Azie.nl Jouw vakantie naar Azië begint hier!

Reviews India

8,1
8,4 Algemene ervaring
9,0 Beziens­waardigheden
8,5 Steden of plaatsen
7,9 Locals
7,2 Veilig
8,3 Natuur
7,2 Stranden
7,5 Klimaat
  • Aantal reviews: 122
  • Aantal waarderingen: 70

Fascinerende stad (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Mariska Oldenburg op 11 oktober 2016

India, wat een belevenis. Dit land mag je niet overslaan en moet je absoluut op je bucketlist zetten. De prachtige mensen die stuk voor stuk een verhaal met zich meedragen. Je moet hiernaartoe gaan en alle zintuigen laten proeven van dit land.

9,6
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten India

  • Betaalbaar
Ultieme tip: Geef je over en geniet.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Maand rondreis (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Charlotte van der Gaag op 11 oktober 2016

Wat een prachtland. Prima te bezoeken als enige vrouw. Doe anders mee aan voorgemaakte tours als je bang bent alleen te gaan. Iedereen bied altijd hun hulp aan en vaak zijn ze eigenlijk alleen geinteresseerd in jou en wie je bent. Het eten is er heerlijk en gekruid, en vaak kan je gewoon kiezen voor hoe pittig het is. India is zo groot dat je jaren nodig hebt om alles te zien, dus plan een deel en plan een andere deel niet en kijk gewoon waar je belandt!

9,3
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten India

  • betaalbaar
  • lekker eten
  • gastvrij
  • cultuurrijk

Minpunten India

  • mensen die toeristen afzetten
Ultieme tip: Hampi! Klein dorpje met reusachtige rotsblok bergen die door de tijd heen achter zijn gelaten. Oase van rust en een rivier om in te zwemmen, weinig toeristen! India hoe het was.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Dagelijkse leven in Orissa, India (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Eric T'Kindt op 10 oktober 2016

Orissa is een regio die nog niet echt veel bezoek krijgt van toeristen omdat de voorzieningen er nog niet echt zijn voor de iets "luxueuzere toeristen" voor mij is dit echter niet belangrijk en dus besloot ik daar heen te reizen met een plaatselijke chauffeur en gids. Het dagelijkse leven interesseert mij het meest en dat kan je zeker goed bekijken en beleven bij deze vriendelijke mensen. Foto's maken is geen probleem, integendeel, iedereen wil op de foto en ook de selfies met de jeugd die wel al een gsm hebben waren heel talrijk.

Ultieme tip: Ga weg uit de grootsteden en bezoek het platteland waar de mensen nog eenvoudig leven en waar het woord 'stress' nog uitgevonden moet worden.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers

De drukste stad ter wereld (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Lauri van Bodegraven op 09 oktober 2016

In mei ben ik voor twee weken in India geweest. Twee weken in New Delhi, dat was wel even wat anders dan Nederland! Kleuren, geuren, geluiden: alles is volop en non-stop aanwezig. Ik vond het een bizarre en mega fascinerende wereld. We zaten in een ontzettend warme periode, het was gemiddeld veertig graden, dus ik zou aanraden om eerder te gaan. En breng zeker een bezoekje aan Old Delhi, een sari winkel en de Indian Gate!

7,5
7 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
5 Locals
6 Veilig
nvt Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten India

  • Betaalbaar
  • kleurrijk

Minpunten India

  • druk
Ultieme tip: Reis per metro door New Delhi; alles is goed bereikbaar, het is beveiligd, lekker koud (voor als je er in de zomer bent) en áltijd op tijd.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Varanasi diaries (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Bas Tol op 06 oktober 2016

Varanasi, een stad met een eigen uiterlijk maar een nog mooier innerlijk. De sfeer die je proeft als je de eerste dag struint door de steegjes langs de Ganges geven je het gevoel dat je het hindoeïsme kan proeven. De hindoes komen iedere dag in groten getale naar de stad om hier de rituele en reinigende wassingen te doen aan de ghâts, de trappen die aan de Ganges grenzen. Je kan niet om ze heen: de fel oranje geklede Hare Krishna en hun chants (het zeggen van religieuze teksten of woorden) en de talloze koeien die ook, net als jij, struinen door de steegjes. Het geeft een prachtig beeld weer van het leven in harmonie met de heilige dieren. Varanasi is als een van de oudste steden van India niet alleen voor religieuze doeleinde mooi om te zien, het is er heerlijk om kennis te maken met yoga. Op deze plek, die vol zit van de spiritualiteit, kun je goed aan jezelf werken en voelt dit ook niet vreemd. Blijf minstens een week om zo de cultuur op te snuiven en Varanasi echt te beleven want voor de mooie architectuur hoef je er niet heen.

