heerlijk eten en de fijnste sfeer ever!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Paradijs op aarde (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Dixie Nagtzaam op 07 december 2017

Heel Thailand is natuurlijk een pareltje, er zijn dan ook genoeg plekken om over te vertellen. Een van de de dingen die mij toch nog steeds bijblijft is de boomhut midden in de jungle bij Chang Mai, waar wij hebben overnacht en een hele mooie trekking hebben gedaan. Je verblijft echt midden in de jungle in een boomhut die uitsteekt van de berg, waardoor je een mega uitzicht hebt.

9,0
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • vriendelijk
  • gezellig
  • mooi
  • uniek

Minpunten Thailand

  • overvloed aan toeristen
  • vervuiling
  • slecht engels sprekende locals
Ultieme tip: Mijn ultieme tip is vooral genieten. Leg niet te veel vast en ga mee met de stroom waar je in komt in dit mooie land. Je kan alle kanten op en alles is even gaaf!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Perfect getaway for a day (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Marije Groen op 07 december 2017

Prachtig wit strand met een helder blauwe zee en om het af te maken mooie, groene rotsen in de verte of heel dichtbij. Echt een pareltje om lekker te relaxen of te snorkelen. Veel mooie visjes in het water. Verderop ook lekkere eettentjes om even bij te komen van de zon.

8,6
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
6 Veilig
9 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • Eten
  • mensen
  • landschap

Minpunten Thailand

  • niets
Ultieme tip: Eilandhoppen en off the beaten track gaan met de scooter!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Noord-Thailand (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Janina Pieterse op 06 december 2017

Het noorden van Thailand is een fijne bestemming met voor ieder wat wils. Er zijn veel bezienswaardigheden. Tempels, natuur en heerlijk eten maken het verschil. Ik ben met mijn zusje gegaan en hoewel we beide van hele andere dingen houden, konden we ons beide erg goed vermaken!

Pluspunten Thailand

  • eten is goedkoop en lekker
  • mooi
  • geweldige natuur
  • toegankelijk

Minpunten Thailand

  • veel toerisme
  • scams door tuk tuks
  • nep vriendelijkheid
Ultieme tip: Plan niets en laat je meevoeren door de stroming. Sta open voor ontmoetingen en geniet vooral!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Koh Lanta, Thailand (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Leonie Pieterse op 06 december 2017

Koh Lanta is wat mij betreft één van de verborgen parels van Thailand. Dit ondergewaardeerde eiland is echt een must voor elke familie, backpacker of wie dan ook. Voor iedereen is er wat te vinden. Heerlijk.

8,1
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • verschillende natuur
  • omgeving
  • vriendelijke mensen
  • eten

Minpunten Thailand

  • veel toeristen
Ultieme tip: Neem je tijd om alles te ontdekken. Zie liever meer van één plek dan veel verschillende plekken en ontdek waarom zoveel mensen houden van dit prachtige land.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Thailand is fantastisch (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Janina Pieterse op 06 december 2017

Thailand is 1 van de meest geweldige landen waar ik ben geweest. Wat mij betreft is het vooral een goede eerste reisbestemming buiten Europa. Het reizen van plek naar plek is erg makkelijk, omdat alle wegen al gebaand zijn. Dat kan ook wel weer een minpunt zijn voor de gevorderde reiziger.

Pluspunten Thailand

  • betaalbaar
  • makkelijk reizen
  • vriendelijke mensen

Minpunten Thailand

  • veel toerisme
  • slechte hygiëne
Ultieme tip: Loy Krathong Festival! Dit is een festival in november waar men alle lampionnen de lucht in laat en daarop hun wensen schrijven. Je ziet vervolgens duizenden lampjes in de lucht.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Thailand (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Annelou van den Biggelaar op 05 december 2017

Thailand: de cultuur is schitterend. Van echt natuur tot cultuur snuiven. Je wordt betrokken bij de mensen en de Thaise keuken is heerlijk. Thailand heeft veel te bieden en te zien. 3 weken was voor ons dan ook krap! Twijfel zeker niet als je wilt gaan!

7,8
7 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • Veel te zien

Minpunten Thailand

  • Toeristisch
Ultieme tip: Bekijk de natuur!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Eerste keer backpacken (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Roos Van Dijk-Paauwe op 05 december 2017

Onze eerste keer backpacken was in Thailand. Het is super makkelijk ‘instappen’, omdat vele mensen je voor gegaan zijn gegaan en alles al eens is ontdekt. De verschillende steden en dorpen zijn super gaaf. Daarnaast zijn de Bounty Eilanden ook een dikke aanrader.

