Klimaat Laos

Klimaat Laos

Wat voor klimaat kun je verwachten in Laos?

Laos kent een tropisch moessonklimaat en drie seizoenen. Tussen maart en mei is het weer in Laos bloedheet. De temperatuur kan dan oplopen tot wel 38 graden.

Na dit hete seizoen volgt het regenseizoen. Dat duurt tot oktober. De temperatuur schommelt dan rond de 30 graden. De luchtvochtigheid zorgt er echter voor dat het een stuk warmer aanvoelt. Het regent niet de hele dag, maar de buien zijn kort en hevig.

Het droge seizoen valt tussen oktober en maart. In het laagland schommelen de temperaturen rond de 25 graden. Deze aangename temperaturen zorgen dat dit het favoriete seizoen is voor toeristen. Nadeel is wel dat het 's avonds en 's nachts behoorlijk kan afkoelen.

Met welke natuurkrachten moet je rekening houden in Laos?

De Mekongrivier is op sommige plaatsen een snelstromende watermassa. Hier kunnen draaikolken voorkomen. Kies dus een stevige boot uit als je je de rivier opwaagt.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Laos

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Rusland kenner
Sponsors