Religie & Tradities Laos

Religie & Tradities Laos

Wat zijn de belangrijkste religies in Laos?

Ongeveer zestig procent van de Laotianen is boeddhistisch. De belangrijkste boeddhistische tempel van het land, de Pha That Luang, staat zelfs op de nationale vlag.

De rest van de bevolking is voornamelijk animistisch, al zijn er ook kleine groepen christenen. Het animisme is erg belangrijk in Laos, wat zich uit in verschillende rituelen die worden uitgevoerd bij de geboorte van een baby of aan het begin van een lange reis.

ZELF NAAR Laos?

Bekijk alle 33 reizen naar Laos

Wat zijn belangrijke tradities in Laos?

De meest zichtbare traditie in Laos is de lange sarong, de phaa sin, die Laotiaanse vrouwen dragen. De phaa sin komt in allerlei verschillende kleuren voor, die aangeven uit welke regio de draagster komt. Vroeger waren alle vrouwen verplicht de phaa sin te dragen. Nu dragen de meeste vrouwen, net als de mannen, westerse kleding. Enkel in overheidsgebouwen is de phaa sin nog verplicht, ook voor de vrouwen die daar slechts op bezoek komen.

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden?

Draag bedekkende kleding en trek je schoenen uit als je een tempel betreedt. Net zoals in andere boeddhistische landen, wordt het in Laos niet gewaardeerd als je iemands hoofd aanraakt. Het laten zien van je voetzolen wordt als onfatsoenlijk beschouwd. Openbaar dronkenschap vind men beschamend.

In Laos gaan dingen vaak niet zoals gepland en men volgt zelden een schema. Word hier niet boos om, het zal niet sneller worden opgelost als je misbaar maakt.

Reizen Laos

Specialisten Laos

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Taiwan kenner
Sponsors