Reviews Cambodja

Reviews Cambodja

8,3
8,6 Algemene ervaring
9,0 Beziens­waardigheden
7,9 Steden of plaatsen
8,6 Locals
8,1 Veilig
8,4 Natuur
7,8 Stranden
8,1 Klimaat
 • Aantal reviews: 68
 • Aantal waarderingen: 42

Bezoek aan Siem Reap (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Manette Ingenegeren op 27 oktober 2020

Allereerst, een ervaring is persoonlijk. Wat ik mooi/leuk vind kan een ander wel verafschuwen. Ikzelf hou ervan om in mijn eentje, lopend of fietsend een plek te verkennen. Op die manier zie je het meest en kan je stilstaan waar je maar wilt. Een andere manier is om je met een tuktuk met chauffeur te laten rondrijden. Dat gaat sneller en hij weet de weg. Als je naar een specifieke bestemming wilt is dat de beste optie. Je kan afspraken maken over brengen en ophalen en verdere wensen bespreken. Ik heb de Cambodjanen als zeer vriendelijk ervaren. Engels spreken er echter maar weinig, maar dat was geen probleem.
De natuur is prachtig, de wegen vaak slecht.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Cambodja

 • aardige locals
 • betaalbaar
Ultieme tip: Brown Roastery Siem Reap, heerlijke koffie, leuke hotspot.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtige mensen in een land met een donkere geschiedenis (bezocht in augustus 2019)

Review geschreven door Julie Smeets op 12 december 2019

De mooiste plekken waar ik ben geweest in Cambodja zijn Angkor Wat, Koh Rong, Battambang en het platteland in de provincie Kampong Spoe. Cambodjanen zijn de meest gulle en lieve mensen die ik tot nu toe heb ontmoet tijdens mijn reizen ondanks dat de meesten de afschuwelijke tijd tijdens de Khmer Rouge (1975-1979) hebben meegemaakt. Een echte must is het bezoeken van de Killing Fields dichtbij Phnom Penh en de Tuol Sleng prison. Hier leer je over de verschrikkelijk tijd tijdens de Khmer Rouge en hier leer je ook over de heftige bagage die de meeste Cambodjanen nog elke dag met zich meedragen.

8,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
8 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Cambodja

 • Aardige locals
 • Prachtige natuur
 • Lekker eten
 • Prachtige tempels

Minpunten Cambodja

 • Slechte wegen
Ultieme tip: Let goed op het weerbericht wanneer je naar de eilanden gaat want tijdens het regenseizoen komt het vaak voor dat je niet meer met de boot terug kan door het heftige weer.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Thailand en Cambodja (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Marion van der Perk op 30 november 2019

Cambodja is een bestemming met hele mooie natuur. Als je van tempels houdt is dit de bestemming voor jouw! De tempels bij Ankor moeten dan ook zeker niet op jouw lijstje ontbreken.

Natuurlijk dien je ook iets van de geschiedenis van dit land te zien. In Phnom Penh kun je een bezoek brengen aan de Killing fields en het S21 gebouw. Let op dat dit soms best heftig kan zijn.

Breng ook zeker een bezoek aan het Tonle Sap meer. Op dit meer wonen nog steeds vele mensen. Ga langs bij een krokodillen farm of langs bij de drijvende supermarkt.

Pluspunten Cambodja

 • Ankor
Ultieme tip: Wat je zeker niet kan overslaan is een zonsopgang bij de bekende tempel Ankor Wat.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Van Noord naar Zuid Cambodja (bezocht in juni 2019)

Review geschreven door Maybritt Bos op 23 november 2019

Cambodia was different in every way possible.
It is only now that I see all the beautiful pictures that I am remembered of the fact that it was indeed, culture-wise, a very beautiful country. But the horrible history has left a little black mark on my memory.

To give you a bit of an idea of the things we’ve done:

We visited the Temples of Angkor which has to be the absolute highlight of our trip to cambodia. The temples have only been re-discovered around 100 years ago. And have been hiding for several centuries in de jungle.
It was truly amazing, and movie-like to visit these beautiful temples.

We had a lot of tuk-tuk drives where our driver showed us several villages, floating villages, markets and small temples.

My last stop was RS-21 and the killing fields.
This day taught us about the horrible period in history, no longer then 50 years ago, where the people of cambodia were brutally tortured and killed by the Khmer rouge. Cambodia lost 1/3 of it’s people in a period of just 4 years.
I think a lot of people, amongst myself, were and are still not aware of the genocide that happened here.

I hope that this country will develop a lot in the future years, and tourism will definitely help to accomplish this.

Pluspunten Cambodja

 • special history
 • beautiful temples

Minpunten Cambodja

 • horrible history
 • locals can be rude about you not buying stuff
Ultieme tip: Take a tuktuk driver who will give you a tour around the city! Especially in Battambang.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Unieke ervaring (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Stijn Bom op 19 november 2019

Cambodja is een erg bijzonder land met prachtige omgevingen en uiteraard met Angkor Wat! Dit moet je echte gezien hebben zeker met zonsopkomst! Ook de 5 watervallen zijn aan te raden om naar toe te gaan! En je kunt er heerlijk eten voor weinig geld!

Pluspunten Cambodja

 • goedkoop
 • mooi landschap

Minpunten Cambodja

 • geen
Ultieme tip: Ga in onze winter dan is het daar over het algemeen zomer en weinig regen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Cambodja een land van uitersten (bezocht in april 2018)

Review geschreven door Wim En Alie Boom op 17 november 2019

Cambodja is een land van uitersten. Heel veel zie je terug van de verschrikkelijke periode uit de Rode Khmer oorlog. Vooral in de omgeving van Phnom Penh zie je hier veel van terug zoals de Killing Fields en het Tol Slueng museum. Andere bezienswaardigheden in de hoofdstad zijn het Koninklijk Paleis, diverse musea en de promenade langs de Mekong etc.
Ook Siem Reap met de Angkor Wat moet je gezien hebben. Battambang met de vleermuisgrotten en een voortreffelijke overnachtingsmogelijkheid in Battambang resort met een Nederlandse eigenaar. Ook is het mogelijk om van Siem Reap met de boot naar Battambang te varen. Daarnaast zijn er prachtige gebieden zoals Mondulkiri met jungle en Ratanakiri eveneens met jungle en mogelijkheden om bij de plaatselijke bevolking te overnachten in een homestay. Zeer de moeite waard.
Vanuit Sihanoukville (badplaats) kun je met de boot naar eilanden voor een dag of daar overnachten. In Kampot - waar peperplantages zijn die ook een bezoek zeer de moeite waard zijn - zie je nog de Franse invloeden. Vanuit Kep kun je met de boot naar Rabbits Island en is het mogelijk één of meerdere nachten te verblijven aan het strand. Kortom ga naar Cambodja en ervaar alle mogelijkheden.

