Nong Khiaw
-
- Algemene ervaring
- Beziens­waardigheden
- Locals
- Restaurants
- Veiligheid
- Stranden

Nong Khiaw

door Rough Guide

Aan de voet van een opvallende klif, tussen hoge blauwgroene kalkstenen hellingen, ligt de stoffige stad Nong Khiaw. Midden in een van de mooiste landschappen van Indochina, aan de oever van de Nam Ou. Doordat het toerisme hier maar langzaam op gang komt, heeft het nog een heerlijk dorpse uitstraling. Het is een geweldige plaats om een paar dagen rond te hangen, bij voorkeur op je eigen balkon, vanwaar je van het uitzicht op de rivier kunt genieten.

Dagtrips

Hoewel Nong Khiaw zelf niet zo veel te bieden heeft, is de stad een goede uitvalsbasis voor dagtrips in de regio. Maar het is ook een heerlijke plaats om een paar dagen niets te doen. De oude stad is een wandeling waard: als je bij de T-splitsing direct na de brug linksaf gaat, kom je via een vrij stoffige weg bij de ochtendmarkt (ma-vr en zo 6-7.30, za 6-8.30 uur), die een kijkje waard is. De stadstempel staat in de straat erachter.

ZELF NAAR Nong Khiaw?

Bekijk alle 2 reizen naar Nong Khiaw

Grotten van Pha Tok

Een dagtrip die je zelfstandig kunt maken, is die naar de grotten van Pha Tok, 2,5 kilometer ten noorden van de stad, waar dorpelingen zich tijdens de Tweede Indochinese Oorlog schuilhielden. Het is een makkelijke wandeling langs de rustige Route 1, waarbij je houten dorpshuizen passeert. Het landschap wordt geleidelijk indrukwekkender, met karstformaties die zich rondom je verheffen. De grotten zijn op een klein blauw bord aan je rechterkant aangegeven.

Nadat je een kaartje (LAK 5000) hebt gekocht bij de houten hut voor de bamboebrug kun je de grotten bekijken. Ze zijn verrassend uitgestrekt en heel donker, dus neem een zaklantaarn mee of huur er een bij de hut (LAK 5000). Mountainbikes (LAK 40.000 per dag) zijn te huur aan de noordkant van de brug, naast het Vongmany Restaurant. Het is een prima manier om het gebied verder te verkennen.

Kruidensauna

Iets ten noorden van de afslag naar het Sunset Guesthouse is een uitstekende plek waar je van een kruidensauna en massage kunt genieten. Sabai Sabai (massage 9-21, LAK 40.000, sauna 16-21 uur, LAK 15.000) wordt gerund door de familie van Hom van Tiger Trail en is ideaal om tot rust te komen.

Het geurige stoombad, waarbij onder andere kaneel, citroengras, eucalyptus en basilicum worden gebruikt, is heerlijk ontspannend.

Reizen Nong Khiaw

Reviews Nong Khiaw

Adembenemende natuur en zoooo relaxt! (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Eva Buijs op 30 juni 2017

Nong Khiaw en Muang Ngoi waren met stip mijn favoriete plekjes in Noord-Laos. Het is er adembenemend mooi: varend op een bootje op een meanderende rivier, langs grillige karstbergen die begroeid zijn met ongerepte jungle en half in de wolken zijn gehuld, voel je een enorme rust op je neerdalen. Ook de dorpjes zelf zijn heel relaxt. Neem een bungalow met veranda met hangmatten aan de rivier, een lekker koud biertje en geniet van de ondergaande zon!

Pluspunten Nong Khiaw

  • Nog niet ontdekt door het massatoerisme
  • , de prachtige natuur
  • ligging niet ver van Luang Prabang

Minpunten Nong Khiaw

  • Het is vrij afgelegen
Ultieme tip: Sla Nong Khiaw viewpoint niet over! Het is een steile zware klim van anderhalf uur, maar eenmaal boven is het 360 graden uitzicht het gepuf en gehijg meer dan waard!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Laos

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Turkije kenner
Sponsors