Specialisten China

Riksja China

Dwaal door de Verboden Stad, klauter over de Chinese Muur en slaap in een hofjeshotel in een oude hutongwijk. Jij bepaalt wat jij tijdens je reis ziet, wij China-fans helpen je graag. We zijn zelf in het land geweest en hebben al de leukste slaapplekken en activiteiten voor je uitgezocht. Met onze bouwstenen van Riksja China kies je zelf wat jij wilt en hoelang je gaat.

bekijk alle reizen van Riksja China Best geboekte reizen

Djoser

Leer de diverse bezienswaardigheden van China kennen tijdens een groepsreis van Djoser. Wij organiseren al tientallen jaren rondreizen naar bestemmingen overal ter wereld en kennen China goed. Bij onze groepsreizen zijn alle praktische zaken goed geregeld en hoef je je nergens zorgen over te maken. Zo kun je al je aandacht focussen op de highlights van China!

bekijk alle reizen van Djoser Best geboekte reizen

333travel

Al sinds 2000 is 333travel de individuele verre reizen specialist naar Azië, Amerika en Zuid-Afrika. China is een van onze 15 verre bestemmingen. Wij verzorgen reizen op maat, individuele rondreizen, strandvakanties, stedentrips en fly drives. Keuze genoeg! Wij staan voor kwaliteit en flexibiliteit en ontzorgen u. Met één telefoontje is uw persoonlijke reis perfect geregeld.

bekijk alle reizen van 333travel Best geboekte reizen

ANWB Vakantie

Wandel over de Grote Muur en bewonder het uitgestrekte uitzicht, proef plaatselijke specialiteiten op een avondmarkt in Beijing en ontdek het boeddhistische binnenland. Reis naar China met ANWB Vakantie en beleef haar cultuur en bezienswaardigheden onder leiding van een Nederlandssprekende gids die het land door en door kent.

bekijk alle reizen van ANWB Vakantie Best geboekte reizen

Sawadee

Sawadee verzorgt sinds 1983 pure en bijzondere rondreizen naar tientallen bestemmingen ver weg en dichtbij. Daardoor kun je op onze kennis en ervaring vertrouwen. Onze reisspecialisten hebben een aantal verrassende en afwisselende routes door China samengesteld. We bieden onder meer actieve rondreizen, familiereizen en jongerenreizen aan. Bekijk het volledige aanbod online en boek je favoriet! 

bekijk alle reizen van Sawadee Best geboekte reizen

PANGEA Travel

Droomt u ervan om over de Chinese Muur te lopen, de Verboden Stad te betreden of te shoppen in een van China’s metropolen? PANGEA Travel helpt u graag bij het realiseren van uw reisdromen. Wij verzorgen op maat gemaakte reizen naar China. Dat houdt in dat u helemaal zelf kunt bepalen hoe uw vakantie eruit moet zien. Wij informeren u graag over alle mogelijkheden.

bekijk alle reizen van PANGEA Travel Best geboekte reizen

Vamonos Travels

Vamonos Travels verzorgde haar eerste verre rondreis in 1991. Destijds was Zuid-Amerika de bestemming. Inmiddels hebben we ons reisaanbod enorm uitgebreid en verzorgen we ook rondreizen naar China. Vanuit onze eigen reiservaring adviseren wij u en stellen wij unieke routes door China samen. Zullen we samen naar dit unieke Aziatische land gaan?

bekijk alle reizen van Vamonos Travels Best geboekte reizen

Ontvang de leukste China reisroutes

Ga jij op rondreis door China of wil je inspiratie opdoen? We helpen je op weg met het uitzoeken van de leukste bezienswaardigheden en activiteiten; ontvang nu de mooiste reisroutes door China.

Reisroutes China

Reviews China

Een verkenning van de Chinese binnenlanden (bezocht in november 2011)

Review geschreven door nico kloek op 08 december 2019

Deze reis is door mijzelf samengesteld op basis van boeken die ik over China had gelezen. Ik wilde 300 km Chinese muur wandelen, uitgebreid Beijing bezoeken, door de rijstvelden in Zuid-China dwalen en het Karstgebergte in Zuid-China verkennen. Ik heb een Chinees hikingbureau ingeschakeld hiervoor, zij hebben de reis verder samengesteld en leverden voor de muur, de rijstvelden en het Karstgebergte een gids en vervoer. Beijing deden we zelfstandig . Via oproepen o.a. op de site van de Nederlandse Klim- en bergsportvereniging kreeg ik nog 2 mensen op delen van de reis mee. Opmerkelijk: bijna geen toeristen behalve in Beijing. De gidsen waren erg nodig vanwege het feit dat er in de binnenlanden niet of nauwelijks Engels werd gesproken. Vooral de ongeveer 30 km Chinese muur maakt duidelijk dat er maar heel kleine delen zo mooi gerenoveerd zijn. Juist die half verwoeste delen en vervallen delen maakten veel indruk

8,3
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
7 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten China