8,1
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Cambodja

 • De bevolking is supervriendelijk en als je je er voor open stelt
 • houd je er vrienden aan over
Ultieme tip: In Phnom Penh is een mooie shoppingplek: Central Market.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bijzonder land (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Sandra Butz op 17 november 2019

Cambodja: een bijzonder land. Toeristen zie je niet veel en de geschiedenis is gruwelijk. Als je op straat loopt zie je vooral veel jonge locale mensen. De oudere generatie is vermoord. Op de Killing Fields en in S21 sta je met tranen in je ogen te luisteren naar het verhaal achter het land. Op Angkor Wat kijk je je ogen uit naar de vreselijk mooie tempels. Dat de jungle het tempel complex ooit heeft overgenomen is waanzinwekkend. De locals zijn erg blij met toeristen en het is erg fijn om deze mensen blij te kunnen maken door het kopen van een klein souvenirtje. Na de gruwelijke oorlog is het land langzaam aan het opbouwen. Langzaam, ja. Ondanks dat het zo'n 40 jaar geleden gebeurd is, zie je vandaag de dag nog redelijk veel armoede en soms slechte hygiëne. Maar als je dat naast je neer kan leggen, is het land zeker een bezoek waard. Het land heeft juist toeristen nodig zodat ze zich beter kunnen ontwikkelen. Voor luxe hoef je er niet naar toe te gaan, maar als je van avontuur en geschiedenis houd: ga!

Pluspunten Cambodja

 • Angkor Wat
 • betaalbaar
 • bijzondere geschiedenis

Minpunten Cambodja

 • soms slechte hygiëne
 • stoffig/zanderig
 • armoede
Ultieme tip: Bekijk voordat je naar Cambodja gaat de film "first they killed my father" en bezoek eerst S21 en daarna de Killing Fields.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Rustgevend en veilig (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Nuala Teerink op 17 november 2019

Cambodja is een prachtig land! Ik ben er, als vrouw alleen (toen 20 jaar), zelfstandig heengereisd en heb mij nooit onveilig gevoeld. De natuur en de cultuur is prachtig en de mensen zijn zo aardig! Helaas kent Cambodja een ongelooflijk heftige geschiedenis, maar als één ding is opgevallen, dan is Cambodja het voorbeeld van hoe twee verschillende religies (boeddhisme en de islam) samen vredig naast elkaar kunnen leven.

Pluspunten Cambodja

 • lieve mensen
 • heerlijk eten
 • mooie natuur
 • prachtige cultuur
Ultieme tip: Ga slapen bij de lokale bevolking.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Puur en ongerept (bezocht in december 2018)

Review geschreven door Vanessa Van Duijl op 17 december 2018

Rouw, in opkomst, in ontwikkeling. Ongerepte stranden op de eilanden..rust authentiek, geen massa toerisme althans nog niet. Prachtige natuur. Vriendelijke mensen. Zo vind je de eilanden nog maar nauwelijks.

Pluspunten Cambodja

 • prachtige ongerepte natuur

Minpunten Cambodja

 • geen
Ultieme tip: Ga heen waar andere toeristen nog niet heen gaan, meng je tussen de lokale bevolking...
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Backpacken in Cambodja (bezocht in maart 2018)

Review geschreven door Lise Lynen op 09 december 2018

Wij startten onze reis in Phnom Penh, met al op de 2e dag een bezoek aan de killing fields en het genocide museum. Ik raad iedereen aan om dit in het begin te doen, zo snap je veel meer de geschiedenis van het land voordat je verder reist en wordt het ineens ook duidelijk waarom je zo weinig oude mensen tegenkomt in Cambodja. Siem reap is zeker een aanrader met Ankor Wat maar spendeer er niet teveel tijd, het is zeer toeristisch en er zijn mooiere plekjes in Cambodja. Zoals de eilanden bijvoorbeeld, waarbij ons hoogte punt de Kactus hostel op het eiland Koh Ta Kiev was. Dit is echt een "hidden paradise", echt de moeite. Daarnaast amuseerden we ons ook erg in de kleinere stadjes zoals Battambang en Kampot.

8,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
8 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Cambodja

 • Betaalbaar
 • Nog niet heel toeristisch
 • Vriendelijke mensen

Minpunten Cambodja

 • Opkomend toerisme
Ultieme tip: De Kactus hostel op Koh Ta Kiev en het bezoeken van de killing fields in het begin van je reis.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Fietstrektocht van Bangkok naar Saigon dwars door Cambodja op eigen fietsen (bezocht in januari 2007)

Review geschreven door Roel Bloembergen op 29 november 2018

In januari 2007 zijn wij (Mijn vrouw en Ik) met het Fietstripboek van Asian Way of Life naar Bangkok gevlogen. Na een paar dagen in Bangkok geacclimatiseerd te hebben, zijn we op de fiets gestapt, hebben ons routeboek gepakt en zijn wij naar de grens met Cambodja gefietst. Vandaar naar Siem Riep en zijn een paar dagen bij Angkor Wat gebleven. Dit is een enorm complex van meer dan 100 tempels op een gebied van 1,6 vierkante km! In de bloeitijd van dit (KHMER-)gebied in de twaalfde eeuw woonden hier meer dan een miljoen(!) mensen. Onvergetelijk bezoek! Veel toeristen, maar als je de tijd neemt kan je er toch nog in "stilte" dwalen. Daarna met de fietsen op een snelle, smalle, maar lange boot gestapt en met een rotvaart van 60-70 km/uur het ruim 200 km lange Tongle Sapmeer (="zoetwaterrivier") overgestoken. Vervolgens naar Saigon (nu Phnom Penh) en daarna naar Sihanoukville aan de kust. Een volledige beschrijving gaat hier niet lukken, maar...………...