8,5
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
9 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • Betaalbaar
  • Goed engels
  • Toegankelijk

Minpunten Thailand

  • Veel toeristen
Ultieme tip: Ga vooral het hele land door! Van onder naar boven of boven naar onder. Het is zo gaaf en er is zoveel te zien. Te gek!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

MY JOURNEY THROUGH THAILAND (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Sharon van Beek op 05 december 2017

Thailand: het mooiste land waar ik ooit heb mogen zijn en waar ik mijn hart verloren heb. Verliefd, zo kan je het noemen. De natuur, de cultuur, de feestjes en de adembenemende stranden zijn een aanrader. Het is een land, waar je nooit op uitgekeken raakt! Een vakantiebestemming om na jaren nog over te dromen. Mijn favoriet!

Pluspunten Thailand

  • Betaalbaar
  • Adembenemend
  • Bangkok
  • Natuur
  • Cultuur

Minpunten Thailand

  • Toeristen
  • Reisziektes
  • Tropisch weer
Ultieme tip: Huur een scooter en ontdek de allermooiste verborgen plekjes van Thailand!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Time of my life (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Jessica Talen op 05 december 2017

Thailand is een prachtig land met veel mooie natuur. Wij zijn van Bangkok eerst naar het noorden van Thailand geweest. Wat echt niet te missen is. We zijn zelf met de scooter van Chaing Mai naar Pai gereden wat geweldig was! Daarna zijn we naar het zuiden gevlogen om de geweldige eilanden te bewonderen. Koh Lanta was er mooi en via daar zijn we naar Koh Rok geweest. Koh Rok is echt prachtig. Ik raad echt iedereen aan om naar Thailand te gaan!

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • goedkoop
  • mooie natuur
  • lekker eten
  • makkelijk door te reizen
  • aardige locals
  • veel te doen

Minpunten Thailand

  • veel toeristen
Ultieme tip: Bangkok naar Chaing Mai neem de nacht trein! Waarom? Is goedkoper dan vliegen en je bespaart gelijk geld voor een accommodatie. De treinreis gaat ook nog eens snel omdat je slaapt!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

De vele gezichten van Thailand (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Dianne Kuijpers op 04 december 2017

Het land met de vele gezichten. Ik heb samen met een vriendin een backpack reis gedaan door Thailand. We zijn naar het noorden gegaan, in de omgeving van Chiang Mai, maar ook naar Krabi en Railay beach. Het noorden is zo anders dan het zuiden. Hierdoor hadden we een mooie afwisseling tussen strand, cultuur en natuur. Van het bruisende Bangkok tot Khao Sok National Park, hiken nabij de grens met Myanmar en de relaxte sfeer in Krabi, lekker eten en streetfood. Thailand heeft het allemaal. Dit maakte het een mooie afwisselende reis waarin we al onze wensen konden laten terug komen.

Pluspunten Thailand

  • vriendelijke bevolking
  • lekker eten
  • goed te bereizen

Minpunten Thailand

  • massa toerisme
Ultieme tip: De hike bij Mae Hong Son was in een gebied waar weinig toeristen komen. Het was prachtig en een hele mooie ervaring om bij de Karen tribe te overnachten.
Aangeraden voor: Backpackers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Super gaaf (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Robin Broers op 04 december 2017

Thailand is een prachtig land, je komt aan in een totaal andere wereld en weet niet waar je moet kijken. Ik ben er 1 keer geweest en het staat zeker op de planning om weer een keer te gaan! Het eten is er heerlijk, en de mensen zijn super aardig!

Pluspunten Thailand

  • mooi landschap
  • betaalbaar
  • lieve mensen
Ultieme tip: Ga eten waar veel mensen eten! Al het eten is super lekker.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Thailand, een wondere wereld (bezocht in november 2013)

Review geschreven door Jeanique Van den Berg op 04 december 2017

In Thailand heb ik een geweldige tijd gehad. De verschillen per regio zijn enorm, wat het een schitterend land maakt om rond te reizen! De paradijselijke eilanden in het zuiden, de groene natuur in het westen, platteland in het oosten en in het noorden hoge bergen en mistige wouden. De mensen zijn super aardig en hun gewoontes, je kijkt je ogen uit! De Thaise mensen die overal aan het vegen zijn, met z'n vieren op 1 brommer zitten: het is geweldig om te zien.

9,1
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • Betaalbaar
  • Natuur
  • Cultuur

Minpunten Thailand

  • Bangkok is druk
Ultieme tip: Het eiland Koh Tao! Je hebt er geweldige stranden waar je kunt snorkelen en duiken. Ook heb je kleine paradijselijke strandjes die je vaak bijna voor jezelf alleen hebt!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers