Azie.nl Jouw vakantie naar Azië begint hier!

Reviews Cambodja

8,3
8,6 Algemene ervaring
9,0 Beziens­waardigheden
7,9 Steden of plaatsen
8,6 Locals
8,1 Veilig
8,4 Natuur
7,8 Stranden
8,1 Klimaat
  • Aantal reviews: 68
  • Aantal waarderingen: 42

Rondreis Cambodja (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Yorick Jansen op 30 december 2017

Prachtig land, rondreis van Siem Raep naar Battambang per boot door het Ton Le Sap meer om vervolgens richting Pnom Penh en Koh Rong te reizen is iedereen aan te raden. Bezoek ook Kampot voor de peper plantages.

Minpunten Cambodja

  • geen
Ultieme tip: Kampot en de omliggende regio.
Aangeraden voor: Backpackers

Bescheiden mooi (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Babken Grigoryan op 14 december 2017

Een prachtig land met een diepe, rijke en gevarieerde cultuur. Cambodja 'verwestert' aan een sneltempo met de komst van allerlei westerse ketens zoals Burger King etc, daarom kan je het land best zo snel mogelijk gaan bezoeken voor het nóg toeristischer wordt!

Pluspunten Cambodja

  • goedkoop
  • mooi
  • veilig

Minpunten Cambodja

  • regen
Ultieme tip: Ga naar Koh Rong Sanloem
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

super lieve en relaxte locals in Cambodja (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door zoë van breda op 10 december 2017

Het complex van Angkor wat vonden wij heel bijzonder en mooi. De geschiedenis erachter is interessant en de tempels zijn waanzinnig + de omgeving is super groen. Koh Rong is een mooi eiland met witte stranden en helderblauw water, perfect om te zonnen en snorkelen (wat we ook volop hebben gedaan). Hier kun je ook goed feesten maar daar hadden we geen behoefte aan. Ook hebben we een paar x een fiets gehuurd in Siem Reap, Battambang en Kep en in de omgeving gefietst, wat super was! Hierdoor veel locals ontmoet en veel gezien. Bij Battambang heb je mooie en interessante grotten waar we heen hebben gefietst. En in kep heb je een nationaal park waar je op eigen houtje doorheen kan hiken, voor maar 1 euro! Phnom Penh vonden wij niet zo mooi, maar daar kun je wel de killing fields en genocide museum zien, wat heftig is om te zien maar wel onmisbaar bij een bezoek omdat je veel te weten komt over Cambodja. We hebben ook nog in de jungle geslapen 1 nacht in Koh Kong, Cardamom mountains met een gids. Niet veel dieren gezien maar het was wel een unieke ervaring. We aten local eten van een kampvuur en sliepen in hangmatten.

Pluspunten Cambodja

  • aardige locals
  • betaalbaar

Minpunten Cambodja

  • weinig lokaal transport
  • redelijk veel toeristen
Ultieme tip: Doe 3 dagen Angkor Wat. Het is een groot gebied en er zijn veel tempels om te zien.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Adembenemend (bezocht in november 2013)

Review geschreven door Wendy Nolting op 04 december 2017

Cambodja is een super mooi land. Naast de bekende grote steden als Siem Reap en Phnom Penh zijn ook de kleine dorpjes echt een aanrader. Zo leer je de locals beter kennen. En zie je meer van het land, want het land heeft zoveel moois te bieden.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Cambodja

  • lieve mensen
  • goed reisbaar
  • betaalbaar
Ultieme tip: De Angkor Wat
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Angkor wat (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Eva Harmsen op 01 december 2017

Een paar weken geleden was ik bij Angkor wat, de bekende tempels van Cambodja en hebben we daar de zonsopgang gezellig, echt helemaal waard om vroeg op te staan, prachtige foto's gemaakt en hele gave dingen gezien. Echt een hele andere wereld.

7,8
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
6 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Cambodja

  • betaalbaar
  • mensen zijn vriendelijk
  • prachtige weer
  • mooie natuur

Minpunten Cambodja

  • wegen zijn slecht
  • wordt niet heel veel Engels gesproken
Ultieme tip: Ga naar Angkor wat, maar niet alleen voor die ene zonsopgang foto, kijk wat rond echt heel gaaf.
Aangeraden voor: Backpackers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Afwisselend en indrukwekkend (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Janneke Zwiers op 27 november 2017

We hebben een zeer afwisselende en indrukwekkende reis gemaakt. We hebben de beroemde Angkor tempels gezien, maar hebben ook het eenvoudige plattelandsleven in de omgeving van Siem Reap ontdekt. Daar hebben we een kijkje genomen bij een school, huisarts (die maar 1x in de maand kwam) en kinderopvang. We maakten een fietstocht langs verborgen tempels en sliepen bij mensen thuis. Onderweg sprongen meisjes al lachend op de handbestuurde kar. Een unieke ervaring! Ook hebben we olifanten in hun natuurlijke omgeving gezien, de unieke Irawaddy dolfijnen gespot en werden we door een echte survival vrouw uit een stam rondgeleid door haar dorpje en de omgeving. Erg bijzonder was de trekking van zo'n 8 uur in een beschermd natuurgebied, waarbij we prachtige vogels en apen hebben gespot. Onderweg genoten we van een natuurlijke, on spot gemaakte lunch gemaakt door onze gids. Plan daarnaast een volle dag in voor een bezoek aan het Tuol Sleng Museum en de Killing Fields. Huur een headset en luister naar alle persoonlijke verhalen van oorlogsslachtoffers, terwijl je de menselijke botten met stukjes kleding boven het zand ziet uitsteken. Het komt zo dichtbij en bij je binnen, heftig. Het is dan prettig om de overige bezienswaardigheden van Phnom Penh op een andere dag te bezoeken. We hebben onze rondreis heerlijk ontspannen afgesloten op het bounty eiland Koh Rong. Je moet even met de boot, maar dan heb je ook echt wat. Stuk mooier dan Sihanoukville. Hier kun je snorkelen, duiken, kanoën en een eilandtour maken. Oh ja, vlieg met Cathay Pacific en maak een stopover in Hong Kong. Goede airline en hier genoten van de vuurwerkshow met Oud en Nieuw. Heerlijk gegeten en nog nooit zoveel mensen bij elkaar gezien zonder associale mensen en opstootjes. Kortom, plan zeker zo'n 2,5 à 3 weken in voor een rondreis door Hong Kong en Cambodja. Er is zoveel meer te zien dan alleen de Angkor tempels, zonde om maar een klein deel te zien. Veel plezier alvast!

Pluspunten Cambodja

  • Veelzijdig
  • lieve mensen
  • indrukwekkende oorlogsgeschiedenis
  • prachtige tempels
  • mooie dieren
  • bounty experience

Minpunten Cambodja

  • tuk tuk chauffeurs opdringerig
  • ter plaatse niet zo goedkoop
Ultieme tip: Platteland Siem Reap & bounty eiland Koh Rong
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een half jaar wonen en werken in Cambodja (bezocht in november 2014)

Review geschreven door Chantal Gerrits op 21 november 2017

In een half jaar heb ik ontzettend veel van Cambodja gezien en ontdekt. Kijk naast de grote toeristische trekpleisters eens naar andere to do's als je daar langer verblijft: Beng Mealea temple, vissersstadje Kep, overnachten in Kampot (Villa Vedici) en een boottocht bij zonsondergang maken, olifanten in Mondulkiri, met een tuktuk door het landschap rijden en "nergens" uitkomen, boottocht over Tonle Sap river en een trek maken naar Lonely Beach op Koh Rong.

