Pantai Kok

Pantai Kok

door Getaway Travel

Een van de meest populairste attracties van Maleisië hoort bij de deelstaat Kedah. Het verbaast je vast dat Pulau Langkawi ooit een slaperig oord was. Pulau Langkawi is grootste eiland van het archipel Langkawi. Het archipel bestaat uit meer dan honderd eilanden van kalksteen. Sommige zijn alleen rotsen die zelfs verdwijnen bij hoog water. Van de honderd zijn er slecht drie bewoond. Wil je echt een tropisch strand? Het mooiste strand is Pantai Kok in Kuah.

Anna & the King

De prachtige baai is omgeven door bijzondere bergen en jungle. Aan het strand vind je een paar superluxe resorts. Bijzonder om te zien is het Summer Palace. Het grandioze gebouw is uitgestrekt tot in het water en was in 1999 het decor voor de film Anna & the King. Nu bekijk je er onder andere de kostuums van de film.

ZELF NAAR Pulau Langkawi?

Bekijk alle 43 reizen naar Pulau Langkawi

De belangrijkste plaatsjes op Pulau Langkawi naast Kuah zijn Pantai Cenang en Pantai Kok. Pantai Cenang is het meest ontwikkeld. Aan het strand kies je uit verschillende accommodaties, luxe resorts tot eenvoudige kamers. Vermaken doe je goed in een van de restaurants of barretjes. In het hoogseizoen is het hier behoorlijk druk.

Wadlopen

De zee valt hier echter een beetje tegen. Het water is af en toe zelfs donker met kwallen. Als echte Nederlander wil je een wadloop natuurlijk niet missen. Tussen november en januari is het leuk om tijdens laagtij naar het eiland Pulau Rebak Kecil te lopen. Binnen twee uurtjes loop je om het eiland heen! Wil je op een andere manier het onderwaterleven ontdekken? In het Underwater World Langkawi loop je door een glazen tunnel en zwemmen haaien, roggen en schildpadden langs.

Reizen Pulau Langkawi

Specialisten Maleisië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laos kenner
Sponsors