Stedenreis China

Stedenreis China

door Charlotte de Vries

Van duinachtige woestijnen tot moerasgebieden: de landschappen in China zijn ongelofelijk divers. Maar vandaag stappen we in de betonnen jungles waar we het iconische label ‘Made in China’ van kennen. De Chinese wereldsteden. Centra’s van de internationale handel, economie en technologie. Ofwel, chaotische verzamelingen van wolkenkrabbers, tempels en miljoenen mensen, die zowel confronterend als beeldschoon zijn.

Tijdens deze stedenreis door China leg je drie van de belangrijkste metropolen af: Shanghai, Beijing en Hong Kong. De steden zijn meer dan 1.000 kilometer van elkaar verwijderd, dus voor deze stedenreis door China pak je meerdere keren het vliegtuig. Koffers gepakt? Maak je klaar voor een hypermoderne én historische rondreis door China!

ZELF NAAR China?

Bekijk alle 57 reizen naar China

Bezienswaardigheden stedenreis door China

Beijing is de eerste halte van je rondreis door China. Als je de bizarre wolkenkrabbers ziet opdoemen van ver, bedenk je niet dat de Chinese hoofdstad vol staat met culturele, historische hoogstandjes. Hútòng, smalle antieke steegjes die kriskrassen door de stad, zijn nog zo bruisend als honderden jaren geleden. Het Plein van de Hemelse Vrede en de Verboden Stad zijn omringd door staatssymbolen en eeuwenoude tempels. En net buiten Beijing bewonder je de Chinese Muur.

Next stop: Shanghai. De grootste stad van China. Tot een jaar of twintig geleden was Shanghai ontzettend smerig: sommige delen waren zelfs onbegaanbaar, mensen werden er ziek. Maar de stad is een metamorfose ondergaan. Vandaag de dag is Shanghai het economische knooppunt van Azië, hard op weg om New York City af te lossen als financieel wereldcentrum.

Begin je stedentrip in Shanghai met een boottocht over de Huangpu Jiang-rivier. Je maakt gelijk kennis met haar wereldberoemde skyline: de ultramoderne wolkenkrabbers van zakencentrum Pudong en de art deco gebouwen langs De Bund. Duik daarna de stad in, haar fantastische restaurants, haar 450 jaar oude Yu-tuin en de boeddhistische Jing’antempel.

De laatste stad van je stedentrip in China is Hong Kong. Hong Kong is een sterke mix van Westerse en Aziatische invloeden: de Chinese stad werd namelijk pas in 1997 onafhankelijk van Groot-Brittannië. Het ene moment winkel je bij Westerse modemerken in winkelcentra die doen denken aan Picadilly Circus, het volgende moment geniet je van een typisch Chinees gerecht in de culinaire wijk Kowloon. Zin om je rondreis door China de eindigen op het strand? Bezoek dan één van de eilandjes die Hong Kong omringen!

Beste reistijd voor je stedenreis door China

De beste reistijd voor deze drie metropolen in China is afhankelijk van je eigen wensen. Houd je van zomerse temperaturen? Plan je stedentrip dan in de maanden mei tot en met augustus. Meer een wintermens? Vertrek dan tussen oktober en maart. Wij raden zelf de lente of herfst aan: niet te koud en niet te warm.

Probeer je rondreis door China buiten de beruchte Golden Weeks om te plannen. Tijdens deze weken is praktisch de gehele Chineze bevolking vrij en op weg naar hun vakantiebestemming. Treinen, vliegtuigen en wegen zijn stampvol. De weken vallen in februari rond het Chinese Nieuwjaar, de eerste week van mei en de eerste week van oktober. Als je buiten deze weken om reist, kan je deze stedentrip door China in zo’n anderhalve week afleggen.

Routebeschrijving en vervoer

Een routebeschrijving is voor deze stedenreis overbodig: je pakt tussen de drie bestemmingen het vliegtuig. In de steden zelf raden we je aan om met het openbaar vervoer te reizen. De bussen en metronetwerken zijn uitstekend. Daarnaast kan je in Shanghai en Hong Kong stadsdelen afleggen per boot.

Hebben we je klaargestoomd voor deze stedenreis door China? Bekijk hier het aanbod van de beste reisorganisaties voor een rondreis door China!

Reizen China

Specialisten China

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

India kenner
Sponsors