8,3
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten India

  • culturistisch
  • betaalbaar
  • overweldigend

Minpunten India

  • druk
  • chaotisch
Ultieme tip: Zoek goed uit in welke tijd de moesson is. Ik was er in augustus met als eindresultaat dat de Ganges een aantal meter was gestegen en er niets te zien was van de rituele wassingen
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Tot bezinning komen in hét land van tegenstellingen: India (bezocht in april 2015)

Review geschreven door Inge Rosenbaum op 06 oktober 2016

India stond al tijden op mijn bucketlist. Na vier jaar non-stop door Azië te hebben gereisd, was het in 2015 dan eindelijk zo ver en zette ik voet op Indiase bodem. Ik had slechts drie maanden de tijd - veel te kort natuurlijk - maar ik was een chick-on-a-mission.

Voor India moet je van tevoren een visum regelen. Dat heb ik op eenvoudige wijze in Bali op de kop kunnen tikken. No problem, hassle free. In Kochin (Kerala) begon mijn India-avontuur. Ze zeggen wel eens 'you hate it or you love it', maar ik ben head-over-heels voor India gevallen.

Wellicht was mijn ervaring ook een stuk minder shocking, omdat ik al vier jaar door Azië had gereisd. Ik had dus al het een en ander meegemaakt (understatement). Ook is Kerala een prima plek voor een zachte landing in het land vol extremiteiten. Deze staat in het zuidwesten van India is de rijkste van het land; het analfabetisme is hier het laagst en de levensstandaard het hoogst. En dat merk je.

Alle stereotype dingen die je ooit over India hoorde, zijn hier eigenlijk niet aan de orde van de dag. Op het eerste gezicht is het 'gewoon' een Aziatisch land, niks extreems aan. Na een 'interessante' Ayurveda-opleiding beland ik na een behoorlijk lange reis (riksja - bus - trein - vliegtuig - riksja. Oh my, India is gróót!) in New Delhi. Yes, dit is India zoals je denkt dat India is. Druk, vies - heel vies - hectisch, goor, stinkend, smerig en ranzig. Heerlijk, ik voel me meteen thuis!

Ik besluit hier niet lang te blijven en reis met de trein door naar Rishikesh voor mijn yoga teacher-training. Gedurende vijf weken verblijf ik in een ashram. Aanrader, als je van het spirituele leven wil proeven en na al dat gereis even tot bezinning wil komen. Als afsluiting van de opleiding gaan we zonsopgang kijken bij Kunjapuri Temple, zo'n 45 minuten rijden vanaf Rishikesh. Daar is deze foto gemaakt. Absolute bliss is wat ik hier voelde. En India, daar ben ik nog lang niet klaar mee. To be continued!

8,0
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
8 Natuur
6 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten India

  • indrukwekkende geschiedenis en cultuur
  • verrukkelijk eten
  • mooie ervaringen met lokale bevolking

Minpunten India

  • druk en het is soms lastig om aan de drukte te ontsnappen
  • stinkt vies en ontzettend veel rotzooi
  • armoede
Ultieme tip: Ultieme tip: sta open voor alles wat er op je pad komt. Verwonder je over al het moois dat dit land te bieden heeft. Laat je vooroordelen thuis en India zal je voorgoed veranderen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Taj Mahal mania (bezocht in januari 2013)

Review geschreven door Kim van den Oord op 05 oktober 2016

India is een land van uitersten. Wij hebben op eigen gelegenheid 3 weken door India getrokken, van Mumbai via Udaipur en Jaipur naar Delhi en Agra, om af te sluiten in Goa. De Taj Mahal moet je vroeg bij zijn, wij waren zelf later in de middag en de drukte neemt weg van de charme van de locatie.

