Xe Pian National Protected Area

Xe Pian National Protected Area

door Getaway Travel

Het Xe Pian National Protected Area ligt in het uiterst zuiden van Laos tegen de grens van Cambodja. Het gebied is een heuvelachtige lappendeken van bossen, waterrijke gebieden en weiden. Hier komen drie rivieren samen: de Xe Pian, de Xe Khampho en de Xe Kong.

Het is een biodivers gebied met unieke flora en fauna, waaronder enkele bedreigde diersoorten. Hier struinen tijgers, olifanten, beren, gauren en gibbons rond. Ook is het een vogelrijk gebied, dus vogelaars opgelet, dit is jullie plek.

ZELF NAAR Laos?

Bekijk alle 34 reizen naar Laos

Animisme en boeddhisme

In dit gebied leeft het Lavea-volk dat het animisme aanhangt. Dit is een natuurgodsdienst waarbij de verering van de voorouders en geesten een belangrijke rol speelt. Maar in het dorpje Ban Ta Ong hangen de bewoners weer het boeddhisme aan. Deze bevolking jaagt voor hun voedsel en staan bekend om hun grote kruisboog waarmee ze dieren schieten. Hiermee kunnen ze wel 200 meter ver schieten.

Xe Pian trekt nog niet veel toeristen, maar er worden al wel verschillende ecologische tours georganiseerd. Je kunt bijvoorbeeld een tweedaagse trekking maken. Samen met lokale gidsen reis je door de bossen en jungle. Je komt meer te weten over de medicinale werking van verschillende planten. Je gaat via sporen op zoek naar wildlife. Met een beetje mazzel kom je zelfs apen tegen. Per kano vervolg je je tour om onderweg voor een picknick te stoppen. Overnachten doe je bij de traditionele gemeenschap in Ban Ta Ong.

Let op: tijdens het regenseizoen (juni - september) is Xe Pian erg nat. De aangeboden tours worden vaak gecancelled. Informeer bij de plaatselijke Tourist Information Centres.

Reizen Laos

Foto's & video's Xe Pian National Protected Area

Specialisten Laos

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Korea kenner
Sponsors