Klimaat China

Klimaat China

Wat voor klimaat kun je verwachten in China?

China heeft verschillende klimaten binnen haar landsgrenzen. Een enorme woestijn in het noorden van het land, een hooggebergte in het westen en subtropisch regenwoud in het zuiden. Over het algemeen heeft China een landklimaat. Dat betekent dat de zomers heet en de winters koud zijn. Lente en herfst duren betrekkelijk kort.

In het noordelijke deel van China zijn de winters zeer koud. Het land is bedekt met een dikke laag sneeuw en de temperaturen dalen tot ver onder nul. Beijing ligt op de zuidelijke grens van dit koude klimaat, de winters zijn er minder streng dan in de provincies dichtbij Mongolië. Zomers is het in het noorden en noordoosten van China warm en droog.

ZELF NAAR China?

Bekijk alle 58 reizen naar China

In centraal China zijn de zomers tussen april en oktober lang en warm. In de steden Wuhan, Nanjing en Chongqing kan de temperatuur hoog oplopen. 's Winters regent het veel en daalt de temperatuur.

Hainan, Hong Kong en Guangdong in het zuidoosten van China genieten lange zomers en korte winters. Tijdens de zomers kan het kwik in het gebied rond deze steden oplopen tot veertig graden. Winters zijn kort, tussen januari en maart. Echt koud wordt het niet, maar zelfs in een zuidelijke stad als Hong Kong is het tijdens de winter fris.

Het hooggebergte rond Tibet heeft zeer wisselend weer. Zelfs in de zomer kan het er 's nachts flink vriezen, waarna de temperatuur gedurende de dag oploopt tot veertig graden. Over het algemeen zijn de winters ijskoud en valt er veel sneeuw.

Welke seizoenen zijn er in China?

De zomer en winter bepalen het weer in China. De zomer loopt ruwweg van april tot oktober in het zuiden, terwijl in het hoge noorden de winter pas in april ophoudt. De lente is een aangename overgangsperiode tussen de bittere kou van de winter naar de hitte van de zomer. Ook in de herfst blijft het nog lang aangenaam zacht, voordat het in november definitief winter wordt.

Met welke natuurkrachten moet je rekening houden in China?

China is een land van extreme weersomstandigheden. In het zuidoosten van China komen in de zomer zware tyfoons voor. Hier kunnen ook zware overstromingen voorkomen. China ligt bovendien in een gebied waar aardbevingen voorkomen.

In de winter kunnen zware sneeuwval en ijskoude temperaturen voor problemen zorgen.

Reizen China

Specialisten China

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Israël kenner
Sponsors