8,4
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
6 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Cambodja

  • Wisselend landschap
  • Zowel luxe als betaalbaar
  • Cambodjaans eten

Minpunten Cambodja

  • Vervoer en wegen
  • Ziekenhuis voorzieningen
Ultieme tip: Tips voor Siem Reap: Little Kroma (beste Cambodjaanse maaltijden die ik heb gevonden voor een top prijs!), Mammashop (echt Italiaans eten) en vooral veel fietsen en ontdekken!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Veelzijdig Cambodja (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Ron de Regt op 20 november 2017

Via Oost Thailand (trein) en Zuid Laos (bus) naar Cambodja gereisd met als eerste stop Ban Lung, deze plaats circa 70km van de Vietnamese grens gelegen is een wat grotere stad met leuke markt midden in het centrum en een relaxte sfeer. Als overnachtingslocatie is de Tree Top Eco Lodge aan te bevelen met een prachtige ligging en een goed restaurant. Bijzonder is ook het Cratermeer waarin je een duik kunt nemen, huur een motor en zoek zelf je weg, dit is goed te doen.
De Mekong rivier naar het zuiden volgend kom je in Kratie, hier kun je de zeldzame Irrawaddy zien, zelfs vanaf de kant, dus een boottrip hoeft niet, maar is wel leuk.
Helemaal in het zuiden ligt de kustplaats Kep, bekend om zijn Bleu Krab, bij de vismarkt zijn vele restaurants die allerlei vissoorten vers voor je bereiden met als specialiteit de blauwe krab. Holy Crab kan ik wel aanbevelen als restaurant.
Kep National Park is een niet al te groot park met prachtige wandelingen die je zelf kunt lopen zonder gids, de grootste ronde is 8 kilometer en de routes zijn goed aangeven. Toegang tot het park kost 1 UDS
per person en als er niemand aan het begin is, ga gewoon wandelen de parkwacht kom je vanzelf een keer tegen.
Via Kampot, bekend om zijn peper en een korte tussenstop in Phnom Phen naar Siem Reap gegaan om Angkor te ontdekken, voor de diverse historische sites 3 dagen uitgetrokken met een rustdag tussen 1 van de dagen. Bijzonder is de Angkor Balloon die je voor 20 UDS per person naar 100 meter hoogte brengt met zicht op de Angkor Wat en wijde omgeving. Vergeet ook het War museum niet voor een stukje geschiedenis.

Pluspunten Cambodja

  • Goed te bereizen
  • lekker eten
  • Vriendelijke mensen
  • mooie natuur

Minpunten Cambodja

  • Geen
Ultieme tip: De Phnom Yat temple met Grandma Yat statue bezoeken in Pailin
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Off road in Cambodja (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Sanne van der Schaaf op 19 november 2017

Toen ik in de arme buitenwijken kwam van Siem reap, kreeg ik kippenvel! De ongerepte natuur, de mensen, de armoede, de liefde. Geen woorden heb ik tijdens de tocht kunnen uitbrengen.. de kindjes naakt in het water bij floating village. Glijdend van een oude boot. Zij zijn gelukkiger dan menig rijke in 'het westen'.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Huur een tuktuk en ga off road!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Angkor Thom in Cambodja (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Henriette Kok op 15 november 2017

Cambodja is een nog niet door het massatoerisme ontdekte parel. Een prachtig land, schitterende natuur en cultuur en een uiterst vriendelijke bevolking. Eén van de mooiste tempelcomplexen die Azië te bieden heeft, zijn ongetwijfeld de tempels van Angkor in Cambodja. Angkor Wat, hèt symbool van Cambodja en terecht een "must see", is hiervan de bekendste. Maar Angkor is zo veel meer dan dat. Je kunt er zeker 3 dagen rondstruinen en dan nog heb je niet alles gezien. Met name de toegangspoorten naar Angkor Thom en zijn prachtige monument Bayon maakt veel indruk.

