Beste reistijd China

Beste reistijd China

Wat is de beste reistijd voor China?

De beste tijd om China te ontdekken is tijdens de lente en de herfst. De temperaturen zijn dan aangenaam in het grootste deel van het enorme land. Beijing en Hong Kong zijn zacht en ook de noordelijke provincies zijn goed te bezoeken.

Tijdens de winter zijn het noordelijke deel van China en alle hooggelegen gebieden extreem koud, wat reizen zwaar en oncomfortabel maakt. Zelfs een zuidelijk gelegen kuststad als Hong Kong is fris in hartje winter.

ZELF NAAR China?

Bekijk alle 58 reizen naar China

Het landklimaat van China zorgt ervoor dat de winters streng zijn, en de zomers heet. In de hitte van de zomer zijn de zuidelijke provincies erg warm. Ook in de steden kan de temperatuur flink oplopen. De hoger gelegen gebieden rond Tibet zijn goed te bezoeken in de zomer, het blijft er aangenaam koel.

Voorafgaand aan het Chinese Nieuwjaar vindt de grootste volksmigratie ter wereld plaatst. 1.3 miljard Chinezen verplaatsen zich door het hele land. Hoewel het een unieke kans is om China in al haar verschijningsvormen te zien, betekent de volksverhuizing ook dat transport moeilijk te vinden is en accommodatie duur.

Reizen China

Specialisten China

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

China kenner
Sponsors