 • Vriendelijke mensen

Minpunten China

 • vervuiling (veel plastic)
 • in de binnenlanden kun je niet met andere talen terecht
Ultieme tip: durf van de paden af te wijken.
Aangeraden voor: Avonturiers

Fantastisch China (bezocht in november 2014)

Review geschreven door Valerie van der Burg op 08 december 2019

China is een onbeschrijfelijk land: het is simpelweg niet in woorden te omvatten wat je ziet, hoort, ruikt en voelt als je hier rondloopt. Adembenemende natuur, bijzondere cultuur en elk gebied weer zijn eigen lekkernijen en specialiteiten. De Chinezen hebben geen schaamte en zullen al snel contact met je leggen. Dit zorgt voor fantastische momenten en als je ervoor open staat brengt het een nieuwe dimensie aan je reis. Zonder een gezamenlijke taal te hebben zal je tot bijzondere uitwisselingen komen, met name omdat veel Chinezen toerist zijn in eigen land en niet vaak met Westerlingen in aanraking komen. Het is een land waarin de levensstandaard vele malen lager is dan in het Westen, maar eenmaal gewend aan weinig comfort is het een plek waarop elke dag zoveel ontdekkingen worden gedaan, dat je er makkelijke vaker naar terug kan.

Pluspunten China

 • onbeschrijfelijke avonturen
 • authentieke karaoke

Minpunten China

 • weinig comfort
Ultieme tip: Bergen beklimmen in de buurt van Chengdu en Songpan.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ik keek mijn ogen uit (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Anne-Floor van Nunen op 07 december 2019

Ik vond China een ontzettend bijzonder land. Ik heb werkelijk mijn ogen uitgekeken. Naast grote steden heb ik ook kleinere dorpen en meer afgelegen spots bezocht. Dit was een perfecte afwisseling! In elke stad vind je prachtige tempels die zeker het bezoeken waard zijn!

Pluspunten China

 • Betaalbaar
 • goed openbaar vervoer

Minpunten China

 • niet overal hygienisch
Ultieme tip: Ik zou zeker in Zhangjiajie het National Park bezoeken! Het is wel toeristisch maar echt ontzettend mooi!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Binnen-Mongolië in China (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Rian Verschuren op 27 november 2019

In Beijing alle mooie bezienswaardigheden gezien, Zomerpaleis, Plein van de Hemelse vrede maar ook naar Hohhot gevlogen. Natuurlijk de Chinese muur niet vergeten. Prachtige natuur. Mooie mensen ontmoet en verschillende culturen. Indrukwekkend Binnen-Mongolië met zijn vlaktes.

8,9
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
10 Klimaat

Minpunten China

 • de smog in de stad
Ultieme tip: Ga ipv met de metro wandelend door Beijing. Veel te zien.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Verrassend en bijzonder China! (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Enna Butte op 22 november 2019

Met de nodige vooroordelen vertrokken wij, gezin, voor een reis door China. Het zou vast vies zijn, warm, druk, moeilijk reizen en communiceren, maar lekker eten. Een aantal vooroordelen bleken niet waar. Warm en druk was het zeker, de Chinezen hadden ook vakantie. En Engels werd inderdaad nauwelijks gesproken maar iedereen heeft een mobiele telefoon en een vertaal-app. En zo wordt het toch eenvoudig en grappig om gesprekjes te voeren. Wij waren verrast door de gastvrijheid en vriendelijkheid van de Chinezen. We werden overal hartelijk ontvangen. Men vond ons wel een bezienswaardigheid trouwens.
Vies was het er zeker niet! Overal wordt grondig geveegd ven gepoetst. En we hebben prachtige natuur gezien. Typisch is het feit dat alles geregeld en geregisseerd is. Dat maakt overigens het reizen met openbaar vervoer heel makkelijk.
Ook typisch is dat op elke straathoek een camera hangt, je door beveiligingspoortjes moet voor de bus, trein of metro, dat ze alles van je weten en dat het uiteraard geen vrij land is. En toch hebben wij het als veilig en prettig ervaren. Van harte aanbevolen!

Pluspunten China

 • verrassend
 • cultuur
 • natuur

Minpunten China

 • in de zomer druk en warm
Ultieme tip: Bezoek aan het eind van je reis Yangshuo. Prachtige natuur en heerlijk rustig
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Magisch China (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Mayke Gijsen op 20 november 2019

Backpacken in China is heel wat anders dan in bijvoorbeeld Thailand. Mensen spreken geen Engels, het eten is er totaak anders en China is een erg groot land. Toch kan ik iedereen aanraden om een keer naar China te gaan, het is niet in woorden te beschrijven, je moet het zelf ervaren.

8,4
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
10 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
6 Klimaat

Pluspunten China

 • betaalbaar
 • indrukwekkende natuur
 • aardige locals

Minpunten China

 • druk
 • grote afstanden
 • hygiene
Ultieme tip: Zhangjiajie, de avatar mountains. Op foto's al prachtig, maar in het echt nog vele malen indrukwekkender
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Best of china (bezocht in mei 2019)

Review geschreven door Britt van Dam op 19 november 2019

Een prachtig land met geweldige en lieve mensen. Een hele bijzondere gebeurtenis wanneer een groepje chinezen je vraagt om samen op de foto te gaan. Xi an was een prachtige stad met vele oude architectuur en leuke restaurants om een avondje door te brengen.

