Vang Vieng
7,1
7,5 Algemene ervaring
7,0 Beziens­waardigheden
7,0 Locals
7,5 Restaurants
6,5 Veiligheid
- Stranden

Vang Vieng

door Getaway Travel

Vang Vieng is een befaamd backpackersoord in Laos waar reizigers van heinde en verre kwamen om in een autoband de Nam Song rivier af te zakken. Dit dorp is dan ook in korte tijd gegroeid tot een hotspot onder reizigers. Het tuben is echter inmiddels een omstreden activiteit vanwege de vele ongelukken, in een aantal gevallen met fatale afloop en vrijwel altijd met alcohol als oorzaak. Deze ongelukken hebben Vang Vieng en het tuben een slechte naam gegeven. Het toerisme is de laatste paar jaar dan ook enorm teruggelopen.

Vang Vieng ligt schitterend aan de Nam Song tussen de kalkstenen bergen. Je hebt er een geweldig uitzicht wanneer je in je hangmat aan je cocktail nipt, of wakker wordt in je guesthouse aan de rivier. In de buurt liggen verschillende imposante grotten die zeker een bezoek waard zijn.

ZELF NAAR Vang Vieng?

Bekijk alle 20 reizen naar Vang Vieng

Friends

Naast het tuben is er nog een ander bizar ritueel in Vang Vieng, namelijk het kijken naar 'Friends' in de daarvoor bedoelde tv-bars. Hoewel deze hitserie al jaren geleden is gestopt, is het nog steeds een populair tijdverdrijf in Laos. Dus onder het genot van een hapje en drankje kun je vanaf je loungekussen voor de zoveelste keren kijken naar Rachel, Phoebe, Monica, Chandler, Joey en Ross. Maar dan vanuit een andere setting. Daarna kun je door in een van de vele bars voor een potje 'drinking bingo' of een drankje aan het kampvuur. Houd er wel rekening mee dat in Laos het feest om middernacht over is.

Vang Vieng heeft, op de schitterende omgeving na, niet veel met Laos te maken. Drank, drugs en westers eten is hier overal aanwezig. Maar je kunt je hier prima een paar dagen vermaken, mits je hier naar op zoek bent natuurlijk.

Tip

Mocht je willen gaan tuben, bedenk je dan welke risico's het met zich meebrengt, zeker als je ook alcohol drinkt. Tijdens het tuben kun je een 'dry bag' huren maar deze zijn niet altijd van goeie kwaliteit. Voor de zekerheid kun je je waardevolle spullen beter niet meenemen tijdens de tocht. Sluit ze op in een kluisje in je ho(s)tel.

Reizen Vang Vieng

Meer Vang Vieng

Reviews Vang Vieng

Backpacken in Vang Vieng (bezocht in maart 2019)

Review geschreven door Juli Hoekstra op 04 december 2019

Er zijn mooie uitzichtpunten rondom Vang Vieng, het plaatsje zelf is niet zoveel aan. Nana hostel is een gezellig maar wel echt een party hostel voor backpackers. Je kan in de buurt een ballonvlucht maken. Dit is de goedkoopste ballonvlucht van de wereld werd mij verteld, maar erg mooi!

6,8
7 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
7 Locals
8 Restaurants
5 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Vang Vieng

 • betaalbaar

Minpunten Vang Vieng

 • corrupte politie
Ultieme tip: Huur een scooter, ga tuben en maak een luchtballonvaart
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Budget reizigers

Vang Vieng (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Lise Lampe op 12 november 2018

Vang Vieng is een plek in Laos die door veel mensen of backpackers gezien wordt als feestplek. Dit is ook wel waar, maar daarnaast heeft Vang Vieng ontzettend mooie natuur te bieden! Kun je lekker over de rivier dobberen, met geweldige uitzichten of naar de Water Cave gaan. Mocht je de drukte willen vermijden, huur dan een scooter of pak de fiets, want geloof me, je ziet geweldig mooie natuurgebieden. Een echte aanrader dus!

Pluspunten Vang Vieng

 • veel te zien
 • prachtige natuur
 • veel gezelschap
 • vriendelijke mensen

Minpunten Vang Vieng

 • erg veel toeristen
 • wordt alleen maar gezien als feestbestemming
 • grote afstanden afleggen
Ultieme tip: Een scooter huren om de omgeving te verkennen
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Het groene vang vieng (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Astrid Waker op 20 november 2017

Vang vieng, wat normaal of voorheen bekend stond vanwege het tuben. Maar Vang Vieng heeft zoveel meer en heeft een prachtige natuur. Alles is groen, waar je ook kijkt. Ga vroeg je bed uit om een ballonvaart te doen bij zonsopgang, werkelijk waar prachtig. Doe een kano tocht, beweeg je tussen de bergen en het mooie landschap. Ga fietsen of huur een scooter om naar de blue lagoons te gaan. In totaal zijn er 3 blue lagoons, dit zijn de populairste, maar er zijn ook kleinere die wat rustiger zijn. Vraag het aan de lokale bevolking of kijk op de borden langs de weg. Op deze weg lopen ook standaard koeien, waar iedereen vrolijk om heen rijdt. Bezoek de orange bridge, een mooie oranje brug over het water met op de achtergrond een grote rots/ berg. Beklim deze berg, wat hierin zit weer een prachtige grot.

Ultieme tip: Een ballonvaart doen bij zonsopgang.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Vriendengroep, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vang Vieng (bezocht in december 2011)

Review geschreven door Peter Vermeire op 12 november 2017

Vang Vieng: veel meer dan tuben. Vang Vieng was moeilijk te bereiken met de bus, maar toen we daar aankwamen vielen onze monden open van verbazing. Prachtige zonsondergangen en mooie natuur. Het was er echt genieten.

Pluspunten Vang Vieng

 • mooie natuur
 • mooie zonsondergangen

Minpunten Vang Vieng

 • veel toeristen
Ultieme tip: Niet enkel gaan tuben!
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vang Vieng (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Dean Schiettecatte op 24 januari 2017

Naast de bekende tubing activiteiten in Vang Vieng, waar ik geen fan van ben, is er een veelvoud aan mooie locaties en toffe activiteiten. Bezoek zeker en vast 1 van de 3 blue lagoons die zich bevinden rond Vang Vieng. Ook een rit met de scooter zonder bestemming is al voldoende om prachtige natuur te zien

7,4
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
7 Locals
7 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Vang Vieng

 • gezellige drukte
 • mooie locatie

Minpunten Vang Vieng

 • dronken macho
Ultieme tip: Als je zin hebt in een lekkere pizza dan is Il Tavolo zeker een aanrader.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Specialisten Laos

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Dubai kenner
Sponsors