Paspoort en visum China

Paspoort en visum China

Reis je binnenkort naar China, of via China naar een andere bestemming? Dan heb je in de meeste gevallen een visum nodig. Hier lees je alles wat je moet weten voor het aanvragen van je visum voor China.

Heb ik een visum nodig voor China?

Om als toerist naar China te kunnen reizen, heb je een toeristenvisum nodig. Dit visum moet je voorafgaand aan je reis naar China aanschaffen. Een toeristenvisum voor China is standaard drie maanden geldig. Je kunt ook visa met een langere geldigheid en meerdere inreizen verkrijgen.

ZELF NAAR China?

Bekijk alle 58 reizen naar China

Visum aanvragen China

Om succesvol een visum voor China aan te vragen, moet je een aantal gegevens aanleveren bij de ambassade van China in Den Haag. Per 17 december 2019 hoort het afgeven van je vingerafdrukken daar bij. Verder moet je een bewijs van je reisarrangement (kopie boekingsbevestiging of uitdraai e-ticket) kunnen overleggen. En moet je een bewijs van verblijf kunnen aanleveren (bevestiging hotelboeking voor de gehele verblijfsperiode). Je moet je vliegticket en verblijf in China dus regelen vóórdat je een visum voor China aan kunt vragen. Alle visumaanvraagformulieren die na 1 januari 2017 worden ingediend, moeten getypt zijn en deze mogen dus niet meer met de hand worden ingevuld. Kijk voor de overige zaken die je moet aanleveren op VisumCentrale.nl.

Let op, als je naar de Chinese provincie Xinjiang reist, heb je extra documenten nodig voor je visumaanvraag! En het aanvragen van een visum voor China met meerdere inreizen is alleen mogelijk als je als aanvrager kan aantonen dat je in het afgelopen jaar al drie keer China bent ingereisd.

De aanvraagduur van een visum voor China bedraagt doorgaans vier tot zeven werkdagen. De tarieven van de ambassade en van VisumCentrale.nl worden per reiziger berekend. De totale kosten van je visumaanvraag hangen af van de diensten die je selecteert, het aantal reizigers en het aantal werkdagen dat de ambassade nodig heeft om je visumaanvraag te verwerken.

Geldigheid paspoort China

De gewenste geldigheid van het visum bepaalt hoe lang je paspoort geldig moet zijn op het moment dat je je visum aanvraagt. Wil je een visum met drie maanden geldigheid, dan moet je paspoort op het moment van de visumaanvraag nog minimaal zeven maanden geldig zijn. Voor een visum met zes maanden geldigheid is dat tien maanden.

Voor de visumaanvraag moet je paspoort nog minstens twee lege visumpagina's bevatten. Ook moet het paspoort vrij zijn van hoesjes, omslagen en losse inhoud.

Reizen China

Specialisten China

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

India kenner
Sponsors