De vier lekkerste India-recepten

De vier lekkerste India-recepten

door Maurice Kosterink

Als ik terugdenk aan mijn rondreis door India, dan droom ik over de Bollywood muziek die uit elk winkeltje galmt. De kleurrijke kleding van de Indiërs die door het drukke verkeer van Mumbai en Delhi krioelen. Maar wat ik het meeste mis is het eten, wat overal op straat te krijgen is. Had ik maar een paar recepten uit India...

Toevallig heb ik in India vier recepten gevonden die ik graag met je deel. Want met deze gerechten krijg je het échte India-gevoel weer terug.

ZELF NAAR India?

Bekijk alle 73 reizen naar India

4. Deze mangochutney is het helemaal waard


Een van mijn favoriete dingen uit de Indiase keuken is mangochutney. Hoewel het een dag duurt om de chutney te maken, is dit Indiase recept redelijk eenvoudig. Meng de mangoblokjes met veel kruiden, zoals kaneel, kardemom en kruidnagel, en laat het een dag staan. Laat daarna het mengsel drie uur lang inkoken en klaar! Niet zo moeilijk toch?

3. Naanbrood is het lekkerste brood

Waar eet je die mangochutney mee? Met naanbrood! Dit is ook een van de makkelijkere India-recepten. Meng bloem, gesmolten boter, water en yogurt in een kom en laat het daarna een half uur rijzen in de oven op vijfendertig graden. Bestrooi het deeg vervolgens met zoveel koriander en knoflook als je wil en bak het brood op tweehonderd graden voor vijftien minuten. Loopt het water al in je mond?

2. Natuurlijk hoort een curry in de lijst


Een lijst vol met India-recepten is niet compleet zonder een pittige curry! Vindaloo is een van onze favoriete. De curry zit vol kruiden, zoals komijn, koriander, peper en gemberpoeder. Ondanks dat veel Indiërs vegetarisch zijn, bevat deze curry varkensvlees. Wil je toch liever vis? Dan is dat ook geen probleem! 

1. Voor samosa’s mag je ons ‘s nachts wakker maken

Misschien wel een van de lekkerste India-recepten bewaren we voor het einde. Samosa’s zijn kleine hapjes die leuk zijn om te serveren tijdens een borrel. En ze zijn ook goed te combineren met de mangochutney uit deze lijst. Zorg er wel voor dat je een goede pan hebt om de samosa’s in te frituren en gebruik arachideolie. Hier gaat je huis niet zo van stinken en zo houd je het hele gerecht vegetarisch. 

Proef jij deze India-recepten toch liever in Mumbai of Bangalore? Bekijk dan hier ons reisaanbod.

Fotocredits: Joey Doll | stu_spivack

Reizen India

Specialisten India

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

China kenner
Sponsors