Reviews Thailand

Reviews Thailand

8,6
8,8 Algemene ervaring
8,7 Beziens­waardigheden
8,3 Steden of plaatsen
8,6 Locals
8,3 Veilig
9,1 Natuur
8,7 Stranden
8,4 Klimaat
  • Aantal reviews: 244
  • Aantal waarderingen: 151

Prachtig natuurpark (bezocht in februari 2018)

Review geschreven door Arnella Pliska op 21 februari 2018

Khao Sok National Park is prachtig. Maak een tripje met een longtailboot en overnacht in een van de knusse huisjes aan het water. Je kijkt je ogen uit! Verder Chang Rai, Chiang Mai en Koh Samui zijn allemaal mooi.

8,4
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • betaalbaar
Ultieme tip: Neem insectenspray mee.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Thailand rondreis (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Iris van lente op 31 december 2017

Thailand was in één woord geweldig! Ik heb samen met een vriendin de volgende route gedaan:
1. Vliegen op Bangkok en hier twee dagen gebleven. Een aanrader is de fietstour met Ko van Kessel, Grand Palace en het uitgaansgebied.
2. Ayutthaya.
3. Nachttrein naar Chiang Mai. Aan te raden voor zeker vier dagen. Bezoek de Grand Canyon en Elephant Care Centre.
4. Vliegen naar Koh Samui.
5. Eiland hoppen naar Koh Pang Yang en Koh Tao. Ga hier naar de halfmoonparty en Nang Yuan is een fantastische beleving.

Pluspunten Thailand

  • Betaalbaar
  • Behulpzaam
  • Vriendelijk
  • Toegankelijk
  • Eten
  • Stranden
  • Weer

Minpunten Thailand

  • Hygiëne
Ultieme tip: Alles qua hotel daar boeken. Bijvoorbeeld alleen de nachttrein en vliegreis boeken, maar dan kan je eventueel nog een dag langer blijven. Je moet echt het eiland Nang Yuan zien!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Wonderlijke ervaring en land om naar terug te keren (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Iris Visbeen op 24 december 2017

Land met nog een eigen cultuur, zeer vriendelijke mensen en trotse locals die je graag de highlights willen laten zien van hun land. Bangkok is zeker een aanrader voor een paar dagen maar pas op voor oplichting (zeker de tuktuk). Als je opgelicht wordt, zal dit meestal maar gaan om een paar euro's. Een aanrader is de Co van Kessel fietstocht, tempel de Golden mount en natuurlijk een bezoek aan de Khao San Road. Het mooiste van mijn reis vond ik omgeving Chiang Mai. Rustige plaats met veel natuur en veel vriendelijke mensen. Bezoek daar het olifantenpark (eentje waar je niet op olifanten rijdt), huur een scooter en cross door de bergen van Chiang Mai, spring van een 10 meter hoge cliff en bezoek de lady cabaret voor een goed begin van een hilarische stapavond. Rust uit aan het meest mooie strand van Thailand: Ko Tao waar je kunt snorkelen en eilanden kunt bezoeken. Thailand is in zoveel opzichten mooi, echt een aanrader voor jong en oud!

7,8
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
7 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat
Ultieme tip: De Co van Kessel Bangkok fietstours is het meest indrukwekkende van mijn reis (Tip! Voor een geweldige cultuurshock: doe dit aan het begin van je reis :) ).
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een hele gave ervaring (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Lisa van den Wildenberg op 10 december 2017

Thailand was een super gaaf land. Met z'n tweeën hebben we drie weken rondgereisd. Dit hebben we zelfstandig gedaan (zonder reisorganisatie). Niks hadden we van te voren vast gezet zodat we in Thailand alle ruimte hadden om zelf keuzes te maken. Dit was heerlijk, alle vrijheid, zelf bepalen hoe lang je ergens wilt blijven. Thailand was een super land om dit te ervaren en wat is het een prachtig land!

8,9
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • Aardige locals
  • lekker eten
  • makkelijk vervoer
  • fijne temperatuur
  • mooi land

Minpunten Thailand

  • weer is niet te voorspellen
Ultieme tip: Jungle tour Chiang Mai, Khao Sok National Park en Koh Tao.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Backpackreis Thailand 2016 (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Stefan Ruijgrok op 10 december 2017

Thailand was fantastisch wat een mooi en makkelijk land om te reizen. Ga zeker terug om verder het land te verkennen. De mensen zijn er erg leuk en overal waar je een foto maakt is het gewoon goed. Stippel thuis je ideeën uit en hotels enz (ook back-up) en je kan lang genieten.

8,5
8 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • Makkelijk reizen
  • vriendelijke mensen

Minpunten Thailand

  • let op de taxi prijzen
Ultieme tip: Vergeet je camera niet ;-)
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Sawadee (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Lisette Hidding op 10 december 2017

Sawadee, wat een warm welkom.
Thailand je bent een geweldig land. Zo relaxed, zo mooi, uniek en zo bijzonder lekker. Het eten, de temperatuur en de Thaise massage. Vaak ben je in gedachten bij mij. ❤

Pluspunten Thailand

  • land
  • cultuur
  • boeddhisme
  • eten
Ultieme tip: Doen! Waar wacht je nog op.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Inspirerend Thailand (bezocht in november 2011)

Review geschreven door Nynke Spironello op 10 december 2017

Mijn rondreis doorThailand was de eerste kennismaking met Azië. Ondanks dat het toerisme destijds al was aangewend in dit land, maakte ik kennis met deze prachtige cultuur. Voor mij een aanzet geweest om andere landen zoals bijvoorbeeld Myanmar te bezoeken. En nog steeds trekt dit wereldgebied me nog steeds en zou ik nog heel graag andere landen in Azië willen ontdekken.

