Hangzhou en West Lake
Like ons op Facebook

Reviews Hangzhou en West Lake

8,5
9,0 Algemene ervaring
8,5 Beziens­waardigheden
7,5 Locals
9,5 Natuur
7,8 Interessant
- Stranden
  • Aantal reviews: 4
  • Aantal waarderingen: 4

Prachtig Hangzhou! (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Erwin Benschop op 05 december 2017

Hangzhou: een bijzondere stad en nog niet ontdekt door westerse toeristen. Heel bijzonder en volgens Chinezen één van de mooiste steden van heel China. Meng je tussen alle Chinezen en je voelt je gelijk thuis. Sta niet gek te kijken als ze allemaal met je op de foto willen...

8,6
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
9 Natuur
9 Interessant
nvt Stranden

Pluspunten Hangzhou en West Lake

  • Stad heel schoon
  • In de zomer voorstellingen bij west lake
  • Met de trein goed bereikbaar vanaf/naar Shanghai

Minpunten Hangzhou en West Lake

  • Nog weinig engels sprekende inwoners.
  • Openbaar vervoer soms niet even duidelijk
Ultieme tip: Ga de Leifeng Pagode op en zie daar het prachtige uitzicht over West lake.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

6 maanden stage (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Selina Tuasela op 04 december 2017

Geweldige tijd gehad in China, vooral in Hangzhou waar het prachtige West Lake zich bevindt. Het West Lake is prachtig vooral tegen de avond. Je kan met een bootje op het West Lake varen wat een hele mooie ervaring is. Er dansen ook mensen op Chinese muziek dat is prachtig om te zien.

9,4
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
10 Natuur
9 Interessant
nvt Stranden
Ultieme tip: Ga tegen het einde van de middag dan kan je de zonsondergang zien.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Contrasten in één stad (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Anouk Poos op 14 november 2017

Gezellige, drukke winkelstraat richting West Lake. West Lake is een waanzinnig mooi meer. Lekker om op het meer te varen van eiland naar eiland, maar ook leuk om een rondje om het meer te wandelen. Mooie natuur en een rustige omgeving om echt van te genieten.

7,4
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
5 Locals
10 Natuur
6 Interessant
nvt Stranden

Pluspunten Hangzhou en West Lake

  • Betaalbaar
  • Natuur
  • Veelzijdig
  • Stad
  • Local winkels

Minpunten Hangzhou en West Lake

  • Slecht bereikbaar
  • Weinig restaurants
Ultieme tip: De rondvaart op de boot. Je kunt van de ene kant, naar het eiland en naar de andere kant. Verschillende plekken om op- en af te stappen.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Een prachtig meer in een typisch Chinese stad (bezocht in september 2011)

Review geschreven door Joeri de Vries op 15 april 2016

Bij een bezoek aan Hangzhou leer je al snel de mysterieuze woordencombinatie 'Xi Hu' uit het hoofd. De woorden refereren aan West Lake (of Westelijk Meer), verreweg de grootste trekpleister van een verder onopvallende Chinese stad. Maar dat is niet voor niets: West Lake is werkelijk een beeldschone locatie.

Niettemin ontkom je er bij een reis naar West Lake niet aan een bezoek te brengen aan de stad Hangzhou zelf. En hoewel dit niet perse een vervelende ervaring is, was het voor mij zeker geen hoogtepunt. Tijdens mijn wandeling van het treinstation naar het meer, bleek de hectiek af en toe overweldigend. De woorden 'Xi Hu' waren de oplossing, want al snel wees de lokale bevolking mij nauwgezet de weg.

Bij aankomst bleek West Lake alle moeite waard. Het meer is overdonderend mooi. Omringd door glooiende heuvels, idyllische tempels en een prachtig ondergaande zon; na een half uurtje Hangzhou-centrum kan een wandeling langs West Lake bijna geen groter contrast vormen. Een wandeling, of een fietstochtje! Want op diverse locaties rond het meer zijn fietsen beschikbaar, die na afloop ook op een andere verhuurlocatie kunnen worden ingeleverd. Een handig systeem, want de omgeving van West Lake leent zich uitstekend voor een ritje op de fiets. Ideaal voor Nederlanders!

8,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Locals
9 Natuur
7 Interessant
nvt Stranden

Pluspunten Hangzhou en West Lake

  • Prachtig meer
  • Heuvels en tempels

Minpunten Hangzhou en West Lake

  • De stad is hectisch
  • Het meer trekt veel toeristen
Ultieme tip: Huur een fiets en maak een tochtje langs het meer!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Maleisië kenner
Sponsors