7 keer typisch India

7 keer typisch India

door Daisy Scholte

In India is álles anders: de gewoontes, de gebruiken, de hygiëne, hoe en wat we eten. Zelfs onze liefde voor koeien is totaal verschillend. En het zijn juist die tegenstellingen die zo'n interessant land maken.

Blogger Daisy van All Day Every Daisy werd er in levende lijve aan blootgesteld toen ze met Azie.nl en onze vrienden van Djoser op reis was in dit waanzinnige land. Een aantal dingen bleven haar in het bijzonder bij. En die zette ze voor Azie.nl en voor jou op een rijtje!

ZELF NAAR India?

Bekijk alle 56 reizen naar India

1. Bijgeloof

In India zijn ze zo bijgelovig dat aanstaande moeders bereid zijn een keizersnee te ondergaan om hun kind op een 'geluksdag' ter wereld te brengen. Verder slapen ze met een mes onder hun kussen als ze last hebben van nachtmerries. 's Avonds de vloer vegen betekent pech in het verschiet. En een winkelier die goede zaken wilt doen hangt een citroen met zeven chilipepers boven de deur.

2. Smerig

Spugen, plassen en poepen op straat, opengereten zakken vuilnis in de goot, vervuild water, apen en ratten die gevoerd worden op straat, koeienvlaai onder je schoenen... India is niet bepaald een schoon land. Sterker nog, India is ronduit smerig. Alles. Het hele land. Deal with it!

3. Cricket

Wij houden van voetbal, in India zijn ze dol op cricket. Tijdens de World Cup wedstrijden blijft iedereen thuis om de wedstrijd op televisie te volgen. De spelers worden letterlijk als Goden. Aanbeden. Hindoe, Moslim, Christen of Sikh, tijdens cricket is iedereen gelijk.

4. Tradities

India heeft veruit het kleurrijke festival ter wereld: Holi Festival of Colours. Tijdens dit hindoeïstische feest gooien mensen elkaar onder met gekleurd poeder en water. Een geweldig leuk spektakel. In tegenstelling tot een andere, bizarre traditie waarbij ook gegooid wordt, maar dan met baby's. De pasgeborene wordt van een tien meter hoge tempel op een doek gegooid, die wordt vastgehouden door een groep mannen. Daar zouden ze sterker van worden.

5. Eten

De Indiase keuken wordt wereldwijd geroemd vanwege haar intense smaken en helende werking. Eeuwenoude familierecepten beloven niet alleen de lekkerste gerechten, moeders en oma's zorgen dat de kruiden die ze kiezen hun tafelgasten van binnen gezond houden. De Indiase keuken is zo divers dat elke stad haar eigen curry heeft. Bangalore Blue, Madras Curry, Bombay Duck; de lijst is eindeloos.

6. Koeien

Bij ons belanden de meeste koeien uiteindelijk op ons bord. In India niet! Daar is het zelfs strafbaar om koeien te slachten. Het dier is daar heilig en de bewoner mogen zich niet te veel bemoeien met de keuzes die een koe maakt. Wil een koe midden op de weg staan? Prima. Dan rijd je er gewoon met een boogje omheen.

7. Lawaai

In India is het nooit stil. Overdag word je horendol van de constante kakofonie van toeterende auto's en brommers, mannen die roepen: 'Riksja mem? Riksja mem?' en de rinkelende bellen en mantra's van het zoveelste ritueel dat ergens door iemand uitgevoerd wordt. Als 's nachts het straatgeluid verstomt, maken de straathonden slim gebruik van de stilte. Zij zijn het die je 's nachts wakker houden met hun treurige gejammer.

Reizen India

Specialisten India

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laos kenner
Sponsors