8,1
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • goedkoop
  • vriendelijke bevolking
  • heerlijke temperatuur
  • lekker eten
  • massages
  • backpacken

Minpunten Thailand

  • ik vond phuket vreselijk
Ultieme tip: Voor mij was in die tijd Pai echt een ontdekking.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Thailand (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Ellen Montanje op 10 december 2017

In maart 2017 zijn we naar Thailand geweest; een perfecte tijd om te gaan! In 2,5 week bezochten we Bangkok, Kanchanaburi en Koh Chang. We verbleven de eerste 2 nachten in Bangkok in Chinatown. Een hele leuke wijk met heerlijk eten. Zoek een hotel met rooftop-pool, absoluut de moeite waard. Vanuit Bangkok hebben we een dagtrip gemaakt naar Ayutthaya: 2 uur enkele reis met de trein. Een hele belevenis tussen alle locals. Maak een mooie deal bij het station van Ayutthaya; laat je een middag vervoeren per tuktuk naar alle mooie tempels... bepaal zo zelf hoe lang je bij ergens blijft. Vanuit Bangkok gingen we door naar Kanchanaburi waar we 5 nachten verbleven. In deze omgeving valt zoveel te zien en te doen! De Erawan-falls, Bridge over the river Kwai, Hellfire pass, heerlijk eten (bij Zepzep), dagje olifanten verzorgen bij Elephant Haven, Giant Tree, tempels, grotten bezoeken, militaire begraafplaats etc. Logeer bij Good Times resort aan de rivier, betaalbaar én prima verzorgd met zwembad en lekker eten. We hebben er voor gekozen om per Minivan naar het zuiden te reizen en het eiland Koh Chang bezoeken. Een heerlijk eiland waar we ons even hebben ondergedompeld in luxe: Sea View Resort & Spa. Het strand wat bij het hotel hoort (lekker rustig), snorkelen gelijk in de zee voor het hotel, prachtig uitzicht, bediening op het strand, perfecte service, mega ontbijtbuffet en shuttleservice naar dorpjes verderop. Huur op Koh Chang een dag een taxi en ontdekt de toerisme-loze oostkant van het eiland. Na een week luxe gingen we terug naar Bangkok voor de laatste 2 nachten. We hebben gefeest op Kao San Road tijdens het SongKran (nieuwjaar rond 12-15 april), een geweldig watergevecht :) Wij belandden er per ongeluk in en het was super om eens mee te maken! Grootste tip: Laat je vooral zoveel mogelijk vervoeren.. het is en luxe! Zo zie je zelf het meeste (en het is veiliger), vraag of ze juist dingen laten zien waar amper toeristen komen. Geniet! Thailand is zo'n prachtig land!

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • Betaalbaar
  • luxe
  • lekker eten
  • veilig
  • warm
  • cultuur
  • natuur
  • strand

Minpunten Thailand

  • verstaanbaarheid
Ultieme tip: Onderhandel, altijd en overal! En vraag juist of ze je de minder toeristische plekken willen laten zien. Voor het eten: waar het druk is met locals, daar moet je zijn!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Thailand (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Riekie Voets op 10 december 2017

Ik heb 9 jaar gewoond in thailand 3 jaar Koh Samui, 3 jaar in Chiang Mai en 3 jaar in de Isaan bij de farmers er zijn prachtige bezienswaardigheden en lekker eten is goedkoop bij de stalletjes. Respecteer de cultuur vooral bij de tempels, er is voor iedereen wat wils. Ik adviseer wel: huur geen auto of motor bike als je de wegen niet kent want een thai kent geen regels in het verkeer.

Pluspunten Thailand

  • mooi weer
  • heerlijk eten

Minpunten Thailand

  • veel coruptie
  • achter de straalende lach zitten veel betekenissen .
  • gevaarlijk in het verkeer
Ultieme tip: rijd geen motorbike of autoverkeer is levensgevaarlijk. Toon respect, vooral bij de tempels, ouderen en verdiep je in de cultuur.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Koh Lipe, het afgelegen paradijs. (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Lauri Stabel op 08 december 2017

Een super bereisd land met, als je goed zoekt, verborgen parels zoals Koh Lipe. In het laagseizoen is het zeer rustig wat het erg fijn maakt. Uniek, omdat het in the middle of the ocean ligt. Klein, waardoor je na 2 dagen de mensen al begroet die je eerder zag. Vriendelijke mensen die niet zo zeer alleen maar geld aan je willen verdienen en als hoogtepunt The Elephant Bar met live muziek gespeeld door oa. Sea Gypsies.

8,9
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • goedkoop
  • mooi
  • religie
  • eten
  • traditie

Minpunten Thailand

  • dierenmishandeling
  • geldwolven
  • toeristisch
Ultieme tip: The Elephant Bar op Koh Lipe! Een ultiem lekker plekje met heerlijk eten en de fijnste sfeer ever!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Paradijs op aarde (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Dixie Nagtzaam op 07 december 2017

Heel Thailand is natuurlijk een pareltje, er zijn dan ook genoeg plekken om over te vertellen. Een van de de dingen die mij toch nog steeds bijblijft is de boomhut midden in de jungle bij Chang Mai, waar wij hebben overnacht en een hele mooie trekking hebben gedaan. Je verblijft echt midden in de jungle in een boomhut die uitsteekt van de berg, waardoor je een mega uitzicht hebt.

9,0
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • vriendelijk
  • gezellig
  • mooi
  • uniek

Minpunten Thailand

  • overvloed aan toeristen
  • vervuiling
  • slecht engels sprekende locals
Ultieme tip: Mijn ultieme tip is vooral genieten. Leg niet te veel vast en ga mee met de stroom waar je in komt in dit mooie land. Je kan alle kanten op en alles is even gaaf!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Perfect getaway for a day (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Marije Groen op 07 december 2017

Prachtig wit strand met een helder blauwe zee en om het af te maken mooie, groene rotsen in de verte of heel dichtbij. Echt een pareltje om lekker te relaxen of te snorkelen. Veel mooie visjes in het water. Verderop ook lekkere eettentjes om even bij te komen van de zon.

