Vang Vieng
7,4
8,0 Algemene ervaring
7,0 Beziens­waardigheden
7,0 Locals
7,0 Restaurants
8,0 Veiligheid
- Stranden

Vang Vieng

door Getaway Travel

Vang Vieng is een befaamd backpackersoord in Laos waar reizigers van heinde en verre kwamen om in een autoband de Nam Song rivier af te zakken. Dit dorp is dan ook in korte tijd gegroeid tot een hotspot onder reizigers. Het tuben is echter inmiddels een omstreden activiteit vanwege de vele ongelukken, in een aantal gevallen met fatale afloop en vrijwel altijd met alcohol als oorzaak. Deze ongelukken hebben Vang Vieng en het tuben een slechte naam gegeven. Het toerisme is de laatste paar jaar dan ook enorm teruggelopen.

Vang Vieng ligt schitterend aan de Nam Song tussen de kalkstenen bergen. Je hebt er een geweldig uitzicht wanneer je in je hangmat aan je cocktail nipt, of wakker wordt in je guesthouse aan de rivier. In de buurt liggen verschillende imposante grotten die zeker een bezoek waard zijn.

Friends

Naast het tuben is er nog een ander bizar ritueel in Vang Vieng, namelijk het kijken naar 'Friends' in de daarvoor bedoelde tv-bars. Hoewel deze hitserie al jaren geleden is gestopt, is het nog steeds een populair tijdverdrijf in Laos. Dus onder het genot van een hapje en drankje kun je vanaf je loungekussen voor de zoveelste keren kijken naar Rachel, Phoebe, Monica, Chandler, Joey en Ross. Maar dan vanuit een andere setting. Daarna kun je door in een van de vele bars voor een potje 'drinking bingo' of een drankje aan het kampvuur. Houd er wel rekening mee dat in Laos het feest om middernacht over is.

Vang Vieng heeft, op de schitterende omgeving na, niet veel met Laos te maken. Drank, drugs en westers eten is hier overal aanwezig. Maar je kunt je hier prima een paar dagen vermaken, mits je hier naar op zoek bent natuurlijk.

Tip

Mocht je willen gaan tuben, bedenk je dan welke risico's het met zich meebrengt, zeker als je ook alcohol drinkt. Tijdens het tuben kun je een 'dry bag' huren maar deze zijn niet altijd van goeie kwaliteit. Voor de zekerheid kun je je waardevolle spullen beter niet meenemen tijdens de tocht. Sluit ze op in een kluisje in je ho(s)tel.

Like deze pagina

Reizen Vang Vieng

Meer Vang Vieng

Reviews Vang Vieng

Vang Vieng (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Dean Schiettecatte op 24 januari 2017

Naast de bekende tubing activiteiten in Vang Vieng, waar ik geen fan van ben, is er een veelvoud aan mooie locaties en toffe activiteiten. Bezoek zeker en vast 1 van de 3 blue lagoons die zich bevinden rond Vang Vieng. Ook een rit met de scooter zonder bestemming is al voldoende om prachtige natuur te zien

7,4
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
7 Locals
7 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Vang Vieng

  • gezellige drukte
  • mooie locatie

Minpunten Vang Vieng

  • dronken macho
Ultieme tip: Als je zin hebt in een lekkere pizza dan is Il Tavolo zeker een aanrader.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Specialisten Laos

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Malediven kenner
Sponsors