Azie.nl Jouw vakantie naar Azië begint hier!

Reviews Hong Kong

8,2
8,5 Algemene ervaring
8,6 Beziens­waardigheden
7,8 Locals
7,9 Restaurants
9,0 Veiligheid
6,8 Stranden
  • Aantal reviews: 26
  • Aantal waarderingen: 18

stopover Hong Kong (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Fred Louwerse op 29 januari 2017

Leuk om deze wereldstad op onze stopover te bezoeken. De avondmarkt is een belevenis, je kan er ook een lekker hapje eten. Ook een rare stad waar vegetarische restaurants (stond echt op de gevel) ook vleesgerechten verkopen. En het goedkoopste restaurant met één Michelin ster is zeker een bezoek waard. We komen zeker nog eens terug, nog lang niet alles gezien.

Ultieme tip: De grote boeddha, goed te doen vanaf het vliegveld.

Hong Kong (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Gerard Groen op 24 januari 2017

Zeer indrukwekkend hoe hoog alles is!! Geweldige tijd gehad in Hong Kong al is niet iedereen even vriendelijk. Verder is het schoon in de stad. Op de meeste plekken wordt er gewoon Engels gesproken en het is er ook betaalbaar.

7,2
7 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
6 Locals
9 Restaurants
7 Veiligheid
6 Stranden

Pluspunten Hong Kong

  • betaalbaar
  • eten

Minpunten Hong Kong

  • lucht vervuiling
Ultieme tip: Tripje up the peak
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Rondtrip door Hong Kong (bezocht in juli 2007)

Review geschreven door yvo de vries op 22 januari 2017

Onderweg naar Australië had ik een tussenstop in Hong Kong van tien uur. Een vriend raadde mij aan de bus naar Kowloon Center te nemen, daar de ferry naar Central Hong Kong en vanaf daar de sneltrein terug naar het vliegveld. Een prachtige zes uur durende rondtrip door Hong Kong!

7,8
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Locals
7 Restaurants
7 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Hong Kong

  • Bijzondere mix van Westers en Chinees

Minpunten Hong Kong

  • Enorme en drukke stad
  • Stank
Ultieme tip: Vanaf de ferry van Kowloon Center naar Central Hong Kong heb je een fenomenaal uitzicht over de enorme stad Hong Kong.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers

Hong Kong gewoon doen. (bezocht in september 2006)

Review geschreven door Magda Strijen op 17 januari 2017

Een ideale plaats om een tussen stop te maken. Veel te doen en te zien. Zeker een aanbeveling om er zelfs langer te blijven en als uitvalpunt te hebben voor verdere ontdekkingen van China en het verre Oosten inclusief Nieuw-Zeeland.

Pluspunten Hong Kong

  • Betaalbaar en s
  • morgens eten met de locals
Ultieme tip: Stanly Island, de avond lasershow, en de metro.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

3 weken in Hong Kong (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Tse Jang Wong op 31 oktober 2016

We vlogen op 3 oktober naar Hong Kong via Frankfurt. Een transfervlucht is meestal goedkoper dan een rechtstreekse vlucht. We kwamen aan op Chek Lap Kok Airport. Het vliegveld van Hong Kong is een apart klein eilandje. Vervolgens namen wij de bus E34B naar het stadje Yuen Long waar wij weer konden overstappen naar ons dorpje San Hing Tsuen, dat erg dicht bij Lau Fau Shan is in het gebied New Territories. Yuen Long staat bekend om zijn eten. Hier kan je op elke hoek wel eten vinden. De kleine eettentjes zijn het lekkerst, deze hebben vaak geen Engelse vertaling van het eten. Lau Fau Shan is erg bekend om zijn seafood. In de ochtend rond 5:00 uur wordt daar vers alles naar binnen gehaald en vervolgens verspreid naar de steden.
Verder is er nog Kowloon, Hong Kong Island en Lantau Island. Je kan Kowloon eigenlijk wel de stad waar de fashion en alles leeft noemen. In Kowloon heb je de Ladies Market en de Sneakers straat. Verder heb je daar natuurlijk Longham Palace, HET winkelcentrum met de langste roltrap. In dit winkelcentrum kan je eigenlijk wel de hele dag verblijven. Hij is zo groot dat je je eigenlijk niet verveeldten op elke verdieping vind je wel een toilet. Verder heb je Tsim Sa Tsui Pier, met het mooiste uitzicht over Hong Kong Island. Je ziet The Big Wheel vanaf de pier, heel mooi in de avond. Om 20:00 uur heb je ook een geweldige lichtshow, deze is elke dag om 20:00 uur.
Hong Kong Island is het eilandje dat verbinding heeft met Kowloon, via Tsim Sa Tsui kom je bij the Central. Met de trein er naartoe is ook mogelijk. De hoogste top van Hong Kong is The Peak Tower. Je kan er met de bus komen, maar er is ook een speciaal trammetje die naar boven gaat naar de top. Vervolgens ga je met roltrappen verder naar de top. Wanneer je op de hoogste plek bent, dan heb je een super uitzicht over Hong Kong Island. Het is zeker de moeite waard om daar naar toe te gaan.

Vergeet niet de melkthee of de mix van melkthee en koffie eens te proberen!

8,8
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
10 Restaurants
10 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Hong Kong

  • Betaalbaar
  • Mooi uitzicht

Minpunten Hong Kong

  • Druk
Ultieme tip: Met de trein kom je overal terecht. Wanneer je niet zo bekend bent, neem dan geen local (groene busje) want daar moet je roepen om uit te stappen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers

Wonen in Hong Kong (bezocht in februari 2013)

Review geschreven door Ate Spiekhout op 18 juli 2016

Wonen in Hong Kong

Tijdens mijn exchange heb ik vijf maandjes in Hong Kong gewoond. Hong Kong is denk ik een van mijn favoriete steden in de wereld. Het is naar mijn mening de perfecte mix tussen Azië en het westen. Naast de vele expats die er wonen en business die er gedaan wordt heb je ook nog delen wat meer authentiek Aziatisch is. Het is een aparte mix van vele culturen en heel veel mensen in een relatief kleine maar vooral hoge stad. Dat vond ik zelf helemaal te gek en maakt Hong Kong ook vrij uniek naar mijn mening. Je bent daarnaast binnen no time in China zelf en je kan ook zo de boot pakken naar een van de vele eilanden die Hong Kong te bieden heeft.

De mensen in Hong Kong vond ik super vriendelijk en spreken ook bijna allemaal goed Engels waardoor je bijna altijd wel kunt redden daar. Omdat Hong Kong een Britse kolonie is geweest zul je ook zien dat in tegenstelling tot hier in Nederland mensen allemaal super netjes in de rij zullen gaan staan. Dus als je op een bus staat te wachten moet je daar wel om denken;).

Wat mij ook enorm aansprak aan Hong Kong is dat het leven daar gewoon 24 uur doorgaat. Het is wat dat betreft een enorm bruisende stad waar altijd wat te doen valt. Buurten als Lan Kwai Fong en Wan Chai is elke avond van te week wel wat te beleven. En mocht je goede maar iets duurdere restaurantjes uit willen proberen kan je zeker Soho uit checken. Ook staat in de Soho de langste roltrap van de wereld. Wat ook zeker apart is om te zien.

Mocht je echt van het uitzicht willen genieten kan je naast de peak ook nog een van de vele rooftopbars bezoeken waar Hong Kong bekend om staat. Ozone is de hoogste op de 118de verdieping in Kowloon en zeker het bezoeken waard.

Qua eten kan je vrijwel alles verkrijgen in Hong Kong. Je hebt super veel restaurantjes voor elk budget. Mocht je bij de beste van het beste willen zitten of iets anders uitproberen download dan even de Open Rice App, daar staan alle restaurants plus reviews in.

8,7
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
8 Restaurants
9 Veiligheid
7 Stranden

Pluspunten Hong Kong

  • Vriendelijke locals
  • Vele culturen

Minpunten Hong Kong

  • druk
Ultieme tip: Mocht je willen bodyboarden/surfen ga dan naar Big Wave Bay.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers
Waardering door Gerard Brugman op 25 mei 2018
9,3

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

10

Locals

9

Restaurants

10

Veiligheid

9

Stranden
Waardering door Jean P ierre De Smet op 25 mei 2018
7,8

8

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

7

Locals

7

Restaurants

9

Veiligheid

nvt

Stranden

Reizen Hong Kong

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

China kenner
Sponsors