Top 8 meest fotogenieke plaatsen van India

Top 8 meest fotogenieke plaatsen van India

door Saskia Bergmeijer

Terwijl je in een scheurende tuktuk over de straten van Delhi rijdt, zie je gekleurde kruiden opgestapeld in marktkraampjes liggen. Bedelende kinderen houden hun handen omhoog bij voorbijgangers. Heiligen met wit en oranje geschilderde gezichten lopen op hun blote voeten over de vieze straat, terwijl koeien op hun gemakje door de chaos lopen. 

Tijdens je rondreis door India heb je ogen te kort. En wie ooit door dit prachtige land heeft gereisd weet dat geen land zó fotogeniek is als het hysterische, kleurrijke, overweldigende India. Daarom dromen wij weg bij de acht meest fotogenieke plekken van het land, zodat je een aantal steengoede Kodakmomentjes gaat beleven. 

ZELF NAAR India?

Bekijk alle 56 reizen naar India

8. Op safari in Jim Corbett National Park

Je rijdt met de jeep door het hoge, dorre gras. Je hartslag zit in je keel en bij elk bewegend sprietje grijpt je hand al naar de camera. Tevergeefs. Het was de wind. Maar dan stopt de auto ineens. Je ranger wijst wild een richting op. Je ogen volgen zijn vinger en dan zie je het.

Het Jim Corbett National Park is dé plek in India om de met uitsterven bedreigde tijger te zien in zijn natuurlijke habitat. En dan kan je niet anders dan alleen maar prachtige foto’s maken van dit machtige dier. 

7. Hysterisch Delhi

Hoe rustig het op de savanne van Jim Corbett National Park is, zo hysterisch is het in het gigantische Delhi. In een rode tuk-tuk scheur je door de straten. De camera zit stevig in je hand, want deze kleurrijke chaos moet kosten wat het kost vastgelegd worden. Locals die als mieren langs elkaar krioelen, stoffige marktkraampjes vol kleren en eten. En bloemenkransen sieren de straten tot een waar kleurenpallet. 

6. Getaway in Goa

Ver weg van stoffige steden kom je heerlijk tot rust aan de kust van Goa. Honderden palmbomen van tientallen meters hoog vormen een muur op het tropische strand. Terwijl je met je voeten door het satijnen zand loopt, zie je de zee op de achtergrond voortkabbelen. 

Tijdens je rondreis door India is Goa de perfecte getaway, en geen betere plek om het thuisfront jaloers te maken met wat paradijselijke foto’s. 

5. Roze Jaipur

Na een grote hoeveelheid cocktails op het strand is het weer tijd voor cultuur. En dat vind je in de eerst geplande stad van India, Jaipur

Deze pink city staat vol roze huisjes en is thuis voor veel paleizen en forten, zoals de Hawa Hamal. Dit indrukwekkende bouwwerk heeft maar liefst 953 ramen en wordt ook wel het Windpaleis genoemd. Absoluut het fotograferen waard dus!

4. Om in te lijsten: Ladakh 

Een ander bijzonder bouwwerk is gemaakt door Moeder Natuur. En ze heeft zichzelf overtroffen. Het gebied van Ladakh lijkt wel een schilderij, zo mooi. 

Afgelegen gebergten rijzen uit boven meanderende, ijsblauwe rivieren. Op bergtoppen schittert sneeuw in de zon en het enige geluid dat je hoort is de suizende wind en het geklik van je camera. Want ja, probeer hier maar eens je toestel in je tas te laten.   

3. Mekka van India

Deze plaats is niet door de natuur, maar door de mensen zo bijzonder. Varanasi is voor het hindoeïsme één van de heiligste plekken ter wereld, en de samenkomst van gelovigen maakt deze plaats magisch. 

De grauwe trappen bij de rivier Ganges worden gevuld door vrouwen met kleurrijk sarongs, heiligen die niet meer dan een wit of oranje gewaad dragen en biddende mensen die hun gecremeerde familielid eren. Het is een schouwspel van jewelste waarbij je camera in je hand brandt. Vraag wel eerst of je een foto mag maken, voordat je je portemonnee moet trekken.  

2. Hemelsblauw in Pangong Tso

De oranje gewaden in Varanasi staan lijnrecht tegenover de blauwe kleuren van Pangong Tso. Het lijkt net een getekende ansichtkaart, maar dit meer in het gebied van Ladakh bestaat écht. 

Helderblauw water met gifgroene accenten laat de weerspiegeling van de gouden heuvels zien, waarboven een hemelsblauwe lucht reikt. Neem wat extra batterijen voor je camera mee, want deze plek is een parel voor het oog.   

1. En de winnaar is… 

Inmiddels zijn we bijna het hele land door gereisd, maar geen plek op aarde waar je fototoestel zó blij wordt als bij de magische Taj Mahal in Agra

Als een schitterende diamant rijst het majestueuze marmeren gebouw op uit de grond. In de keurig aangelegde tuin struinen locals met tulbanden, witte gewaden en kleurrijke kleding door elkaar. Ze steken af tegen het witte mausoleum dat symbool staat voor de liefde voor een vrouw. De Taj Mahal is de plek waar al het moois van India bij elkaar komt, dus zet de camera maar aan je oog! 

Wil jij deze plekken zelf gaan fotograferen? Bekijk hier alle rondreizen door India. 

Reizen India

Specialisten India

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laos kenner
Sponsors