8,6
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
6 Veilig
9 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • Eten
  • mensen
  • landschap

Minpunten Thailand

  • niets
Ultieme tip: Eilandhoppen en off the beaten track gaan met de scooter!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Noord-Thailand (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Janina Pieterse op 06 december 2017

Het noorden van Thailand is een fijne bestemming met voor ieder wat wils. Er zijn veel bezienswaardigheden. Tempels, natuur en heerlijk eten maken het verschil. Ik ben met mijn zusje gegaan en hoewel we beide van hele andere dingen houden, konden we ons beide erg goed vermaken!

Pluspunten Thailand

  • eten is goedkoop en lekker
  • mooi
  • geweldige natuur
  • toegankelijk

Minpunten Thailand

  • veel toerisme
  • scams door tuk tuks
  • nep vriendelijkheid
Ultieme tip: Plan niets en laat je meevoeren door de stroming. Sta open voor ontmoetingen en geniet vooral!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Koh Lanta, Thailand (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Leonie Pieterse op 06 december 2017

Koh Lanta is wat mij betreft één van de verborgen parels van Thailand. Dit ondergewaardeerde eiland is echt een must voor elke familie, backpacker of wie dan ook. Voor iedereen is er wat te vinden. Heerlijk.

8,1
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • verschillende natuur
  • omgeving
  • vriendelijke mensen
  • eten

Minpunten Thailand

  • veel toeristen
Ultieme tip: Neem je tijd om alles te ontdekken. Zie liever meer van één plek dan veel verschillende plekken en ontdek waarom zoveel mensen houden van dit prachtige land.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Thailand is fantastisch (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Janina Pieterse op 06 december 2017

Thailand is 1 van de meest geweldige landen waar ik ben geweest. Wat mij betreft is het vooral een goede eerste reisbestemming buiten Europa. Het reizen van plek naar plek is erg makkelijk, omdat alle wegen al gebaand zijn. Dat kan ook wel weer een minpunt zijn voor de gevorderde reiziger.

Pluspunten Thailand

  • betaalbaar
  • makkelijk reizen
  • vriendelijke mensen

Minpunten Thailand

  • veel toerisme
  • slechte hygiëne
Ultieme tip: Loy Krathong Festival! Dit is een festival in november waar men alle lampionnen de lucht in laat en daarop hun wensen schrijven. Je ziet vervolgens duizenden lampjes in de lucht.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Thailand (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Annelou van den Biggelaar op 05 december 2017

Thailand: de cultuur is schitterend. Van echt natuur tot cultuur snuiven. Je wordt betrokken bij de mensen en de Thaise keuken is heerlijk. Thailand heeft veel te bieden en te zien. 3 weken was voor ons dan ook krap! Twijfel zeker niet als je wilt gaan!

7,8
7 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • Veel te zien

Minpunten Thailand

  • Toeristisch
Ultieme tip: Bekijk de natuur!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Eerste keer backpacken (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Roos Van Dijk-Paauwe op 05 december 2017

Onze eerste keer backpacken was in Thailand. Het is super makkelijk ‘instappen’, omdat vele mensen je voor gegaan zijn gegaan en alles al eens is ontdekt. De verschillende steden en dorpen zijn super gaaf. Daarnaast zijn de Bounty Eilanden ook een dikke aanrader.

8,5
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
9 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • Betaalbaar
  • Goed engels
  • Toegankelijk

Minpunten Thailand

  • Veel toeristen
Ultieme tip: Ga vooral het hele land door! Van onder naar boven of boven naar onder. Het is zo gaaf en er is zoveel te zien. Te gek!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

MY JOURNEY THROUGH THAILAND (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Sharon van Beek op 05 december 2017

Thailand: het mooiste land waar ik ooit heb mogen zijn en waar ik mijn hart verloren heb. Verliefd, zo kan je het noemen. De natuur, de cultuur, de feestjes en de adembenemende stranden zijn een aanrader. Het is een land, waar je nooit op uitgekeken raakt! Een vakantiebestemming om na jaren nog over te dromen. Mijn favoriet!

Pluspunten Thailand

  • Betaalbaar
  • Adembenemend
  • Bangkok
  • Natuur
  • Cultuur

Minpunten Thailand

  • Toeristen
  • Reisziektes
  • Tropisch weer
Ultieme tip: Huur een scooter en ontdek de allermooiste verborgen plekjes van Thailand!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Time of my life (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Jessica Talen op 05 december 2017

Thailand is een prachtig land met veel mooie natuur. Wij zijn van Bangkok eerst naar het noorden van Thailand geweest. Wat echt niet te missen is. We zijn zelf met de scooter van Chaing Mai naar Pai gereden wat geweldig was! Daarna zijn we naar het zuiden gevlogen om de geweldige eilanden te bewonderen. Koh Lanta was er mooi en via daar zijn we naar Koh Rok geweest. Koh Rok is echt prachtig. Ik raad echt iedereen aan om naar Thailand te gaan!

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • goedkoop
  • mooie natuur
  • lekker eten
  • makkelijk door te reizen
  • aardige locals
  • veel te doen

Minpunten Thailand

  • veel toeristen
Ultieme tip: Bangkok naar Chaing Mai neem de nacht trein! Waarom? Is goedkoper dan vliegen en je bespaart gelijk geld voor een accommodatie. De treinreis gaat ook nog eens snel omdat je slaapt!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

De vele gezichten van Thailand (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Dianne Kuijpers op 04 december 2017

Het land met de vele gezichten. Ik heb samen met een vriendin een backpack reis gedaan door Thailand. We zijn naar het noorden gegaan, in de omgeving van Chiang Mai, maar ook naar Krabi en Railay beach. Het noorden is zo anders dan het zuiden. Hierdoor hadden we een mooie afwisseling tussen strand, cultuur en natuur. Van het bruisende Bangkok tot Khao Sok National Park, hiken nabij de grens met Myanmar en de relaxte sfeer in Krabi, lekker eten en streetfood. Thailand heeft het allemaal. Dit maakte het een mooie afwisselende reis waarin we al onze wensen konden laten terug komen.