Pluspunten Cambodja

  • vriendelijke mensen
  • authentiek
  • cultuur

Minpunten Cambodja

  • armoede
Ultieme tip: Reis door dit land per fiets, zo maak je pas écht kennis met het land en haar bevolking.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Het prachtige Cambodja (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Roan Morsink op 15 november 2017

Cambodja is een prachtig land met mooie tempels en vriendelijke mensen. Het eten is verschrikkelijk lekker en voor ieder is wat wils.
Wanneer je Cambodja gaat bezoeken, moet je je vooral verdiepen in de geschiedenis. Erg heftig, maar wel iets wat je moet weten wanneer je het land bezoekt.
Ga ook vooral langs de nationale parken, zeker de moeite waard! En wanneer je een nachtmarkt tegenkomt, aarzel niet om een kijkje te gaan nemen.

8,3
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
8 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: De wegkraampjes waar je kan eten.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Cambodja (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Phoebe Maas op 14 november 2017

Geweldig land, lieve mensen, prachtige natuur, fantastische cultuur. Prima te bereizen zonder tour operator. Mooie hotels, lekker eten. Tempels van Angkor zijn een must. Maar ga alsjeblieft niet rijden op een olifant. De olifanten gaan eraan kapot!

Ultieme tip: Golden Ghecko Villa in Siem Reap.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtig veelzijdig (bezocht in maart 2013)

Review geschreven door Louise Boonstoppel op 06 november 2017

Wat een prachtig land! Ik wist niet wat ik moest verwachten van Cambodja. Maar het heeft mij zo erg verrast. Een land met een hele verdrietige geschiedenis, nog niet eens heel erg lang geleden. De historie hiervan kan je nog goed zien en meemaken in het Tuol Sleng museum.
Uiteraard is het bezoeken van Angkor Wat een must. Onwerkelijk hoe dat is gebouwd. Helaas ben je niet de enige, ook niet om 6 uur 's ochtends tijdens de zonsopkomst, maar die toeristen moet je maar even wegdenken. Verder hebben wij onwijs genoten van de kust!

8,6
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
7 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Cambodja

  • Veelzijdig
  • historie
  • aardige locals

Minpunten Cambodja

  • veel toeristen Angkor Wat
Ultieme tip: Rabbit Island! Toen wij hier waren was er nog geen wifi, waren er een paar huisjes en restaurants. Ultieme rust, heerlijk.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Cultuurliefhebbers

Gruwelijk Cambodja (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door John Van de Pol op 05 november 2017

Wat is Cambodja toch gruwelijk mooi, maar ook met een gruwelijk verleden. Bezoek zeker dit fascinerende land. Ga niet alleen naar de tempels in Siem Reap maar bezoek ook zeker de hoofdstad Phnom Penh en leer over de indrukwekkende recente geschiedenis. Daarnaast lekker relaxen op de eilanden bij Sihanoukville!

7,4
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
6 Locals
7 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Cambodja

  • natuur
  • cultuur
  • geschiedenis

Minpunten Cambodja

  • locals
  • duur
  • eten
Ultieme tip: Ga naar de provincie Moundilkiri en ontdek het ware Cambodja: eten, locals en jungle!!!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ontdenk het ongerepte Azië (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Matthijs Dinkla op 31 augustus 2017

Fantastisch land. Vriendelijke en behulpzame locals. Goed betaalbaar. Goede combinatie tussen betalen met uUS dollars en de Cambodjaanse Riel. Hierdoor wordt betalen en omrekenen gemakkelijker. Ankor thom city en de killingfields zijn zeer indrukwekkend. Een absolute must see. Sihanoukville valt heel erg tegen. Het hoofdstrand is heel erg druk en smerig. Je kan beter naar t strand verderop gaan. Otres beach 2. Deze is heel netjes en rustig. Een tripje vanaf sihanoukville naarhet eiland Koh Rong Samloem en een tripje naar National Park Ream zijn zeker aanraders. Samenvattend een fantastische reis.