6,0
6 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
3 Locals
3 Veilig
6 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten India

  • historie en gebouwen
Ultieme tip: Rajahstan is een zekere aanrader, verder niet het ideale land om te backpacken, een georganiseerde reis is aan te raden.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Na een reis door India toe aan vakantie! (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Thijs van den Ende op 04 oktober 2016

India is meer dan een land, het is een continent binnen een land. Meer dan een miljard mensen met meer dan een miljard kleuren bevolken met z'n alle dit schitterende stukje aarde. Van witte stranden naar gele steppes, met uitlopers van de Himalaya tot uitgerekte natuurparken waarbij je je in de prehistorie waant.

Steden die maar doorgaan, overal geluiden, geuren en nooit rust. Een review over India is vragen naar een samenvatting van een prachtig boek in twee zinnen. Niet te doen dus.

Of je per kameel door de woestijn trekt of per boot over de meren in Udaipur vaart en je in een 1001-nacht sprookje bevindt, India heeft het allemaal. De heilige stad Varanasi waar de warmte en de stank je oncomfortabel maakt en de enige verkoeling te vinden is in de rivier, die helaas ook het riool is.

De massahysterie rond het perfect symmetrische blok marmer, de Taj Mahal en de serene rust van het Thekkadi nationale park waar je lopend door de natuur oog in oog staat met wilde olifanten.

De soms vergane glorie van Goa waar je letterlijk in de zee eet en de ongekende activiteit in de sloppenwijk van Mumbai. Waar in Dharavi een stad van meer dan twee miljoen inwoners is ontstaan met een volledig eigen cultuur en economie.

Het land waar op straat tweehonderd jaar tegelijk plaatsvindt. Een goud-gekleurde sportwagen staat in dezelfde verkeersopstopping als de kar met paard en wagen en de scooter. Allen wachten zij tot de koe voor hen van de weg is zodat ze weer door kunnen.

Nooit ben je alleen, altijd word je aangestaard, aangegaapt en willen mensen iets van je weten en op de foto. De eerste dag is dit eng, de volgende dagen ben je gevleid en na een week probeer je een manier te vinden om dit te doseren omdat je anders niet aan reizen toekomt.

India is het land wat iets met je doet. Het gaat in je kleren en onder je huid zitten en uitgeput bereikten wij de grens.

Maar het moment dat je het land verlaat wil je eigenlijk gelijk weer terug!

7,5
8 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
6 Locals
5 Veilig
9 Natuur
7 Stranden
6 Klimaat

Pluspunten India

  • goekoop
  • divers
  • heerlijke keuken
  • uniek

Minpunten India

  • stank
  • overal vuilnis
  • hectisch
  • geen rust
Ultieme tip: Ga naar Jailsaimer, vlakbij Pakistan. Deze stad in de woestijn is een fort op een berg met een oogverblindend paleis. Slaap een nacht in de woestijn onder de sterren.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Varanasi, India (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Anne Sachtleven op 04 oktober 2016

Varanasi is de heiligste der heiligen steden in India. Het zit vol met bedevaartgangers, omdat hindoes geloven dat de cirkel der reïncarnatie verbroken wordt als je hier sterft.

Dat maakt de stad tot een ongewone mix van diep religieuzen, toeristen, en mensen die gewoon in de stad wonen.

In de nauwe straten moet je oppassen voor koeien en koeienvlaaien. Die eerste vanwege hun hoorns en de onwil om voor jou aan de kant te gaan. De tweede omdat je voeten er wat minder lekker door gaan ruiken.

Aan de oevers van de Ganges spelen de kinderen met vliegers als uit het boek van Khalid Hoesseini. Ze proberen het touw van vlieger van de ander door te snijden, en als dat gelukt is, de vlieger te vangen.

Varanasi is omgeven van mystiek, van rust, drukte, schoonheid en vuil. Het is er ontzettend ranzig en mooi tegelijkertijd. Mensen worden aan de oevers van de rivier verbrand en een paar meter verderop wordt de was gedaan. Nog iets verder wordt er gebeden en nog iets verder wordt er gevliegerd.

Varanasi is niet uit te leggen. Je moet er, cliché als het is, gewoon naartoe.

