Pak Ou Caves

Pak Ou Caves

door Getaway Travel

Een paar van van de meeste bijzondere grotten van Laos zijn de Pak Ou Caves. Deze bevinden zich op zo'n 25 kilometer afstand van Luang Prabang, in het noorden van het land. Het zijn niet zozeer de Pak Ou Caves zelf die deze grotten zo indrukwekkend maken, maar de ruim 4000 Boeddha-beelden die zich in de nissen en spelonken bevinden. Het is echt een waanzinnig mooi, haast mysterieus schouwspel. Er zijn twee grotten, eentje die zo'n zestig meter boven de Mekong ligt een eentje onderaan de rivier.

De meeste westerse gidsen noemen deze grotten 'Pak Ou Caves', dat 'grotten aan de monding van de Ou rivier' betekent. Maar de Laotianen noemen ze Tam Ting: 'grotten van de duizenden Boeddha's'. Al voordat het boeddhisme in Laos werd geïntroduceerd, was deze plek van religieuze betekenis. Hier werd al in de achtste eeuw de geest van de natuur, Phi, geëerd. Pas vele eeuwen later toen het boeddhisme door de koninklijke familie werd omarmd, werden deze grotten een heilige plek en plaatsten gelovigen hier Boeddhabeelden.

ZELF NAAR Pak Ou Caves?

Bekijk alle 13 reizen naar Pak Ou Caves

Je bereikt de Pak Ou Caves via een prachtige tocht over de Mekong. Onderweg wordt er vaak gestopt bij kleine dorpjes aan de rivieroever. Maak bijvoorbeeld een tussenstop bij een Lao Lao-brouwerij, ook wel 'Whisky Village' genoemd en proef deze Laotiaanse sterke drank. De grotten liggen aan indrukwekkend kalkstenen klif, de Pha Hen, een favoriete spot van lokale vissers. Leuk is om er met een boot of per kano over de Mekong naartoe te reizen. De omgeving is echt prachtig.

Reizen Pak Ou Caves

Specialisten Laos

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Japan kenner
Sponsors