Geld, Koers & Kosten China

Geld, Koers & Kosten China

Wat is de munteenheid in China?

De munteenheid van China is de renminbi. Een veelgebruikte afkorting is RMB. Je betaalt in China met Yuan, die aangeduid worden met ¥ of 元. Een yuan is opgedeeld in tien fen. Er zijn munten van ¥0.1, ¥0.5 en ¥1 en bankbiljetten van ¥1, ¥5, ¥10, ¥20, ¥50, ¥100. Bankbiljetten kleiner dan ¥1 bestaan wel, maar worden nauwelijks gebruikt. Hetzelfde geldt voor het biljet van ¥2.

Is China een duur of goedkoop?

China is niet langer het spotgoedkope land wat het ooit was. Het grootste deel van het land is nog altijd goedkoper dan Nederland, maar grote, moderne steden als Beijing, Shanghai en Hong Kong zijn zeer prijzig. Over het algemeen zijn de welvarende kustprovincies duurder dan de binnenlanden.

ZELF NAAR China?

Bekijk alle 57 reizen naar China

Het platteland van China is nog altijd zeer goedkoop. Accommodatie zal het grootste deel van je budget vormen. Eten is vrij goedkoop, zeker als je in kleine restaurants eet.

Hoe kan ik het beste betalen in China?

Contant geld is de belangrijkste betalingsvorm in China. Creditcards zijn niet erg populair in China en met uitzondering van grote hotels en restaurants en warenhuizen worden creditcards nauwelijks geaccepteerd. Visa, MasterCard en American Express komen het meeste voor.

Pinautomaten zijn talrijk in grote steden en iedere stad en grotere dorpen hebben een pinautomaat. Er is een dagelijkse limiet op hoeveel geld je op mag nemen. Geld opnemen kost bovendien geld. Als je langere tijd in China denkt te blijven kan het lonen om een Chinese bankrekening te openen.

Uitgave Voorbeeld Kosten
Accommodatie

Hotel, middenklasse

Zhusu

240 - 400 yuan

30 - 60 yuan

Vervoer Taxi, binnen de stad 10 - 50 yuan
Alcohol Bier 10 yuan
Drank Koffie 15 yuan
Eten Middenklasse restaurant 35 yuan
Museum Verboden stad 60 yuan
Mobiele telefoon simkaart 60 - 300 yuan
Internet uur internet 1 - 6 yuan
Souvenir

Reizen China

Specialisten China

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

India kenner
Sponsors