7,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
5 Natuur
6 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Cambodja

  • aardige locals
  • goed betaalbaar
  • ankor wat
  • ankor thom city
  • killingfields
  • otres beach 2
  • koh rong samloem

Minpunten Cambodja

  • sihanoukville
  • smerig trand
Ultieme tip: Een tour met gids naar ankor wat en ankor thom city. Het is hier heel groot. Je kunt er meerdere dagen besteden. Aanrader om dit met een prive gids te bezoeken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Zeker eens naar cambodja

Review geschreven door Nathalie de Graaf op 25 augustus 2017

Cambodja; een land met vriendelijke bevolking, de geweldige tempels van het Angkor rijk en de verschrikkelijke geschiedenis van de khmer rouge periode. Vooral de vrij recente geschiedenis heeft zijn weerslag op de bevolking gegeven. De killing fields en de tuol sleng gevangenis mogen niet ontbreken als je iets wil leren over Cambodja. Het is geen leuk uitje zal ik je zeggen; maar het leert je heel veel en je krijgt respect naar de bevolking en hun gastvrijheid. Ook het koninklijk paleis is mooi om te zien. De zilverpagode daar viel enigzins tegen omdat de zilveren tegels bijna allemaal bedekt waren door tapijt, daardoor vonden wij persoonlijk de entree prijs vrij hoog. De tempels van Angkor zijn meer dan alleen het Angkor wat, natuurlijk is dit het meest indrukwekkende en geweldig mooie tempel, maar neem ook zeker een kijkje bij andere tempels! De mensen spreken vrij goed Engels, over het algemeen beter dan in Thailand. Ze zijn heel vriendelijk, en tevreden Maar er is ook veel armoede te zien. Veel kinderen die je spullen proberen te verkopen of die geld vragen voor een foto. Ze blijven lang met je meelopen en smeken bijna om een verkoop. Het is een land wat veel mensen niet zo goed kennen of begrijpen, Maar ik zal het iedereen aanraden om bezoek te brengen aan dit indrukwekkende land.

8,3
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Cambodja

  • vriendelije bevolking
  • tempels van Angkor
  • mooie omgeving
  • betaalbaar

Minpunten Cambodja

  • armoede
Ultieme tip: Restaurant "friends" in Phnom Penh is zeker een aanrader, traditioneel cambodjaanse gerechten maar ook net iets anders
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Cambodja in vogelvlucht (bezocht in februari 2015)

Review geschreven door L Arink op 30 juni 2017

In verband met de beperkte tijd hebben wij alleen de highlights bezocht, maar zelfs in de zes dagen herkende we hier het Thailand van 15 jaar geleden. Supervriendelijke mensen die graag hun land en hun (soms tragische) verleden met je delen. Het land is nog in ontwikkeling, het verkeer is een grote chaos, de wegen zijn verre van perfect, maar het ademt een ontspannen en gemoedelijke sfeer uit met een bevolking die al heel wat te verduren heeft gehad en toch altijd een glimlach op hun gezicht heeft. Angkor was interessant en Siem Reap heel toeristisch. Houd je van tempels en het verhaal erachter, dan kan je hier zeker wel een paar dagen doorbrengen. Je kan het op de fiets doen, maar de afstanden zijn best groot en de temperatuur kan flink oplopen. Hoef je geen dagen tussen de tempels te lopen dan heb je in een volle dag ook al een prima idee van deze indrukwekkende stad. Siem Reap is een hele relaxte stad, echt een backpackers sfeertje. Vergeet niet naar het Phare Circus te gaan. Jeugd die anders op straat zou leven zijn opgeleid tot circus artiest en geven een leuke show op hun locatie in Siem Reap. De beste performers gaan zelfs op wereldtour. Een uitje waarbij je ook het goede doel nog steunt. Totaal anders is Phnom Phen waar je meer het gewone leven op straat ziet. De geschiedenis is natuurlijk triest, maar sla het niet over. Zowel de killings fields als de Genociden museum (S-21) maakte op ons grote indruk.