Pluspunten India

  • onvoorspelbaar
Ultieme tip: Ga naar het platteland. Een gemiddelde riksja-chauffeur brengt je er zo naartoe en je hebt de dag van je leven.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Buskaarten voor een nietbestaande plek? India (bezocht in januari 2013)

Review geschreven door Lieve Verrips op 03 oktober 2016

Voor mij was India het einde. De chaos, de vreemdheid van het land. Alles lijkt vaak zo onlogisch, maar dan toch blijkt er ergens wel weer logica aan te pas te zijn gekomen. Zo staan ze in India bijvoorbeeld niet in de rij, maar zetten ze hun schoenen neer en gaan ergens anders zitten wachten. Wil je wat rustiger beginnen, ga dan eerst naar Zuid-India. Daar vond ik het allemaal wat relaxter. Maar het echte werk vind je in het Noorden. Wat je niet mag missen is Varanasi; er gaat een wereld voor je open die aanvankelijk wat grimmig lijkt (de Burning Ghats), maar waar uiteindelijk zoveel liefde, geloof en charme voor de cultuur bij komt kijken. En zo heb ik eigenlijk heel India ervaren. Mensen waarschuwen je van tevoren voor India; maar ik vind het nergens voor nodig. Ik heb mij nog nooit onveilig gevoeld in de drie maanden dat ik er ben geweest. Houd jij van India, dan houdt India ook van jou!

7,8
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
6 Natuur
6 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten India

  • Het is goedkoop
  • Lieve mensen
  • Mooie kleuren
  • Heel veel koeien
  • Zoveel te zien
  • Het prettige accentje

Minpunten India

  • Het kan soms wat lastig zijn om iets voor elkaar te krijgen
  • De afstanden zijn erg ver
Ultieme tip: De Golden Temple (Amritsar). Er lopen 35.000 pelgrims per dag langs, die een hapje mee-eten in de tempel. Eet dan zelf ook gerust een hapje mee en betaal via donatie.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Incredible India (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Lisa Derudder op 03 oktober 2016

Wij bezochten Rajahstan met een chauffeur en vonden dit een grote aanrader. Zeker omdat je dan op plekken komt die je anders heel moeilijk kan bereiken. In Ranakpur zagen we de prachtigste Jain-tempel en gaven we de wilde aapjes te eten die op onze auto klommen. Na Rajahstan trokken we naar Agra om de Taj Mahal te zien en om daarna met de nachttrein naar Varanasi te reizen. Een aanrader omdat het er heel intens is. Het is ook voor velen de laatste stop voor ze sterven. De rituele wassingen en de lijkverbrandingen aan de Ganges zijn surreëel. Op onze laatste stop in Chandigargh leerden we Narinder Singh kennen. Volgens The Times of India: The Guardian Angel of Tourists. En dit was ook zo! Hij nam ons mee door de stad heen om ons alles te tonen in ruil voor gezelligheid.

8,0
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
4 Klimaat

Pluspunten India

  • Eten
  • bezienswaardigheden
  • natuur
  • mensen

Minpunten India

  • kans om ziek te worden
  • de hitte
Ultieme tip: Narinder Sigh in Chandigargh, tegen het lijf te lopen in Sector 17 bij het busstation.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Taj Mahal madness (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Lisanne Beijen op 03 oktober 2016

Hoe omschrijf je India? Het is complete chaos, een land waar alle uitersten te vinden zijn en waar je je geen moment van de dag hoeft te vervelen. Overal waar je kijkt zie je mensen, de geuren van de straat komen je tegemoet en het geluid staat nooit op stil. Te gek! Heb je wel eens beelden van India op tv gezien en denk je, hmm ik weet niet of dat wel wat voor me is, het is zo vies en druk, dan zeg ik; niet gaan, want het is in het echt nog twintig keer zo erg. Denk je, wauw dit moet ik meemaken, dan zeg ik; waar wacht je nog op, GO!

Pluspunten India

  • Goedkoop
  • heerlijk eten
  • bijzondere culturen
  • veelzijdig

Minpunten India

  • smerig
Ultieme tip: Lees je goed in en go local!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Magical India (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Esther Groenendaal op 03 oktober 2016

Mijn reis naar India was onvergetelijk. Het was tevens mijn eerste reis met een reisgezelschap, hetgeen me goed is bevallen, maar een volgende keer zou ik toch weer zelfstandig gaan. Voordeel is echter dat je tijd bespaart met plannen en zoeken. Mijn hoogtepunt was Varanasi. Zo mystiek, dat is niet op een foto vast te leggen.

