Veiligheid China

Veiligheid China

Naar welk gebied kan ik beter niet reizen in China?

In de provincie Xinjiang kan het onrustig zijn. In Xinjiang zijn er sinds 2008 etnische spanningen tussen de Oeigoeren en Han Chinezen. Ook hier kunnen protesten gewelddadig worden. In Tibet kunnen protesten van monniken tot geweld leiden

Wees voorzichtig als je in grensprovincies bent, in sommige gebieden zijn buitenlanders niet toegestaan. Stel jezelf hiervan goed op de hoogte als je naar deze gebieden wilt reizen. Bekijk voor vertrek altijd het actuele reisadvies.

Waar moet ik extra voorzichtig voor zijn in China?

Criminaliteit komt weinig voor in China. Zoals overal ter wereld moet je in China in grote steden goed op je spullen letten. Zakkenrollers komen nu eenmaal overal ter wereld voor. Let verder in treinen en bussen goed op je bagage.

Wat zijn de alarmnummers in China

De alarmnummers van brandweer, politie en ambulance zijn respectievelijk: 119, 110 en 120.

Goed voorbereid op reis?

Voor informatie over praktische zaken als vaccinaties en inentingen, het regelen van een visum, reisverzekeringen, vervoer naar de luchthaven of geldzaken, moet je vaak meerdere websites bezoeken. MyTravelPlanner heeft alle praktische informatie samengebracht en leidt je via vijf vragen naar uw persoonlijke to-do lijst op het gebied van zeven praktische zaken!

Like deze pagina

Specialisten China

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Mongolië kenner
Sponsors