Pluspunten Thailand

  • vriendelijke bevolking
  • lekker eten
  • goed te bereizen

Minpunten Thailand

  • massa toerisme
Ultieme tip: De hike bij Mae Hong Son was in een gebied waar weinig toeristen komen. Het was prachtig en een hele mooie ervaring om bij de Karen tribe te overnachten.
Aangeraden voor: Backpackers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Super gaaf (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Robin Broers op 04 december 2017

Thailand is een prachtig land, je komt aan in een totaal andere wereld en weet niet waar je moet kijken. Ik ben er 1 keer geweest en het staat zeker op de planning om weer een keer te gaan! Het eten is er heerlijk, en de mensen zijn super aardig!

Pluspunten Thailand

  • mooi landschap
  • betaalbaar
  • lieve mensen
Ultieme tip: Ga eten waar veel mensen eten! Al het eten is super lekker.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Thailand, een wondere wereld (bezocht in november 2013)

Review geschreven door Jeanique Van den Berg op 04 december 2017

In Thailand heb ik een geweldige tijd gehad. De verschillen per regio zijn enorm, wat het een schitterend land maakt om rond te reizen! De paradijselijke eilanden in het zuiden, de groene natuur in het westen, platteland in het oosten en in het noorden hoge bergen en mistige wouden. De mensen zijn super aardig en hun gewoontes, je kijkt je ogen uit! De Thaise mensen die overal aan het vegen zijn, met z'n vieren op 1 brommer zitten: het is geweldig om te zien.

9,1
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • Betaalbaar
  • Natuur
  • Cultuur

Minpunten Thailand

  • Bangkok is druk
Ultieme tip: Het eiland Koh Tao! Je hebt er geweldige stranden waar je kunt snorkelen en duiken. Ook heb je kleine paradijselijke strandjes die je vaak bijna voor jezelf alleen hebt!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Krabi , 1 van de prachtige eilanden van Thailand (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Laura Mittelhaeuser op 03 december 2017

Thailand, het land met onwijs vriendelijke en behulpzame bewoners. Heb me geen moment onveilig gevoeld! Krabi is een prachtig eiland waar ik heel stoer en sportief een berg hebt beklommen om het prachtige uitzicht te kunnen bewonderen. Het was adembenemend. Voor mij een paradijs waar ik nog nooit was geweest.

Pluspunten Thailand

  • het weer
  • prachtige natuur
  • vriendelijke inwoners
  • gastvrijheid
Ultieme tip: Ga naar de eilanden of ga wat meer lokaal. Khao Sok bijvoorbeeld.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Het land van de glimlach (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Mirjam Kuipers op 03 december 2017

Thailand is een heel bijzonder land. Met haar prachtige stranden en azuurblauw water, de olifanten in de bossen en de apen in de bomen, waan je je in een oerwoud van schoonheid.

Een nadeel van Thailand vind ik de smerige straatjes en het sekstoerisme dat in de steden erg naar voren komt.

7,8
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
4 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • betaalbaar
  • prachtige natuur

Minpunten Thailand

  • Mensen zijn niet altijd te vertrouwen
  • Sekstoerisme
Ultieme tip: Ga naar de eilanden en snorkel! De onderwaterwereld is minstens zo mooi als op het droge. Bezoek de winkel 7 Eleven en neem dan de tosti's!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Thailand (bezocht in maart 2012)

Review geschreven door Irene Ubels op 03 december 2017

Mooi land, lieve en vrolijke mensen. Alles is zo mooi en lekker en goedkoop! Zo fijn om hier te zijn. Ook aan het strand was het heerlijk, elke dag een verse ananas of mango. Het is echt volop genieten en dat voor die prijzen daar!

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • alles!
Ultieme tip: Vers fruit eten op het strand.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reis Thailand compleet (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Lianne Rotgerink op 02 december 2017

Thailand is een super goede bestemming om heen te gaan. Het is leuk voor gezinnen, stellen, en singlereizen. Er valt ontzettend veel moois te zien. En de mensen zijn erg vriendelijk. Het is het echt de moeite waard om een keer in Thailand geweest te zijn.

7,3
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
7 Natuur
6 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • bangkok
  • rijstvelden
  • Atutthaya
  • Loeivallei
  • Goudendriehoek
  • Chiang Mai
  • Chiang Rai

Minpunten Thailand

  • Longneck people viel erg tegen is super toeristisch.
Ultieme tip: Neem de tijd om Thailand te bekijken. Er valt zoveel moois te zien.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Eerste reis buiten Europa naar Thailand! (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Eveline Pennings op 29 november 2017

Deze zomer heb ik samen met mijn beste vriendin 23 dagen rondgetrokken door Thailand. We begonnen onze reis in Bangkok waar we kennismaakten met de immense drukte en cultuur van de stad. Daarna vertrokken we naar Ayutthaya waar we diverse prachtige tempels bezochten. Per nachttrein reisden we door naar Chiang Mai, de prachtige natuur was indrukwekkend. Door middel van een ziplinetrack zagen we de rijstvelden en maakten we kennis met de jungle! In het zuiden bezochten we het Khao Sok national park, dit was zelfs ondanks de vele regen prachtig. We sloten onze reis af op de eilanden Koh Samui en Koh Pha-ngan beide prachtig met mooie stranden en een heerlijke sfeer. Het was een enorm mooie reis die voor altijd in mijn geheugen zal blijven.

Pluspunten Thailand

  • Hele vriendelijke bevolking!
  • Eenvoudig om te backpacken voor beginners.
  • Een ontzettend mooi en divers land!

Minpunten Thailand

  • hygiene is niet overal even goed
Ultieme tip: Doe wat je wilt en laat je niet tegenhouden door kosten. Maak de uitstapjes die je wilt het is het geld zeker waard!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Amazing Thailand (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Veerle Vlemmix op 26 november 2017

Wij hebben zelf een rondreis gedaan, hieronder de highlights per bezochte stad:
Bangkok: CO van Kessel fietstour
Chiangmai: Doi Inthanon Elefant Care & jungle ziplinen
Koh sok: smiley lake tour (2 dagen, 1 nacht in de jungle vertoeven)
AO Nang: Dragon Crest Mountain in Khao Nak National Park
Koh Lanta: scooter huren en eiland bekijken!