8,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
6 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Cambodja

 • Supervriendelijke mensen
 • mooi land
 • Angkor Wat
 • Platteland

Minpunten Cambodja

 • Arm
Ultieme tip: Vlieg naar Bangkok met een fietsboekje van Asian Way of Life (incl. eigen fietsen) en fiets dan van Bangkok naar Saigon en vlieg weer terug. Wel even wat conditietraining doen!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers

Geweldig mooi land met een intense historie (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Lestari Scholtes op 19 november 2018

Angkor Wat en de omliggende tempels zijn absoluut een must see in Cambodja! Neem een paar dagen de tijd om dit gebied te bezoeken. Die heb je zeker nodig, niet alleen vanwege de grootte maar ook omdat zoveel indrukken zijn die je krijgt, dat je echt de tijd nodig hebt om alles te verwerken. Ook de andere tempels, zoals Ta Prohm en Baphuon zijn zeer de moeite waard om te bezoeken. Als je een tuktuk met chauffeur inhuurt kan je binnen een paar dagen heel wat zien!
Ook Pnom Penh is de moeite waard. Veel fijne en goede restaurantjes, leuke markten en lieve mensen.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Cambodja

 • Lieve mensen
 • geweldig eten
 • bijzondere historie

Minpunten Cambodja

 • weinig openbaar vervoer (maar een tuktuk is heel handig!)
Ultieme tip: Vervoer met een tuktuk is niet duur, veilig en snel!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Genoten van gastvrij Cambodja (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Glenn Huizinga op 18 november 2018

Mooi land met ondanks heftige geschiedenis zeer liefdevolle gastvrije bevolking. Naast de bekende Ankor tempels heeft Cambodja mega veel te bieden. Zo heb je in Battambang de bambootrein, killing caves en de batcave. Je vind er rust op de eilanden van Koh Rong en Koh Rong Samloem. De countryside bij plaatsen als Kampot en Kep zijn heerlijk om te bezoeken. Hier heb je vele peper plantations. Ook in de hoofdstad valt veel te zien, waaronder de s21 prison en de killingfields. Hier is te zien hoe het land heeft geleden onder de rode Khmer rouge. Al met al een land wat zeker de moeite waard is om te bezoeken.

Pluspunten Cambodja

 • Diversiteit
 • Positiviteit
 • Natuur
Ultieme tip: Go with the flow, mensen zijn gastvrij en trots op hun land. Laat je verassen door de locals
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Puur Cambodja (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Kayleigh Van Proemeren op 13 november 2018

Cambodja is een prachtig land. Het is makkelijk reizen door Cambodja. Tussen de grote steden zijn goede verbindingen. De wegen zijn echter slecht, maar dat weet je als je naar Azië gaat. De lokale bevolking is ontzettend gastvrij. Het eten is lekker. Vooral de amok proberen. Om je vingers bij af te likken. Qua cultuur en geschiedenis is dit ook een bijzonder land.

9,3
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Cambodja

 • betaalbaar
 • goedkoop
 • eten
 • cultuur
 • gastvrijheid

Minpunten Cambodja

 • afval
Ultieme tip: Mondulkiri elephant valley project steunen, angkor wat, tuel Sleng s21 en de killing fields.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

FANTASTISCH (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Canisha Burger op 12 november 2018

Een van de mooiste reizen die ik ooit heb gemaakt. Cambodja heeft zoveel te vertellen! Een rijke en toch ook gruwelijke geschiedenis hebben mij zeker gegrepen toen ik verschillende steden bezocht. In Siem Reap kan je het Angkor Watt bezoeken en voel je echt de sfeer van vroeger terwijl je in Phnom Phen jezelf waand tussen alle moderne gebouwen. Een divers land met heel veel te zien.

Pluspunten Cambodja

 • heel betaaldbaar
 • lieve locals
 • heerlijk eten
 • vervoer
 • prachtige stad
 • rijke geschiedenis
 • koh rong island

Minpunten Cambodja

 • niks
Ultieme tip: Sowieso was een van mijn favoriete bestemmingen Siem Reap & Koh rong island. Zoek koh rong maar eens op! De foto's liegen er niet om♡
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Cambodja (bezocht in november 2013)

Review geschreven door Kelly van der Togt op 12 november 2018

Een mooi land maar wel erg corrupt. Zelf ben ik 3 volle weken door Cambodja gegaan, want het is zoveel mooier dan alleen ankor. Vriendelijke mensen en prachtige natuur! Maak een mooie rondreis en leer de cultuur kennen. Ga zeker niet te lang naar de hoofdstad maar trek de dropen in als je er in voor bent help waar nodig.

Pluspunten Cambodja

 • lieve mensen
 • lekker eten
 • prachtige natuur
 • leerzame geschiedenis
 • je kan er iets betekenen ivm vrijwilligerswerk

Minpunten Cambodja

 • corruptie
 • hoofdstad
Ultieme tip: Maak een rondreis. Begin bij Poi Pet, ga door naar Battambang, Siem Reap, ga naar de Tonle Sap, Kampon Thma, Phnom Penh (ivm geschiedenis, blijf niet te lang), Kampot en Shianouk.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ankor wat (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Petra Boesveld op 11 november 2018

Geweldige reis gemaakt door Cambodja met als hoogtepunt ankor wat. Het eten is fantastisch, de mensen ontzettend behulpzaam. Ze hebben veel gemaakt, maar dat ga je aan de mensen niet merken. Alles is goed te bereizen, lekker met de fiets rond door de rijstvelden, dan zie je de echte wereld!

9,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
7 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Cambodja

 • goed te bereizen
 • locals zijn super behulpzaam
 • erg goedkoop

Minpunten Cambodja

 • de Chinese mensen nemen teveel over van de cambodjanen
Ultieme tip: Ankor wat, en het restaurant Try Me in.Siem Raap....wow wat een goed eten.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig reis naar Angkor Wat (bezocht in mei 2018)

Review geschreven door Linda Santoso op 11 november 2018

Een tour van 9 uur was niet genoeg om alles te kunnen bekijken. Het was zo ontzettend groot, mooie geschiedenis er achter. Sunrise en sunset is het leukste gedeelte om te zien. Je moet wel jezelf goed beschermend met zonnebrand en deet.

Pluspunten Cambodja

 • heerlijk eten
 • gastvrij
 • heerlijk weer

Minpunten Cambodja

 • te weinig mensen die engels spreken
Ultieme tip: Heerlijk gegeten bij Sihanoukville, verse vis aan het strand.
Aangeraden voor: Gezinnen, Vriendengroep, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Siem Reap (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Nick Vliet Vlieland op 10 november 2018

In totaal ben ik een maand in Cambodja geweest, waarvan 3 weken in Siem Reap. Siem Reap is vooral bekend vanwege het enorme Angkor Wat complex, wat ook echt een must-see is! Er zijn entreepassen te krijgen voor 1, 3 en 7 dagen. Als je een enorme architectuur-/cultuur-/geschiedenisfan bent, is een 7 dagen pas zeker aan te raden. Veel mensen knallen in een dag langs alle hoogtepunten met een tuk-tuk. Mooi is juist om het wat rustiger aan te doen en een ochtend te nemen om een aantal locaties -rustig- te bekijken.
Naast Angkor Wat is de omgeving zeer geschikt om rond te fietsen. Zo is er ongeveer 10km ten zuiden van Siem Reap de Phnom Krom tempel gesitueerd op een berg vlakbij het Tonle Sap meer. Dit is een uitermate geschikte plek om mooie sunsets te bekijken.

