Reviews Cambodja

Reviews Cambodja

8,3
8,4 Algemene ervaring
9,0 Beziens­waardigheden
7,7 Steden of plaatsen
8,5 Locals
8,0 Veilig
8,4 Natuur
7,7 Stranden
8,1 Klimaat
  • Aantal reviews: 48
  • Aantal waarderingen: 31

Rondreis Cambodja (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Yorick Jansen op 30 december 2017

Prachtig land, rondreis van Siem Raep naar Battambang per boot door het Ton Le Sap meer om vervolgens richting Pnom Penh en Koh Rong te reizen is iedereen aan te raden. Bezoek ook Kampot voor de peper plantages.

Minpunten Cambodja

  • geen
Ultieme tip: Kampot en de omliggende regio.
Aangeraden voor: Backpackers

Bescheiden mooi (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Babken Grigoryan op 14 december 2017

Een prachtig land met een diepe, rijke en gevarieerde cultuur. Cambodja 'verwestert' aan een sneltempo met de komst van allerlei westerse ketens zoals Burger King etc, daarom kan je het land best zo snel mogelijk gaan bezoeken voor het nóg toeristischer wordt!

Pluspunten Cambodja

  • goedkoop
  • mooi
  • veilig

Minpunten Cambodja

  • regen
Ultieme tip: Ga naar Koh Rong Sanloem
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

super lieve en relaxte locals in Cambodja (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door zoë van breda op 10 december 2017

Het complex van Angkor wat vonden wij heel bijzonder en mooi. De geschiedenis erachter is interessant en de tempels zijn waanzinnig + de omgeving is super groen. Koh Rong is een mooi eiland met witte stranden en helderblauw water, perfect om te zonnen en snorkelen (wat we ook volop hebben gedaan). Hier kun je ook goed feesten maar daar hadden we geen behoefte aan. Ook hebben we een paar x een fiets gehuurd in Siem Reap, Battambang en Kep en in de omgeving gefietst, wat super was! Hierdoor veel locals ontmoet en veel gezien. Bij Battambang heb je mooie en interessante grotten waar we heen hebben gefietst. En in kep heb je een nationaal park waar je op eigen houtje doorheen kan hiken, voor maar 1 euro! Phnom Penh vonden wij niet zo mooi, maar daar kun je wel de killing fields en genocide museum zien, wat heftig is om te zien maar wel onmisbaar bij een bezoek omdat je veel te weten komt over Cambodja. We hebben ook nog in de jungle geslapen 1 nacht in Koh Kong, Cardamom mountains met een gids. Niet veel dieren gezien maar het was wel een unieke ervaring. We aten local eten van een kampvuur en sliepen in hangmatten.

Pluspunten Cambodja

  • aardige locals
  • betaalbaar

Minpunten Cambodja

  • weinig lokaal transport
  • redelijk veel toeristen
Ultieme tip: Doe 3 dagen Angkor Wat. Het is een groot gebied en er zijn veel tempels om te zien.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Adembenemend (bezocht in november 2013)

Review geschreven door Wendy Nolting op 04 december 2017

Cambodja is een super mooi land. Naast de bekende grote steden als Siem Reap en Phnom Penh zijn ook de kleine dorpjes echt een aanrader. Zo leer je de locals beter kennen. En zie je meer van het land, want het land heeft zoveel moois te bieden.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Cambodja

  • lieve mensen
  • goed reisbaar
  • betaalbaar
Ultieme tip: De Angkor Wat
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Angkor wat (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Eva Harmsen op 01 december 2017

Een paar weken geleden was ik bij Angkor wat, de bekende tempels van Cambodja en hebben we daar de zonsopgang gezellig, echt helemaal waard om vroeg op te staan, prachtige foto's gemaakt en hele gave dingen gezien. Echt een hele andere wereld.

7,8
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
6 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Cambodja

  • betaalbaar
  • mensen zijn vriendelijk
  • prachtige weer
  • mooie natuur

Minpunten Cambodja

  • wegen zijn slecht
  • wordt niet heel veel Engels gesproken
Ultieme tip: Ga naar Angkor wat, maar niet alleen voor die ene zonsopgang foto, kijk wat rond echt heel gaaf.
Aangeraden voor: Backpackers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Afwisselend en indrukwekkend (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Janneke Zwiers op 27 november 2017

We hebben een zeer afwisselende en indrukwekkende reis gemaakt. We hebben de beroemde Angkor tempels gezien, maar hebben ook het eenvoudige plattelandsleven in de omgeving van Siem Reap ontdekt. Daar hebben we een kijkje genomen bij een school, huisarts (die maar 1x in de maand kwam) en kinderopvang. We maakten een fietstocht langs verborgen tempels en sliepen bij mensen thuis. Onderweg sprongen meisjes al lachend op de handbestuurde kar. Een unieke ervaring! Ook hebben we olifanten in hun natuurlijke omgeving gezien, de unieke Irawaddy dolfijnen gespot en werden we door een echte survival vrouw uit een stam rondgeleid door haar dorpje en de omgeving. Erg bijzonder was de trekking van zo'n 8 uur in een beschermd natuurgebied, waarbij we prachtige vogels en apen hebben gespot. Onderweg genoten we van een natuurlijke, on spot gemaakte lunch gemaakt door onze gids. Plan daarnaast een volle dag in voor een bezoek aan het Tuol Sleng Museum en de Killing Fields. Huur een headset en luister naar alle persoonlijke verhalen van oorlogsslachtoffers, terwijl je de menselijke botten met stukjes kleding boven het zand ziet uitsteken. Het komt zo dichtbij en bij je binnen, heftig. Het is dan prettig om de overige bezienswaardigheden van Phnom Penh op een andere dag te bezoeken. We hebben onze rondreis heerlijk ontspannen afgesloten op het bounty eiland Koh Rong. Je moet even met de boot, maar dan heb je ook echt wat. Stuk mooier dan Sihanoukville. Hier kun je snorkelen, duiken, kanoën en een eilandtour maken. Oh ja, vlieg met Cathay Pacific en maak een stopover in Hong Kong. Goede airline en hier genoten van de vuurwerkshow met Oud en Nieuw. Heerlijk gegeten en nog nooit zoveel mensen bij elkaar gezien zonder associale mensen en opstootjes. Kortom, plan zeker zo'n 2,5 à 3 weken in voor een rondreis door Hong Kong en Cambodja. Er is zoveel meer te zien dan alleen de Angkor tempels, zonde om maar een klein deel te zien. Veel plezier alvast!