8,5
8 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Check tipsthailand.nl, daar vind je alles wat je moet weten!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtig! (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Manon Boensma op 25 november 2017

Thailand is een van de mooiste landen waar ik naartoe ben geweest. Super mooie landschappen, super mooie ontworpen gebouwen en een prachtige cultuur. Ik ben er 15 dagen geweest maar ik zou er zo een paar maanden kunnen blijven. Echt een ervaring om met eigen ogen te zien.

Pluspunten Thailand

  • goedkoop
  • , aardige mensen

Minpunten Thailand

  • geen
Ultieme tip: Ik zou zeker een bezoekje brengen aan een olifantenreservaat.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mooi Thailand (bezocht in juni 2004)

Review geschreven door Lisette van de Logt op 25 november 2017

Een prachtig land met een lieve bevolking. Overal straalt een glimlach je tegemoet. Bangkok is op het eerste gezicht een beetje grijs, maar de floating market en Grand Palace complex zijn beslist de moeite waard. Wat ook indrukwekkend is is River Kwai met de bekende brug. Zoveel boeddhistische tempels en allemaal weer anders. De Tempel met liggende boeddha vond ik persoonlijk heel indrukwekkend. Daarnaast biedt het paradijselijke eilandjes om te verblijven en ook op het vaste land zijn leuke plaatsen met goede resorts. Cha-am en Hua Hin bijvoorbeeld. Het was destijds een van de eerste verre reizen en deze heb ik toen georganiseerd gedaan. Ik zou er nu zeker voor kiezen om het land zelf te bereizen, omdat dit prima kan.

8,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • aardige bevolking
  • veel cultuur
  • strand

Minpunten Thailand

  • verkeer in steden druk
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

rondreis van 4 weken door Thailand met groep van 10 personen (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Yvette Benus op 25 november 2017

Afgelopen zomer ben ik met een groep van 10 (ook opa en oma van 70) gaan reizen door Thailand. Van tevoren zijn hotels via booking.com geregeld, ideaal! Thailand is een geweldig land met lieve mensen en heel erg betaalbaar ook. Met 25 a 30 euro per dag heb je alles geregeld. Dagexcursies, eten in straattentjes (heerlijk!), vervoer en overnachting.
dagoverzicht:
1 aankomst in Bangkok
2 rustdag
3 Co van Kessel fietstocht door Bangkok + per tuctuc langs de highlights van de stad
4 per trein door naar Ayutaya, voormalige hoofdstad
5 tuctucs gehuurd voor gehele dag en langs de mooiste tempels van de stad
6 winterpaleis van de koning bezocht en 's avonds de nachttrein (aanrader!) naar Chiang Mai
7 tuctuc voor de middag en 3 mooiste plekken bezocht, 's avonds te toeristische nightmarket
8 dagtocht naar olifantenopvang en wandeltocht naar verborgen waterval
9 dagtocht naar witte tempel in Chiang Rai (wat mooi!)
10 per minivan naar Pai
11 mountainbikes gehuurd en 14 km gefietst, prima te doen. Pai Canyon is prachtig.
12 Tegenvallende grot bezocht, deze is in het regenseizoen deels gesloten. Afgesloten met glijplezier bij plateauwaterval ten westen van Pai. Nightmarket in Pai is veel gezelliger dan Chiang Mai
13 Per minivan terug naar Chiang Mai voor binnenlandsevlucht naar Krabi daar overnacht
14 Per minivan naar Koh Lanta. Echte aanrader voor de minder toeristische eilanden
15 Per tuctuc naar de andere kant van het eiland, de 'hoofdstad', leuke eettentjes met uitzicht over zee
16 Snorkeltocht via de eigenaar geregeld
17 truc via de schoonouders van de eigenaar naar het nationaal park
18 terug naar Bangkok
19 trein naar Hua Hin
20tm21 familie bezocht
22 waterpark bezocht, alleen maar buitenlanders, wel leuk als afsluiter
23 Phraya Nakon grot + tempel. Mooiste plekje van Thailand voor mij. Waren bijna de enige daar. Optie is om een boot ernaartoe te nemen, maar de wandeling is zeker de moeite waard.
24 naar Bangkok voor terugvlucht

7,0
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
7 Natuur
5 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • betaalbaar
  • cultuur
  • locals

Minpunten Thailand

  • touristisch
Ultieme tip: Vraag aan een lokaal restaurant of je een keer mag helpen in de keuken, vinden ze ontzettend leuk en je hebt er een gratis kookcursus aan.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Budget reizigers

Drie weken door Thailand (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Tim Van Wagensveld op 25 november 2017