Pluspunten Cambodja

 • cultuur
 • geschiedenis

Minpunten Cambodja

 • vervoer
Ultieme tip: Cambodja is net als Nederlands nogal vlak. Je kunt hier daarom prima fietsen. Ik raad wel aan 's ochtends vroeg te starten i.v.m. de temperatuur die flink kan oplopen.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Ankor Wat (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Teus Renes op 10 november 2018

Super leuke plek om naartoe te reizen. In Siem Reaap zijn goedkope hotels te vinden met veel comfort. Ik verbleef in The Night Hotel.
Elke ochtend ging ik voor de eerste zonnestralen naar Angkor Wat dat betekende 5uur op! Maar het was het waard.

8,7
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
7 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat
Ultieme tip: Ga vroeg de veren uit in Angkor Wat.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Cambodja (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Yorick Jansen op 30 december 2017

Prachtig land, rondreis van Siem Raep naar Battambang per boot door het Ton Le Sap meer om vervolgens richting Pnom Penh en Koh Rong te reizen is iedereen aan te raden. Bezoek ook Kampot voor de peper plantages.

Minpunten Cambodja

 • geen
Ultieme tip: Kampot en de omliggende regio.
Aangeraden voor: Backpackers

Bescheiden mooi (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Babken Grigoryan op 14 december 2017

Een prachtig land met een diepe, rijke en gevarieerde cultuur. Cambodja 'verwestert' aan een sneltempo met de komst van allerlei westerse ketens zoals Burger King etc, daarom kan je het land best zo snel mogelijk gaan bezoeken voor het nóg toeristischer wordt!

Pluspunten Cambodja

 • goedkoop
 • mooi
 • veilig

Minpunten Cambodja

 • regen
Ultieme tip: Ga naar Koh Rong Sanloem
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

super lieve en relaxte locals in Cambodja (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door zoë van breda op 10 december 2017

Het complex van Angkor wat vonden wij heel bijzonder en mooi. De geschiedenis erachter is interessant en de tempels zijn waanzinnig + de omgeving is super groen. Koh Rong is een mooi eiland met witte stranden en helderblauw water, perfect om te zonnen en snorkelen (wat we ook volop hebben gedaan). Hier kun je ook goed feesten maar daar hadden we geen behoefte aan. Ook hebben we een paar x een fiets gehuurd in Siem Reap, Battambang en Kep en in de omgeving gefietst, wat super was! Hierdoor veel locals ontmoet en veel gezien. Bij Battambang heb je mooie en interessante grotten waar we heen hebben gefietst. En in kep heb je een nationaal park waar je op eigen houtje doorheen kan hiken, voor maar 1 euro! Phnom Penh vonden wij niet zo mooi, maar daar kun je wel de killing fields en genocide museum zien, wat heftig is om te zien maar wel onmisbaar bij een bezoek omdat je veel te weten komt over Cambodja. We hebben ook nog in de jungle geslapen 1 nacht in Koh Kong, Cardamom mountains met een gids. Niet veel dieren gezien maar het was wel een unieke ervaring. We aten local eten van een kampvuur en sliepen in hangmatten.

Pluspunten Cambodja

 • aardige locals
 • betaalbaar

Minpunten Cambodja

 • weinig lokaal transport
 • redelijk veel toeristen
Ultieme tip: Doe 3 dagen Angkor Wat. Het is een groot gebied en er zijn veel tempels om te zien.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Adembenemend (bezocht in november 2013)

Review geschreven door Wendy Nolting op 04 december 2017

Cambodja is een super mooi land. Naast de bekende grote steden als Siem Reap en Phnom Penh zijn ook de kleine dorpjes echt een aanrader. Zo leer je de locals beter kennen. En zie je meer van het land, want het land heeft zoveel moois te bieden.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Cambodja

 • lieve mensen
 • goed reisbaar
 • betaalbaar
Ultieme tip: De Angkor Wat
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Angkor wat (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Eva Harmsen op 01 december 2017

Een paar weken geleden was ik bij Angkor wat, de bekende tempels van Cambodja en hebben we daar de zonsopgang gezellig, echt helemaal waard om vroeg op te staan, prachtige foto's gemaakt en hele gave dingen gezien. Echt een hele andere wereld.

7,8
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
6 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Cambodja

 • betaalbaar
 • mensen zijn vriendelijk
 • prachtige weer
 • mooie natuur

Minpunten Cambodja

 • wegen zijn slecht
 • wordt niet heel veel Engels gesproken
Ultieme tip: Ga naar Angkor wat, maar niet alleen voor die ene zonsopgang foto, kijk wat rond echt heel gaaf.
Aangeraden voor: Backpackers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Afwisselend en indrukwekkend (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Janneke Zwiers op 27 november 2017

We hebben een zeer afwisselende en indrukwekkende reis gemaakt. We hebben de beroemde Angkor tempels gezien, maar hebben ook het eenvoudige plattelandsleven in de omgeving van Siem Reap ontdekt. Daar hebben we een kijkje genomen bij een school, huisarts (die maar 1x in de maand kwam) en kinderopvang. We maakten een fietstocht langs verborgen tempels en sliepen bij mensen thuis. Onderweg sprongen meisjes al lachend op de handbestuurde kar. Een unieke ervaring! Ook hebben we olifanten in hun natuurlijke omgeving gezien, de unieke Irawaddy dolfijnen gespot en werden we door een echte survival vrouw uit een stam rondgeleid door haar dorpje en de omgeving. Erg bijzonder was de trekking van zo'n 8 uur in een beschermd natuurgebied, waarbij we prachtige vogels en apen hebben gespot. Onderweg genoten we van een natuurlijke, on spot gemaakte lunch gemaakt door onze gids. Plan daarnaast een volle dag in voor een bezoek aan het Tuol Sleng Museum en de Killing Fields. Huur een headset en luister naar alle persoonlijke verhalen van oorlogsslachtoffers, terwijl je de menselijke botten met stukjes kleding boven het zand ziet uitsteken. Het komt zo dichtbij en bij je binnen, heftig. Het is dan prettig om de overige bezienswaardigheden van Phnom Penh op een andere dag te bezoeken. We hebben onze rondreis heerlijk ontspannen afgesloten op het bounty eiland Koh Rong. Je moet even met de boot, maar dan heb je ook echt wat. Stuk mooier dan Sihanoukville. Hier kun je snorkelen, duiken, kanoën en een eilandtour maken. Oh ja, vlieg met Cathay Pacific en maak een stopover in Hong Kong. Goede airline en hier genoten van de vuurwerkshow met Oud en Nieuw. Heerlijk gegeten en nog nooit zoveel mensen bij elkaar gezien zonder associale mensen en opstootjes. Kortom, plan zeker zo'n 2,5 à 3 weken in voor een rondreis door Hong Kong en Cambodja. Er is zoveel meer te zien dan alleen de Angkor tempels, zonde om maar een klein deel te zien. Veel plezier alvast!