Pluspunten Cambodja

  • Veelzijdig
  • lieve mensen
  • indrukwekkende oorlogsgeschiedenis
  • prachtige tempels
  • mooie dieren
  • bounty experience

Minpunten Cambodja

  • tuk tuk chauffeurs opdringerig
  • ter plaatse niet zo goedkoop
Ultieme tip: Platteland Siem Reap & bounty eiland Koh Rong
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een half jaar wonen en werken in Cambodja (bezocht in november 2014)

Review geschreven door Chantal Gerrits op 21 november 2017

In een half jaar heb ik ontzettend veel van Cambodja gezien en ontdekt. Kijk naast de grote toeristische trekpleisters eens naar andere to do's als je daar langer verblijft: Beng Mealea temple, vissersstadje Kep, overnachten in Kampot (Villa Vedici) en een boottocht bij zonsondergang maken, olifanten in Mondulkiri, met een tuktuk door het landschap rijden en "nergens" uitkomen, boottocht over Tonle Sap river en een trek maken naar Lonely Beach op Koh Rong.

8,4
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
6 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Cambodja

  • Wisselend landschap
  • Zowel luxe als betaalbaar
  • Cambodjaans eten

Minpunten Cambodja

  • Vervoer en wegen
  • Ziekenhuis voorzieningen
Ultieme tip: Tips voor Siem Reap: Little Kroma (beste Cambodjaanse maaltijden die ik heb gevonden voor een top prijs!), Mammashop (echt Italiaans eten) en vooral veel fietsen en ontdekken!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Veelzijdig Cambodja (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Ron de Regt op 20 november 2017

Via Oost Thailand (trein) en Zuid Laos (bus) naar Cambodja gereisd met als eerste stop Ban Lung, deze plaats circa 70km van de Vietnamese grens gelegen is een wat grotere stad met leuke markt midden in het centrum en een relaxte sfeer. Als overnachtingslocatie is de Tree Top Eco Lodge aan te bevelen met een prachtige ligging en een goed restaurant. Bijzonder is ook het Cratermeer waarin je een duik kunt nemen, huur een motor en zoek zelf je weg, dit is goed te doen.
De Mekong rivier naar het zuiden volgend kom je in Kratie, hier kun je de zeldzame Irrawaddy zien, zelfs vanaf de kant, dus een boottrip hoeft niet, maar is wel leuk.
Helemaal in het zuiden ligt de kustplaats Kep, bekend om zijn Bleu Krab, bij de vismarkt zijn vele restaurants die allerlei vissoorten vers voor je bereiden met als specialiteit de blauwe krab. Holy Crab kan ik wel aanbevelen als restaurant.
Kep National Park is een niet al te groot park met prachtige wandelingen die je zelf kunt lopen zonder gids, de grootste ronde is 8 kilometer en de routes zijn goed aangeven. Toegang tot het park kost 1 UDS
per person en als er niemand aan het begin is, ga gewoon wandelen de parkwacht kom je vanzelf een keer tegen.
Via Kampot, bekend om zijn peper en een korte tussenstop in Phnom Phen naar Siem Reap gegaan om Angkor te ontdekken, voor de diverse historische sites 3 dagen uitgetrokken met een rustdag tussen 1 van de dagen. Bijzonder is de Angkor Balloon die je voor 20 UDS per person naar 100 meter hoogte brengt met zicht op de Angkor Wat en wijde omgeving. Vergeet ook het War museum niet voor een stukje geschiedenis.

Pluspunten Cambodja

  • Goed te bereizen
  • lekker eten
  • Vriendelijke mensen
  • mooie natuur

Minpunten Cambodja

  • Geen
Ultieme tip: De Phnom Yat temple met Grandma Yat statue bezoeken in Pailin
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Off road in Cambodja (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Sanne van der Schaaf op 19 november 2017

Toen ik in de arme buitenwijken kwam van Siem reap, kreeg ik kippenvel! De ongerepte natuur, de mensen, de armoede, de liefde. Geen woorden heb ik tijdens de tocht kunnen uitbrengen.. de kindjes naakt in het water bij floating village. Glijdend van een oude boot. Zij zijn gelukkiger dan menig rijke in 'het westen'.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Huur een tuktuk en ga off road!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Angkor Thom in Cambodja (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Henriette Kok op 15 november 2017

Cambodja is een nog niet door het massatoerisme ontdekte parel. Een prachtig land, schitterende natuur en cultuur en een uiterst vriendelijke bevolking. Eén van de mooiste tempelcomplexen die Azië te bieden heeft, zijn ongetwijfeld de tempels van Angkor in Cambodja. Angkor Wat, hèt symbool van Cambodja en terecht een "must see", is hiervan de bekendste. Maar Angkor is zo veel meer dan dat. Je kunt er zeker 3 dagen rondstruinen en dan nog heb je niet alles gezien. Met name de toegangspoorten naar Angkor Thom en zijn prachtige monument Bayon maakt veel indruk.

Pluspunten Cambodja

  • vriendelijke mensen
  • authentiek
  • cultuur

Minpunten Cambodja

  • armoede
Ultieme tip: Reis door dit land per fiets, zo maak je pas écht kennis met het land en haar bevolking.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Het prachtige Cambodja (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Roan Morsink op 15 november 2017

Cambodja is een prachtig land met mooie tempels en vriendelijke mensen. Het eten is verschrikkelijk lekker en voor ieder is wat wils.
Wanneer je Cambodja gaat bezoeken, moet je je vooral verdiepen in de geschiedenis. Erg heftig, maar wel iets wat je moet weten wanneer je het land bezoekt.
Ga ook vooral langs de nationale parken, zeker de moeite waard! En wanneer je een nachtmarkt tegenkomt, aarzel niet om een kijkje te gaan nemen.

8,3
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
8 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: De wegkraampjes waar je kan eten.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Cambodja (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Phoebe Maas op 14 november 2017

Geweldig land, lieve mensen, prachtige natuur, fantastische cultuur. Prima te bereizen zonder tour operator. Mooie hotels, lekker eten. Tempels van Angkor zijn een must. Maar ga alsjeblieft niet rijden op een olifant. De olifanten gaan eraan kapot!

Ultieme tip: Golden Ghecko Villa in Siem Reap.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtig veelzijdig (bezocht in maart 2013)

Review geschreven door Louise Boonstoppel op 06 november 2017

Wat een prachtig land! Ik wist niet wat ik moest verwachten van Cambodja. Maar het heeft mij zo erg verrast. Een land met een hele verdrietige geschiedenis, nog niet eens heel erg lang geleden. De historie hiervan kan je nog goed zien en meemaken in het Tuol Sleng museum.
Uiteraard is het bezoeken van Angkor Wat een must. Onwerkelijk hoe dat is gebouwd. Helaas ben je niet de enige, ook niet om 6 uur 's ochtends tijdens de zonsopkomst, maar die toeristen moet je maar even wegdenken. Verder hebben wij onwijs genoten van de kust!

8,6
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
7 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Cambodja

  • Veelzijdig
  • historie
  • aardige locals

Minpunten Cambodja

  • veel toeristen Angkor Wat
Ultieme tip: Rabbit Island! Toen wij hier waren was er nog geen wifi, waren er een paar huisjes en restaurants. Ultieme rust, heerlijk.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Cultuurliefhebbers

Gruwelijk Cambodja (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door John Van de Pol op 05 november 2017

Wat is Cambodja toch gruwelijk mooi, maar ook met een gruwelijk verleden. Bezoek zeker dit fascinerende land. Ga niet alleen naar de tempels in Siem Reap maar bezoek ook zeker de hoofdstad Phnom Penh en leer over de indrukwekkende recente geschiedenis. Daarnaast lekker relaxen op de eilanden bij Sihanoukville!

7,4
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
6 Locals
7 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Cambodja

  • natuur
  • cultuur
  • geschiedenis

Minpunten Cambodja

  • locals
  • duur
  • eten
Ultieme tip: Ga naar de provincie Moundilkiri en ontdek het ware Cambodja: eten, locals en jungle!!!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ontdenk het ongerepte Azië (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Matthijs Dinkla op 31 augustus 2017

Fantastisch land. Vriendelijke en behulpzame locals. Goed betaalbaar. Goede combinatie tussen betalen met uUS dollars en de Cambodjaanse Riel. Hierdoor wordt betalen en omrekenen gemakkelijker. Ankor thom city en de killingfields zijn zeer indrukwekkend. Een absolute must see. Sihanoukville valt heel erg tegen. Het hoofdstrand is heel erg druk en smerig. Je kan beter naar t strand verderop gaan. Otres beach 2. Deze is heel netjes en rustig. Een tripje vanaf sihanoukville naarhet eiland Koh Rong Samloem en een tripje naar National Park Ream zijn zeker aanraders. Samenvattend een fantastische reis.

7,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
5 Natuur
6 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Cambodja

  • aardige locals
  • goed betaalbaar
  • ankor wat
  • ankor thom city
  • killingfields
  • otres beach 2
  • koh rong samloem

Minpunten Cambodja

  • sihanoukville
  • smerig trand
Ultieme tip: Een tour met gids naar ankor wat en ankor thom city. Het is hier heel groot. Je kunt er meerdere dagen besteden. Aanrader om dit met een prive gids te bezoeken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Zeker eens naar cambodja

Review geschreven door Nathalie de Graaf op 25 augustus 2017

Cambodja; een land met vriendelijke bevolking, de geweldige tempels van het Angkor rijk en de verschrikkelijke geschiedenis van de khmer rouge periode. Vooral de vrij recente geschiedenis heeft zijn weerslag op de bevolking gegeven. De killing fields en de tuol sleng gevangenis mogen niet ontbreken als je iets wil leren over Cambodja. Het is geen leuk uitje zal ik je zeggen; maar het leert je heel veel en je krijgt respect naar de bevolking en hun gastvrijheid. Ook het koninklijk paleis is mooi om te zien. De zilverpagode daar viel enigzins tegen omdat de zilveren tegels bijna allemaal bedekt waren door tapijt, daardoor vonden wij persoonlijk de entree prijs vrij hoog. De tempels van Angkor zijn meer dan alleen het Angkor wat, natuurlijk is dit het meest indrukwekkende en geweldig mooie tempel, maar neem ook zeker een kijkje bij andere tempels! De mensen spreken vrij goed Engels, over het algemeen beter dan in Thailand. Ze zijn heel vriendelijk, en tevreden Maar er is ook veel armoede te zien. Veel kinderen die je spullen proberen te verkopen of die geld vragen voor een foto. Ze blijven lang met je meelopen en smeken bijna om een verkoop. Het is een land wat veel mensen niet zo goed kennen of begrijpen, Maar ik zal het iedereen aanraden om bezoek te brengen aan dit indrukwekkende land.

8,3
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Cambodja

  • vriendelije bevolking
  • tempels van Angkor
  • mooie omgeving
  • betaalbaar

Minpunten Cambodja

  • armoede
Ultieme tip: Restaurant "friends" in Phnom Penh is zeker een aanrader, traditioneel cambodjaanse gerechten maar ook net iets anders
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Cambodja in vogelvlucht (bezocht in februari 2015)

Review geschreven door L Arink op 30 juni 2017

In verband met de beperkte tijd hebben wij alleen de highlights bezocht, maar zelfs in de zes dagen herkende we hier het Thailand van 15 jaar geleden. Supervriendelijke mensen die graag hun land en hun (soms tragische) verleden met je delen. Het land is nog in ontwikkeling, het verkeer is een grote chaos, de wegen zijn verre van perfect, maar het ademt een ontspannen en gemoedelijke sfeer uit met een bevolking die al heel wat te verduren heeft gehad en toch altijd een glimlach op hun gezicht heeft. Angkor was interessant en Siem Reap heel toeristisch. Houd je van tempels en het verhaal erachter, dan kan je hier zeker wel een paar dagen doorbrengen. Je kan het op de fiets doen, maar de afstanden zijn best groot en de temperatuur kan flink oplopen. Hoef je geen dagen tussen de tempels te lopen dan heb je in een volle dag ook al een prima idee van deze indrukwekkende stad. Siem Reap is een hele relaxte stad, echt een backpackers sfeertje. Vergeet niet naar het Phare Circus te gaan. Jeugd die anders op straat zou leven zijn opgeleid tot circus artiest en geven een leuke show op hun locatie in Siem Reap. De beste performers gaan zelfs op wereldtour. Een uitje waarbij je ook het goede doel nog steunt. Totaal anders is Phnom Phen waar je meer het gewone leven op straat ziet. De geschiedenis is natuurlijk triest, maar sla het niet over. Zowel de killings fields als de Genociden museum (S-21) maakte op ons grote indruk.

8,7
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
nvt Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Cambodja

  • interessante cultuur
  • lekker eten
  • goedkoop
  • aardige mensen
  • goed weer
  • authentieker dan Thailand

Minpunten Cambodja

  • te veel chinezen toeristen
Ultieme tip: Begeef je onder de locals en ga naar de lokale restaurantjes. De mensen zijn super vriendelijk en vertellen graag meer over hun land. Ga ziplinen in Siem Reap!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Cambodja (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Susanne Ramstijn op 01 juni 2017

Cambodja was voor mij uiteenlopend. AngkorWat was adembenemend mooi, Siem Reep een leuke redelijk ontwikkelde stad, echter Phonm Phen vond ik daarentegen erg tegenvallen, ook van de Killing Fields was weinig meer over, uiteraard wel erg indrukwekkend. De eilanden waren erg mooi, witte stranden, blauwe zee.

