Paspoort en visum Laos

Paspoort en visum Laos

Reis je binnenkort naar Laos, of via Laos naar een andere bestemming? Dan heb je in de meeste gevallen een visum nodig. Hier lees je alles wat je moet weten voor het aanvragen van je visum voor Laos.

Heb ik een visum nodig voor Laos?

Om als toerist naar Laos te kunnen reizen, heb je een toeristenvisum nodig. Bij aankomst in Vientiane, Luang Prabang en Pakse is het mogelijk om direct een visum voor Laos aan te schaffen. Dit visum is dertig dagen geldig. Je kunt je verblijf in Laos verlengen bij de immigratiedienst in Laos. Bij de andere grensovergangen is het niet mogelijk om bij aankomst een visum aan te schaffen. In dit geval moet je je visum voor Laos voorafgaand aan je vertrek naar het land regelen.

ZELF NAAR Laos?

Bekijk alle 36 reizen naar Laos

Bij het kopen van een visum bij aankomst in Laos, is er geen garantie dat je ook toegang krijgt tot het land. Daarom is het raadzaam om je visum voorafgaand aan je vertrek te regelen bij de ambassade van Laos in Brussel. Ook een van tevoren aangeschaft toeristenvisum is dertig dagen geldig. Het visum geeft recht op een enkele inreis.

Visum aanvragen Laos

Om succesvol een visum voor Laos aan te vragen, moet je een aantal gegevens aanleveren bij de ambassade van Laos in Den Haag. Kijk voor meer informatie op VisumCentrale.nl. Je kunt er ook voor kiezen om de visumaanvraag uit te besteden aan VisumCentrale.nl. Dit bespaart je tijd en werk.

Wacht met het bevestigen van je boekingen van vliegticket(s), hotel(s) of reisarrangement(en) totdat je je visum in bezit hebt. Het kan namelijk voorkomen dat de ambassade je visumaanvraag, om welke reden dan ook, weigert. Het zou zonde zijn als je op dat moment al een reis hebt geboekt die je uiteindelijk niet kunt gaan maken!

De aanvraagduur van een visum voor Laos bedraagt doorgaans ongeveer zes werkdagen. De tarieven van de ambassade en van VisumCentrale.nl worden per reiziger berekend. De totale kosten van je visumaanvraag hangen af van de diensten die je selecteert, het aantal reizigers en het aantal werkdagen dat de ambassade nodig heeft om je visumaanvraag te verwerken.

Geldigheid paspoort Laos

Je paspoort moet minstens tot zes maanden na je inreis in Laos geldig zijn. Het paspoort moet minstens één lege visumpagina bevatten. Als je het paspoort naar de ambassade van Laos stuurt, mogen er in het paspoort geen hoesjes, omslagen en losse inhoud zitten. Kijk voor meer informatie op VisumCentrale.nl.

Reizen Laos

Specialisten Laos

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Japan kenner
Sponsors