Pluspunten Cambodja

 • Veelzijdig
 • lieve mensen
 • indrukwekkende oorlogsgeschiedenis
 • prachtige tempels
 • mooie dieren
 • bounty experience

Minpunten Cambodja

 • tuk tuk chauffeurs opdringerig
 • ter plaatse niet zo goedkoop
Ultieme tip: Platteland Siem Reap & bounty eiland Koh Rong
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een half jaar wonen en werken in Cambodja (bezocht in november 2014)

Review geschreven door Chantal Gerrits op 21 november 2017

In een half jaar heb ik ontzettend veel van Cambodja gezien en ontdekt. Kijk naast de grote toeristische trekpleisters eens naar andere to do's als je daar langer verblijft: Beng Mealea temple, vissersstadje Kep, overnachten in Kampot (Villa Vedici) en een boottocht bij zonsondergang maken, olifanten in Mondulkiri, met een tuktuk door het landschap rijden en "nergens" uitkomen, boottocht over Tonle Sap river en een trek maken naar Lonely Beach op Koh Rong.

8,4
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
6 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Cambodja

 • Wisselend landschap
 • Zowel luxe als betaalbaar
 • Cambodjaans eten

Minpunten Cambodja

 • Vervoer en wegen
 • Ziekenhuis voorzieningen
Ultieme tip: Tips voor Siem Reap: Little Kroma (beste Cambodjaanse maaltijden die ik heb gevonden voor een top prijs!), Mammashop (echt Italiaans eten) en vooral veel fietsen en ontdekken!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Veelzijdig Cambodja (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Ron de Regt op 20 november 2017

Via Oost Thailand (trein) en Zuid Laos (bus) naar Cambodja gereisd met als eerste stop Ban Lung, deze plaats circa 70km van de Vietnamese grens gelegen is een wat grotere stad met leuke markt midden in het centrum en een relaxte sfeer. Als overnachtingslocatie is de Tree Top Eco Lodge aan te bevelen met een prachtige ligging en een goed restaurant. Bijzonder is ook het Cratermeer waarin je een duik kunt nemen, huur een motor en zoek zelf je weg, dit is goed te doen.
De Mekong rivier naar het zuiden volgend kom je in Kratie, hier kun je de zeldzame Irrawaddy zien, zelfs vanaf de kant, dus een boottrip hoeft niet, maar is wel leuk.
Helemaal in het zuiden ligt de kustplaats Kep, bekend om zijn Bleu Krab, bij de vismarkt zijn vele restaurants die allerlei vissoorten vers voor je bereiden met als specialiteit de blauwe krab. Holy Crab kan ik wel aanbevelen als restaurant.
Kep National Park is een niet al te groot park met prachtige wandelingen die je zelf kunt lopen zonder gids, de grootste ronde is 8 kilometer en de routes zijn goed aangeven. Toegang tot het park kost 1 UDS
per person en als er niemand aan het begin is, ga gewoon wandelen de parkwacht kom je vanzelf een keer tegen.
Via Kampot, bekend om zijn peper en een korte tussenstop in Phnom Phen naar Siem Reap gegaan om Angkor te ontdekken, voor de diverse historische sites 3 dagen uitgetrokken met een rustdag tussen 1 van de dagen. Bijzonder is de Angkor Balloon die je voor 20 UDS per person naar 100 meter hoogte brengt met zicht op de Angkor Wat en wijde omgeving. Vergeet ook het War museum niet voor een stukje geschiedenis.

Pluspunten Cambodja

 • Goed te bereizen
 • lekker eten
 • Vriendelijke mensen
 • mooie natuur

Minpunten Cambodja

 • Geen
Ultieme tip: De Phnom Yat temple met Grandma Yat statue bezoeken in Pailin
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Off road in Cambodja (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Sanne van der Schaaf op 19 november 2017

Toen ik in de arme buitenwijken kwam van Siem reap, kreeg ik kippenvel! De ongerepte natuur, de mensen, de armoede, de liefde. Geen woorden heb ik tijdens de tocht kunnen uitbrengen.. de kindjes naakt in het water bij floating village. Glijdend van een oude boot. Zij zijn gelukkiger dan menig rijke in 'het westen'.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Huur een tuktuk en ga off road!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Angkor Thom in Cambodja (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Henriette Kok op 15 november 2017

Cambodja is een nog niet door het massatoerisme ontdekte parel. Een prachtig land, schitterende natuur en cultuur en een uiterst vriendelijke bevolking. Eén van de mooiste tempelcomplexen die Azië te bieden heeft, zijn ongetwijfeld de tempels van Angkor in Cambodja. Angkor Wat, hèt symbool van Cambodja en terecht een "must see", is hiervan de bekendste. Maar Angkor is zo veel meer dan dat. Je kunt er zeker 3 dagen rondstruinen en dan nog heb je niet alles gezien. Met name de toegangspoorten naar Angkor Thom en zijn prachtige monument Bayon maakt veel indruk.

Pluspunten Cambodja

 • vriendelijke mensen
 • authentiek
 • cultuur

Minpunten Cambodja

 • armoede
Ultieme tip: Reis door dit land per fiets, zo maak je pas écht kennis met het land en haar bevolking.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Het prachtige Cambodja (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Roan Morsink op 15 november 2017

Cambodja is een prachtig land met mooie tempels en vriendelijke mensen. Het eten is verschrikkelijk lekker en voor ieder is wat wils.
Wanneer je Cambodja gaat bezoeken, moet je je vooral verdiepen in de geschiedenis. Erg heftig, maar wel iets wat je moet weten wanneer je het land bezoekt.
Ga ook vooral langs de nationale parken, zeker de moeite waard! En wanneer je een nachtmarkt tegenkomt, aarzel niet om een kijkje te gaan nemen.

