Religie & Tradities China

Religie & Tradities China

Wat zijn de belangrijkste religies in China?

Er is een beperkte religieuze vrijheid in China, die zich beperkt tot officiële, door de staat goedgekeurde godsdiensten. Er zijn dan ook geen officiële cijfers over de religieuze overtuiging van Chinezen, al zijn het boeddhisme (tussen 660 miljoen en 1 miljard volgers), taoïsme (400 miljoen) en traditionele Chinese religies het grootst.

In China is het normaal om meerdere religies te belijden. Een boeddhist gelooft bijvoorbeeld vaak ook in een traditionele Chinese religie. Opvallend is dat het christendom de laatste tweehonderd jaar een explosieve groei laat zien. Volgens - zeer uiteenlopende - schattingen zijn er tussen de 13 en 130 miljoen Christenen in China.

ZELF NAAR China?

Bekijk alle 58 reizen naar China

Wat zijn belangrijke tradities in China?

De oudste Chinese tradities stammen uit het Confucianisme, waar de mens de mogelijkheid heeft om zichzelf en andere vaardigheden aan te leren. Maatschappelijke prestaties - vaak in groepsverband - zijn belangrijk in China. Ook gehoorzaamheid aan de staat is een hoeksteen van de - moderne - Chinese samenleving.

De verschillende etnische minderheden, zoals Tibetanen en Oeigoeren hebben hun eigen tradities en gewoonten.

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden?

Veel Chinese gewoonten en gebruiken zullen vreemd zijn voor iemand uit Nederland. Meest opvallend is de Chinese gewoonte om op straat te spugen. Het lijkt smerig, maar voor een Chinees is het ophalen van je neus een stuk onhygiënischer dan het uitspugen. Verder roken Chinezen overal: in de trein, in de taxi en in het restaurant.

Als je wordt uitgenodigd om bij een Chinees thuis te komen is het gebruikelijk om je schoenen uit te doen en je gastheer een presentje te geven. Veel Chinezen zijn erg trots op hun land, maar zijn tegelijk bezorgd over hoe de buitenwereld China ziet. Wees dus voorzichtig met openlijke kritiek, omdat het mensen in een moeilijke positie brengt.

Reizen China

Specialisten China

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

India kenner
Sponsors