Fort Cornwallis
Like ons op Facebook

Fort Cornwallis

door Getaway Travel

In Georgetown vind je tegenover de zestig meter hoge Clock Tower het grootste fort van Maleisië, Fort Cornwallis. Dit fort is eind achttiende eeurw gebouwd door de Britse Oost-Indische Compagnie en vernoemd naar de Britse gouverneur-generaal Charles Cornwallis. Het fort was eerst van hout, maar tussen 1808 en 1810 werd het gerenoveerd met steen.

Het fort werd gebouwd om Penang te beschermen tegen piraten en de Maleisische staat Kedah. De Britten hadden zich Penang namelijk toegeëigend van de sultan van Kedah. Desondanks is Fort Cornwallis nooit belegerd.

ZELF NAAR Georgetown (Maleisië)?

Bekijk alle 33 reizen naar Georgetown (Maleisië)

Nu kun je alleen nog de muren zien en het Seri Rambai kanon. Dit kanon is in Nederland gegoten. Dit is nog te zien aan het VOC-embleem dat erop is bevestigd. Als je binnen de muren bent, zie je dat er een park is aangelegd waar concerten en andere voorstellingen worden gegeven.

Fort Cornwallis zelf zien? Vraag onafhankelijk advies over je reis

De reisspecialisten van de Azië Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Maleisië. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Azië Desk!

Like deze pagina

Reizen Georgetown (Maleisië)

Specialisten Maleisië

Reizen Georgetown (Maleisië)

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

India kenner
Sponsors