8,3
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
8 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: De wegkraampjes waar je kan eten.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Cambodja (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Phoebe Maas op 14 november 2017

Geweldig land, lieve mensen, prachtige natuur, fantastische cultuur. Prima te bereizen zonder tour operator. Mooie hotels, lekker eten. Tempels van Angkor zijn een must. Maar ga alsjeblieft niet rijden op een olifant. De olifanten gaan eraan kapot!

Ultieme tip: Golden Ghecko Villa in Siem Reap.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtig veelzijdig (bezocht in maart 2013)

Review geschreven door Louise Boonstoppel op 06 november 2017

Wat een prachtig land! Ik wist niet wat ik moest verwachten van Cambodja. Maar het heeft mij zo erg verrast. Een land met een hele verdrietige geschiedenis, nog niet eens heel erg lang geleden. De historie hiervan kan je nog goed zien en meemaken in het Tuol Sleng museum.
Uiteraard is het bezoeken van Angkor Wat een must. Onwerkelijk hoe dat is gebouwd. Helaas ben je niet de enige, ook niet om 6 uur 's ochtends tijdens de zonsopkomst, maar die toeristen moet je maar even wegdenken. Verder hebben wij onwijs genoten van de kust!

8,6
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
7 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Cambodja

 • Veelzijdig
 • historie
 • aardige locals

Minpunten Cambodja

 • veel toeristen Angkor Wat
Ultieme tip: Rabbit Island! Toen wij hier waren was er nog geen wifi, waren er een paar huisjes en restaurants. Ultieme rust, heerlijk.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Cultuurliefhebbers

Gruwelijk Cambodja (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door John Van de Pol op 05 november 2017

Wat is Cambodja toch gruwelijk mooi, maar ook met een gruwelijk verleden. Bezoek zeker dit fascinerende land. Ga niet alleen naar de tempels in Siem Reap maar bezoek ook zeker de hoofdstad Phnom Penh en leer over de indrukwekkende recente geschiedenis. Daarnaast lekker relaxen op de eilanden bij Sihanoukville!

7,4
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
6 Locals
7 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Cambodja

 • natuur
 • cultuur
 • geschiedenis

Minpunten Cambodja

 • locals
 • duur
 • eten
Ultieme tip: Ga naar de provincie Moundilkiri en ontdek het ware Cambodja: eten, locals en jungle!!!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ontdenk het ongerepte Azië (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Matthijs Dinkla op 31 augustus 2017

Fantastisch land. Vriendelijke en behulpzame locals. Goed betaalbaar. Goede combinatie tussen betalen met uUS dollars en de Cambodjaanse Riel. Hierdoor wordt betalen en omrekenen gemakkelijker. Ankor thom city en de killingfields zijn zeer indrukwekkend. Een absolute must see. Sihanoukville valt heel erg tegen. Het hoofdstrand is heel erg druk en smerig. Je kan beter naar t strand verderop gaan. Otres beach 2. Deze is heel netjes en rustig. Een tripje vanaf sihanoukville naarhet eiland Koh Rong Samloem en een tripje naar National Park Ream zijn zeker aanraders. Samenvattend een fantastische reis.

7,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
5 Natuur
6 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Cambodja

 • aardige locals
 • goed betaalbaar
 • ankor wat
 • ankor thom city
 • killingfields
 • otres beach 2
 • koh rong samloem

Minpunten Cambodja

 • sihanoukville
 • smerig trand
Ultieme tip: Een tour met gids naar ankor wat en ankor thom city. Het is hier heel groot. Je kunt er meerdere dagen besteden. Aanrader om dit met een prive gids te bezoeken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Zeker eens naar cambodja

Review geschreven door Nathalie de Graaf op 25 augustus 2017

Cambodja; een land met vriendelijke bevolking, de geweldige tempels van het Angkor rijk en de verschrikkelijke geschiedenis van de khmer rouge periode. Vooral de vrij recente geschiedenis heeft zijn weerslag op de bevolking gegeven. De killing fields en de tuol sleng gevangenis mogen niet ontbreken als je iets wil leren over Cambodja. Het is geen leuk uitje zal ik je zeggen; maar het leert je heel veel en je krijgt respect naar de bevolking en hun gastvrijheid. Ook het koninklijk paleis is mooi om te zien. De zilverpagode daar viel enigzins tegen omdat de zilveren tegels bijna allemaal bedekt waren door tapijt, daardoor vonden wij persoonlijk de entree prijs vrij hoog. De tempels van Angkor zijn meer dan alleen het Angkor wat, natuurlijk is dit het meest indrukwekkende en geweldig mooie tempel, maar neem ook zeker een kijkje bij andere tempels! De mensen spreken vrij goed Engels, over het algemeen beter dan in Thailand. Ze zijn heel vriendelijk, en tevreden Maar er is ook veel armoede te zien. Veel kinderen die je spullen proberen te verkopen of die geld vragen voor een foto. Ze blijven lang met je meelopen en smeken bijna om een verkoop. Het is een land wat veel mensen niet zo goed kennen of begrijpen, Maar ik zal het iedereen aanraden om bezoek te brengen aan dit indrukwekkende land.

8,3
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Cambodja

 • vriendelije bevolking
 • tempels van Angkor
 • mooie omgeving
 • betaalbaar

Minpunten Cambodja

 • armoede
Ultieme tip: Restaurant "friends" in Phnom Penh is zeker een aanrader, traditioneel cambodjaanse gerechten maar ook net iets anders
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Cambodja in vogelvlucht (bezocht in februari 2015)

Review geschreven door L Arink op 30 juni 2017

In verband met de beperkte tijd hebben wij alleen de highlights bezocht, maar zelfs in de zes dagen herkende we hier het Thailand van 15 jaar geleden. Supervriendelijke mensen die graag hun land en hun (soms tragische) verleden met je delen. Het land is nog in ontwikkeling, het verkeer is een grote chaos, de wegen zijn verre van perfect, maar het ademt een ontspannen en gemoedelijke sfeer uit met een bevolking die al heel wat te verduren heeft gehad en toch altijd een glimlach op hun gezicht heeft. Angkor was interessant en Siem Reap heel toeristisch. Houd je van tempels en het verhaal erachter, dan kan je hier zeker wel een paar dagen doorbrengen. Je kan het op de fiets doen, maar de afstanden zijn best groot en de temperatuur kan flink oplopen. Hoef je geen dagen tussen de tempels te lopen dan heb je in een volle dag ook al een prima idee van deze indrukwekkende stad. Siem Reap is een hele relaxte stad, echt een backpackers sfeertje. Vergeet niet naar het Phare Circus te gaan. Jeugd die anders op straat zou leven zijn opgeleid tot circus artiest en geven een leuke show op hun locatie in Siem Reap. De beste performers gaan zelfs op wereldtour. Een uitje waarbij je ook het goede doel nog steunt. Totaal anders is Phnom Phen waar je meer het gewone leven op straat ziet. De geschiedenis is natuurlijk triest, maar sla het niet over. Zowel de killings fields als de Genociden museum (S-21) maakte op ons grote indruk.

