Nam Ha National Protected Area

Nam Ha National Protected Area

door Getaway Travel

Het Nam Ha National Protected Area is een van de belangrijkste natuurgebieden van Laos, gelegen in het noorden vlakbij de Chinese grens bij Luang Namtha. Het is van alle protected areas het meest toegankelijke voor reizigers. Nam Ha is groot, bijna 225.000 vierkante meter en het landschap divers; van lage vlaktes tot bergen die hoger dan 2000 meter zijn. Je reist door tropisch regenwoud, bossen en over grasvlakten doorkruist door rivieren.

Hier leven diverse diersoorten, waaronder enkele bedreigde. Je kunt er olifanten, tijgers, luipaarden, beren, gauren en vele soorten vogels tegenkomen! Het gebied kent een hoge biodiversiteit en is in 2003 als enige natuurgebied in Laos toegevoegd als erfgoed van de Association of South East Asian Nations (ASEAN).

ZELF NAAR Nam Ha National Protected Area?

Bekijk alle 1 reizen naar Nam Ha National Protected Area

Trekking

Er zijn zo'n 25 dorpen met elk hun eigen cultuur. Lokale gidsen uit deze dorpen organiseren trekkings door het gebied. Deze mensen kennen hun eigen leefomgeving het best en zorgen voor een mooie ervaring. Je wandelt door bossen, rimboe, weides en over heuvels, slootjes en boomwortels langs kleine dorpen en kleurrijke marktjes. Onderweg zul je zeker dieren tegenkomen zoals de Indische olifant. Vaak zit er ook een kajak- of rafttour bij en logeer je bij de locals.

Deze tours kunnen op sommige plekken behoorlijk aanpoten zijn, vanwege het bergachtige landschap. Maar zo'n trekking is absoluut de moeite waard!

Reizen Nam Ha National Protected Area

Foto's & video's Nam Ha National Protected Area

Specialisten Laos

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Korea kenner
Sponsors