Ultieme tip: Laat het over je heen komen. India is intens, maar prachtig.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers

De charme van Kerala (bezocht in januari 2013)

Review geschreven door Sonja van Vlissingen op 02 oktober 2016

In Fort Kochi in Kerala maakte ik een christelijke bruiloft mee; de kerkdienst, receptie, buffet en een dag op een woonboot in de Backwaters, het waterlandschap aan de kust van Kerala. Dat was een geweldige ervaring. En Fort Kochi is een rustpunt in India, waar je achteloos rond kon lopen zonder angst te hebben overreden te worden in het krankzinnige verkeer dat het land eigen is. Met overblijfselen van de 150-jarige aanwezigheid van de Nederlanders, zoals een fort, kerk en begraafplaats, oude pakhuizen waar de specerijen opgeslagen werden die nu veelal dienst doen als hotel, en brede lanen met eeuwenoude bomen. Het meest populair is de zonsondergang, als locals en toeristen de lange dijk aflopen langs de Chinese vissersnetten en visrestaurantjes en Indiaas strandvertier. Fort Kochi ademt veel sfeer uit en als je behoefte hebt aan de stad is de ferry dichtbij die voortdurend op en neer vaart.

7,4
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
8 Natuur
6 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten India

  • Couleur local
  • gastvrijheid
  • goedkoop
  • uniek land

Minpunten India

  • veel drukte en lawaai
  • overvolle bussen en treinen
  • gebrek aan hygiëne
Ultieme tip: Neem bij aankomst in Ernakulam direct de ferry naar Fort Kochi en niet de bus, die moet helemaal omrijden naar het schiereiland en dat kost zo'n anderhalf uur.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een reis door ongelofelijk Rajasthan (bezocht in december 2012)

Review geschreven door Gelske van Beekhoff op 02 oktober 2016

Een reis door Rajasthan is een reis van uitersten. We hebben geslapen in prachtige paleizen, maar ook veel armoede gezien. De slogan 'Incredible India' wordt terecht gebruikt om het land te promoten. Van uiterst modern tot primitief, dat kom je allemaal tegen pal naast elkaar. Een dans- en vuurvoorstelling in de woestijn, kamelen die los rondlopen, heilige koeien die plastic eten, grote roodstenen forten, de Taj Mahal en natuurlijk een super kleurrijke bevolking. Rondreizen in Rajasthan is een onderdompeling in een andere cultuur, een andere manier van leven. Je komt oren en ogen te kort.

Pluspunten India

  • Kleurrijk
  • sprookjesachtig
  • terug in de tijd

Minpunten India

  • Vies
  • toeristen zijn rijk en moeten betalen
Ultieme tip: Natuurlijk moet je de Taj Mahal zien in Agra, maar er zijn ook veel prachtige Jain tempels. En neem een gids voor een dag die je de hoogtepunten van Delhi laat zien.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Verrassend India (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Shenna Looijschelder op 02 oktober 2016

India, het land van de extremen. Ontzettend arm, maar in sommige delen extreem rijk. De ene dag leek het net alsof je in een sprookjeswereld was beland, zoals in Jaipur en Pushkar en de andere dag zat je in absolute armoede zoals in Old Delhi. Het is een bijzonder land waar je geweest moet zijn!

6,6
7 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
7 Locals
5 Veilig
7 Natuur
nvt Stranden
5 Klimaat

Pluspunten India

  • eten
  • , taj mahal
  • makkelijk met de trein

Minpunten India

  • oplichting praktijken
Ultieme tip: De tibetaanse wijk vlakbij New Delhi was fijn om te overnachten. Er leven veel tibetaanse mensen en het eten is er top!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Prachtig land! (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Frank Westerink op 02 oktober 2016

In april 2016 acht dagen in New Delhi geweest voor een bruiloft. Een grote cultuurschok maar prachtig land. Taj Mahal moet je bezoeken! Dagtrip vanuit New Delhi is prima te doen en zeker de moeite waard, bezoek direct ook het rode fort vlakbij de Taj Mahal!