Pluspunten Cambodja

  • Mooie natuur

Minpunten Cambodja

  • Redelijk duur tov andere landen in Azië omdat ze geen lokaal geld aan willen nemen
  • Geen hygienisch land
Aangeraden voor: Backpackers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Puur cambodja (bezocht in november 2016)

Review geschreven door m bolder op 11 mei 2017

Wat een prachtig land in al zijn puurheid! Fantastisch lieve mensen knusse dorpjes en ga een half uur buiten de stad en je komt geen toerist meer tegen. Tel daarbij de geweldige tempels op en je hebt een allround bestemming.

9,1
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: Laat een waterput bouwen via stichting 100procentvoorhetgoededoel.nl
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Machtige tempels, lieve mensen, goed eten, mooie natuur en prachtige cultuur. (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Lonneke Bevers op 08 mei 2017

In februari 2017 voor het eerst in dit mooie land geweest. Ik wist niet wat ik ervan kon verwachten, maar het heeft me verrast en geraakt. De mensen zijn heel lief en warm. De Angkor tempels zijn prachtig. Je waant je even in een andere wereld, een verloren beschaving. Helaas wel massatoerisme bij de tempels (voornamelijk Aziaten), maar dat mag de pret niet drukken. Het blijft mooi. Wij zijn met een tuk tuk langs alle tempels gegaan en daarna nog een stukje het platteland op waar je het echte Cambodjaanse leven ziet. Onze chauffeur heeft ons zijn woonplaats en huis laten zien op het platteland. Uiteindelijk waren wij daar de attractie. We waren overal welkom en werden door alle kinderen toegezwaaid.
Na Siem Reap zijn we naar Phnom Penh gegaan met een busje tot de nok toe gevuld met reizigers en koffers. Niet geheel gemaakt voor de lange Nederlander. Maar het was een beleving op zich. Verwacht geen luxe, maar daar is de prijs ook niet naar. Voor een paar dollar reis je in vijf uur naar Phnom Penh. Hier hebben we de highlights bezocht, zoals het koninklijk paleis. Een en al pracht en praal, maar dit keer gelukkig erg rustig. Daar moet je geluk mee hebben. De laatste dag zijn we naar de Killing Fiels en Tuol Sleng museum geweest. Geen leuke besteding, maar zeer indrukwekkend. Het heeft mij diep geraakt en het heeft mijn respect naar de bevolking vergroot. Wat een verschrikkingen hebben daar plaatsgevonden. We kregen een uitgebreide audiotour in het Nederlands. Dat was heel goed geregeld. Ondanks de triestheid is dit wel een aanrader om ook een stukje geschiedenis van dit prachtige land mee te krijgen.
Ik heb volop genoten van dit mooie land, de vriendelijke en warme bevolking, het goede eten, de mooie hotels en de sfeer. Het land doet niet onder voor het bekende buurland Thailand. Ook hier ben ik geweest en vond ik fantastisch. Cambodja heeft, ondanks de drukte bij de Angkor tempels, minder massatoerisme. Ik heb dit land in mijn hart gesloten.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
8 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Cambodja

  • betaalbaar
Ultieme tip: Rijd net een stukje verder het land in buiten de tempelcomplexen en zie het echte Cambodjaanse leven. Wij verbleven in het Lynnaya Urban River Resort in Siem Reap. Een aanrader!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Cambodja (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Amber Klijn op 08 mei 2017

Cambodja, het land van de uitgestrekte rijstvelden, tempels en een tropisch klimaat. Maar tegelijkertijd ook een land van armoede en een gruwelijke geschiedenis. Deze combinatie is wat Cambodja voor mij zo speciaal land maakt.
De Killing Fields showt die gruwelijke geschiedenis waar dit land mee te maken heeft gehad. Heftig, maar iets wat je zeker niet mag missen als je in Cambodja bent.
Uiteraard geniet je automatisch van de prachtige en diverse natuur die Cambodja te bieden heeft. Tropische eilandjes, rivieren, bergen, jungles: je vindt het er allemaal!
Er zijn maar weinig negatieve punten te verzinnen over Cambodja. De mensen zijn over het algemeen heel gastvrij, het klimaat is top (Let op: ook in het regenseizoen kan het heel warm zijn en valt er soms maar één bui in de week), er is genoeg te zien en te ontdekken en wat ik ook wel heel fijn vind: Cambodja wordt (nog) niet overspoeld door toeristen.
Ik zou Cambodja zeker op je bucketlist plaatsen!
Wat ik nog wel mee wil geven: let op je eten en neem genoeg medicijnen mee (diareeremmers, aspirines, etc. ).

8,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Let op je eten en hygiëne, zo voorkom je (hopelijk) ziektes. En vergeet ook zeker niet om genoeg deet mee te nemen tegen de muggen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mondulkiri (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Marianne Hopman op 07 mei 2017

De natuur van het noorden van Cambodja is prachtig. Mondulkiri is een echte aanrader, ook om de traditionele stammen te bezoeken. Je kan dan naar de watervallen, hun olifanten wassen en voederen en je gaat eten op hun manier klaarmaken. Verder is de omgeving prachtig om gewoon doorheen te rijden met de motor.

Pluspunten Cambodja

  • vriendelijke locals
  • prachtige omgeving
  • historie

Minpunten Cambodja

  • smerigheid
Ultieme tip: Connecting hands in Phnom pehn. Het is een iets duurder café, maar daar worden de lokale vrouwen opgeleid in de horeca. De gekarameliseerde appels als ontbijt zijn verukkelijk!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Supermooie ervaring! (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Daniel Jankie op 30 april 2017

Cambodja is een heel mooi en divers land. Van de grote stad Phnom Pehn met zijn prachtige Koninklijke Paleizen, tot aan de wereldberoemde Angkor tempels. Maar ook de heerlijke zuidelijke stranden: dit land is meer dan de moeite waard! Wij hebben er drie weken rondgereisd. Sla zeker ook de minder toeristische stukjes niet over, zoals het maken van een boottocht (in plaats van een busreis) naar Battambang, en het bezoeken van de vleermuisgrot aldaar. In het zuiden zat het weer niet helemaal mee, maar dat maakt de stranden en omliggende (groene) bergengebieden er niet minder op!

8,0
8 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
8 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Cambodja

  • Aardige mensen
  • mooie natuur
  • interessante cultuur

Minpunten Cambodja

  • veel armoede
Ultieme tip: Boottrip naar Battambang vanaf Siem Riep (of andersom)
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zonsopkomst in Ankor Wat (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Rob Reijerse op 27 april 2017

Hier de zonsopkomst gekeken 's morgens om 05.00 uur. Daarna nam de gids ons meteen mee naar de tempel waar de film Tomb Raider is opgenomen met Angelina Jolie. Omdat we meteen weggingen waren we daar praktisch als eerste en konden we dus ongestoord fotograferen.

