Reviews Cambodja

Reviews Cambodja

8,3
8,6 Algemene ervaring
9,0 Beziens­waardigheden
7,9 Steden of plaatsen
8,6 Locals
8,1 Veilig
8,4 Natuur
7,8 Stranden
8,1 Klimaat
  • Aantal reviews: 68
  • Aantal waarderingen: 42

Cambodja, van cultuur tot natuur (bezocht in december 2014)

Review geschreven door Eveline Kip op 11 december 2016

Cambodja is bekend om de steden Siem Reap en Phnom Penh, maar heeft nog zoveel meer te bieden! Siem Reap is de stad van de bekende Angkor Wat, Bayon (de tempel met de gezichten) en vele andere tempels. Een fietstocht over de stadsmuur van tempel naar tempel is erg indrukwekkend. Ook in Phnom Penh is veel cultuur te vinden; musea, tempels, markten, maar vooral ook de Killing Fields en S21, waar de gruwelijke herinneringen van de Rode Khmer boven water komen.
Van Siem Reap naar het zuiden kun je een fantastische fietstocht maken door de kleine dorpjes en de indrukwekkende rijstvelden. De Cambodjanen zijn ontzettend vriendelijk en gastvrij. De kinderen zwaaien enthousiast of doen handjeklap als je ze passeert. Ook ben je altijd welkom om op het platteland een schooltje te bezoeken.
In het midden van het land kun je de Mekong Trail fietsen en de Irrawaddy-dolfijnen spotten. Ook het zien van de zonsondergang boven de Mekong is indrukwekkend.
In het noorden van Cambodja is ook veel natuur. In de Ramsar Wetlands kun je een fantastische kanotocht maken tussen de in het water staande bomen. Peddelen is niet nodig vanwege de stroming, al zijn je peddels hard nodig om de bomen te ontwijken. Ook is het noorden uitermate geschikt om een meerdaagse jungletocht te maken. Een flinke hiketocht door de jungle, douchen in een waterval, slapen in een hangmat onder de sterrenhemel... Deze tocht maakt je reis absoluut compleet!
Het zuiden van Cambodja is wat heuveliger dan de rest van het land, waardoor je ontzettend leuke mountainbiketochten kunt maken. Ook de rijstvelden zijn hier prachtig. Het gebied rondom Kampot is erg mooi. Een bezoek aan een pepperfarm is ook zeker de moeite waard. REAM NP is niet heel spectaculair, maar je kunt wel veel verschillende vogels spotten.
Relaxen kun je goed aan de zuidkust van Cambodja, onder andere rondom de stad Sihanoukville. Witte stranden, turquoise water en een prachtige onderwaterwereld.
Cambodja is werkelijk fantastisch mooi!

Pluspunten Cambodja

  • Aardige locals
  • natuur
  • cultuur
  • diversiteit

Minpunten Cambodja

  • veel toeristn in de steden
  • veel diefstal in de steden
Ultieme tip: Ga met de fiets en een gids door het land crossen; alleen dan kom je op de mooiste plekjes, proef je de sfeer, ervaar je het land en maak je kennis met de locals.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prive chauf (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Malou Bijsterbosch op 28 november 2016

Een random Cambodjaanse jonge jongen die toerisme studeert en voor een prikkie heel graag je prive chauf wil zijn. Deze jongen kwam op mijn pad en heeft me vervolgens 3 dagen in zijn tuk tuk en op zijn scooter naar de 'country sight' gebracht, waar hij mij de niet-toeristische plekken van Siem Reap Cambodja liet zien. De mooiste mensen en plekken en waar ik goed kon oefenen in het kader van mijn liefde voor fotografie:)

8,1
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
7 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Cambodja

  • aardige locals
  • goedkoop
  • hostels

Minpunten Cambodja

  • grensovergang
  • toeristisch
  • armoede
Ultieme tip: Huur een prive chauf die je de country sight van Cambodja laat zien (Maar vergeet natuurlijk ook niet de toeristische plek Angkor Wat:))
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers

Cambodja een land van uitersten (bezocht in januari 2014)

Review geschreven door Wim En Alie Boom op 26 november 2016

Vanuit Siem Reap of Phnom Penh zijn er diverse mogelijkheden om het land in te gaan.
Als eerste natuurlijk de Angkor Wat. Het tempelcomplex wat werelderfgoed is. Je hebt keuze uit een dag rondkijken of meerdere dagen. Daarnaast vind je in Siem Reap de floating village op de Tonle Sap, de overdekte (nacht) markt en ook een krokodillenfarm. Leuke winkelstraatjes voor shoppen en lekker eten (Pub Street). Buiten Siem Reap is ook een drakenfruitplantage.
Vanuit Phnom Penh is de Killing Fields een must evenals het Trong Slueng museum dat de ellende uit de tijd van Pol Pot laat zien. In de stad is veel mogelijkheid om te shoppen bijv. Central Market, massage te boeken of een boottocht op de Mekong bij zonsondergang.
Meerdaagse rondreizen vanuit PP zijn aan te raden, zoals Mondulkiri, Ratanakiri, Preah Vihaer etc. Naar het strand? Reis dan naar Sihanoukville en je ziet de prachtigste stranden met terrasjes aan/op het strand. In de avond op het strand eten? Geweldig!
Mondulkiri is een jungle gebied waar nog olifanten voorkomen. Ratanakiri laat nog kratergaten zien van gevallen bommen uit de Vietnam-oorlog. Doe hier een homestay en logeer bij de mensen thuis. Verwacht hier luxe maar maak het eens mee. Toiletten? Dat doe je hier tussen de struiken, de varkens ruimen het wel op, vaak nog in je bijzijn!
Preah Vihaer ligt hoog gelegen in een bergachtig gebied aan de grens met Thailand in het noorden van het land. Soldaten leven hier om de "vrede" te handhaven.
Er zijn veel oerwouden/jungles alhoewel de politiek met verkoop aan buitenlandse investeerders bezig is de natuur te verwoesten en daardoor ook de dieren die hier leven hun omgeving af te pakken. Steeds vaker zie je verbrande plekken waar eens bossen stonden.
Maar er is nog veeeeeeel meer te zien. Voor oudheid zijn er door het hele land nog meer tempels die uit lang vervlogen tijden dateren. En natuurlijk de hedendaagse tempels.

8,1
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Cambodja

  • vriendelijke bevolking
  • warm klimaat
  • veel te zien en te doen

Minpunten Cambodja

  • tussen augustus en eind oktober is het regenseizoen
  • , hygiëne is minder buiten de stad
  • oppassen met ijsblokjes in drinken
Ultieme tip: De tuk tuks staan overal klaar om je ergens naar toe te brengen. Wel eerst prijs afspreken!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Sihanoukville (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Sabine Stroosnijder op 07 november 2016

Mijn eerste reis ver van huis en het was zo mooi, Cambodja is een land met veel aardige mensen die redelijk goed Engels spreken. Wat prettig was voor mijn eerste reis. We gingen als eerste naar Sihanoukville, Otres 2 en daar kwamen we bij een hostel, Footprints backpacker hostel. Hier vonden wij de aardigste mensen, het lag daarnaast ook nog eens aan het strand, slapen op dorms in de frisse buitenlucht. En iedere dag genoeg te doen, binnen no time in het centrum waar het wat drukker is. Boat trips naar een aantal eilanden, vissen en natuurlijk de night market! Echt een maand om nooit te vergeten!

8,9
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
8 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Cambodja

  • aardige locals
  • betaalbaar
  • Engels sprekende locals

Minpunten Cambodja

  • afval verbranding op straat
  • diefstal en oplichting
  • corruptie
Ultieme tip: Ga naar Footprints backpackers hostel, echt een geweldige plek met leuke mensen
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Highlights van Cambodja (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door L Arink op 05 november 2016

Cambodja is niet alleen mooi maar is ook nog een stap terug in de tijd. Een heerlijke chaos, met zowel een mooie als trieste geschiedenis. Het eten is er fantastisch, de natuur is prachtig, maar het zijn vooral de mensen die Cambodja maken tot wat het is. Vriendelijk, vriendelijk en vriendelijk en zo trots op hun land en hun cultuur. Gewoon gaan!

8,7
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Ga in Phnom Phen niet alleen naar de Killing fields, maar blijf een dagje hangen. Het is minder toeristisch maar daarom des te leuker. Eet bij de lokale restaurantjes.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Cambodja (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door sf de Bruin op 28 oktober 2016

Cambodja is een erg mooie locatie als je nog iets wil zien in Azië dat nog minder ontdekt is door toeristen. Je kunt er mooi reizen met een stuk avontuur.

Je vindt er ook de mooiste tempels die ik ooit heb gezien.

7,4
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
6 Natuur
6 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Cambodja

  • Betaalbaar

Minpunten Cambodja

  • eten
Ultieme tip: De tempel in Siam Reap is de mooiste die ik ook hebt gezien! Ga naar Angkor Wat!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Cambodja (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Maya Mulder op 24 oktober 2016

Cambodja is een mooi land met een vreselijke recente geschiedenis. Het regime van de Rode Khmer is nog relatief kort geleden en dat is nog wel te voelen onder de bevolking. In Phnom Penh kan je de Killing Fields bezoeken, dit is meer een culturele aanrader, want erg vrolijk word je er niet van.
Wij zijn meer naar het zuiden gegaan, waar een ontspannen sfeer heerst. Koh Rong en Kampot zijn zeker aanraders om naar toe te gaan. Op het eiland Koh Rong is het 'lang leve het leven' en heerst een ontspannen sfeer. Dit eiland is vergelijkbaar met de Thaise eilanden.
Kampot is een stadje aan de rivier en heeft een fijne sfeer. Een aanrader is om naar een peperboerderij te gaan en een rondje te lopen.
In Battambang is vrij weinig te doen naast het bezoeken van de Batcaves. Mensen raden ook nog aan om met de Bamboetrein te gaan, maar dit is een erg toeristische attractie waar veel verkopers de toeristen 'lastig vallen'. Als je wil zien hoe de Cambodjanen uitgaan, moet je naar de Starlight Club gaan in Battambang. Wij hebben hier veel lol gehad en onze ogen uit gekeken.
Siem Reap is een erg toeristische stad. Natuurlijk een must om te bezoeken voor de Angkor Wat, maar verder is er weinig te beleven en het is er een stuk duurder (vier keer) dan in het zuiden!
Over het algemeen vriendelijke mensen, lekker eten (volg een kookcursus!), relatief duur (je betaalt er met dollars) en een mooie natuur.

7,8
7 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
5 Locals
7 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Cambodja

  • lekker eten
  • mooie natuur

Minpunten Cambodja

  • opdringerige TucTuc
  • relatief duur door de Dollar
  • veel bedelaars
Ultieme tip: Huur in Siem Reap een scooter voor drie à vier dagen voor maximaal elf dollar per dag. Zo kan je makkelijk naar de Angkor Wat en ben je niet afhankelijk van een Tuktuk.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Local village (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Nanook van der Pol op 05 oktober 2016

Cambodja heeft naast de toeristische plekken nog heel veel plekjes waar niet veel mensen naar toe komen. De mensen zijn nog heel puur en vreselijk aardig. Ik ben altijd groot fan geweest van Thailand, maar Cambodja komt wel erg dichtbij door de mooie plekken, het eten en de geweldige locals.

Pluspunten Cambodja

  • het eten
  • het klimaat
  • vriendelijke cultuur

Minpunten Cambodja

  • groeiend tourisme
Ultieme tip: Ga naar de niet-toeristische plekken. Huur voor een paar dagen een tuktuk (die vertrouwd lijkt) en vraag naar de onbekende plekken. Zo vind je de mooiste plekjes.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtige omgeving en relaxte sfeer (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Guido Stevens op 05 oktober 2016

Prachtige omgeving: natuur, bergen, watervallen, witte stranden en blauwe zeeën. Als hoogtepunt zonsopgang bij Angkor Wat! Een land met een verschrikkelijke geschiedenis dat zichzelf opgepakt heeft en actief bezig is om mensen te leren over de geschiedenis zodat deze zich niet herhaald. Mensen zijn verder heel behulpzaam en relaxt! Just take it easy!

Pluspunten Cambodja

  • ankor wat
  • killing fields

Minpunten Cambodja

  • corrupte politie
Ultieme tip: Zonsopgang bij Angkor Wat!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een prachtig land wat niet aan zichzelf denkt (bezocht in augustus 2014)

Review geschreven door Alina Krekelberg op 04 oktober 2016

Samen met negen andere ging ik voor het eerst een groot avontuur aan om vrijwilligerswerk te doen in het mooie Cambodja. Het was een reis om nooit te vergeten. Dit vooral door de inwoners, ze willen je alles geven terwijl ze niks hebben. Je voelt je dus meteen thuis en welkom en dat ondanks de verschrikkelijke tijd die het land heeft doorstaan in de jaren '90!
Cambodja is een land dat je gezien moet hebben!

8,0
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
9 Natuur
6 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Cambodja

  • de liefdevolle bevolking

Minpunten Cambodja

  • slechte medische hulp
Ultieme tip: Leef je in in het leven van de inwoners en ga naar de Killing Fields in Phnom Penh.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Gastvrijheid (bezocht in april 2016)

Review geschreven door anny Gervink op 04 oktober 2016

Mooie rondreis gemaakt met een goede gids. Hij kon veel vertellen over Cambodja, heeft ons veel
laten zien. Maar ook in contact gebracht met de bevolking, zodat je nu weet hoe de mensen leven. Hun geschiedenis, levensovertuiging, met het weinige van wat ze hebben, onvoorstelbaar voor ons hoe ze toch weten rond te komen. Wat ze eten, hoe er gekookt wordt. Maar vooral de vriendelijkheid van de bevolking. Het heeft veel indruk op ons gemaakt. Een geweldige reis.

Pluspunten Cambodja

  • lekker eten

Minpunten Cambodja

  • taal
Ultieme tip: Geweldig mooi tempelcomplex Angkor Wat
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

5 dagen in Siem Reap (bezocht in december 2012)

Review geschreven door Joris Lamers op 02 oktober 2016

Vanuit onze backpacktrip door Thailand enkele dagen naar Siem Reap gereisd om de tempels van Angkor te bezoeken. In alle vroegte op om de zonsopgang mee te maken, samen met 700 japanners, evengoed een schitterend gezicht. Met name de afgelegen nog overwoekerde tempels doen je echt Indiana Jones wanen.

Pluspunten Cambodja

  • angkor wat
  • de buitenwijken van siem reap
  • vleerhonden kijken in the Royal Independence Gardens
Ultieme tip: Angkor wat is een onovertroffen wereldwonder, je kunt voor 25 dollar een dag lang een Tuktuk huren die je overal heen brengt.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Amazing Cambodja! (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Romee Bonefaas op 02 oktober 2016

Een land waar je in 3 weken, prachtige dingen kunt zien. Een variatie van; tempels, jungle, stad, strand en uiteraard de cultuur.
Betaalbaar, goed te bereiken met ov, lieve mensen en prachtige bezienswaardigheden.
Senmonorom zeker niet overslaan!

Pluspunten Cambodja

  • locals
  • betaalbaar
  • diversiteit
  • cultuur
  • vervoer

Minpunten Cambodja

  • Koh Chang
Ultieme tip: Mondulkiri project in Senmonorom
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Slurf van Oli (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Romee Bonefaas op 02 oktober 2016

Geweldige tour gedaan via het Mondulkiri-project!
Dag een bestond uit het voeren van de olifanten, zwemmen met olifanten en slapen in hangmatjes in de jungle. Dag twee bestond uit een jungletour van achttien kilometer met waanzinnige hotspots!

7,9
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
8 Natuur
6 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Cambodja

  • Betaalbaar
  • vervoer
  • diversiteit
  • beleefd

Minpunten Cambodja

  • Koh Chang
Ultieme tip: Mondulkiri-project
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Intens bezoek (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Moniek Mosterman op 02 oktober 2016

Cambodja is een land van tegenstelling, zo loop je langs prachtig goud versierde paleizen en pagodes en zo vaar je over een vervuilde rivier met drijvende huizen waar kinderen niet naar school gaan maar vis schoonmaken. Onze reis ging van Battambang naar Siem Reap naar Sen Monorom naar Phnom Phen. Tijdens de 9 uur durende bootreis van Battambang naar Siem Reap zie je het leven langs de rivier en het tonle sap meer voorbij komen, een ervaring die ik iedereen aan zou raden. Bij de tempels van Angkor Wat sta je niet alleen, maar als je de bekende tempels wat over slaat en af en toe de tuktukchauffeur laat stoppen bij kleinere tempels zal je een heel ander beeld krijgen. De zonsopkomst bij Angor Wat moet je echter gezien hebben, ookal sta je met 2000 andere toeristen te kijken. Voor meer natuur ga je naar Sen Monorom, richting de grens met Vietnam. Hier kun je naar the Elephant Valley Project en een dag meelopen met olifanten door de jungle. Zo heb je een prachtige dag en steun je een fantastisch doel dat niet alleen olifanten opvangt maar ook zorg draagt voor de community, het regenwoud en de omgeving. In phnom phen moet je naar de killing fields zijn geweest om echt de geschiedenis van het land te snappen, de luistertoer is een aanrader.

Pluspunten Cambodja

  • prachtige natuur
  • tempels
  • aardige locals

Minpunten Cambodja

  • misselijkmakende busreizen
  • vieze steden
Ultieme tip: Bezoek de Elephant Valley Project in Sen Monorom
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers

Niet mijn favoriete land in Zuidoost Azië. (bezocht in december 2010)

Review geschreven door Ines Tlili op 01 oktober 2016

Ik heb de hoofdstad, Siem Reap, Angkor Wat en Sihaknoukville bezocht.
Sihaknoukville was een echt uitgaansoord en leuk voor wie daar naar op zoek is. Op het strand is het echter wat minder, omdat je niet met rust wordt gelaten door verkopers. Ik hoorde achteraf dat dat niet het geval was op andere eilandjes waar je met de boot heen moest. Angkor Wat is enorm en indrukwekkend, en de hoofdstad heeft niet bijzonder veel indruk op mij gemaakt. Het was niet mijn favoriete land in Zuidoost Azië, en geef de voorkeur naar bijvoorbeeld Vietnam of Thailand.

6,8
6 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
5 Steden of plaatsen
5 Locals
7 Veilig
7 Natuur
6 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Cambodja

  • Betaalbaar
  • niet heel toeristisch

Minpunten Cambodja

  • slechte wegen
  • lastig gevallen door verkopers
Ultieme tip: Angkor Wat
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers

Prachtig (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Marlies Veenstra op 01 oktober 2016

De eilanden Koh Rong en Koh Rong Samloem zijn beide prachtig. Echt zoals op de foto helder blauwe zee en perfect wit zand. De mensen zijn er vriendelijk, de natuur is schoon en mooi. Het vaste land heeft vooral een indrukwekkende cultuur en geschiedenis. Het land heeft van alles wat!

8,1
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
8 Locals
5 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: Slaap in een hutje op het strand van koh Rong Samloem, sla dit eiland niet over!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Een warm bad (bezocht in november 2013)

Review geschreven door Irene de Jong op 30 september 2016

Cambodja is een land met een zeer heftige geschiedenis en toch zijn de inwoners bijzonder vriendelijk en behulpzaam. De verschillen zijn groot en zeker in Siem Reap leeft arm en rijk zeer dicht bij elkaar. Bij de oude markt in Siem Reap tref je de rijkere Cambodjanen en zeer veel toeristen. Pak je echter de fiets en fiets je 10 minuten verder dan kom je in het arme Cambodja uit met vervallen huizen en mensen die zeer weinig hebben. Familiebanden zijn hier erg sterk en dat is terug te zien. Het oosten van Cambodja (Modulkiri) is nog behoorlijk onontdekt, maar heeft een prachtige natuur en is daardoor een absolute aanrader. De hoofdstad Phnom Penh staat in het teken van de heftige geschiedenis met het Tuol Sleng museum en de Killing Fields. Behulpzame Cambodjanen vertellen je hier over hun land en wat de geschiedenis met het land en de inwoners heeft gedaan. De stad Battambang, meer in het noorden, brengt je terug in de tijd en een ritje op de Bamboo Train mag hier niet ontbreken. Verder is deze stad authentiek en leuk om een dagje te vertoeven.

Het zuiden kenmerkt zich door de Franse invloeden en vooral in Kampot is dit goed terug te zien. Een tochtje op de rivier met zonsondergang is heel erg leuk evenals een bezoekje aan de oude brug die uit drie verschillende bouwstijlen bestaat. In de meeste steden kun je perfect fietsen. Deze zijn dan ook op iedere straathoek te huren voor slechts een of twee dollar. Aanrader in Siem Reap is naast de Angkor Wat ook het mijnmuseum op een uurtje fietsen van de stad. Je kunt hier ook gemakkelijk met de Tuktuk heen. De eigenaar is kindsoldaat geweest en vertelt je alles over de vele mijnen in Cambodja welke nog jaarlijks tientallen slachtoffers eisen en geeft je een kijkje in de wereld van het onschadelijk maken van deze mijnen in het land.

Een fantastisch land, zeer veelzijdig, makkelijk te bereizen per bus en in de stad met tuktuk en fiets en de bijzonder vriendelijke inwoners maken dit land absoluut onvergetelijk.

Ultieme tip: -Fietsen huren om de stad Siem Reap te verkennen
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers
Waardering door Severin Snep op 26 okt. 2020
8,0

9

Algemene ervaring

7

Beziens­waardigheden

7

Steden of plaatsen

9

Locals

8

Veilig

7

Natuur

nvt

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Ingrid van Doorn op 26 okt. 2020
9,0

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

9

Locals

9

Veilig

9

Natuur

nvt

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Johan Boekholt op 31 mei 2018
9,0

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

10

Locals

9

Veilig

8

Natuur

9

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Jos van Moeseke op 29 mei 2018
8,9

9

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

8

Locals

9

Veilig

10

Natuur

8

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Wim En Alie Boom op 15 jan. 2017
8,9

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

9

Locals

9

Veilig

9

Natuur

8

Stranden

9

Klimaat
Waardering door chris de Grunt op 30 dec. 2016
7,9

7

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

7

Steden of plaatsen

8

Locals

7

Veilig

9

Natuur

8

Stranden

8

Klimaat