8,7
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
nvt Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Cambodja

 • interessante cultuur
 • lekker eten
 • goedkoop
 • aardige mensen
 • goed weer
 • authentieker dan Thailand

Minpunten Cambodja

 • te veel chinezen toeristen
Ultieme tip: Begeef je onder de locals en ga naar de lokale restaurantjes. De mensen zijn super vriendelijk en vertellen graag meer over hun land. Ga ziplinen in Siem Reap!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Cambodja (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Susanne Ramstijn op 01 juni 2017

Cambodja was voor mij uiteenlopend. AngkorWat was adembenemend mooi, Siem Reep een leuke redelijk ontwikkelde stad, echter Phonm Phen vond ik daarentegen erg tegenvallen, ook van de Killing Fields was weinig meer over, uiteraard wel erg indrukwekkend. De eilanden waren erg mooi, witte stranden, blauwe zee.

Pluspunten Cambodja

 • Mooie natuur

Minpunten Cambodja

 • Redelijk duur tov andere landen in Azië omdat ze geen lokaal geld aan willen nemen
 • Geen hygienisch land
Aangeraden voor: Backpackers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Puur cambodja (bezocht in november 2016)

Review geschreven door m bolder op 11 mei 2017

Wat een prachtig land in al zijn puurheid! Fantastisch lieve mensen knusse dorpjes en ga een half uur buiten de stad en je komt geen toerist meer tegen. Tel daarbij de geweldige tempels op en je hebt een allround bestemming.

9,1
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: Laat een waterput bouwen via stichting 100procentvoorhetgoededoel.nl
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Machtige tempels, lieve mensen, goed eten, mooie natuur en prachtige cultuur. (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Lonneke Bevers op 08 mei 2017

In februari 2017 voor het eerst in dit mooie land geweest. Ik wist niet wat ik ervan kon verwachten, maar het heeft me verrast en geraakt. De mensen zijn heel lief en warm. De Angkor tempels zijn prachtig. Je waant je even in een andere wereld, een verloren beschaving. Helaas wel massatoerisme bij de tempels (voornamelijk Aziaten), maar dat mag de pret niet drukken. Het blijft mooi. Wij zijn met een tuk tuk langs alle tempels gegaan en daarna nog een stukje het platteland op waar je het echte Cambodjaanse leven ziet. Onze chauffeur heeft ons zijn woonplaats en huis laten zien op het platteland. Uiteindelijk waren wij daar de attractie. We waren overal welkom en werden door alle kinderen toegezwaaid.
Na Siem Reap zijn we naar Phnom Penh gegaan met een busje tot de nok toe gevuld met reizigers en koffers. Niet geheel gemaakt voor de lange Nederlander. Maar het was een beleving op zich. Verwacht geen luxe, maar daar is de prijs ook niet naar. Voor een paar dollar reis je in vijf uur naar Phnom Penh. Hier hebben we de highlights bezocht, zoals het koninklijk paleis. Een en al pracht en praal, maar dit keer gelukkig erg rustig. Daar moet je geluk mee hebben. De laatste dag zijn we naar de Killing Fiels en Tuol Sleng museum geweest. Geen leuke besteding, maar zeer indrukwekkend. Het heeft mij diep geraakt en het heeft mijn respect naar de bevolking vergroot. Wat een verschrikkingen hebben daar plaatsgevonden. We kregen een uitgebreide audiotour in het Nederlands. Dat was heel goed geregeld. Ondanks de triestheid is dit wel een aanrader om ook een stukje geschiedenis van dit prachtige land mee te krijgen.
Ik heb volop genoten van dit mooie land, de vriendelijke en warme bevolking, het goede eten, de mooie hotels en de sfeer. Het land doet niet onder voor het bekende buurland Thailand. Ook hier ben ik geweest en vond ik fantastisch. Cambodja heeft, ondanks de drukte bij de Angkor tempels, minder massatoerisme. Ik heb dit land in mijn hart gesloten.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
8 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Cambodja

 • betaalbaar
Ultieme tip: Rijd net een stukje verder het land in buiten de tempelcomplexen en zie het echte Cambodjaanse leven. Wij verbleven in het Lynnaya Urban River Resort in Siem Reap. Een aanrader!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Cambodja (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Amber Klijn op 08 mei 2017

Cambodja, het land van de uitgestrekte rijstvelden, tempels en een tropisch klimaat. Maar tegelijkertijd ook een land van armoede en een gruwelijke geschiedenis. Deze combinatie is wat Cambodja voor mij zo speciaal land maakt.
De Killing Fields showt die gruwelijke geschiedenis waar dit land mee te maken heeft gehad. Heftig, maar iets wat je zeker niet mag missen als je in Cambodja bent.
Uiteraard geniet je automatisch van de prachtige en diverse natuur die Cambodja te bieden heeft. Tropische eilandjes, rivieren, bergen, jungles: je vindt het er allemaal!
Er zijn maar weinig negatieve punten te verzinnen over Cambodja. De mensen zijn over het algemeen heel gastvrij, het klimaat is top (Let op: ook in het regenseizoen kan het heel warm zijn en valt er soms maar één bui in de week), er is genoeg te zien en te ontdekken en wat ik ook wel heel fijn vind: Cambodja wordt (nog) niet overspoeld door toeristen.
Ik zou Cambodja zeker op je bucketlist plaatsen!
Wat ik nog wel mee wil geven: let op je eten en neem genoeg medicijnen mee (diareeremmers, aspirines, etc. ).

8,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Let op je eten en hygiëne, zo voorkom je (hopelijk) ziektes. En vergeet ook zeker niet om genoeg deet mee te nemen tegen de muggen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mondulkiri (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Marianne Hopman op 07 mei 2017

De natuur van het noorden van Cambodja is prachtig. Mondulkiri is een echte aanrader, ook om de traditionele stammen te bezoeken. Je kan dan naar de watervallen, hun olifanten wassen en voederen en je gaat eten op hun manier klaarmaken. Verder is de omgeving prachtig om gewoon doorheen te rijden met de motor.

