Trekking bergdorpen Laos

Trekking bergdorpen Laos

door Getaway Travel

Eén van de mooiste ervaringen in Laos is een trekking langs bergdorpen. Hier maak je kennis met oude Laotiaanse tradities en leefgewoonten. De omgeving van Luang Namtha in het noorden is zeker de moeite waard. Dit dicht beboste, bergachtige gebied wordt doorsneden door wilde rivieren en rijstvelden en wordt door maar liefst 39 verschillende bevolkingsgroepen bewoond. Met een trekking bezoek je al wandelend diverse dorpen.

Eco-tour

Vanuit Luang Namtha worden kleinschalige, vaak ecologische tours georganiseerd die je langs de dorpen voeren. Je wandelt door de bossen, rimboe, weides en over heuvels, slootjes en boomwortels langs kleine dorpen en kleurrijke marktjes. De dorpshuizen zijn van vaak hout of bamboe. Elk huis heeft een woonkamer, een of twee slaapkamers en een slaapplaats voor gasten.

ZELF NAAR Laos?

Bekijk alle 36 reizen naar Laos

Vaak ga je tijdens zo'n tocht ook een keertje raften. Verder kunnen deze tours op sommige plekken behoorlijk aanpoten zijn vanwege het bergachtige landschap. Maar de locals zijn niet anders gewend. Sta jij daar peentjes te zweten met je hightech-rugzak op je mooie bergschoenen, komt er een snelle Laotiaanse 50-plusser voorbij. Met een zak rijst van dertig kilo op zijn rug...

Bamboehuisjes

De bergdorpen bestaan vaak uit niet meer dan twintig bamboehuisjes waar wat varkens, koeien en kippen omheen scharrelen. De kinderen vaak niet meer dragen dan een t-shirt. Heb je een leuk cadeautje bij je - zoals bellenblaas - zul je al snel zijn omringd door het halve dorp. Vaak blijf je bij de locals in het dorp eten en logeren. Je vis haal je zelf uit de rivier en bereid je samen met je gastvrouw. En wat dacht je van gebakken rotan? Inderdaad, hetzelfde waarvan stoelen zijn gemaakt, maar daar weten ze in Laos nog veel meer van te maken. En het is echt lekker met wat rijst, chili en een omelet.

Luang Namtha is in vergelijking tot de dorpen in de omgeving een heuse stad, alhoewel het uit slechts drie straten bestaat. Er hangt een soort cowboysfeer dankzij de stoffige rechte straten. Maar het is er erg rustig. Er zijn wat markten waar je je inkopen voor je trekking haalt en natuurlijk een lekkere Beer Lao.

Bij de meeste van deze tours wordt een deel afgestaan aan de te bezoeken plaatsjes.

Tip

Contact met de lokale bevolking is een geweldige aanvulling op je reis. Maar het blijft vaak communiceren met handen en voeten wanneer de locals slechts een half woordje Engels of Frans spreken. Waarmee je elkaar wel gemakkelijk vindt, zijn foto's. Neem daarom wat foto's van je familie en huis mee, en je hebt meteen 'tekst'!

Reizen Laos

Foto's & video's Trekking bergdorpen Laos

Specialisten Laos

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Dubai kenner
Sponsors