7,0
7 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
6 Locals
6 Veilig
7 Natuur
5 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten India

  • betaalbaar
  • eten
  • ervaring

Minpunten India

  • bedelen
  • waterveilighed
Ultieme tip: Ga de Quatab Minar in New Delhi bezoeken!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Een wereld van verschil (bezocht in februari 2015)

Review geschreven door Joëlle de Rover op 02 oktober 2016

Als je met school een georganiseerde reis van 12 dagen kan doen in India gaat je reizigershartje sneller kloppen. Wij zijn 3 dagen in Mumbai geweest, daarnaast nog 1 dag op het platteland, 2 dagen aan de kust en de overige 6 dagen in Panchgani. De cultuur is niet te vergelijken gewoon, mensen kijken je raar aan als je ligt te zonnen, want waarom zou je een donkere huidskleur (minder aanzien) willen? Het eten en drinken is heel goedkoop (€0,15 voor 2 liter water) en je moet een sterk hart hebben wil je niet in tranen uitbarsten op het gezicht van kinderen van 4 die door het drukke verkeer heen lopen om te bedelen/dingen te verkopen. Je wordt behandeld als een celebrity want mensen willen constant met jou op de foto en als je als westerse vrouw met blond haar naar India gaat moet je oppassen dat je niet wordt aangereden aangezien de meeste mannen zo naar je staren dat ze niet meer op het verkeer letten.

8,3
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten India

  • aardige locals
  • betaalbaar
  • mooie cultuur
  • lekker eten

Minpunten India

  • slechte hygiëne
  • druk verkeer
  • veel bedelaars
Ultieme tip: Ga niet in luxe hotels zitten, maar kom zo dicht mogelijk bij de locals, dan krijg je de echte India ervaring. Als het kan, bezoek sloppenwijken en koop een traditioneel kleed.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Looking for tigers in India (bezocht in februari 2010)

Review geschreven door Sonja Velthoen op 01 oktober 2016

Safari is not the first thing that comes to mind when planning a trip to India. Since this was our first trip over there my sister and I wanted to see the highlights first: the Golden Triangle of Delhi, Agra and Jaipur, but our main objective was to visit a few national parks and hopefully be able to see wild tigers. We were not disappointed. Our guides were great and did the utmost to give us a great experience but they made it clear from the beginning tiger sightings were not guaranteed. Luckily we had a couple and even a tiger carrying his prey. But the monkeys in Ranthambore National Park were the best. So very serious the way they sat there and studied the tourist coming into the park. They made us feel we were the attraction. All and all a great trip!

8,1
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten India

  • Beautiful hotels at great prices.
  • great climate
  • beautiful parks

Minpunten India

  • traffic in Delhi a nightmare
  • so many people
  • incredible poverty
Ultieme tip: We went with a private guide who was a master in navigating the traffic in Delhi which is an absolute nightmare. I highly recommend this way of travel in India.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fascinerend India (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Ria den Hollander op 01 oktober 2016

Rondreis gemaakt vanaf Delhi door Rajasthan en Varanasi, waarbij we naast de verplichte nummers als Jodhpur, Jaisalmer en Pushkar ook minder toeristische plekken als Bundi hebben bezocht. Echte aanrader om van de gebaande paden af te wijken. Wij deden dat met een auto met privé chauffeur. Niets van te voren geboekt, maar elke dag bepaald waar we heen wilden zonder daarbij beperkt te worden door trein- en busschema's. Tip als je met privé chauffeur reist: bepaal echt zelf waar je wilt overnachten en laat de keuze niet aan de chauffeur. Er zijn heel veel leuke accomodaties en homestays te vinden oa via Tripadvisor.
Delhi absoluut de moeite waard. We hebben oa een fietstocht gemaakt door Old Delhi en een slum bezocht. Dat laatste was zeer indrukwekkend. Er is heel veel te zien en te beleven in deze stad; ga gewoon lopen, een straatje in en laat de gekte maar over je heen komen. Wel erg smerig op bepaalde plekken en er zijn ook veel bedelaars.
Een bezoek aan de rattentempel mag niet ontbreken tijdens een reis door Rajasthan.
Ook Bundi is een aanrader; een mooi en klein stadje met een geweldig oud fort waar je nog in alle rust kunt ronddwalen.
Varanasi is een must! Wat een bijzondere plek is dit, je komt ogen en oren te kort. Er zijn veel goedkope en prima guesthouses vlakbij de ghats, huur 's avonds en 's ochtends een boot en ervaar de Ganges......

Pluspunten India

  • diversiteit
  • kleurrijk
  • cultuur
  • overweldigend
  • eten

Minpunten India

  • druk
  • hotels in het algemeen middelmatig
  • vies
Ultieme tip: Food walk in Delhi
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Reizen India

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Oman kenner
Sponsors