8,7
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
nvt Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Cambodja

  • interessante cultuur
  • lekker eten
  • goedkoop
  • aardige mensen
  • goed weer
  • authentieker dan Thailand

Minpunten Cambodja

  • te veel chinezen toeristen
Ultieme tip: Begeef je onder de locals en ga naar de lokale restaurantjes. De mensen zijn super vriendelijk en vertellen graag meer over hun land. Ga ziplinen in Siem Reap!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Cambodja (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Susanne Ramstijn op 01 juni 2017

Cambodja was voor mij uiteenlopend. AngkorWat was adembenemend mooi, Siem Reep een leuke redelijk ontwikkelde stad, echter Phonm Phen vond ik daarentegen erg tegenvallen, ook van de Killing Fields was weinig meer over, uiteraard wel erg indrukwekkend. De eilanden waren erg mooi, witte stranden, blauwe zee.

Pluspunten Cambodja

  • Mooie natuur

Minpunten Cambodja

  • Redelijk duur tov andere landen in Azië omdat ze geen lokaal geld aan willen nemen
  • Geen hygienisch land
Aangeraden voor: Backpackers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Puur cambodja (bezocht in november 2016)

Review geschreven door m bolder op 11 mei 2017

Wat een prachtig land in al zijn puurheid! Fantastisch lieve mensen knusse dorpjes en ga een half uur buiten de stad en je komt geen toerist meer tegen. Tel daarbij de geweldige tempels op en je hebt een allround bestemming.

9,1
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: Laat een waterput bouwen via stichting 100procentvoorhetgoededoel.nl
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Machtige tempels, lieve mensen, goed eten, mooie natuur en prachtige cultuur. (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Lonneke Bevers op 08 mei 2017

In februari 2017 voor het eerst in dit mooie land geweest. Ik wist niet wat ik ervan kon verwachten, maar het heeft me verrast en geraakt. De mensen zijn heel lief en warm. De Angkor tempels zijn prachtig. Je waant je even in een andere wereld, een verloren beschaving. Helaas wel massatoerisme bij de tempels (voornamelijk Aziaten), maar dat mag de pret niet drukken. Het blijft mooi. Wij zijn met een tuk tuk langs alle tempels gegaan en daarna nog een stukje het platteland op waar je het echte Cambodjaanse leven ziet. Onze chauffeur heeft ons zijn woonplaats en huis laten zien op het platteland. Uiteindelijk waren wij daar de attractie. We waren overal welkom en werden door alle kinderen toegezwaaid.
Na Siem Reap zijn we naar Phnom Penh gegaan met een busje tot de nok toe gevuld met reizigers en koffers. Niet geheel gemaakt voor de lange Nederlander. Maar het was een beleving op zich. Verwacht geen luxe, maar daar is de prijs ook niet naar. Voor een paar dollar reis je in vijf uur naar Phnom Penh. Hier hebben we de highlights bezocht, zoals het koninklijk paleis. Een en al pracht en praal, maar dit keer gelukkig erg rustig. Daar moet je geluk mee hebben. De laatste dag zijn we naar de Killing Fiels en Tuol Sleng museum geweest. Geen leuke besteding, maar zeer indrukwekkend. Het heeft mij diep geraakt en het heeft mijn respect naar de bevolking vergroot. Wat een verschrikkingen hebben daar plaatsgevonden. We kregen een uitgebreide audiotour in het Nederlands. Dat was heel goed geregeld. Ondanks de triestheid is dit wel een aanrader om ook een stukje geschiedenis van dit prachtige land mee te krijgen.
Ik heb volop genoten van dit mooie land, de vriendelijke en warme bevolking, het goede eten, de mooie hotels en de sfeer. Het land doet niet onder voor het bekende buurland Thailand. Ook hier ben ik geweest en vond ik fantastisch. Cambodja heeft, ondanks de drukte bij de Angkor tempels, minder massatoerisme. Ik heb dit land in mijn hart gesloten.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
8 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Cambodja

  • betaalbaar
Ultieme tip: Rijd net een stukje verder het land in buiten de tempelcomplexen en zie het echte Cambodjaanse leven. Wij verbleven in het Lynnaya Urban River Resort in Siem Reap. Een aanrader!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reizen Cambodja

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Oman kenner
Sponsors