8,7
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten China

 • aardige locals
 • mooie architectuur

Minpunten China

 • weinig westers eten
 • soms slecht bereikbare gebieden
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Shanghai stories #China2019 (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Dominique Blom op 17 november 2019

China is een enorm indrukwekkend land om heen te gaan, vooral de stad Shanghai. Je kunt het zelf zo duur maken als je wilt omdat er genoeg aanbod is in restaurants en winkels in verschillende prijsklassen. De mensen zijn niet zo vriendelijk als in het overgrote deel van Azië en de bevolking spreekt slecht tot geen engels. Als je in Shanghai bent, ga dan vooral naar Shanghai old town en trek hier een hele ochtend voor uit, het is echt prachtig en het moderne China kruist hier met de geschiedenis van China

Pluspunten China

 • China is betaalbaar je kunt het zo duur maken als je zelf wilt
 • China heeft een prachtige cultuur met een interessante geschiedenis
 • China heeft een hele diverse keuken

Minpunten China

 • De bevolking spreekt slecht/geen engels
 • Europese/Westerse applicaties kun je in China niet gebruiken zonder VPN verbinding
 • Chinezen zijn niet altijd even vriendelijk of bereidt om je te helpen
Ultieme tip: Download een app met VPN verbinding zodat je gewoon gebruik kunt maken van whatsapp, instagram en google. Zonder VPN verbinding kan dit niet.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

China (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Maaike van Riesen op 05 december 2018

Reizen door China is een onvergetelijke ervaring. Mijn reis is per trein vanaf Hongkong naar Beijing. Onderweg stop ik voor een paar dagen op een aantal plekken. Yangshuo midden in het Karstgebergte. Chengdu de stad van de Panda's maar ook de geweldige mix van oud en nieuw. Xi'an waar natuurlijk het terracotta leger een must is maar ook de stad van de bel en drum toren, de islamitische wijk waar je geweldig kunt eten. Pingyao een oud legioenen stadje, Unesco wereld erfgoed, binnen de stadsmuren autovrij. En tot slot het overweldigende Beijing, de verboden stad, het zomerpaleis en een geweldige wandeling over de Chinese muur.
Het land van tegenstrijdigheden, lekker eten, geuren en kleuren, hutongs. Het oude communisme wat in de cultuur nog heerst omringt met het nieuwe moderne kapitalisme. Eeuwenoude cultuur die samengaat met hedendaagse modernisering. Alles is mogelijk in China. Dure winkelstraten met enorm chique winkels worden afgewisseld door hutongs die de Chinese cultuur kenmerkt.
Reizen met de trein door het immense land is een ervaring om nooit te vergeten. Het prachtige landschap wat aan je voorbij flitst. Het onderdompelen in de lokale bevolking en proberen iets te begrijpen van alles wat je om je heen ervaart.
Voor mij was China een ultieme reiservaring, een land met vele mogelijkheden. De angst die veel mensen hebben is het probleem met taal. Mijn ervaring is dat dit zeker een kleine hobbel kan zijn maar ook echt niet zo erg is al men van te voren denkt. Steeds meer chinezen spreken Engels, in de metro staat alles ook in het Engels en in veel restaurants is ook een Engelse kaar te krijgen. Voor dat ik ging heb ik me ook heel druk gemaakt over toiletten, maar ook dat is absoluut niet iets om je zorgen over te maken. Natuurlijk kun je het niet altijd en overal vergelijke met ons eigen land.

8,3
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
9 Natuur
6 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten China

 • betaalbaar
 • cultuur
 • eten
 • natuur
 • bezienswaardigheden

Minpunten China

 • geen google
 • taal
Ultieme tip: Google maps werkt in China niet download de app maps.me, werkt offline ook. Voor de metro: even vooraf de kaart van de metro van de stad opzoeken, en vast een screenshot maken
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Adembenemend Yunnan, China (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Sheilah Li op 18 november 2018

We zijn via een binnenlandse vlucht naar Kunming gevlogen. Daar hebben we een privé tour geregeld naar Stone Forrest. Prachtige karstlandschappen. Daarna reden we door naar een klein stadje Luoping voor een overnachting. De volgende ochtend gingen we naar onze Yunnan highlight de Jiulong watervallen. Prachtig en groen. Zen! Het was alle kilometers die we gereden hebben waard.

Ultieme tip: Download een translate app Engels-Chineed, WeChat en maak gebruik van VPN.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Praktische tips

Top 10 aanbiedingen
Aanbevolen door ons
Cambodja kenner
Reis van de maand
Best Deal Thailand Highlights - va € 1750
Best Deal Thailand Highlights

17-daagse privérondreis

 • Verken de bruisende hoofdstad Bangkok!
 • Sluit je rondreis af in een relaxed strandverblijf in Hua Hin
Bekijk reis
Sponsors