Rondreis China in 2 weken

Rondreis China in 2 weken

door Charlotte de Vries

Wil je graag op rondreis door China, maar heb je niet meer dan twee weken de tijd? China beslaat een gigantische oppervlakte en een scala aan bezienswaardigheden. Maak daarom een planning voor je tweeweekse rondreis. Zo weet je zeker dat je niks mist!

Om je op weg te helpen, hebben we een reisroute voor je uitgestippeld die je van Beijing naar Hong Kong brengt. In de circa 2.300 kilometer die je aflegt, reis je naar de belangrijkste hoogtepunten van China: van de Chinese Muur tot de karstbergen van Yangshuo. Heb je je koffers gepakt? Kom dan mee op rondreis door China in twee weken!

ZELF NAAR Rondreis China in 2 weken?

Bekijk alle 1 reizen naar Rondreis China in 2 weken

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden tijdens een rondreis China in 2 weken?

Trap je rondreis door China af in de massieve hoofdstad Beijing. Je zal verstelt staan over de grootte: Beijing heeft een oppervlak van zo’n 750 vierkante meter. De bezienswaardigheden zijn minstens zo groots. Op het enorme Plein van de Hemelse Vrede bezoek je het mausoleum van Mao en de eeuwenoude Verboden Stad. En net buiten de stad bewonder je de Chinese Muur.

Je volgende bestemming is Pingyao, één van de meest authentieke steden van heel China. Hier krijg je het gevoel alsof je een Chinees sprookje in loopt. Elegante tempels, binnentuinen en torens zijn ingesloten door antieke stadsmuren. Rode lantaarns versieren het geheel.

Reis verder naar de stad Xian, ooit het einde van de Zijderoute en een smeltkroes van religies en culturen. Keizers, monniken, handelaars en krijgers zorgden voor de meest glorieuze dagen van Xian, die rond de tiende eeuw afliepen. Van de oude, glorieuze stad is gelukkig genoeg over. Bezoek het Terracottaleger en de Grote Moskee die in traditionele Chinese stijl is gebouwd.

Dan wordt het tijd om de natuur in de duiken. Volgens Chinese kinderboeken is het landschap van Guilin ‘het mooiste onder de hemel’. Weelderige karstbergen, rivieren en de meren Shanhu en Ronghu vormen een surrealistisch uitzicht in Guilin. Het landschap rondom Yangshuo is vergelijkbaar: je vindt er alleen meer uitgaansgelegenheden en toeristen.

Via de drukke handelsstad Guangzhou reis je naar je eindbestemming, Hong Kong. Hong Kong werd in 1997 onafhankelijk van Groot-Brittannië. De invloeden zijn nog altijd zichtbaar. Westerse winkels en modemerken wisselen af met traditionele Chinese restaurants. Dit is de perfecte plek om je laatste inkopen te doen voor je vlucht naar Amsterdam!

Wat is de beste reistijd voor China in 2 weken?

We raden je aan om deze rondreis door China in de wintermaanden af te leggen, tussen oktober en mei. In deze periode zijn de temperaturen aangenaam en regent het weinig in zuidelijk China, wat fijn is voor je uitstapjes in de natuur rond Guilin en Yangshuo.

Verder is het verstandig om de Gouden Weken in China te vermijden. Gedurende de Gouden Weken is de hele Chinese bevolking vrij en zijn de toeristische plekken ongelofelijk druk. Deze vallen in februari rond het Chinese Nieuwjaar, de eerste week van mei en de eerste week van oktober.

Routebeschrijving en vervoer

Aangezien je slechts twee weken de tijd hebt voor je rondreis door China, is het handig om zo weinig mogelijk tijd kwijt te zijn aan het reizen zelf. Laat de huurauto staan: ga met het openbaar vervoer op pad.

De populairste vorm van vervoer in China is de trein. Tussen de bestemmingen op deze reisroute rijden ‘normale’ treinen en hogesnelheidstreinen. De langste rit op deze route is van Xian naar Guilin. Om tijd te besparen kan je in dit geval het beste de hogesnelheidstrein pakken (die er ongeveer tien uur over doet) of een binnenlandse vlucht boeken.

Vind je het prettiger als jouw rondreis door China in twee weken door een reisorganisatie wordt geregeld? Bekijk dan hier het beste reisaanbod!

Reizen Rondreis China in 2 weken

Foto's & video's Rondreis China in 2 weken

Specialisten China

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Dubai kenner
Sponsors