Wij zijn begonnen en geëindigd in Bangkok. Beide keren was voor twee dagen, wat ook meer dan genoeg is. De tempels zijn indrukwekkend, maar overspoeld met toeristen. De chatuchack markt en Chinatown zijn aan te raden! Verder zijn er veel malls (halte: National stadium) waar je kunt winkelen. Met de skytrain (BTS) Kun je veel bezienswaardigheden bereiken met bijkomend voordeel dat je in de airco zit.
Na Bangkok zijn we naar Chiang mai gevlogen met Vietjet. Chiang mai heeft een leuke oude binnenstad omringd door stadsmuren. Daar kun je bijna overal op een terrasje zitten, en er zijn veel winkels en tempels. Het is gezelliger en vriendelijker dan Bangkok. Buiten de stadsmuren om is er ook veel te doen, zoals naar een olifantenopvang. Let wel op dat je naar eentje gaat waar ze niet aan olifanten ritten doen. Ga alstublieft ook niet naar een van de tiger tempels! 's Nachts kun je de nightmarket in Chiang mai bewonderen, waar je heerlijk eten op straat kan kopen, maar ook veel andere dingen, oa de olifanten broeken waar alleen toeristen mee rond lopen. Dit vonden wij de leukste nightmarket. Overigens wordt overal in Thailand zo'n beetje hetzelfde op elke markt verkocht.
Vanuit Chiang mai zijn we via Bangkok naar Krabi in het Zuiden gevlogen met Bangkok airways. Bangkok airways was erg comfortabel! Vanaf Krabi kun je een gedeelde bus nemen voor ~ €3.5. De buschauffeur noemt de naam van elk hotel van de passagiers wanneer hij in de buurt is, wel goed opletten! Wij gingen naar Ao nang waar je prachtige (maar ook drukke) stranden hebt. Je kan bijna overal een longboat huren naar andere eilandjes of stranden. Let wel op, want sommige kaart verkopers zeggen dat het alleen nog maar mogelijk is om met een privéboot van €120 te gaan terwijl één verkoper verderop het wel kan met een gedeelde boot voor €6. Poda eiland was rustig en adembenemend mooi! Verder kun je mooie (jungle) wandelingen maken in de omgeving. Huur een scooter voor een paar euro voor 24 uur om rond te komen.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
10 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • vriendelijke mensen
  • goedkoop
  • prachtige natuur
  • veel te ontdekken
  • overal zijn pinautomaten
  • straateten

Minpunten Thailand

  • goedkope tuk tuk ritten waarbij de bestuurder langs allemaal bezienswaardigheden beloven te gaan. Echter gaan ze ook ongewenst langs juwelen handelaren en kleermakers ook al wil je het niet. Dit is alleen een probleem in Bangkok. Het staat ook in de lonely planet bijvoorbeeld als waarschuwing
  • Op sommige plekken zijn er teveel toeristen wat afbreuk kan zijn op je vakantie gevoel
Ultieme tip: Download de Grab app. Hiermee kun je taxi's bestellen. Het is goedkoper dan uber, normale taxis en tuk tuks. Prijzen zijn afhankelijk van de drukte op de weg.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastisch in thailand (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Saskia de Jonge op 22 november 2017

Thailand, per ongeluk zijn we hier beland. De bedoeling was naar Bali te reizen, maar de vulkaan die op uitbarsten stond hield ons tegen. Daarom zijn we naar Singapore gevlogen en daar aangekomen hadden we nog geen idee waar we naartoe wilden. Onze keus is toen Thailand geworden en daar hebben we zo geen spijt van gehad! Lieve vrolijke mensen, heerlijk eten, prachtige natuur, gezellige straatjes en mooie stranden. Onze eerste keer Thailand, maar zeker niet onze laatste keer.

Pluspunten Thailand

  • goedkoop
  • mooi
  • lieve mensen
  • makkelijk te bereizen
Ultieme tip: Het carnavaleske straatje in Patong is geweldig om een biertje te doen en zomaar mensen te kijken.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers

Khao Sok NP (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Koen ter Hogt op 22 november 2017

Khao Sok National Park. Een bestemming die je niet snel zult vergeten. Tijdens de Lake Tour van Smiley Tours vaar je over het prachtige meer. Overal waar je kijkt zie je bergtoppen uit het meer steken. Overnachten doe je in een hutje op het meer. Beter kun je niet wakker worden!

Ultieme tip: Doe het anders dan de massa's aan toeristen. Avoid them!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Cultuurhoppen (bezocht in juni 2011)

Review geschreven door Marleen Plaisier op 19 november 2017

Thailand is een heel mooi land, met ontzettend veel cultuur en verhalen. Zijn gereisd van Bangkok tot Phuket en heel veel gezien, van arm tot rijk en alles daartussen. Alle hoogtepunten bezocht. Alles in een goed vol te houden tempo gedaan. Geslapen op de meest mooie plekken.

9,5
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • goedkoop
  • vriendelijke bevolking
  • schoon

Minpunten Thailand

  • Bangkok is te druk
Ultieme tip: De ultieme tip is om zoveel mogelijk te genieten van alles want het hele land is prachtig
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis De Gouden Lotus van Fox reizen (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Johan van Berne op 19 november 2017

Een mooie afwisselende reis door het koningsgezinde land van de glimlach, olifant, Boeddha en ook wel. De toerist. Tijdens de regentijd heb je wel af en toe een bui, maar alles is prachtig groen. Elephant Nature Park bij Chiang Mai is een aanrader.

7,5
7 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
8 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • Goed bereisbaar
  • vriendelijke mensen
  • groen

Minpunten Thailand

  • veel toeristen
Ultieme tip: Excursie The flight of the Gibbon bij Chiang Mai. Met ziplines vlieg je door de boomtoppen van het regenwoud. Een spannende en mooie ervaring.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Thailand (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Annemieke Soorsma op 18 november 2017

Thailand is ontzettend makkelijk om zelf doorheen te reizen. Het vervoer is uitstekend geregeld en bij aankomst met elk vervoersmiddel staan er al 10 Thaise mensen te smeken om je door hen te laten vervoeren.

Reis van Bangkok naar Ayutthaya. Hier komen weinig toeristen, maar de ruïnes zijn de moeite waard! Ga vervolgens met de bus naar Chiang Mai en boek een dag bij the Elephant Nature Park! Reis door naar Pai, huur een scooter en ga alles op eigen houtje bekijken. Vlieg vervolgens naar Phuket (blijf hier vooral niet lang, veel toeristen!) en ga eiland hoppen! Vergeet niet de fullmoon party mee te pakken!

