Beijing
Like ons op Facebook

Reviews Beijing

7,8
7,4 Algemene ervaring
9,2 Beziens­waardigheden
5,8 Locals
8,2 Restaurants
8,6 Veiligheid
- Stranden
  • Aantal reviews: 10
  • Aantal waarderingen: 5

China! (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Veerle van Rooijen op 27 november 2018

China is een hele bijzondere bestemming. Tijdens onze rondreis hebben we meerdere steden bezocht, eenieder met een eigen karakter, cultuur én geschiedenis. Op het platteland kun je tussen de rijstvelden heerlijk tot rust komen!

Pluspunten Beijing

  • engels

Minpunten Beijing

  • druk
  • warm
Ultieme tip: Sla het Olympisch stadion zeker niet over! Vanaf de bovenkant van het zogenoemde vogelnest heb je ene prachtig uitzicht over de stad.
Aangeraden voor: Cultuurliefhebbers

Bliksembezoek aan Beijing (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Annelies Kolder op 12 november 2018

Wat een unieke ervaring om als gezin met jonge kinderen in Beijing te zijn. De Chinese Muur, prachtige tempels en de echte Peking Duck eten in een Chinees restaurant zijn absolute hoogtepunten maar ook een bezoek aan een Chinese supermarkt behoort tot een belevenis! De kinderen keken hun ogen uit in deze voor ons zo bijzondere stad, en maakte kennis met een hele nieuwe cultuur en een levens ervaring rijker. Als wereldsterren werden ze veelvuldig gefotografeerd met hun blanke huid en blonde krullen.

7,4
7 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
5 Locals
8 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Beijing

  • cultuur

Minpunten Beijing

  • hygiene
Ultieme tip: Neem een goede (betrouwbare privé) taxichauffeur die je veilig en snel door het verkeer kan leiden. Dat heeft ons veel tijdswinst opgeleverd.
Aangeraden voor: Gezinnen, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Met 17 leerlingen naar Beijing (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Marije de Laat op 29 december 2017

Het is een bijzondere ervaring om met 17 leerlingen van +- 16 jaar naar Beijing af te reizen. Wat een bijzonder land. De cultuur is zo anders dan de onze dat het voor de leerlingen (en ook ons docenten) een waanzinnige reis is om dit mee te maken. Slapen in gastgezinnen, naar school gaan en ondertussen alles te weten komen over Beijing.

Pluspunten Beijing

  • locals
  • cultuur
  • bezienswaardigheden
  • eten

Minpunten Beijing

  • smog
Ultieme tip: Dompel je onder de mensen dan kom je langzaam het echte Beijing tegen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Een volle week in keizerlijk Beijing (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Laura Van hulten op 11 december 2017

Een week Beijing. Wie durft het aan? Hoe kun je in een week alles zien? Is dat wel mogelijk? Ik kan je vertellen dat het mogelijk is. Boek een excursie en zit vooral niet stil. Ga erop uit en wandel door de oude Hutongs, of ga eten bij een Chinese familie. Sportfan? Bezoek het Olympisch park en vergeet ook vooral de vele tempels niet. Heel interessant en mooi om te bezoeken. En als je dan toch in Beijing bent, ga voor een lekker stukje Pekingeend.

Ultieme tip: De Chinese muur is een plek die je moet hebben bezocht.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Forbidden City Beijing (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Eva Koops op 12 november 2017

Tijdens mijn tussenstop in Beijing ben ik even een paar uur de stad in geweest om de verboden stad te bezichtigen. Dit was een hele ervaring! Enorm veel Chinezen die daar zelf heen gaan om het te bekijken. Ik was een van de weinige toeristen. Maar het was er zo ontzettend prachtig! Zo mooi allemaal.

Pluspunten Beijing

  • Betaalbaar
  • Goed metronetwerk

Minpunten Beijing

  • Ze spreken weinig tot geen engels
Ultieme tip: Aangezien ik er maar een aanzienlijke korte tijd was heb ik niet een ultieme tip. Ze kunnen je wel oplichten als het aan komt op van die kleine tuktuks.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

De stad met vele gezichten; Beijing. (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Brenda Bonte op 11 november 2017

Beijing is een bijzondere stad. Het ene moment waan je je in een miljoenenstad, maar zodra je de Hutongs ingaat, ga je terug in de tijd. Ook in het oude en nieuwe zomerpaleis kan je heerlijk rondstruinen. Een bezoekje aan de muur mag niet ontbreken, maar probeer ook de lokale restaurantjes! Kom je op straat iets tegen waar ze een soort gevulde pannenkoek maken, sla die dan ook niet over.

Verder is een bezoekje naar het art district erg leuk. Probeer de bar waar ze eindeloos varieren met de lokale drank die te vinden is in de hutongs!

Zolang je door de smog heen kijkt, kom je erachter dat Beijing veel te bieden heeft!

8,2
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
5 Locals
9 Restaurants
10 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Beijing

  • betaaldbaar
  • veelzijdig
  • cultuur
  • culinair
  • uitgaan

Minpunten Beijing

  • spreken geen engels
  • te veel mensen die fotos van je maken
  • locals zijn niet heel open en vriendelijk
Ultieme tip: De Chinese muur kan je niet overslaan als je in Beijing bent!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Beijing (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Karine Haberthur op 11 november 2017

Prachtig! Cultuur shock! Zoveel te zien, van tempels tot mooie parken, volle straten, modern en traditioneel naast elkaar. Ga op ontdekking, fiets door de stad, wandel, eet tradioneel, bezoek de Boedha tempel, wandel door een park

Pluspunten Beijing

  • prachtig
  • groot
  • cultuur

Minpunten Beijing

  • druk
Ultieme tip: Beleef de stad, ga in een hutong eten, doe aan Johan in een park met bewoners van Beijing
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Three days in cold Beijing (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Laura Derks op 23 januari 2017

Beijing voor drie dagen. Wat kan je nou in drie dagen zien? Verrassend veel! We hebben de verboden stad bezocht, waar we soms interessanter waren dan de stad zelf (twee blonde Nederlanders). Tevens Tiananmen Square bezocht, het grootste plein ter wereld. Peking eend gegeten, wat verrukkelijk is! En de chinese muur beklommen, wat een uitzicht!

8,6
8 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
6 Locals
9 Restaurants
10 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Beijing

  • rijke cultuur en historie
Ultieme tip: Verblijf in het historische centrum van Peking. Je hebt het gevoel terug in de tijd te gaan! Veel is op loopafstand te bereiken en ontzettend indrukwekkend.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een betonnen mierenhoop met talloze bezienswaardigheden (bezocht in september 2011)

Review geschreven door Joeri de Vries op 16 augustus 2016

Beijing is het toonbeeld van een 'concrete jungle'. Grauwe flats die met een indrukwekkende snelheid uit de grond verrijzen. Een mierenhoop aan verkeer, waar de locals zich te midden van een enorme chaos door de stad proberen te begeven. En natuurlijk de inmiddels beroemde mist van luchtvervuiling, die onderwerp is geworden van talloze, internationale nieuwsitems. Toch trekt de stad elk jaar een enorme hoeveelheid bezoekers. De reden? Beijing beschikt over een schat aan culturele bezienswaardigheden.

Neem de wereldberoemde Verboden Stad of de Tempel van de Hemel. Het zijn prachtige, elegante bouwwerken die nog aan de grootste verwachtingen kunnen voldoen. Dat is, mits je tijdelijk afstand kunt nemen van de minder elegante, stedelijke omgeving. Toch went ook de drukte van deze immense, Aziatische miljoenenstad. Voor je het weet waardeer je de talloze, luxe winkelcentra of de rommeligheid van een nachtmarkt als Wanfujing.

Wie daarnaast nog graag een uitstapje maakt, ontkomt er eigenlijk niet aan een bezoek te brengen aan de Chinese Muur. Verschillende gedeelten van de muur zijn open voor publiek. Houd er rekening mee dat bepaalde delen drukker bezocht worden dan anderen. Zo is Badaling een zeer populair gedeelte van de Chinese Muur, terwijl Mutianyu over het algemeen minder massatoerisme trekt.

7,4
7 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
6 Locals
7 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Beijing

  • Verboden Stad
  • Tempel van de Hemel

Minpunten Beijing

  • Chaotisch
  • Toeristisch
Ultieme tip: Check bij een bezoek aan de Chinese Muur welk gedeelte je het meest aanspreekt. Badaling is wat toeristisch, terwijl het iets verder gelegen Mutianyu doorgaans wat rustiger is.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Indrukwekkende stad (bezocht in februari 2014)

Review geschreven door Ate Spiekhout op 21 juli 2016

Twee jaar geleden voor vijf dagen in Beijing geweest. Voor mijn gevoel was vijf dagen te kort, want er was super veel te doen. Het is een enorme stad met super veel historie en dat voel je ook wanneer je daar bent. Ik was hier zelf behoorlijk van onder de indruk en Beijing is naar mijn mening echt een must see in China.

De twee highlights naast de Chinese muur waren voor mij toch wel Tiananmen square en de verboden stad. Het heeft ons ongeveer een hele dag gekost om daar doorheen te lopen plus je krijgt nog wat van de historie in China mee. Wat naar mijn mening super interessant is om te zien.

In Beijing kan je alle soorten eten terugvinden maar voor mij was toch wel het hoogtepunt de Beijing duck. Daarvoor waren we naar het Quanjude Roast Duck restaurant geweest, schijnt de beste in Beijing te zijn. Daar kan je dan een hele of een halve eend bestellen, en dat was me toch lekker. Ik dacht echt van je hebt nog geen eend gegeten tot je in Beijing de Beijing duck proeft, dus dat is echt een aanrader.

Een minpunt van Beijing waren toch wel de taxi's. Die slaan je vaak over als je erop staat de wachten. Dat komt denk ik omdat er veel toeristen zijn die geen Chinees spreken. Neem daarom dus altijd het adres mee in Chinese karakters, want Engels kunnen ze over het algemeen niet.

7,6
7 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Locals
8 Restaurants
7 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Beijing

  • Veel cultuur
  • Indrukwekkende gebouwen

Minpunten Beijing

  • slechte taxi
  • schmog
Ultieme tip: In je telefoon alle adressen in Chinese karakters neerzetten. Dan verdwaal je nooit en weten mensen waar je heen moet.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Cultuurliefhebbers
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Jordanië kenner
Sponsors