Rondreis door het noorden van China

Rondreis door het noorden van China

door Suzanne Rijnja

Wie aan China denkt, denkt al snel aan de Chinese Muur. Deze ruim zesduizend kilometer lange muur kronkelt door het groene landschap van China. Het perfecte begin voor je rondreis door China, dwars door het noorden. Wandel over de immense muur en ontdek de unieke Chinese cultuur, oude bouwwerken en authentieke dorpjes. 

Ga mee op rondreis door het noorden van China. Reis van Beijing naar Xi’an, meer dan 1300 kilometer verderop. Reis per trein of auto langs groene bossen, ruige rotsen en hangende tempels. Tijdens deze culturele rondreis door China duik je de Chinese geschiedenis in en maak je kennis met de gebruiken van haar bijzondere bevolking.

ZELF NAAR Rondreis door het noorden van China?

Bekijk alle 1 reizen naar Rondreis door het noorden van China

Bezienswaardigheden langs de route door het noorden van China

Je reis begint in Beijing. Het Plein van de Hemelse Vrede is niet te missen, dit is namelijk het grootste plein ter wereld. Aan dit enorme plein ligt De Verboden Stad. Vanuit deze plek regeerden de oude keizerlijke dynastieën over China. Vergeet ook zeker niet het mausoleum van de voormalig leider van de Volksrepubliek Mao Zedong te bezoeken. Let wel op: de Verboden Stad is op maandag meestal gesloten.

Nadat je uitgekeken bent in Beijing staat er een nieuwe excursie voor de deur. Want een stukje ten noorden van de stad ligt de Chinese Muur. Duizenden kilometers lang slingert deze muur door de valleien en over de groene bergen van China. Wanneer je over de muur loopt en je haar stenen pad nog ziet doorlopen tot aan de horizon, is het nauwelijks voor te stellen dat dit bouwwerk met de hand is gemaakt. 

Vanuit Beijing vervolg je je reis naar Datong. Verwacht niks van deze industriële stad, want dit is slechts de toegangspoort naar veel mooiere bezienswaardigheden. Zoals de Yungang-grotten. Deze grotten bovenaan de berg Wuzhou zijn gevuld met honderden sculpturen en grotschilderingen. De tekeningen zijn gemaakt in de Chinese oudheid, evenals de Hangende Tempels. Hoewel de tempels op een paar gammele houten stammen lijken te staan, hangt het complex al vijftien eeuwen boven de Golden Dragon kloof.

De grijze  flats van Datong maken daarna plaats voor de krappe straatjes van Pingyao worden verlicht door rode lampionnen. Wandel via het verlichte pad naar verborgen pleintjes en tempels. Of loop onder de paraplu’s door bij de Market Tower. Door dit Chinese stadje dwaal je urenlang rond, Pingyao staat niet voor niets op de Unesco Werelderfgoedlijst. 

Je laatste stop van deze rondreis door China is in Xi’an. Vanuit de Beltoren en de Drumtoren klinkt getrommel in de middag. Maar de meest bekende attractie van Xi’an ligt buiten het centrum: het ongeveer tweeduizend jaar oude Terracotta Leger. Duizenden beelden van krijgers en paarden staan in formatie en ze zijn allemaal uniek en met de hand gemaakt.

Beste reistijd voor de rondreis door het noorden van China 

De winters in het noorden van China zijn behoorlijk koud. Maar tijdens dit seizoen is het noorden van China wel ontzettend fotogeniek: het is rustiger bij de bekende attracties en je hebt meer kans op een helderblauwe hemel. De zomer is daarentegen erg warm. De prettigste periodes om door het noorden van China te reizen zijn daarom de lente en de herfst zijn. 

Hoewel de afstanden tussen verschillende hoogtepunten vaak groot zijn, liggen de plaatsen van deze rondreis door China relatief dicht bij elkaar. Om de hele route af te gaan, raden we aan om minstens dertien dagen in te plannen. Je kan er natuurlijk altijd langer over doen of bijvoorbeeld doorreizen naar Shanghai

Routebeschrijving 

De reis begint op Schiphol. Vanaf hier vlieg je naar Beijing. Daar verblijf je een paar dagen en maak je een excursie naar de Chinese muur. De rit naar dit bekende fenomeen duurt ongeveer anderhalf uur. Vanaf Beijing rijd je vier uur in westelijke richting naar Datong. De volgende trips zijn in zuidelijke richting naar Pingyao en Xi’an. Deze routes zijn een half uur en anderhalf uur langer dan de eerste. 

Het grootste deel van de route kan je ook met de trein reizen. Voor de terugreis van Xi’an terug naar Beijing is het sowieso handiger om de trein te pakken, omdat je hier al in vijf uur naartoe over het spoor naartoe rijdt. 

Al zin in een rondreis door China? Bekijk dan alle reizen naar dit land.

Fotocredits: James Faulkner | TaQpets | Colin Capelle

Reizen Rondreis door het noorden van China

Foto's & video's Rondreis door het noorden van China

Specialisten China

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Korea kenner
Sponsors