Pluspunten Thailand

  • betaalbaar

Minpunten Thailand

  • veel sekstoerisme
Ultieme tip: Gebruik de skytrain in Bangkok. Super makkelijk reizen voor weinig geld.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Tempels, tempels en nog eens tempels (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Dianne Kaho op 16 november 2017

We hebben met de hele familie (grootouders, ouders, kinderen en aanhang) een groepsrondreis gemaakt door Thailand met Kras reizen. We zijn er nu achter dat een georganiseerde greoepsreis niet bij ons past.
Het land is prachtig, het eten heerlijk, de mensen super vriendelijk en er is prachtige natuur en cultuur te bezichtigen. Maar het is jammer als je in no-time overal langsraast om dan vooral tijd te besteden op plaatsen waar extra geld aan toeristen verdient kan worden. Er zijn zoveel extra leuke plekjes.
De drie vrije dagdelen die we hadden hebben we leuke lokale marktjes bezocht, onbekendere tempels (even mooi en veel minder toeristisch) en prachtige tochten gemaakt door de natuur met een privé taxibusje dat ons voor de hele dag maar €25 heeft gekost.
De reisleider probeerde iedereen ervan te overtuigen dat je alleen betrouwbaar kon eten in het hotel. Onzin, vanaf de tweede dag hebben wij zelf ons diner uitgezocht op de meest uiteenlopende plaatsen. We hebben daarbij heerlijk gegeten voor nog geen 20% van de prijs die de reisleider steeds berekende en niemand heeft ook maar ergens last van gehad. Thailand is fantastisch, maar beleef het op eigen houtje.

Pluspunten Thailand

  • Je ziet veel voor weinig geld en je eet heerlijk.

Minpunten Thailand

  • Geen georganiseerde groepsreis doen als je je eigen tijd wilt indelen en niet alleen de "bekende hoogtepunten" wilt zien
  • na zeven liggende budhas en talloze tempels wilden wij gewoon waterbuffels bekijken
Ultieme tip: Wij vonden Chiang Mai geweldig. Leuk stadje, vriendelijke mensen, heerlijke curry's en prachtige natuur.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Cultuurliefhebbers

Ao Nang, Thailand (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Thea van der Wal-Janssen op 15 november 2017

Voor de eerste keer naar Azie, Thailan, Ao Nang, via Bangkok. Wat een heerlijk volk zijn de Thaise mensen. De omgeving is geweldig, prachtig strand met veel longtail-boten. Het heerlijke eten en de ter plekken gebqqde maiskolen op het strand.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • heerlijke glimlach
  • lekker eten
  • vriendelijke mensen

Minpunten Thailand

  • veel chinezen
Ultieme tip: Bezoek in Krabi de Tiger Cave Tempel. Ga gewoon zelf daar naar toe en neem de tijd om de 1260 treden te beklimmen naat de top. Daar wordt je beloond met een prachtig uitzicht.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

2 weken Thailand - kort, maar krachtig (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Linda Spoelder op 15 november 2017

Een geweldig land voor ieder wat wils!
Dit was inmiddels voor mij het 3e bezoek aan Thailand, maar het verveeld zeker niet. Metropool Bangkok is een unieke plek met tempels, rooftopbars en massages.
In het noorden heb je Pai waar we heerlijk hebben gescooterd, je hele leuke marktjes hebt, Kao Sok voor jouw jungle ervaring en dan nog al die prachtige eilanden...

8,6
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
7 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • het eten!
  • vriendelijkheid van de mensen

Minpunten Thailand

  • De tuktuks die je gedwongen afzetten bij een winkel
Ultieme tip: Ga naar Pai! We hadden niet bedacht hierheen te gaan, maar wilden vooral niet meer weg.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Jungle-ervaring op Phuket (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Arjen Roos op 14 november 2017

Thaise kinderen en hun families zoeken afkoeling in de rivier en spelen met rode rivierkreeftjes. Bang Pae Waterfalls in Thalang op het eiland Phuket. Ver van de toeristische drukte in de kustplaats Patong is er in het noordoosten van het Thaise eiland Phuket nog een ongerept stukje jungle. Bij de grootste waterval van Phuket, de Bang Pae, bevindt zich een milieu-educatiecentrum met interessante informatie over de plaatselijke flora en fauna. Met een zeer bescheiden entreeprijs.
Links van de waterval loopt een goed begaanbaar pad met infoborden de jungle en de heuvels is. Na enkele honderden meters is het pad nagenoeg verdwenen en loopt men dwars door jungle en waterstroompjes. Wij kwamen hier oog in oog te staan met een lokale cobra. Even schrikken als je daar in je korte broekje loopt.
Eemaal terug aan de voet van de waterval kan men bijkomen van de indrukken en heerlijk picknicken en genieten van de bijzonder vriendelijke lokale bevolking die zich daar uren kan vermaken met waterpret en kreeftjes. Aan de andere zijde van de heuvelring is er het Gibbon Rehabilitatie Project (GRP).
Deze jungle-bestemming in Thalang is zo goed te combineren met een strand-, uitgaansbestemming als Patong. En onvergetelijk: een bezoek aan de indrukwekkende Phang Nga Bay. Met het James Bond eiland!

Ultieme tip: Alles te voet doen in Thalang, een niet-toeristische bestemming op het eiland Phuket!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Op avontuur in Thailand (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Yvette de Bruin op 14 november 2017

Samen met mijn zoon van 8 jaar ben ik een backpackavontuur in Thailand aangegaan. Van een bezoek aan Chinatown in bruisend Bangkok tot een fietstocht in het leuke Chiang Mai, van een fluoriserend fullmoon-feest op Koh Pahgnan tot een duikbrevet en schitterende zonsondergangen op Koh Tao; het was een onvergetelijke tijd! Een geweldige bestemming !
Het is makkelijk ter bereizen, ook als alleenstaande moeder En met een klein kind. Met de nachttrein van Bangkok naar Chiang Mai, of met de bus naar Surat Thani, alles ging net zo makkelijk. De mensen zijn behulpzaam en vriendelijk.
Het eten op straat vond mij zoon ook een belevenis en heerlijk, al was een patatje of een pizza op zijn tijd ook uiteraard welkom.
Een reis die we zeer zeker nog eens dunnetjes overdoen met weer andere bestemmingen en uitdagingen!!

