Accommodaties China

Accommodaties China

Wat voor soorten accommodaties zijn er?

Er is een duizelingwekkende hoeveelheid accommodatie te vinden in China, in alle soorten en maten. Lange tijd was het voor buitenlanders verboden om in de aller-goedkoopste hotels te overnachten.

Hoewel de regel inmiddels officieel niet meer wordt gehandhaafd, blijkt nog vaak dat toeristen worden geweigerd bij dergelijke onderkomens. Dit is niet erg, veel van de spotgoedkope hotels zijn behoorlijk mistroostig. Desondanks zijn er zoveel verschillende hotels, hostels en appartementen dat je gemakkelijk een onderkomen moet kunnen vinden in China.

ZELF NAAR China?

Bekijk alle 46 reizen naar China

Hotel

In iedere stad heb je weinig problemen om een hotel te vinden waar je meer dan ¥200 per nacht betaald. Daar zijn er letterlijk duizenden van. Grote westerse hotelketens openen steeds meer vestigingen in China. Hun klanten zijn voornamelijk zakenmensen. De prijs van een hotelkamer in een westers hotel ligt veel hoger dan in een Chinees hotel. Een middenklasse hotel biedt schone kamers, prima service en de mogelijkheid voor een ontbijt.

Hostel

Hostels zijn een goede optie voor mensen met een beperkt budget. De accommodatie is goedkoop en in de hostels boek je vaak trein- en vliegtickets tegen gereduceerd tarief. Medewerkers spreken vaak een beetje Engels. In grote steden als Beijing zijn er vele hostels waar je uit kunt kiezen. In kleinere steden vind je er altijd wel één. Kamers zijn schoon en eenvoudig. Vaak serveren hostels westers eten.

Andere accommodatie

Als je goedkopere accommodatie wilt, ga dan op zoek naar hostels of zhusu - extra kamers in restaurants en appartementengebouwen waar je voor weinig geld overnacht. De meeste goedkope onderkomens mogen geen buitenlanders toe laten, maar vaak vinden eigenaren het geen probleem. Je bedingt eenvoudig kortingen door te vragen naar de laagste prijs. De faciliteiten zijn zeer eenvoudig en soms moet je de badkamer delen.

Wat is een typische accommodatie in China?

Voor kuuroorden en massagesalons betaal je een bepaald bedrag om binnen te komen. Dit bedrag is meestal voor vierentwintig uur. Vaak staan er bedden en banken waar je op mag slapen. Het is een bijzondere manier om te overnachten. Je slaat je spullen op in een kluisje, laat je masseren en slaapt lekker verder op een van de bedden. Waarschijnlijk slaap je met meerdere mensen in één kamer. Het kost een fractie van de kosten voor een hotel.

Reizen China

Specialisten China

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laos kenner
Sponsors