Ultieme tip: Tja, uiteraard de killing fields die waren indrukwekkend.

Een onvergetelijke reis door Thailand, Laos, Vietnam en Cambodja. (bezocht in februari 2014)

Review geschreven door Carreen Oosterom op 23 april 2017

Mooi land met aardige mensen en interessante bezienswaardigheden. Onder andere de hoofdstad Phnom Penh en Siem Reap. Vanuit Siem Reap hebben we een aantal fascinerende uitstapjes gemaakt: de Angkor Wat tempel, een boottrip op het Tonlé Sapmeer met een lunch in een paalwoning en een rit per Tuk Tuk naar het dorpsleven met bezoek aan een schooltje. Het bezoek aan het Tuol Sleng Genocide Museum en de Killing Fields is een heel andere ervaring die aangrijpend is maar hoort bij de geschiedenis.

7,9
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
8 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Cambodja

  • Lekker eten
  • betaalbaar

Minpunten Cambodja

  • slechte wegen
  • verouderde bussen
Ultieme tip: Fascinerende boottrip op het Tonlé Sapmeer.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bezoek Battambang! (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Esther Reijers op 12 maart 2017

De meeste reizigers gaan op doorreis naar Cambodja. Zonde! Ga minimaal twee weken rondtrekken door dit indrukwekkende land. De bevolking is uiterst vriendelijk en gastvrij en de mix tussen cultuur en natuur is een van de mooiste in Azië! Sla dan Battambang niet over. Een ritje met de bamboetrein is toch iets wat je niet wilt missen?

Pluspunten Cambodja

  • betaalbaar
  • vriendelijke bevolking
  • stranden
  • cultuur
  • natuur

Minpunten Cambodja

  • afval langs de wegen
Ultieme tip: Niet alleen op doorreis, maar verblijf er langer zodat je echt het land leert kennen. Het is echt de moeite waard!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Cambodja (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Erik Jansen op 22 januari 2017

Afgelopen november hebben we een rondreis door Cambodja gemaakt. We zijn begonnen in de hoofdstad Phnom Penh, druk met verkeer maar toch lekker overzichtelijk met gezellige markten en restaurantjes. Hoogtepunt van Cambodja zijn de tempels van Angor Wat, waar we drie dagen zijn geweest, prachtig en rustieke sfeer als je de toeristengroepen beetje weet te vermijden. Maar Cambodja is meer dan dat, we hebben ook de meer bekende plaatsen bezocht als Battambang en Banlung. Qua natuur misschien iets minder dan de buurlanden maar de vriendelijke bevolking heeft ons hart gestolen. Cambodja is zeker een aanrader ook buiten de gebaande paden.

Pluspunten Cambodja

  • Aardige mensen
  • lekker eten

Minpunten Cambodja

  • natuur minder afwisselend
Ultieme tip: Vraag bij Angor Wat aan de gids of tuktuk driver wat de beste volgorde/route is om tempels te bezoeken. Dan kun je in alle rust genieten daar.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Cambodja (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Martin Mol op 22 januari 2017

We waren speciaal vanuit Thailand naar Cambodja gevlogen om een bezoek te brengen aan Siem Reap en Angkor Wat. Siem Reap is voornamelijk leuk en gezellig maar Angkor Wat is indrukwekkend op heel veel facetten. Hoe de oude cultuur en de natuur gedurende de jaren met elkaar is verweven is heel bijzonder. Werkelijk een hoogtepunt. Ga vooral vroeg heen want dan ben je de grote massa een beetje voor. Wat misschien wel net zo indrukwekkend en speciaal is, zijn de Cambodjanen zelf. Supervriendelijk en behulpzaam.

8,5
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
8 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Cambodja

  • cultuur
  • betaalbaar
  • heerlijk eten

Minpunten Cambodja

  • massa bij angkor wat
Ultieme tip: Met de vriendelijke mensen zelf in contact treden
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Het was een zeer indrukwekkende reis (bezocht in juni 2015)

Review geschreven door Ellen Spapens op 15 januari 2017

Het was een zeer indrukwekkende reis, zeker de killing fields en de Tuel Sleng gevangenis in Phnom Phenn waren ervaringen om nooit te vergeten. Het was goed dat we na deze ervaring iets luchtigs op het programma hadden staan!

Ultieme tip: The Killing Fields
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Bijzondere ervaring (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Sandra de Paauw op 15 januari 2017

Mijn eerste solo reis geboekt via travelbird. Thailand, Vietnam en Cambodja. En wat hebben de landen mij verrast. Cambodja vooral door de mooie natuur die het land ondanks veel droogte heeft. Het is er op sommige plaatsen zoals je op mijn foto terug kan zien ontzettend groen. Er zijn veel monniken te vinden die er komen lunchen en een spel spelen. Ga erheen en ervaar het land en zijn schoonheid!

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Cambodja

  • Betaalbaar

Minpunten Cambodja

  • niks
Ultieme tip: Uiteraard moet je Angkor wat hebben gezien maar er zijn nog zoveel andere plaatsen. Vraag een gids en laat je verrassen!
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Cambodja, van cultuur tot natuur (bezocht in december 2014)

Review geschreven door Eveline Kip op 11 december 2016

Cambodja is bekend om de steden Siem Reap en Phnom Penh, maar heeft nog zoveel meer te bieden! Siem Reap is de stad van de bekende Angkor Wat, Bayon (de tempel met de gezichten) en vele andere tempels. Een fietstocht over de stadsmuur van tempel naar tempel is erg indrukwekkend. Ook in Phnom Penh is veel cultuur te vinden; musea, tempels, markten, maar vooral ook de Killing Fields en S21, waar de gruwelijke herinneringen van de Rode Khmer boven water komen.
Van Siem Reap naar het zuiden kun je een fantastische fietstocht maken door de kleine dorpjes en de indrukwekkende rijstvelden. De Cambodjanen zijn ontzettend vriendelijk en gastvrij. De kinderen zwaaien enthousiast of doen handjeklap als je ze passeert. Ook ben je altijd welkom om op het platteland een schooltje te bezoeken.
In het midden van het land kun je de Mekong Trail fietsen en de Irrawaddy-dolfijnen spotten. Ook het zien van de zonsondergang boven de Mekong is indrukwekkend.
In het noorden van Cambodja is ook veel natuur. In de Ramsar Wetlands kun je een fantastische kanotocht maken tussen de in het water staande bomen. Peddelen is niet nodig vanwege de stroming, al zijn je peddels hard nodig om de bomen te ontwijken. Ook is het noorden uitermate geschikt om een meerdaagse jungletocht te maken. Een flinke hiketocht door de jungle, douchen in een waterval, slapen in een hangmat onder de sterrenhemel... Deze tocht maakt je reis absoluut compleet!
Het zuiden van Cambodja is wat heuveliger dan de rest van het land, waardoor je ontzettend leuke mountainbiketochten kunt maken. Ook de rijstvelden zijn hier prachtig. Het gebied rondom Kampot is erg mooi. Een bezoek aan een pepperfarm is ook zeker de moeite waard. REAM NP is niet heel spectaculair, maar je kunt wel veel verschillende vogels spotten.
Relaxen kun je goed aan de zuidkust van Cambodja, onder andere rondom de stad Sihanoukville. Witte stranden, turquoise water en een prachtige onderwaterwereld.
Cambodja is werkelijk fantastisch mooi!

Pluspunten Cambodja

  • Aardige locals
  • natuur
  • cultuur
  • diversiteit

Minpunten Cambodja

  • veel toeristn in de steden
  • veel diefstal in de steden
Ultieme tip: Ga met de fiets en een gids door het land crossen; alleen dan kom je op de mooiste plekjes, proef je de sfeer, ervaar je het land en maak je kennis met de locals.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prive chauf (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Malou Bijsterbosch op 28 november 2016

Een random Cambodjaanse jonge jongen die toerisme studeert en voor een prikkie heel graag je prive chauf wil zijn. Deze jongen kwam op mijn pad en heeft me vervolgens 3 dagen in zijn tuk tuk en op zijn scooter naar de 'country sight' gebracht, waar hij mij de niet-toeristische plekken van Siem Reap Cambodja liet zien. De mooiste mensen en plekken en waar ik goed kon oefenen in het kader van mijn liefde voor fotografie:)

8,1
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
7 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Cambodja

  • aardige locals
  • goedkoop
  • hostels

Minpunten Cambodja

  • grensovergang
  • toeristisch
  • armoede
Ultieme tip: Huur een prive chauf die je de country sight van Cambodja laat zien (Maar vergeet natuurlijk ook niet de toeristische plek Angkor Wat:))
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers

Cambodja een land van uitersten (bezocht in januari 2014)

Review geschreven door Wim En Alie Boom op 26 november 2016

Vanuit Siem Reap of Phnom Penh zijn er diverse mogelijkheden om het land in te gaan.
Als eerste natuurlijk de Angkor Wat. Het tempelcomplex wat werelderfgoed is. Je hebt keuze uit een dag rondkijken of meerdere dagen. Daarnaast vind je in Siem Reap de floating village op de Tonle Sap, de overdekte (nacht) markt en ook een krokodillenfarm. Leuke winkelstraatjes voor shoppen en lekker eten (Pub Street). Buiten Siem Reap is ook een drakenfruitplantage.
Vanuit Phnom Penh is de Killing Fields een must evenals het Trong Slueng museum dat de ellende uit de tijd van Pol Pot laat zien. In de stad is veel mogelijkheid om te shoppen bijv. Central Market, massage te boeken of een boottocht op de Mekong bij zonsondergang.
Meerdaagse rondreizen vanuit PP zijn aan te raden, zoals Mondulkiri, Ratanakiri, Preah Vihaer etc. Naar het strand? Reis dan naar Sihanoukville en je ziet de prachtigste stranden met terrasjes aan/op het strand. In de avond op het strand eten? Geweldig!
Mondulkiri is een jungle gebied waar nog olifanten voorkomen. Ratanakiri laat nog kratergaten zien van gevallen bommen uit de Vietnam-oorlog. Doe hier een homestay en logeer bij de mensen thuis. Verwacht hier luxe maar maak het eens mee. Toiletten? Dat doe je hier tussen de struiken, de varkens ruimen het wel op, vaak nog in je bijzijn!
Preah Vihaer ligt hoog gelegen in een bergachtig gebied aan de grens met Thailand in het noorden van het land. Soldaten leven hier om de "vrede" te handhaven.
Er zijn veel oerwouden/jungles alhoewel de politiek met verkoop aan buitenlandse investeerders bezig is de natuur te verwoesten en daardoor ook de dieren die hier leven hun omgeving af te pakken. Steeds vaker zie je verbrande plekken waar eens bossen stonden.
Maar er is nog veeeeeeel meer te zien. Voor oudheid zijn er door het hele land nog meer tempels die uit lang vervlogen tijden dateren. En natuurlijk de hedendaagse tempels.

8,1
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Cambodja

  • vriendelijke bevolking
  • warm klimaat
  • veel te zien en te doen

Minpunten Cambodja

  • tussen augustus en eind oktober is het regenseizoen
  • , hygiëne is minder buiten de stad
  • oppassen met ijsblokjes in drinken
Ultieme tip: De tuk tuks staan overal klaar om je ergens naar toe te brengen. Wel eerst prijs afspreken!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Sihanoukville (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Sabine Stroosnijder op 07 november 2016

Mijn eerste reis ver van huis en het was zo mooi, Cambodja is een land met veel aardige mensen die redelijk goed Engels spreken. Wat prettig was voor mijn eerste reis. We gingen als eerste naar Sihanoukville, Otres 2 en daar kwamen we bij een hostel, Footprints backpacker hostel. Hier vonden wij de aardigste mensen, het lag daarnaast ook nog eens aan het strand, slapen op dorms in de frisse buitenlucht. En iedere dag genoeg te doen, binnen no time in het centrum waar het wat drukker is. Boat trips naar een aantal eilanden, vissen en natuurlijk de night market! Echt een maand om nooit te vergeten!

8,9
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
8 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Cambodja

  • aardige locals
  • betaalbaar
  • Engels sprekende locals

Minpunten Cambodja

  • afval verbranding op straat
  • diefstal en oplichting
  • corruptie
Ultieme tip: Ga naar Footprints backpackers hostel, echt een geweldige plek met leuke mensen
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Highlights van Cambodja (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door L Arink op 05 november 2016

Cambodja is niet alleen mooi maar is ook nog een stap terug in de tijd. Een heerlijke chaos, met zowel een mooie als trieste geschiedenis. Het eten is er fantastisch, de natuur is prachtig, maar het zijn vooral de mensen die Cambodja maken tot wat het is. Vriendelijk, vriendelijk en vriendelijk en zo trots op hun land en hun cultuur. Gewoon gaan!

8,7
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Ga in Phnom Phen niet alleen naar de Killing fields, maar blijf een dagje hangen. Het is minder toeristisch maar daarom des te leuker. Eet bij de lokale restaurantjes.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Cambodja (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door sf de Bruin op 28 oktober 2016

Cambodja is een erg mooie locatie als je nog iets wil zien in Azië dat nog minder ontdekt is door toeristen. Je kunt er mooi reizen met een stuk avontuur.

Je vindt er ook de mooiste tempels die ik ooit heb gezien.

7,4
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
6 Natuur
6 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Cambodja

  • Betaalbaar

Minpunten Cambodja

  • eten
Ultieme tip: De tempel in Siam Reap is de mooiste die ik ook hebt gezien! Ga naar Angkor Wat!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Cambodja (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Maya Mulder op 24 oktober 2016

Cambodja is een mooi land met een vreselijke recente geschiedenis. Het regime van de Rode Khmer is nog relatief kort geleden en dat is nog wel te voelen onder de bevolking. In Phnom Penh kan je de Killing Fields bezoeken, dit is meer een culturele aanrader, want erg vrolijk word je er niet van.
Wij zijn meer naar het zuiden gegaan, waar een ontspannen sfeer heerst. Koh Rong en Kampot zijn zeker aanraders om naar toe te gaan. Op het eiland Koh Rong is het 'lang leve het leven' en heerst een ontspannen sfeer. Dit eiland is vergelijkbaar met de Thaise eilanden.
Kampot is een stadje aan de rivier en heeft een fijne sfeer. Een aanrader is om naar een peperboerderij te gaan en een rondje te lopen.
In Battambang is vrij weinig te doen naast het bezoeken van de Batcaves. Mensen raden ook nog aan om met de Bamboetrein te gaan, maar dit is een erg toeristische attractie waar veel verkopers de toeristen 'lastig vallen'. Als je wil zien hoe de Cambodjanen uitgaan, moet je naar de Starlight Club gaan in Battambang. Wij hebben hier veel lol gehad en onze ogen uit gekeken.
Siem Reap is een erg toeristische stad. Natuurlijk een must om te bezoeken voor de Angkor Wat, maar verder is er weinig te beleven en het is er een stuk duurder (vier keer) dan in het zuiden!
Over het algemeen vriendelijke mensen, lekker eten (volg een kookcursus!), relatief duur (je betaalt er met dollars) en een mooie natuur.

7,8
7 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
5 Locals
7 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Cambodja

  • lekker eten
  • mooie natuur

Minpunten Cambodja

  • opdringerige TucTuc
  • relatief duur door de Dollar
  • veel bedelaars
Ultieme tip: Huur in Siem Reap een scooter voor drie à vier dagen voor maximaal elf dollar per dag. Zo kan je makkelijk naar de Angkor Wat en ben je niet afhankelijk van een Tuktuk.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Local village (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Nanook van der Pol op 05 oktober 2016

Cambodja heeft naast de toeristische plekken nog heel veel plekjes waar niet veel mensen naar toe komen. De mensen zijn nog heel puur en vreselijk aardig. Ik ben altijd groot fan geweest van Thailand, maar Cambodja komt wel erg dichtbij door de mooie plekken, het eten en de geweldige locals.

Pluspunten Cambodja

  • het eten
  • het klimaat
  • vriendelijke cultuur

Minpunten Cambodja

  • groeiend tourisme
Ultieme tip: Ga naar de niet-toeristische plekken. Huur voor een paar dagen een tuktuk (die vertrouwd lijkt) en vraag naar de onbekende plekken. Zo vind je de mooiste plekjes.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtige omgeving en relaxte sfeer (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Guido Stevens op 05 oktober 2016

Prachtige omgeving: natuur, bergen, watervallen, witte stranden en blauwe zeeën. Als hoogtepunt zonsopgang bij Angkor Wat! Een land met een verschrikkelijke geschiedenis dat zichzelf opgepakt heeft en actief bezig is om mensen te leren over de geschiedenis zodat deze zich niet herhaald. Mensen zijn verder heel behulpzaam en relaxt! Just take it easy!

Pluspunten Cambodja

  • ankor wat
  • killing fields

Minpunten Cambodja

  • corrupte politie
Ultieme tip: Zonsopgang bij Angkor Wat!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een prachtig land wat niet aan zichzelf denkt (bezocht in augustus 2014)

Review geschreven door Alina Krekelberg op 04 oktober 2016

Samen met negen andere ging ik voor het eerst een groot avontuur aan om vrijwilligerswerk te doen in het mooie Cambodja. Het was een reis om nooit te vergeten. Dit vooral door de inwoners, ze willen je alles geven terwijl ze niks hebben. Je voelt je dus meteen thuis en welkom en dat ondanks de verschrikkelijke tijd die het land heeft doorstaan in de jaren '90!
Cambodja is een land dat je gezien moet hebben!

8,0
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
9 Natuur
6 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Cambodja

  • de liefdevolle bevolking

Minpunten Cambodja

  • slechte medische hulp
Ultieme tip: Leef je in in het leven van de inwoners en ga naar de Killing Fields in Phnom Penh.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Gastvrijheid (bezocht in april 2016)

Review geschreven door anny Gervink op 04 oktober 2016

Mooie rondreis gemaakt met een goede gids. Hij kon veel vertellen over Cambodja, heeft ons veel
laten zien. Maar ook in contact gebracht met de bevolking, zodat je nu weet hoe de mensen leven. Hun geschiedenis, levensovertuiging, met het weinige van wat ze hebben, onvoorstelbaar voor ons hoe ze toch weten rond te komen. Wat ze eten, hoe er gekookt wordt. Maar vooral de vriendelijkheid van de bevolking. Het heeft veel indruk op ons gemaakt. Een geweldige reis.

Pluspunten Cambodja

  • lekker eten

Minpunten Cambodja

  • taal
Ultieme tip: Geweldig mooi tempelcomplex Angkor Wat
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

5 dagen in Siem Reap (bezocht in december 2012)

Review geschreven door Joris Lamers op 02 oktober 2016

Vanuit onze backpacktrip door Thailand enkele dagen naar Siem Reap gereisd om de tempels van Angkor te bezoeken. In alle vroegte op om de zonsopgang mee te maken, samen met 700 japanners, evengoed een schitterend gezicht. Met name de afgelegen nog overwoekerde tempels doen je echt Indiana Jones wanen.

Pluspunten Cambodja

  • angkor wat
  • de buitenwijken van siem reap
  • vleerhonden kijken in the Royal Independence Gardens
Ultieme tip: Angkor wat is een onovertroffen wereldwonder, je kunt voor 25 dollar een dag lang een Tuktuk huren die je overal heen brengt.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Amazing Cambodja! (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Romee Bonefaas op 02 oktober 2016

Een land waar je in 3 weken, prachtige dingen kunt zien. Een variatie van; tempels, jungle, stad, strand en uiteraard de cultuur.
Betaalbaar, goed te bereiken met ov, lieve mensen en prachtige bezienswaardigheden.
Senmonorom zeker niet overslaan!

Pluspunten Cambodja

  • locals
  • betaalbaar
  • diversiteit
  • cultuur
  • vervoer

Minpunten Cambodja

  • Koh Chang
Ultieme tip: Mondulkiri project in Senmonorom
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Slurf van Oli (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Romee Bonefaas op 02 oktober 2016

Geweldige tour gedaan via het Mondulkiri-project!
Dag een bestond uit het voeren van de olifanten, zwemmen met olifanten en slapen in hangmatjes in de jungle. Dag twee bestond uit een jungletour van achttien kilometer met waanzinnige hotspots!

7,9
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
8 Natuur
6 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Cambodja

  • Betaalbaar
  • vervoer
  • diversiteit
  • beleefd

Minpunten Cambodja

  • Koh Chang
Ultieme tip: Mondulkiri-project
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Intens bezoek (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Moniek Mosterman op 02 oktober 2016

Cambodja is een land van tegenstelling, zo loop je langs prachtig goud versierde paleizen en pagodes en zo vaar je over een vervuilde rivier met drijvende huizen waar kinderen niet naar school gaan maar vis schoonmaken. Onze reis ging van Battambang naar Siem Reap naar Sen Monorom naar Phnom Phen. Tijdens de 9 uur durende bootreis van Battambang naar Siem Reap zie je het leven langs de rivier en het tonle sap meer voorbij komen, een ervaring die ik iedereen aan zou raden. Bij de tempels van Angkor Wat sta je niet alleen, maar als je de bekende tempels wat over slaat en af en toe de tuktukchauffeur laat stoppen bij kleinere tempels zal je een heel ander beeld krijgen. De zonsopkomst bij Angor Wat moet je echter gezien hebben, ookal sta je met 2000 andere toeristen te kijken. Voor meer natuur ga je naar Sen Monorom, richting de grens met Vietnam. Hier kun je naar the Elephant Valley Project en een dag meelopen met olifanten door de jungle. Zo heb je een prachtige dag en steun je een fantastisch doel dat niet alleen olifanten opvangt maar ook zorg draagt voor de community, het regenwoud en de omgeving. In phnom phen moet je naar de killing fields zijn geweest om echt de geschiedenis van het land te snappen, de luistertoer is een aanrader.

Pluspunten Cambodja

  • prachtige natuur
  • tempels
  • aardige locals

Minpunten Cambodja

  • misselijkmakende busreizen
  • vieze steden
Ultieme tip: Bezoek de Elephant Valley Project in Sen Monorom
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers

Niet mijn favoriete land in Zuidoost Azië. (bezocht in december 2010)

Review geschreven door Ines Tlili op 01 oktober 2016

Ik heb de hoofdstad, Siem Reap, Angkor Wat en Sihaknoukville bezocht.
Sihaknoukville was een echt uitgaansoord en leuk voor wie daar naar op zoek is. Op het strand is het echter wat minder, omdat je niet met rust wordt gelaten door verkopers. Ik hoorde achteraf dat dat niet het geval was op andere eilandjes waar je met de boot heen moest. Angkor Wat is enorm en indrukwekkend, en de hoofdstad heeft niet bijzonder veel indruk op mij gemaakt. Het was niet mijn favoriete land in Zuidoost Azië, en geef de voorkeur naar bijvoorbeeld Vietnam of Thailand.

6,8
6 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
5 Steden of plaatsen
5 Locals
7 Veilig
7 Natuur
6 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Cambodja

  • Betaalbaar
  • niet heel toeristisch

Minpunten Cambodja

  • slechte wegen
  • lastig gevallen door verkopers
Ultieme tip: Angkor Wat
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers

Prachtig (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Marlies Veenstra op 01 oktober 2016

De eilanden Koh Rong en Koh Rong Samloem zijn beide prachtig. Echt zoals op de foto helder blauwe zee en perfect wit zand. De mensen zijn er vriendelijk, de natuur is schoon en mooi. Het vaste land heeft vooral een indrukwekkende cultuur en geschiedenis. Het land heeft van alles wat!

8,1
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
8 Locals
5 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: Slaap in een hutje op het strand van koh Rong Samloem, sla dit eiland niet over!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Een warm bad (bezocht in november 2013)

Review geschreven door Irene de Jong op 30 september 2016

Cambodja is een land met een zeer heftige geschiedenis en toch zijn de inwoners bijzonder vriendelijk en behulpzaam. De verschillen zijn groot en zeker in Siem Reap leeft arm en rijk zeer dicht bij elkaar. Bij de oude markt in Siem Reap tref je de rijkere Cambodjanen en zeer veel toeristen. Pak je echter de fiets en fiets je 10 minuten verder dan kom je in het arme Cambodja uit met vervallen huizen en mensen die zeer weinig hebben. Familiebanden zijn hier erg sterk en dat is terug te zien. Het oosten van Cambodja (Modulkiri) is nog behoorlijk onontdekt, maar heeft een prachtige natuur en is daardoor een absolute aanrader. De hoofdstad Phnom Penh staat in het teken van de heftige geschiedenis met het Tuol Sleng museum en de Killing Fields. Behulpzame Cambodjanen vertellen je hier over hun land en wat de geschiedenis met het land en de inwoners heeft gedaan. De stad Battambang, meer in het noorden, brengt je terug in de tijd en een ritje op de Bamboo Train mag hier niet ontbreken. Verder is deze stad authentiek en leuk om een dagje te vertoeven.

Het zuiden kenmerkt zich door de Franse invloeden en vooral in Kampot is dit goed terug te zien. Een tochtje op de rivier met zonsondergang is heel erg leuk evenals een bezoekje aan de oude brug die uit drie verschillende bouwstijlen bestaat. In de meeste steden kun je perfect fietsen. Deze zijn dan ook op iedere straathoek te huren voor slechts een of twee dollar. Aanrader in Siem Reap is naast de Angkor Wat ook het mijnmuseum op een uurtje fietsen van de stad. Je kunt hier ook gemakkelijk met de Tuktuk heen. De eigenaar is kindsoldaat geweest en vertelt je alles over de vele mijnen in Cambodja welke nog jaarlijks tientallen slachtoffers eisen en geeft je een kijkje in de wereld van het onschadelijk maken van deze mijnen in het land.

Een fantastisch land, zeer veelzijdig, makkelijk te bereizen per bus en in de stad met tuktuk en fiets en de bijzonder vriendelijke inwoners maken dit land absoluut onvergetelijk.

Ultieme tip: -Fietsen huren om de stad Siem Reap te verkennen
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers
Waardering door Johan Boekholt op 31 mei 2018
9,0

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

10

Locals

9

Veilig

8

Natuur

9

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Jos van Moeseke op 29 mei 2018
8,9

9

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

8

Locals

9

Veilig

10

Natuur

8

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Wim En Alie Boom op 15 jan. 2017
8,9

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

9

Locals

9

Veilig

9

Natuur

8

Stranden

9

Klimaat
Waardering door chris de Grunt op 30 dec. 2016
7,9

7

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

7

Steden of plaatsen

8

Locals

7

Veilig

9

Natuur

8

Stranden

8

Klimaat