Pluspunten Cambodja

 • vriendelijke locals
 • prachtige omgeving
 • historie

Minpunten Cambodja

 • smerigheid
Ultieme tip: Connecting hands in Phnom pehn. Het is een iets duurder café, maar daar worden de lokale vrouwen opgeleid in de horeca. De gekarameliseerde appels als ontbijt zijn verukkelijk!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Supermooie ervaring! (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Daniel Jankie op 30 april 2017

Cambodja is een heel mooi en divers land. Van de grote stad Phnom Pehn met zijn prachtige Koninklijke Paleizen, tot aan de wereldberoemde Angkor tempels. Maar ook de heerlijke zuidelijke stranden: dit land is meer dan de moeite waard! Wij hebben er drie weken rondgereisd. Sla zeker ook de minder toeristische stukjes niet over, zoals het maken van een boottocht (in plaats van een busreis) naar Battambang, en het bezoeken van de vleermuisgrot aldaar. In het zuiden zat het weer niet helemaal mee, maar dat maakt de stranden en omliggende (groene) bergengebieden er niet minder op!

8,0
8 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
8 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Cambodja

 • Aardige mensen
 • mooie natuur
 • interessante cultuur

Minpunten Cambodja

 • veel armoede
Ultieme tip: Boottrip naar Battambang vanaf Siem Riep (of andersom)
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zonsopkomst in Ankor Wat (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Rob Reijerse op 27 april 2017

Hier de zonsopkomst gekeken 's morgens om 05.00 uur. Daarna nam de gids ons meteen mee naar de tempel waar de film Tomb Raider is opgenomen met Angelina Jolie. Omdat we meteen weggingen waren we daar praktisch als eerste en konden we dus ongestoord fotograferen.

Ultieme tip: Tja, uiteraard de killing fields die waren indrukwekkend.

Een onvergetelijke reis door Thailand, Laos, Vietnam en Cambodja. (bezocht in februari 2014)

Review geschreven door Carreen Oosterom op 23 april 2017

Mooi land met aardige mensen en interessante bezienswaardigheden. Onder andere de hoofdstad Phnom Penh en Siem Reap. Vanuit Siem Reap hebben we een aantal fascinerende uitstapjes gemaakt: de Angkor Wat tempel, een boottrip op het Tonlé Sapmeer met een lunch in een paalwoning en een rit per Tuk Tuk naar het dorpsleven met bezoek aan een schooltje. Het bezoek aan het Tuol Sleng Genocide Museum en de Killing Fields is een heel andere ervaring die aangrijpend is maar hoort bij de geschiedenis.

7,9
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
8 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Cambodja

 • Lekker eten
 • betaalbaar

Minpunten Cambodja

 • slechte wegen
 • verouderde bussen
Ultieme tip: Fascinerende boottrip op het Tonlé Sapmeer.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bezoek Battambang! (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Esther Reijers op 12 maart 2017

De meeste reizigers gaan op doorreis naar Cambodja. Zonde! Ga minimaal twee weken rondtrekken door dit indrukwekkende land. De bevolking is uiterst vriendelijk en gastvrij en de mix tussen cultuur en natuur is een van de mooiste in Azië! Sla dan Battambang niet over. Een ritje met de bamboetrein is toch iets wat je niet wilt missen?

Pluspunten Cambodja

 • betaalbaar
 • vriendelijke bevolking
 • stranden
 • cultuur
 • natuur

Minpunten Cambodja

 • afval langs de wegen
Ultieme tip: Niet alleen op doorreis, maar verblijf er langer zodat je echt het land leert kennen. Het is echt de moeite waard!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Cambodja (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Erik Jansen op 22 januari 2017

Afgelopen november hebben we een rondreis door Cambodja gemaakt. We zijn begonnen in de hoofdstad Phnom Penh, druk met verkeer maar toch lekker overzichtelijk met gezellige markten en restaurantjes. Hoogtepunt van Cambodja zijn de tempels van Angor Wat, waar we drie dagen zijn geweest, prachtig en rustieke sfeer als je de toeristengroepen beetje weet te vermijden. Maar Cambodja is meer dan dat, we hebben ook de meer bekende plaatsen bezocht als Battambang en Banlung. Qua natuur misschien iets minder dan de buurlanden maar de vriendelijke bevolking heeft ons hart gestolen. Cambodja is zeker een aanrader ook buiten de gebaande paden.

Pluspunten Cambodja

 • Aardige mensen
 • lekker eten

Minpunten Cambodja

 • natuur minder afwisselend
Ultieme tip: Vraag bij Angor Wat aan de gids of tuktuk driver wat de beste volgorde/route is om tempels te bezoeken. Dan kun je in alle rust genieten daar.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Cambodja (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Martin Mol op 22 januari 2017

We waren speciaal vanuit Thailand naar Cambodja gevlogen om een bezoek te brengen aan Siem Reap en Angkor Wat. Siem Reap is voornamelijk leuk en gezellig maar Angkor Wat is indrukwekkend op heel veel facetten. Hoe de oude cultuur en de natuur gedurende de jaren met elkaar is verweven is heel bijzonder. Werkelijk een hoogtepunt. Ga vooral vroeg heen want dan ben je de grote massa een beetje voor. Wat misschien wel net zo indrukwekkend en speciaal is, zijn de Cambodjanen zelf. Supervriendelijk en behulpzaam.

8,5
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
8 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Cambodja

 • cultuur
 • betaalbaar
 • heerlijk eten

Minpunten Cambodja

 • massa bij angkor wat
Ultieme tip: Met de vriendelijke mensen zelf in contact treden
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Het was een zeer indrukwekkende reis (bezocht in juni 2015)

Review geschreven door Ellen Spapens op 15 januari 2017

Het was een zeer indrukwekkende reis, zeker de killing fields en de Tuel Sleng gevangenis in Phnom Phenn waren ervaringen om nooit te vergeten. Het was goed dat we na deze ervaring iets luchtigs op het programma hadden staan!

Ultieme tip: The Killing Fields
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Bijzondere ervaring (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Sandra de Paauw op 15 januari 2017

Mijn eerste solo reis geboekt via travelbird. Thailand, Vietnam en Cambodja. En wat hebben de landen mij verrast. Cambodja vooral door de mooie natuur die het land ondanks veel droogte heeft. Het is er op sommige plaatsen zoals je op mijn foto terug kan zien ontzettend groen. Er zijn veel monniken te vinden die er komen lunchen en een spel spelen. Ga erheen en ervaar het land en zijn schoonheid!

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Cambodja

 • Betaalbaar

Minpunten Cambodja

 • niks
Ultieme tip: Uiteraard moet je Angkor wat hebben gezien maar er zijn nog zoveel andere plaatsen. Vraag een gids en laat je verrassen!
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers