Veiligheid China

Veiligheid China

Naar welk gebied kan ik beter niet reizen in China?

In de provincie Xinjiang kan het onrustig zijn. In Xinjiang zijn er sinds 2008 etnische spanningen tussen de Oeigoeren en Han Chinezen. Ook hier kunnen protesten gewelddadig worden. In Tibet kunnen protesten van monniken tot geweld leiden

Wees voorzichtig als je in grensprovincies bent, in sommige gebieden zijn buitenlanders niet toegestaan. Stel jezelf hiervan goed op de hoogte als je naar deze gebieden wilt reizen. Bekijk voor vertrek altijd het actuele reisadvies.

Waar moet ik extra voorzichtig voor zijn in China?

Criminaliteit komt weinig voor in China. Zoals overal ter wereld moet je in China in grote steden goed op je spullen letten. Zakkenrollers komen nu eenmaal overal ter wereld voor. Let verder in treinen en bussen goed op je bagage.

Wat zijn de alarmnummers in China

De alarmnummers van brandweer, politie en ambulance zijn respectievelijk: 119, 110 en 120.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereiding vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten China

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Sri Lanka kenner
Sponsors