Goedkoop bellen & Internet China

Goedkoop bellen & Internet China

Hoe kan ik goedkoop bellen in China?

Je belt in China goedkoop met een Chinese simkaart. Met de meeste Nederlandse telefoons kun je met een Chinese simkaart bellen. Je bent dan een stuk goedkoper uit dan met je Nederlandse telefoon. Via internet bel je gratis met Skype.

Wat is het netnummer van China?

Het landnetnummer van China is (00)+86.

ZELF NAAR China?

Bekijk alle 46 reizen naar China

Waar koop ik een simkaart?

Een simkaart koop je in een van de ontelbare belwinkels in de grote steden van China. Haast op iedere straathoek lijkt een telefoonwinkel te zitten. Vanwege het bijgeloof van veel Chinezen zijn er grote prijsverschillen tussen de simkaarten.

Een telefoonnummer met goede getallen, zoals veel achten, is een stuk duurder dan een telefoonnummer dat ongeluk brengt, bijvoorbeeld een nummer met veel vieren. Het getal vier (si) klinkt hetzelfde als het woord voor 'de dood' namelijk.

Waar kan ik internetten in China?

China heeft meer internetgebruikers dan enig ander land ter wereld. Internetcafés, vooral bedoeld voor het spelen van computerspelletjes vind je overal. Internet is goedkoop, maar hou er rekening mee dat je internetgebruik in de gaten kan worden gehouden door de overheid. Veel hotels en koffiebars bieden (gratis) draadloos internet aan.

Reizen China

Specialisten China

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Taiwan kenner
Sponsors