Geld, Koers & Kosten China

Geld, Koers & Kosten China

Wat is de munteenheid in China?

De munteenheid van China is de renminbi. Een veelgebruikte afkorting is RMB. Je betaalt in China met Yuan, die aangeduid worden met ¥ of 元. Een yuan is opgedeeld in tien fen. Er zijn munten van ¥0.1, ¥0.5 en ¥1 en bankbiljetten van ¥1, ¥5, ¥10, ¥20, ¥50, ¥100. Bankbiljetten kleiner dan ¥1 bestaan wel, maar worden nauwelijks gebruikt. Hetzelfde geldt voor het biljet van ¥2.

Is China een duur of goedkoop?

China is niet langer het spotgoedkope land wat het ooit was. Het grootste deel van het land is nog altijd goedkoper dan Nederland, maar grote, moderne steden als Beijing, Shanghai en Hong Kong zijn zeer prijzig. Over het algemeen zijn de welvarende kustprovincies duurder dan de binnenlanden.

Het platteland van China is nog altijd zeer goedkoop. Accommodatie zal het grootste deel van je budget vormen. Eten is vrij goedkoop, zeker als je in kleine restaurants eet.

Hoe kan ik het beste betalen in China?

Contant geld is de belangrijkste betalingsvorm in China. Creditcards zijn niet erg populair in China en met uitzondering van grote hotels en restaurants en warenhuizen worden creditcards nauwelijks geaccepteerd. Visa, MasterCard en American Express komen het meeste voor.

Pinautomaten zijn talrijk in grote steden en iedere stad en grotere dorpen hebben een pinautomaat. Er is een dagelijkse limiet op hoeveel geld je op mag nemen. Geld opnemen kost bovendien geld. Als je langere tijd in China denkt te blijven kan het lonen om een Chinese bankrekening te openen.

Uitgave Voorbeeld Kosten
Accommodatie

Hotel, middenklasse

Zhusu

240 - 400 yuan

30 - 60 yuan

Vervoer Taxi, binnen de stad 10 - 50 yuan
Alcohol Bier 10 yuan
Drank Koffie 15 yuan
Eten Middenklasse restaurant 35 yuan
Museum Verboden stad 60 yuan
Mobiele telefoon simkaart 60 - 300 yuan
Internet uur internet 1 - 6 yuan
Souvenir

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereiding vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten China

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Sri Lanka kenner
Sponsors