Pluspunten Thailand

  • eten
  • leuke hostels
  • streetfood
  • vriendelijke mensen
  • mooie stranden

Minpunten Thailand

  • andere prijzen voor locals/toerisyen
Ultieme tip: Een fietstocht door Bangkok of Chiang Mai is dé manier om een stad op andere wijze te ontdekken. Zeker met kinderen een aanrader!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ao Nang Beach Thailand (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Djaja Chotkan op 14 november 2017

Als Backpacker heb ik enorm genoten van het noordelijke hippie stadje Pai. Eenmaal in het Zuiden waren de eilanden geweldig (vooral Koh Phagnan, berucht om zijn Full Moon party's). Maar het strand op Krabi, Ao Nang beach (waar mijn deelnamers foto is genomen) was toch ook enorm genieten. Het strand was heerlijk, en het nachtleven bruisend.

Pluspunten Thailand

  • Eten
  • Mensen
  • stranden

Minpunten Thailand

  • toeristisch
  • smog
Ultieme tip: Wanneer je vanuit Bangkok het noorden op wil, neem de nachttrein naar Chiang Mai! Toffe ervaring.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Ao Nang Beach Thailand (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Djaja Chotkan op 14 november 2017

Als Backpacker heb ik enorm genoten van het noordelijke hippie stadje Pai. Eenmaal in het Zuiden waren de eilanden geweldig (vooral Koh Phagnan, berucht om zijn Full Moon party's). Maar het strand op Krabi, Ao Nang beach (waar mijn deelnamers foto is genomen) was toch ook enorm genieten. Het strand was heerlijk, en het nachtleven bruisend.

Pluspunten Thailand

  • Eten
  • Mensen
  • stranden

Minpunten Thailand

  • toeristisch
  • smog
Ultieme tip: Wanneer je vanuit Bangkok het noorden op wil, neem de nachttrein naar Chiang Mai! Toffe ervaring.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Ao Nang Beach Thailand (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Djaja Chotkan op 14 november 2017

Als backpacker heb ik enorm genoten van het noordelijke hippie stadje Pai. Eenmaal in het zuiden waren de eilanden geweldig (vooral Koh Phagnan, berucht om zijn Full Moon party's). Maar het strand op Krabi, Ao Nang beach, was toch ook enorm genieten. Het strand was heerlijk en het nachtleven bruisend.

Pluspunten Thailand

  • Eten
  • Mensen
  • stranden

Minpunten Thailand

  • toeristisch
  • smog
Ultieme tip: Wanneer je vanuit Bangkok naar het noorden wil, neem de nachttrein naar Chiang Mai! Toffe ervaring.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Het proeven van Thailand (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Tina Naert op 14 november 2017

Na mijn eerste bezoek aan Thailand begrijp ik eindelijk waarom iedereen er steeds naar terugkeert. Thailand heeft zo enorm veel te bieden op zoveel verschillende vlakken.
Allereerst is de keuken verslavend: vier maanden later koken we nog steeds Thais thuis. De lokale bevolking is daar bovenop zo enorm vriendelijk. Ze staan altijd paraat om je te helpen. Het is écht wel het land van de glimlach.
En dan de natuur... Oh de Thaise natuur heeft mijn hart gestolen. Khao Sok National Park, the Hong Islands, the Monks trail in Chiang Mai en the Khao Ngon Nak Viewpoint waren mijn absolute hoogtepunten van mijn reis.

9,4
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • diversiteit

Minpunten Thailand

  • tourist traps
Ultieme tip: Sla Khao Sok National Park zeker niet over en verblijf er meerdere dagen! Deze plek staat op mijn lijstje van mooiste plaatsen waar ik ooit geweest ben en ik raad het iedereen aan!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

De glimlach (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Rob Romgens op 14 november 2017

Wat een mooi land. De natuur. De mensen. De liefde. Ik ben verliefd op dit land.
Ik kan iedereen aanraden naar Thailand te gaan voor een fantastische ervaring. De mensen zijn aardig en behulpzaam. Het eten is geweldig.

8,6
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • Eiland
  • Natuur

Minpunten Thailand

  • Druk
Ultieme tip: Koh Lanta is geweldig.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Wereldreis in Thailand (bezocht in juli 2013)

Review geschreven door Aimee Werk op 13 november 2017

Ik heb een reis gemaakt in Thailand. Daarbij ging ik van de zuidelijke parels naar het culturele gedeelte. Het was prachtig. Prachtige natuurgebieden, waar je in boomhutten kan overnachten. Veel wilde dieren gezien en mooie tempels.

Pluspunten Thailand

  • aardige locals
  • mooie omgeving
  • leerzaam

Minpunten Thailand

  • afval in bangkok
  • auto
  • uitlaatgassen
Ultieme tip: In een boomhut slapen in de jungle.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ge-wel-dig (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Esmée Kneppers op 13 november 2017

Thailand is echt een grote aanrader. Ik ben er geweest met mijn vriend en ik raad echt aan om sowieso de grote stad Bangkok te bezoeken. Hier ervaar je een drukke omgeving met veel tuktuks en scooters. Maar daarnaast zijn steden als Chiang Mai en Chiang Rai ook prachtig om te zien. Ook het eiland Ko Samui raad ik met mijn hele hart aan. Wauw.

8,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
6 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • betaalbaar
  • aardige mensen

Minpunten Thailand

  • benauwd
Ultieme tip: Ziplinen door de jungle
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Thailand (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Hermien Nagelholt op 13 november 2017

Goedkope manier van reizen. Makkelijk in openbaar vervoer te reizen (neemt wel veel tijd in), met genoeg keuze van hostels. Wil je strand? Ga naar het zuiden. Wil je cultuur/tempels zien? Ga naar het noorden.

7,9
7 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
7 Natuur
9 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Thailand

  • goedkoop!!
  • veel hostels
  • aardige mensen
  • mooie natuur

Minpunten Thailand

  • bedbugs risico in goedkope hostels
  • oppassen met scooter huur! 125cc = motorrijbewijs officieel. als je een ongeluk krijgt ben je de pineut
Ultieme tip: Plan genoeg tijd in om met het openbaar vervoer te reizen. Let goed op wat je eet. Streetfood is vaak nog minder risicovol dan in een restaurant
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers